Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αναρωτιέμαι:

Ήθελαν και δεν μπόρεσαν, δεν ήθελαν, ή δεν μπορούσανε έτσι κι αλλιώς?


Ήττα με 6-4 στην Βουλιαγμένη, με αποτέλεσμα να χάσουμε την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος. Ασχέτως πως νοιώθω γι αυτό, κι ασχέτως πόσο επηρεάστηκε το αποτέλεσμα από τις σφυρίχτρες, θεωρώ πως δίκαια προκρίθηκε η Βουλιαγμένη στον τελικό του πρωταθλήματος. 

Πέρυσι είχαμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, και χάσαμε την πρώτη θέση χάρη στην εμπειρία του Ολυμπιακού και τα σφυρίγματα των διαιτητών. Πέρυσι το μέλλον ήταν δικό μας, και ο Ολυμπιακός ήταν η δύναμη που έδυε. 

Φέτος όλα άλλαξαν. Έφυγαν παίκτες (απλήρωτοι), όσοι παρέμειναν είναι απλήρωτοι, αλλά το χειρότερο απόλα είναι ότι δεν έχει μέλλον ένα τμήμα του συλλόγου που οι παίκτες του δεν ξέρουν εάν θα παραμείνουν, εάν και πότε θα πληρωθούν, και εάν τελικά πάρουν κάτι, πόσα θα πάρουν από όσα είχαν συμφωνήσει. Και ο Ολυμπιακός έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά οι παίκτες έχουν λόγους να ελπίζουν πως κάτι θα γίνει... Ποιός θα βάλει το χέρι στην τσέπη να χρηματοδοτήσει ξανά μια ομάδα του Πανιωνίου ικανή για πορεία πρωταθλητισμού στο πόλο? Από τα 50-100 (των 5 ευρώ) εισιτήρια που κόβονται στους αγώνες θα χρηματοδοτηθεί η ομάδα? Ένας Πανιώνιος που μοιάζει με πηγάδι χωρίς πάτο, πως να πάει πιο ψηλά? Κι όσο πήγε, πήγε χάρη στο ταλέντο, στο πείσμα και την τρέλα των παικτών του, και γι αυτό αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο.

Από την άλλη η Βουλιαγμένη έχει τους πάντες και τα πάντα εξοφλημένα (σύμφωνα με όσα μαθαίνω), γεγονός που βοηθάει τους παίκτες να δώσουν το 110% των δυνατοτήτων τους, και να φτιάξουν μια ομάδα με μέλλον. Το μέλλον που χάθηκε για την δικιά μας ομάδα.

Δεδομένου ότι από όσα έχω ακούσει τα λειτουργικά έξοδα θέρμανσης, νερού κλπ καλύπτονται από τον δήμο της Νέας Σμύρνης, και δεδομένου ότι οι ακαδημίες κολύμβησης και πόλο έχουν πολλά παιδιά και αφήνουν κέρδος στον Πανιώνιο τάξης μεγέθους 20-25 χιλιάδων ευρώ τον μήνα, από τα χρήματα αυτά πρέπει να χρηματοδοτηθούν 2 ομάδες πόλο στην πρώτη κατηγορία, η αντρική και η γυναικεία. Είναι προφανές πως τα χρήματα δεν αρκούν, παίκτες, προπονητές, έξοδα μετακίνησης στα εκτός έδρας, στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, για το κύπελο, κλπ για 2 ομάδες. Ούτε για μια "ερασιτεχνική" ποδοσφαιρική ομάδα δ εθνικής δεν φτάνουν. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο ερασιτέχνης έχει φορτωθεί επιπλέον βαρίδια τον τελευταίο καιρό, μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος.

Από όσα ακούγονται, ο Τσακίρης μέχρι πέρυσι βοηθούσε οικονομικά τον ερασιτέχνη, ενώ τώρα ο Ερασιτέχνης έχει φορτωθεί και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είμαστε ακριβώς στο σημείο που αισθάνομαι ότι πρέπει να αναρωτηθώ:

Που πας ρε Καραμήτρο?

Πρέπει να βρεθεί ένας νέος Τσακίρης, που θα αγαπήσει την ομάδα μας και όσα σημαίνει, και θα ηγηθεί ενός  Πανιωνίου που θα έχει ψηλούς στόχους και θα μπορεί να τους πετύχει. Ο "παλιός" Τσακίρης, είχε όλα τα προσόντα, αλλά δεν ήθελε να παίξει αυτόν τον ρόλο. Δυστυχώς.

9 σχόλια:

cdu είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
cdu είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να καταδικάσουμε κανένα. Ήταν βέβαια προφανές από τις απροσδόκητες ήττες στο προωτάθλημα και τα δύο πρώτα παιχνίδια των playoff ότι η ομάδα δεν είχε την ίδια απόδοση με πέρυσι. Κουράστηκαν; Κάηκαν από τα πολλά παιχνίδια; Απογοητεύτηκαν γιατί κατά βάθος ήξεραν ότι και να φτάσουν στο τελικό θα χάσουν; Ήταν αντίδραση στα χρήματα που τους χρωστάνε;
Ας περιμένουμε και το κύπελλο. Εύχομαι μόνο να γίνει κάποια συζήτηση στο τέλος, να μάθουμε τι γίνεται.

Καλή επιτυχία στο κύπελλο.

Costix είπε...

Ρε παιδια, το ξερουμε ολοι και ειδικα ο cdu που ζει στην πρωτευουσα του χρηματος.

NO MONEY, NO HONEY !!!

Γι΄αυτο το ξαναλεω.

IT'S ONLY ROCK AND ROLL !!!

amanAM είπε...

Δεν καταδικάζω κανέναν παίκτη, αντιθέτως τους θεωρώ αξιέπαινους.

Παρακολούθησα από την αρχή του πρωταθλήματος και την πορεία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, που είχε σαν στόχο απλώς την παραμονή του, και το πέτυχε τελικά.

Μέχρι τον Δεκέμβρη, είδα τα φιλικά τους, πολλές από τις προπονήσεις τους, κλπ. Ο ΝΟΚ κονομάει από τις ακαδημίες και το κολυμβητικό, επίσης δεν πληρώνει δεκάρα για νερό και θέρμανση (αφού τα πληρώνει ο Δήμος Αλίμου) και εάν θυμάστε, επειδή δεν πλήρωσε ο Δήμος έμεινε κλειστό το κολυμβητήριο για 2 μήνες!

θεωρώ αξιέπαινους τους παίκτες και τον προπονητή του Αλίμου, που κατάφεραν να παραμείνουν, με ένα μπάτζετ ομάδας γύρω στα 150 χιλιάρικα (σύμφωνα με όσα είχα ακούσει), πολύ πιο μικρό από το δικό μας, και με μια μόνο ομάδα, την ανδρική.

Ο ΝΟΚ μπορεί να μην έχει εισιτήρια και οπαδούς, έχει όμως μια πηγή εσόδων που ο Πανιώνιος θα ήθελε πολύ να έχει: Ένα κομμάτι του λιμανιού του Αλίμου, έσοδα ελλιμενισμού πολλών σκαφών, έσοδα από τα τμήματα ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας, κλπ. Από όσα εγώ γνωρίζω, τα ταμεία τους είναι γεμάτα, και όλοι πληρωμένοι.

Παρόμοια έσοδα έχει και η Βουλιαγμένη. Με μια σωστή διαχείριση και με ανθρώπους με όραμα, ο ΝΟΚ μπορεί μια μέρα να γίνει σπουδαία ομάδα, εάν σταματήσει ο τοπικός Δήμος να τους σκάβει τον λάκκο. Μέλλον έχει και το Παλαιό Φάληρο, γιατί το πόλο είναι το μόνο "επαγγελματικό" τμήμα που συντηρεί, έχοντας αρκετές δραστηριότητες να το χρηματοδοτούν.

Εμείς με τις σημερινές συνθήκες, δεν έχουμε μέλλον. Είναι αυτό που λέει ο Costix, by the way χρόνια πολλά φιλαράκι, και χρόνια πολλά σε όλους τους Κωνσταντίνους και τις Ελένες:

No money, no honey!

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Τη τελευταία φράση του κειμένου σου, γραφτή και ξανά γραφτή στου φίλου του, του brfun@tic γιατί το παλικάρι δεν καταλαβαίνει γράφει τα δικά του....

amanAM είπε...

Ο κάθε ένας έχει την προσωπική του άποψη, και έχει κάθε δικαίωμα να την έχει.

Εγώ δεν μπορώ να αμφισβητήσω την προσφορά του Τσακίρη στον Πανιώνιο. Έδωσε πολλά χρήματα, έδωσε όραμα, έδωσε ελπίδα.

Η διαφωνία μου με τον Τσακίρη είναι για τις λανθασμένες επιλογές που έκανε, και αντί να αντιμετωπίσει τα λάθη του, τα έβαλε με όσους διαφωνούσαν, με όσους έκαναν κριτική, με όσους (για τους όποιους λόγους) αποδοκίμασαν. Πιστεύω πως ξενέρωσε όταν είδε πως το γήπεδο δεν θα προχωρήσει, και με αφορμή κάποιες μεμονωμένες αποδοκιμασίες, επέλεξε να το παίξει θιγμένος και να τα παρατήσει.

Ο ίδιος είναι αυτός που δεν πολέμησε όσους χρησιμοποίησαν τον Πανιώνιο για ίδιο όφελος. Ακούγαμε για μαύρες τρύπες, αλλά να μην τα σκαλίζουμε... Εγώ δεν ξέρω ποιός τι έκανε, εκείνος που πλήρωνε και ήξερε, έπρεπε να καθαρίσει την (υποτιθέμενη) κόπρο του Αυγεία, και όχι να τα παρατήσει.

Με συνοπτικές διαδικασίες δυσφημίστηκαν και αποπέμφθηκαν κάποιοι, ενώ στην θέση τους ανέλαβαν Μεσσίες που αποδείχτηκαν από άσχετοι μέχρι ανίκανοι.

Και τέλος η ομάδα αφέθηκε σε επικίνδυνους, που την οδήγησαν εκεί που τελικά ανέλαβε ο Βεντούρης και με τις επιλογές του, κατάφερε προσωρινά να μας σώσει.

Και λέω προσωρινά, γιατί όταν το ταμείο είναι μείον, είναι θέμα χρόνου να βουλιάξεις.

Ούτε εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου η επιστροφή του Τσακίρη. Σε αυτό συμφωνώ με τον φίλο μου τον Άκη. Αλλά να έχει βάλει μυαλό, και να γίνει ο ηγέτης που δεν ήθελε στο παρελθόν να είναι. Γι αυτό λέω πως ελπίζω σε έναν νέο Τσακίρη, είτε ένα άλλο πρόσωπο σαν αυτόν, είτε τον ίδιον αλλά με νέα μυαλά αυτήν την φορά.

Πριν τον Τσακίρη, ο Πανιώνιος ήταν στην ανυποληψία, και μετά από αυτόν εκεί επιστρέφουμε. Χρειαζόμαστε καπετάνιο με ούμπαλα, και ο Τσακίρης μπορεί να είναι τέτοιος, εάν το θελήσει και ο ίδιος.

Αλλά ο Τσακίρης των 2 τελευταίων ετών, που ήθελε να φύγει, που ήταν κουρασμένος και απογοητευμένος, που έψαχνε Μεσσίες σε Χούτους, σε Φερέρες και σε Κιντήδες, δεν είναι ο καπετάνιος με τα ούμπαλα που χρειαζόμαστε.

Στο χέρι του είναι τι θα κάνει, και τι ρόλο θα παίξει. Άλλωστε οι μετοχές δικές του είναι, ακόμα κι αν τις χάρισε στον Ερασιτέχνη, εγώ θεωρώ πως είναι δικές του.

amanAM είπε...

Τώρα για τους Κύπριους που ακούμε, τι να πω?

Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι. Συνιστάται και δαχτυλήθρα στην δικιά μας περίπτωση.

amanAM είπε...

Πάντως, για κάποιον ενδεχόμενο σοβαρό επενδυτή, ο Πανιώνιος μπορεί να αποδειχτεί μαγαζί γωνία.

Με δικό του γήπεδο, με την δυνατότητα να χτιστεί ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο με πολλές αθλητικές χρήσεις (και όχι εμπορικές) σε έναν πυκνοκατοικημένο δήμο, με προπονητικό κέντρο, με ιστορία και όνομα, με δυνατότητα να αυξήσει πολύ τους οπαδούς του και να προσελκύσει και πολλούς ουδέτερους (σε περίπτωση που προσφέρει αξιόλογο θέαμα), με πολύ καλές ομάδες νέων και νεαρούς παίκτες που έχουν μέλλον, με παρουσία σε όλα σχεδόν τα αθλήματα, και πάνω απόλα χωρίς σημαντικά χρέη, πέραν ίσως των τρεχόντων εξόδων.

Το πρόβλημα είναι αυτό που είπε ο ίδιος ο Τσακίρης: Για να ασχοληθεί κάποιος με το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ή ηλίθιος πρέπει να είναι, ή λαμόγιο.

Άντε βρες λοιπόν κάποιον που να θέλει να ασχοληθεί, που να μην είναι ηλίθιος ή λαμόγιο.

Θεμιστοκλής είπε...

Ή, να μην είναι επιχειρηματίας και ν' αγαπά αυτό που βλέπει μέσα στο γήπεδο περισσότερο απ' τις εμπορικές συναλλαγές.
Μακάρι να μπορούσαν να βρεθούν νέοι Πανιώνιοι μέσα απ' τον ερασιτέχνη, με αγάπη και διάθεση να δαπανήσουν λίγο απ' τον ελεύθερο χρόνο τους μόνο, όχι λεφτά. Να τρέξουν την ομάδα ισοσκελίζοντας τα έσοδα με τα έξοδα, κι ό,τι βγει.
Με δεδομένα τα πλεονεκτήματα του Πανιωνίου όπως ακριβώς τα αναφέρεις στο τελευταίο σχόλιο,θεωρώ πως θα μπορούσε να αποτελέσει απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη μια τέτοια απόπειρα...