Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Περί αδειοδότησης και πάλι!

Προσπαθώ, αλλά δεν καταλαβαίνω που στοχεύει η μη αδειοδότηση μιας ομάδας σαν τον Ηρακλή, γιατί υποτίθεται έχει οικονομικά ανοίγματα και χρέη. Ρίχνοντας μια τέτοια ομάδα στην βήτα Εθνική ή και πιο κάτω, πως εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις του Δημοσίου κατ αρχάς, αλλά και των εργαζομένων ή των πιστωτών?

Μιλάμε για ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες. Καταλαβαίνω να κλείσει (χρεοκοπήσει) μια εταιρεία επειδή μπαίνει μέσα και δεν έχει ελπίδες ανάκαμψης, αλλά δεν καταλαβαίνω να της επιτρέπουν να συνεχίσει να λειτουργεί σε κάποια άλλη αγορά, με μικρότερη πελατεία παρά τα χρέη της. Ωραία, τιμωρήθηκε και έπεσε μια κατηγορία ο Ηρακλής στα χαρτιά, μετά από αυτό θα πληρωθούν τα χρέη του? Με ποιόν τρόπο?

Θα μπορούσα να καταλάβω να συνεχίσει να παίζει στην σούπερ λίγκα, αλλά να μην του αποδίδουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ας πούμε, έως ότου εξοφληθούν οι απαιτήσεις του Δημοσίου κατ αρχάς, και να αναγγελθούν με επίσημα και έγκυρα έγγραφα όσοι ιδιώτες και εργαζόμενοι έχουν απαιτήσεις, για να πάρουν κι αυτοί κάποιο ψιχουλάκι. Ο υποβιβασμός στην φούμπολ ληγκ είναι κάποια κολυμβήθρα του Σιλωάμ που σβήνει χρέη? Εάν αντί να είναι ο Ηρακλής Ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία, ήταν οποιαδήποτε άλλη εμπορική ΑΕ, θα συνέχιζε να υφίσταται στην αγορά? Οι άλλες ομάδες?

Εάν η δικιά μου επιχείρηση χρωστάει και αδυνατώ να πληρώσω, θα με αναγκάσουν να μεταφέρω την έδρα της στην επαρχία ας πούμε, για να απευθύνομαι σε μικρότερη πελατεία, σβήνοντας μέρος ή όλα τα χρέη μου?

Για τα επεισόδια του τελικού κυπέλλου, η ΑΕΚ  τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, με 300 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και με την μη απόδοση των 200 χιλιάδων που πήρε το κύπελο. Άρα συνολικά η ζημιά φτάνει το 1 μύριο πάνω κάτω!
Εδώ χρωστάνε στους πάντες και τα πάντα, μέχρι και στα κοάλα χρωστάνε, τώρα καλούνται να χάσουν επιπλέον 1 μύριο ευρώ. Είναι δυνατόν ο Ηρακλής να είναι σε χειρότερη οικονομική θέση από την ΑΕΚ που αδειοδοτήθηκε χωρίς δυσκολία? 

Πιστεύω πως όσες ομάδες (και ο Πανιώνιος μέσα σε αυτές) δεν μπορούν να συντηρήσουν επαγγελματικά τμήματα, να παραμείνουν σαν ερασιτεχνικά σωματεία για την άθληση της νεολαίας της περιοχής. Κι αν ποτέ καταφέρουν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο να γίνουν ξανά βιώσιμες εταιρείες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κλπ,  τότε να τους επιτραπεί ξανά η συμμετοχή τους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.




3 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Υποτίθεται ότι υπάρχει αδειοδότηση και για συμμετοχή στη Football League. Βέβαια πιο "χαλαρή". Δεν ξέρω αν όσοι δεν αδειοδοτούνται στη Super League θεωρείται ότι άμεσα είναι ικανοί αδειοδότησης στην Football League... Γενικά το όλο σύστημα είναι διάτρητο και πρόχειρο.

amanAM είπε...

Σήμερα στις 4 παίζουμε φιλικό με τον Φωστήρα, στην Νέα Σμύρνη. Δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρω να πάω.

antunix είπε...

Έλα να γίνουμε πολλοί…