Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Θα πεινάσουμε?

Ναι, θα πεινάσουμε! Αφού δε μαγειρέψαμε όταν έπρεπε, σαν των φρονίμων τα παιδιά, είναι φυσικό να πεινάσουμε. Άλλωστε δεν γίνεται να πεινάει ο άλλος δίπλα σου, κι εσύ να ελπίζεις ότι θα παραμείνεις χορτάτος.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι αντιρρήσεις του Τσακίρη

Την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που το ΔΣ της ΠΑΕ Πανιώνιος έχει χειριστεί το θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, εξέφρασε με επιστολή του ο Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

φεύγει ο Σβέρκος?

Ακούγεται πως ο Σβέρκος μαζεύει τα πράγματα του, κι ετοιμάζεται να φύγει από την Ελλάδα και τον Πανιώνιο. Δανεικός ήταν άλλωστε.

Όσο παρέμεινε στην ομάδα μας ο παίκτης αυτός, έβαλε 2 γκολ, το ένα με τον σβέρκο του, και το άλλο με την πλάτη του!

Κρίμα να χάσουμε τέτοια ταλεντάρα. Θα χάσουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κι άλλα γκολ, που θα τα βάλει με άλλους τρόπους, για παράδειγμα με τον ώμο, την κοιλιά και με την ζμπούτσατ!!!

Κεφάλι και πόδια δεν ανήκουν στο ρεπερτόριο του, τρε μπανάλ!

----------------

Πως τα φέρνει η πουτ@ν@ η ζωή!!! 

Η Λάρσα σε είδα και λαχτάρσα έκανε τόσο αγώνα να σώσει στα χαρτιά το τομάρι της, και τελικά σώθηκε ο Αστέρας της Τρίπολης, που δεν κούνησε ούτε ένα δάχτυλο!!! Το είχα προβλέψει από την πρώτη στιγμή, σαν πιθανό σενάριο που θα είναι τραγικά ειρωνικό. Η ζωή τα έφερε έτσι, που το αστείο έγινε πραγματικότητα.

Η σχετική είδηση:
Η πειθαρχική επιτροπή θεώρησε πως η πραγματοποίηση μεταγραφών με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αποτελεί δυσφήμιση του αθλήματος και αποφάσισε πως ο Ηρακλής πρέπει να υποβιβαστεί. Η ποινή είναι εφέσιμη, δικαίωμα, που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Ηρακλής
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που γνωστοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (19/5) ο Ηρακλής θα πρέπει να καταλάβει την 16η θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Ως εκ τούτου η ομάδα της Αρκαδίας ανεβαίνει μία θέση, καταλαμβάνοντας την 13η θέση στον σχετικό πίνακα και κατά συνέπεια παραμένει στην κατηγορία.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Όλοι στο Αρτάκης

Σήμερα στις 7 παρά τέταρτο, παίζουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι εναντίον της Βουλιαγμένης. Πρέπει να νικήσουμε, και να διεκδικήσουμε μετά εκτός έδρας την πρόκριση μας στον τελικό του πρωταθλήματος του πόλο.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Πρέπει να γεμίσει το κολυμβητήριο σήμερα.


Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Να ποιοί φωνάζανε κατά της αδειοδότησης του Πανιωνίου:

Συγκεκριμένα, μετά τους Κανόμπιο, Σίμιτς και Ταυλαρίδη, σήμερα Δευτέρα (16/05) έφτασε στα γραφεία της ΑΕΛ εξώδικο από τον Κουζέν.
Ο επιθετικός από την Γκαμπόν ζητά χρήματα που του οφείλονται από την ΠΑΕ και σε περίπτωση που δεν του καταβληθούν θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.


Κι όμως αυτοί αδειοδοτήθηκαν με την πρώτη!!!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

3η νίκη του Βόλου

Ο Βόλος νίκησε για 3η φορά τον Βάζελο, μέσα στην ίδια χρονιά. Αφού νίκησε με 0-1 μέσα στο ΟΑΚΑ, νίκησε στην τελευταία αγωνιστική με 3-2 σε εκείνο το παιχνίδι που εξαφανίστηκαν τα ball boys, που τόση συζήτηση έγινε... εχθές πάλι νίκησε με 2-1 με μάλιστα με ανατροπή!!! 2 δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο και μια ντουζίνα χαμένες ευκαιρίες, παρόλα αυτά ο ανύπαρκτος Παναθλιακός κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στην ροή του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε, και ο πολύς και μέγας Παναθηναϊκός έμοιαζε με σκορποχώρι. Μπράβο στον Ολυμπιακό, είναι κρίμα που έχασε από τον ΠΑΟΚ όπου και με αυτόν είχε χάσει έναν σκασμό ευκαιρίες. Εύχομαι να κατακτήσει τουλάχιστον την τρίτη θέση στα play offs και να βγει τέταρτος ο Βάζελος. Αυτό του αξίζει. Ομάδα που βασίζεται ακόμα στον καραβούτα Καραγκούνη και στις αλητείες του Λέτο, δεν αξίζει τίποτα περισσότερο.Ο  δε Σισέ μπορεί να αισθάνεται πηδηγμένος, διότι όντως τον πηδήξανε για άλλη μια φορά! Ζιμπρίλ, πες την αλήθεια, έχει αρχίσει να σου αρέσει, έτσι δεν είναι? Άιντε τώρα, βάλε ξανά φούστα μπλούζα και τσαντάκι, και τράβα για την Συγγρού.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ήττα από την Βουλιαγμένη, με 11-10

Παρακολούθησα το παιχνίδι από την τηλεόραση, και κόντεψα να την σπάσω από τα νεύρα μου. Αίτια οι διαιτητές και οι σχολιαστές που τα έβλεπαν μονομερώς όλα. Είναι απίστευτο τι βλέπει ο καθένας όταν έχει παρωπίδες, και ταυτοχρόνως πόσα δεν βλέπει.

Η διαιτησία ήταν απίστευτα εχθρική κατά του Πανιωνίου, και αφού μετρήσανε σαν κανονικό ένα γκολ εμφανώς οφσάιντ, δεν μπόρεσαν να κάνουν τα στραβά μάτια στο εκτός φάσης αντιαθλητικό φάουλ που επέσυρε την οριστική αποβολή χωρίς αντικατάσταση ενός παίκτη της Βουλιαγμένης, αλλά... παραδόξως αποβλήθηκε και ο προπονητής μας!

Δεν έφταναν αυτά, η Βουλιαγμένη με παίκτη λιγότερο για 4 λεπτά έβαλε 2 γκολ, μοναδικό επίτευγμα για ομάδα που αντιμετωπίζει τέτοια κατάσταση, που φυσικά συντελέστηκε με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα των διαιτητών. 

Πάντως, παρόλα αυτά το παιχνίδι χάθηκε από την νευρικότητα και τις κακές επιλογές σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο δεν πετύχαμε κανένα γκολ.

Την ερχόμενη Τετάρτη πρέπει να πετύχουμε το 1-1, και να διεκδικήσουμε την είσοδο στον τελικό του πρωταθλήματος στην Βουλιαγμένη στο τρίτο παιχνίδι.

Μπόσκο

Ο Μπάλαμπαν είναι ένας παίκτης που έχει φάει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα με το κουτάλι, και μετά από μια σπουδαία καριέρα κατέληξε να παίζει εχθές σε φιλικό αγώνα απέναντι στον Ηλυσιακό της δ' εθνικής κατηγορίας της Ελλάδας. Από τα σαλόνια στα αλώνια που λένε, ένας παίκτης με το όνομα ενός Μπόσκο Μπάλαμπαν αδυνατούσε να κάνει μια απλή πάσα, και κάποιος από την εξέδρα σχολίασε αρνητικά...

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην ψυχή και στο μυαλό αυτού του ανθρώπου, αλλά να στρέφεται προς την εξέδρα και να βρίζει, είναι δείγμα κακής ψυχικής φόρτισης.
Πως καταντάει έτσι ο άνθρωπος, μερικές φορές!!!

Κατά τα άλλα...  ο Πανιώνιος επικράτησε σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο στάδιο της Νέας Σμύρνης του Ηλυσιακού με 5-0. Ο προπονητής, Τάκης Λεμονής, χρησιμοποίησε για ακόμα μία φορά, αρκετούς παίκτες από την ομάδα Νέων.
Οι "κυανέρυθροι" προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης με σουτ του Μπάλαμπαν. Στο 54' ο Ντούνης έκανε το 2-0 με πλασέ και ένα λεπτό αργότερα με τον ίδιο τρόπο ο Σάμαρης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 83' ο Σταματής "έγραψε" το 4-0 και ο ίδιος παίκτης στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Α' ΗΜΊΧΡΟΝΟ: Πρελ, Κοντοές, Γκέζος, Σιόβας, Κούρος, Κουμορτζί, Κούρντι, Κολοβός, Σμυρλής, Μπάλαμπαν, Σταυροθανασσόπουλος.
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ανέστης, Γιόνσον, Τσότσαλιτς, Διαμαντόπουλος, Κβιρκβέλια, Αναστασόπουλος, Σάμαρης, Πολάλης, Ντούνης, Σταματής, Γουνδουλάκης.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Υπό διάλυση το πόλο?

Ακούω πως οι παίκτες είναι σε αποχή από τις προπονήσεις, διότι είναι απλήρωτοι. Απλήρωτοι και οι προπονητές. Is this the end του τμήματος που έφτασε τον ιστορικό σε 2 Ευρωπαϊκούς τελικούς?

Οι ακαδημίες τα πάνε καλά (προς το παρόν), αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των περασμένων ετών. Κάποιοι πρέπει να σκύψουν και να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα,  πριν διαλύσει οριστικά και είναι αργά.


Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πανιώνιος Φωστήρας 2-1

Σε φιλικό αγώνα που έγινε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος νίκησε στο τέλος με 2-1 τον Φωστήρα. 

Το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου. Ίσως η μόνη αξιόλογη φάση, ήταν το δεύτερο γκολ του Κοντοέ. 
Από τα νέα παιδιά που δεν ήξερα, ξεχώρησα το ψηλό παιδί με το νούμερο 14, που έπαιζε αριστερά στο πρώτο ημίχρονο. Κάποιος είπε πως λέγεται Βλάχος, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Καλός και ο Κολοβός, που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σαλαλί έχασε κάνα δυο ευκαιρίες, το παιδί αυτό δεν έχει καμία επαφή με τα δίχτυα, ιδίως η δεύτερη είναι από αυτές που δεν χάνονται. Ο Κουμορτζί και ο Μπάλαμπαν πρέπει να πάνε από τώρα διακοπές, ενώ ο Πρελ πρέπει να πάει σπίτι του όσο είναι καιρός. Ο Πρελ κατάφερε να αποβληθεί σε φιλικό παιχνίδι, αφού βγήκε στο 22' εκτός περιοχής, έχασε την μπάλα, και την έπιασε με το χέρι για να μην δεχτεί γκολ στην συνέχεια της φάσης. Ο άνθρωπος δεν κάνει, δεν βρισκότανε τυχαία στα αζήτητα τον περασμένο χειμώνα.
Ο Σάμαρης με αδικαιολόγητα πολλά νεύρα, αλλά και με την ασίστ στον Κοντοέ. 

Φυσικά δεν είδαμε κανέναν από τους "δανεικούς", τον Κούκετς και τον Όμο, άφαντοι ο Ριέρα και ο Μάχο.

Τα γκολ τα πέτυχα με την μικρή μου καμερίτσα:




ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 
Α' ημίχρονο: Πρελ (22' Ανέστης), Γιόνσον, Λάτκα, Κβιρκβέλια, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Σαλαλί, Σβέρκος, Μπούζας, Κούρος, Βλάχος.
Β' ημίχρονο: Ανέστης, Σιόβας, Κοντοές, Κολοβός, Κουμορτζί, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Κούρντι, Μπάλαμπαν, Γκέζος, Σμυρλής, Σταματής.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Πανιωνίου, Τάκης Λεμονής δήλωσε: "Ηταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για εμένα. Ηταν ένας συνδυασμός, καθώς ήθελα να δω σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες μου, αλλά και παράλληλα να δώσω την ευκαιρία σε κάποια παιδιά από την ομάδα Νέων να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Από τα νέα παιδιά υπάρχουν κάποια που με έχουν προβληματίσει ευχάριστα. Μάλιστα δεν αποκλείεται μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας, για κάποιες μέρες να αναλάβω την προπόνηση της ομάδας Νέων και να γίνουν και κάποια φιλικά παιχνίδια, ειδικά γι αυτά τα παιδιά".

Στην συνέχεια τόνισε: "Μένει να κάνουμε ένα ακόμα ραντεβού με τον πρόεδρο. Δεν είναι μόνο τα μεταγραφικά θέματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να προγραμματίσουμε διάφορα πράγματα και να οργανωθεί ο σύλλογος. Από την πλευρά της η διοίκηση έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να βάλουμε βάσεις στην ομάδα γιατί το μέλλον είναι δύσκολο".

Περί αδειοδότησης και πάλι!

Προσπαθώ, αλλά δεν καταλαβαίνω που στοχεύει η μη αδειοδότηση μιας ομάδας σαν τον Ηρακλή, γιατί υποτίθεται έχει οικονομικά ανοίγματα και χρέη. Ρίχνοντας μια τέτοια ομάδα στην βήτα Εθνική ή και πιο κάτω, πως εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις του Δημοσίου κατ αρχάς, αλλά και των εργαζομένων ή των πιστωτών?

Μιλάμε για ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες. Καταλαβαίνω να κλείσει (χρεοκοπήσει) μια εταιρεία επειδή μπαίνει μέσα και δεν έχει ελπίδες ανάκαμψης, αλλά δεν καταλαβαίνω να της επιτρέπουν να συνεχίσει να λειτουργεί σε κάποια άλλη αγορά, με μικρότερη πελατεία παρά τα χρέη της. Ωραία, τιμωρήθηκε και έπεσε μια κατηγορία ο Ηρακλής στα χαρτιά, μετά από αυτό θα πληρωθούν τα χρέη του? Με ποιόν τρόπο?

Θα μπορούσα να καταλάβω να συνεχίσει να παίζει στην σούπερ λίγκα, αλλά να μην του αποδίδουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ας πούμε, έως ότου εξοφληθούν οι απαιτήσεις του Δημοσίου κατ αρχάς, και να αναγγελθούν με επίσημα και έγκυρα έγγραφα όσοι ιδιώτες και εργαζόμενοι έχουν απαιτήσεις, για να πάρουν κι αυτοί κάποιο ψιχουλάκι. Ο υποβιβασμός στην φούμπολ ληγκ είναι κάποια κολυμβήθρα του Σιλωάμ που σβήνει χρέη? Εάν αντί να είναι ο Ηρακλής Ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία, ήταν οποιαδήποτε άλλη εμπορική ΑΕ, θα συνέχιζε να υφίσταται στην αγορά? Οι άλλες ομάδες?

Εάν η δικιά μου επιχείρηση χρωστάει και αδυνατώ να πληρώσω, θα με αναγκάσουν να μεταφέρω την έδρα της στην επαρχία ας πούμε, για να απευθύνομαι σε μικρότερη πελατεία, σβήνοντας μέρος ή όλα τα χρέη μου?

Για τα επεισόδια του τελικού κυπέλλου, η ΑΕΚ  τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, με 300 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και με την μη απόδοση των 200 χιλιάδων που πήρε το κύπελο. Άρα συνολικά η ζημιά φτάνει το 1 μύριο πάνω κάτω!
Εδώ χρωστάνε στους πάντες και τα πάντα, μέχρι και στα κοάλα χρωστάνε, τώρα καλούνται να χάσουν επιπλέον 1 μύριο ευρώ. Είναι δυνατόν ο Ηρακλής να είναι σε χειρότερη οικονομική θέση από την ΑΕΚ που αδειοδοτήθηκε χωρίς δυσκολία? 

Πιστεύω πως όσες ομάδες (και ο Πανιώνιος μέσα σε αυτές) δεν μπορούν να συντηρήσουν επαγγελματικά τμήματα, να παραμείνουν σαν ερασιτεχνικά σωματεία για την άθληση της νεολαίας της περιοχής. Κι αν ποτέ καταφέρουν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο να γίνουν ξανά βιώσιμες εταιρείες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κλπ,  τότε να τους επιτραπεί ξανά η συμμετοχή τους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.




Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αντιγράφω

από το μπλογκ του Βασίλη, http://fermionsandbosons.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρει:

Για την τεκμηρίωση της θέσης μας, αναλύσαμε τους ισολογισμούς της χρήσης 2009/2010 των Π.Α.Ε., βάση των οποίων αιτήθηκαν την αδειοδότησή τους και παρακάτω παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα : 

α) Έξι Π.Α.Ε. συνολικά έχουν αρνητική θέση, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύουν στους ισολογισμού τους και
β) τη χειρότερη Καθαρή Θέση έχει η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και όχι η Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ.
Π.Α.Ε. Ίδια Κεφάλαια Ισολογισμού

ΑΕΚ -11.652.685,02

Ηρακλής -10.410.425,06

Ολυμπιακός -7.232.881,42

Ατρόμητος -2.640.687,86

Κέρκυρα -859.226,07

Ολυμπιακός Βόλου -655.716,92"

Παρατήρηση: Πουθενά ο Πανιώνιος

Συνεχίζει ο Ηρακλής 

" Από την εξέταση των ισολογισμών των Π.Α.Ε. προκύπτει ότι :
Π.Α.Ε. Προσαρμοσμένα Ίδια Κεφάλαια

ΑΕΚ -31.559.747,85

ΠΑΟΚ -20.759.280,20

Ηρακλής -13.034.425,06

Ολυμπιακός -12.449.881,42

Αρης -3.393.957,29

Ατρόμητος -2.640.687,86

Κέρκυρα -869.226,07

Ολυμπιακός Βόλου -655.716,92 "

Παρατήρηση: Πουθενά ο Πανιώνιος

Συνεχίζει ο Ηρακλής 

"Π.Α.Ε. Λειτουργικά έσοδα

Ολυμπιακός 65.189.867,80

Παναθηναϊκός 39.720.164,93

ΑΕΚ 22.542.122,30

ΠΑΟΚ 20.203.696,72

Αρης 12.704.945,24

Πανιώνιος 7.391.919,30

Ξάνθη 6.970.381,89

Λάρισα 6.141.010,98

Ηρακλής 5.605.778,83

Εργοτέλης 4.142.856,14

Ατρόμητος 4.122.660,37

Αστέρας Τρίπολης 4.096.191,91

Καβάλα 4.011.865,22

Πανσερραϊκός 1.669.663,74

Κέρκυρα 1.392.322,57

Ολυμπιακός Βόλου 1.279.636,86"

Παρατήρηση: 6ος ο Πανιώνιος με 7.4 εκ ευρώ. Πολλά λεφτά σε σχέση με αυτά που ακούγονται. 

Συνεχίζει ο Ηρακλής :

"Π.Α.Ε. Σύνολο Υποχρεώσεων

Ολυμπιακός 106.022.638,82

ΑΕΚ 60.393.339,05

Παναθηναϊκός 59.492.228,86

ΠΑΟΚ 45.138.567,84

Αρης 16.081.679,75

Λάρισα 15.139.498,39

Ηρακλής 14.936.753,98"


Παρατήρηση: Πουθενά ο Πανιώνιος

Συνεχίζει ο Ηρακλής :
"Π.Α.Ε. Σύνολο Υποχρεώσεων/Λειτουργικά έσοδα/Σχέση λειτουργικών εσόδων & υποχρεώσεων

ΑΕΚ 60.393.339,05/ 22.542.122,30/ 2,68

Ηρακλής 14.936.753,98/ 5.605.778,83/ 2,66

Λάρισα 15.139.498,39/ 6.141.010,98/ 2,47

ΠΑΟΚ 45.138.567,84/ 20.203.696,72/ 2,23

Ατρόμητος 8.310.544,44/ 4.122.660,37/ 2,02

Πανσερραϊκός 3.088.921,87/ 1.669.663,74/ 1,85

Εργοτέλης 6.825.413,75/ 4.142.856,14/ 1,65

Ολυμπιακός 106.022.638,82/ 65.189.867,80/ 1,63

Παναθηναϊκός 59.492.228,86/ 39.720.164,93/ 1,50

Αρης 16.081.679,75/ 12.704.945,24/ 1,27

Κέρκυρα 1.391.956,96/ 1.392.322,57/ 1,00

Αστέρας Τρίπολης 3.700.372,14/ 4.096.191,91/ 0,90

Ολυμπιακός Βόλου 1.071.879,19/ 1.279.636,86/ 0,84

Ξάνθη 5.588.530,58/ 6.970.381,89/ 0,80

Πανιώνιος 4.455.639,30/ 7.391.919,30/ 0,60

Καβάλα 1.388.262,76/ 4.011.865,22/ 0,35"

Παρατήρηση: Προτελευταίος  ο Πανιώνιος με ένα εξαιρετικό πηλίκο. 

Συνεχίζει ο Ηρακλής :
"Π.Α.Ε. Λειτουργικά Έσοδα/ Κόστος Ποδοσφαιρικού Τμήματος/ Σχέση Εσόδων & Κόστους

Παναθηναϊκός 39.720.164,93/ 54.625.869,60/ 1,38

Ολυμπιακός Βόλου 1.279.636,86/ 1.664.125,14/ 1,30

Εργοτέλης 4.142.856,14/ 5.302.797,28/ 1,28

Λάρισα 6.141.010,98/ 7.628.923,47/ 1,24

Ατρόμητος 4.122.660,37/ 4.987.070,57/ 1,21

ΑΕΚ 22.542.122,30/ 25.722.158,78/ 1,14

Ηρακλής 5.605.778,83/ 6.035.567,38/ 1,08

Κέρκυρα 1.392.322,57/ 1.364.068,59/ 0,98

Αρης 12.704.945,24/ 12.345.062,68/ 0,97

ΠΑΟΚ 20.203.696,72/ 18.966.712,85/ 0,94

Πανσερραϊκός 1.669.663,74/ 1.506.990,17/ 0,90

Αστέρας Τρίπολης 4.096.191,91/ 3.633.382,70/ 0,89

Πανιώνιος 7.391.919,30/ 6.389.181,32/ 0,86

Ξάνθη 6.970.381,89/ 5.968.782,18/ 0,86

Ολυμπιακός 65.189.867,80/ 53.694.737,24/ 0,82

Καβάλα 4.011.865,22/ 2.243.155,36/ 0,56"


Και εδώ εξαιρετικά τα νούμερα για τον Πανιώνιο.

Από τα προηγούμενα βγαίνουν 2 συμπεράσματα:

α) Η Λάρισα οικονομικά είναι πολύ χειρότερη από μας άρα αν κάποιος από τους δυο δεν δικαιούται να αδειοδοτηθεί δεν είμαστε εμείς αλλά η Λάρισα.

β) Οι προηγούμενες διοικήσεις  Τσακίρη μπορεί να πέταξαν πολλά λεφτά από πόρτες και παράθυρα αλλά άφησαν μια ΠΑΕ με εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία. Τουλάχιστον αυτά λένε τα στοιχεία που έδωσε ο Ηρακλής. (Τέτοια γράφω και πάλι θα τα ακούσω από τους καλοθελητές). Δεν μπορώ όμως να κλείσω το στόμα μου. Δεν άφησαν καμένη γη, το αντίθετο μάλιστα. 

Αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος χρειάζεται όλα τα μέλη της οικογένειας του. Προφανώς και τον κύριο Τσακίρη αλλά και τον κύριο Ζερβακάκο και τον κύριο Τσολακάκη και τον κύριο Βεντούρη και τον κύριο Διόγο και  τον Μιχάλη τον   Λαδόπουλο και τους Πάνθηρες και τους Ίωνες και τη Λέσχη και τους μπλόγκερς. Τους πάντες.

ανανεώσεις συμβολαίων

Από τα γραφεία της ΠΑΕ πέρασαν σήμερα (6/5) οι Φανούρης Γουνδουλάκης και Μάρκους Γιόνσον, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Γεράσιμο Βεντούρη και συζήτησαν για την ανανέωση των συμβολαίων τους.
Στους δύο ποδοσφαιριστές έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις και πλέον αναμένεται η απάντησή τους. Από τον Πανιώνιο αισιοδοξούν ότι οι προτάσεις που έγιναν θα ικανοποιήσουν τους δύο παίκτες και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.
Άλλωστε, αυτό αποτελεί κοινή επιθυμία της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κουβέντα με τους δύο παίκτες έγινε σε καλό κλίμα και επικρατεί αισιοδοξία για την παραμονή τους.
Όσον αφορά στον... τρίτο της παρέας, τον Γιάννη Κοντοέ, δεν έγινε κάποια συνάντηση την Παρασκευή (6/5), χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι αναφορικά με το θέμα της ανανέωσης ή όχι του συμβολαίου του.
Άλλωστε, οι δύο πλευρές θα τα πουν μέσα στις επόμενες ημέρες, με την πρώτη ευκαιρία που θα προκύψει.

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/58226-Protash-se-Goyndoylakh-Gionson

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Άδεια της ΟΥΕΦΑ

Η ΕΠΟ μόλις αδειοδότησε την ομάδα μας με άδεια της ΟΥΕΦΑ, και έτσι ο Ιστορικός θα παραμείνει τελικά στην σούπερ λίγκα, που προφανώς λειτουργεί υπό την αιγίδα και την εποπτεία της ΟΥΕΦΑ.

Τι κάνουν οι προϊστάμενοι της ΕΠΟ? Την παίζουν ομαδικά?
Στραβοί είναι? Δεν βλέπουν τα αίσχη που γίνονται στο πρωτάθλημα της χώρας μας, που διενεργείται με την δικιά της άδεια?

Τι θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μετά από τα επεισόδια, τα εκτοξευόμενα αντικείμενα και τα βεγγαλικά, τις μπούκες, το ξύλο στα γήπεδα, κλπ? Πως γίνεται η ΟΥΕΦΑ να επιτρέπει να διενεργείται το Ελληνικό πρωτάθλημα με δικιά της άδεια, και να επιτρέπει στους πρώτους στο πρωτάθλημα της διαφθοράς και της διαπλοκής να συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις?

Όχι ότι αυτοί οι κύριοι της ΟΥΕΦΑ δεν είναι λαμόγια, λαμόγια είναι κι αυτοί, αλλά... το παίζουν έντιμοι και μωρές παρθένες!

Η εικόνα του Ελληνικού πρωταθλήματος, είναι οι Κούγιες και οι Μπέοι. Αυτοί είμαστε, και τέτοιοι είναι και αυτοί που δίνουν την άδεια να συνεχίζεται αυτός ο θίασος.

Συμπάσχω με τους οπαδούς του Ηρακλή

Δεν μπορώ να χαρώ που ξεπεράσαμε τον σκόπελο της έφεσης, αισθάνομαι άσχημα για τους οπαδούς του Ηρακλή που η ομάδα τους σώθηκε στα γήπεδα και έπεσε κατηγορία στα χαρτιά. Εύχομαι να επανέλθουν γρήγορα στην πρώτη κατηγορία, γιατί με τον Ηρακλή μας ενώνουν πολλά. Πέραν ότι είναι μια επίσης ιστορική ομάδα, πέραν ότι έχει αναδείξει αξιόλογους ποδοσφαιριστές με αποκορύφωμα τον κορυφαίο ίσως Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Βασίλη Χατζηπαναγή, οι οπαδοί του Γηραιού είναι αυτοί οι Θεσσαλονικείς που παρόλο που όλοι τριγύρω τους ήταν ΠΑΟΚ ή Άρης, αυτοί επέλεξαν το διαφορετικό.

Είναι κρίμα να πέφτουν έτσι οι ομάδες κατηγορίες.

Εύχομαι στον Πηλαδάκη να μην δει ποτέ ξανά την Βρωμο-ομάδα του στην πρώτη κατηγορία, και να πάει ακόμα πιο κάτω.


Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

εξασφαλίστηκε η αδειοδότηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του "novasports.gr", ο Πανιώνιος εξασφάλισε την πολυπόθητη αδειοδότηση και θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011/12. Σε λιγότερο από 30 λεπτά ολοκληρώθηκε η διαδικασία, με τον πρόεδρο της επιτροπής να απορεί γιατί οι "κυανέρυθροι" δεν δικαιώθηκαν με την πρωτόδικη απόφαση.

Αφού εξέτασε τα στοιχεία της υπόθεσης της αδειοδότησης και τα απαραίτητα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο ορκωτός λογιστής, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ εξέφρασε την απορία του για την πρωτόδικη απόφαση, που ήταν καταδικαστική για την ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης.

Το "παρών" στα γραφεία της Ομοσπονδίας έδωσαν οι Γεράσιμος Βεντούρης και Κώστας Τσολακάκης, αλλά και ο Σίτο Ριέρα και οι νομικοί εκπρόσωποι των Μάχο και Μπάλαμπαν, των τριών ποδοσφαιριστών δηλαδή, που αποτέλεσαν άθελά τους "εμπόδιο" στην αδιεοδότηση της ομάδας. Οι άνθρωποι της επιτροπής μάλιστα, ρωτούσαν αυτούς του Πανιωνίου για ποιο λόγο υπάρχει τόσο μένος από τη μεριά της Λάρισας προς την "κυανέρυθρη" ΠΑΕ.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή ζήτησε και τη γνώμη του ίδιου του Σίτο Ριέρα για την κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο, με τον Ισπανό άσο να δηλώνει χαρακτηριστικά: "Τα πάντα είναι υπέροχα στον Πανιώνιο. Είμαι χαρούμενος κι εγώ και οι συμπαίκτες μου, που αγωνιζόμαστε στον Πανιώνιο και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα. Έχουμε πληρωθεί και εγώ και οι συμπαίκτες μου, αυτά που δικαιούμασταν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2010". 
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=81605&Sport=1&Competition=1713&Season=84545&Country=82&Team=16705&Period=196737

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Αύριο τα σπουδαία

Αύριο θα μάθουμε εάν τελικά θα λάβουμε την πολυπόθητη άδεια να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγδας, στο πρωτάθλημα των Μαρινάκηδων, των Μπέων, των Αδαμίδηδων, των Βγενόπουλων, των Ψωμιάδηδων, των Σπανών, κλπ.
Στο πρωτάθλημα που ο πρωταθλητής είναι όποιος ελέγχει την διαιτησία και περισσότερες δορυφορικές ομάδες, στο πρωτάθλημα που προαποφασίζεται ποιός θα καταλάβει ποιά θέση, ποιός πέφτει, ποιός πάει στα μπαράζ.

Δεν ξέρω εάν θα πρέπει να χαίρομαι ή να λυπάμαι εάν σωθούμε τελικά. Εύχομαι να σωθούμε για να μην γίνει ο Πανιώνιος το εξιλαστήριο θύμα για να σωθούν τα τυρόγαλα του Πηλαδάκη, αλλά έστω ότι την σώσαμε και φέτος, αύριο τι μας περιμένει? Ποιός θα βάλει τα 3-4 εκατομμύρια που έβαζε από την τσέπη του ο Τσακίρης, για να κλείνει τις τρύπες κάθε χρόνο? Πως θα φτιάξουμε μια Ελληνική ομάδα που να παίζει αξιόλογη μπάλα ενώ δε υπάρχει σάλιο? Του χρόνου πόσες θα είναι οι τρύπες?

Έστω ότι θα σωθούμε τελικά από όλη αυτήν την λαίλαπα που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο καιρό, αύριο τι μας περιμένει?

Ζητείται ελπίς. Είμαι απαισιόδοξος. Από που να αντλήσω αισιοδοξία, όταν η ομάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού αγωνιστικά, και όταν από θαύμα σώθηκε στα γήπεδα κοντεύουμε να πέσουμε στα χαρτιά? Από που να αντλήσω αισιοδοξία όταν ο Κοντοές που ήταν ο μόνος παίκτης που έπαιξε με Πανώνια ψυχή όλη την χρονιά, είναι έτοιμος να βρεθεί στην ΑΕΚ επειδή κανένας δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο στον Πανιώνιο?

Εγώ ονειρεύομαι έναν Πανιώνιο που θα έχει 15-20 Κοντοέδες. Όχι να χάνουμε τον έναν και μοναδικό που έχουμε. Άντε και σωθήκαμε, ποιός θα μας σώσει του χρόνου? Ο Φούφουτος?

Εάν πέσουμε κατηγορίες, θα είναι μια ευκαιρία να ξαναστηθεί ο Πανιώνιος από την αρχή, να ξεκινήσουμε από το μηδέν, να εκμεταλλευτούμε τα φυτώρια και τις ακαδημίες μας, να φτιάξουμε έναν πραγματικά Νέο Πανιώνιο. Αλλιώς η πορεία μας είναι προδιαγεγραμμένη: Είτε θα πουλιόμαστε και α κάνουμε ότι μας ζητάνε οι νταβατζήδες, είτε αυτό που θα γλυτώσουμε τώρα, θα το πάθουμε στο εγγύς μέλλον.