Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δηλώσεις Βεντούρη:


όσα είπε στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα, ο ισχυρός άνδρας των Νεοσμυρνιωτών:



-Από τη συζήτηση που κάνατε, πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν και ποιος είναι ο χρονικός προσδιορισμός του πλάνου;
«Εκτιμώ ότι δέκα με δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ θα τα βάλουν μέσα στην επόμενη πενταετία».

-Το... μπαλάκι είναι, πλέον, στην πλευρά τη δική σας και στον Ερασιτέχνη. Για την απόφαση που θα πάρετε θα χρειαστεί να γίνει τελικά γενική συνέλευση ή όχι;
«Δεν είναι απαραίτητο να διεξαχθεί γενική συνέλευση. Η απόφαση μπορεί να παρθεί τυπικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Για να κάναμε γενική συνέλευση ίσως θα ήταν προτιμότερο αν υπήρχαν δύο με τρεις προσφορές για να εξετάσουμε. Ωστόσο, θα δούμε τις επόμενες μέρες πώς θα κινηθούμε».

-Στο παιχνίδι φέρεται να μπήκε και Έλληνας επιχειρηματίας. Τι ισχύει;
«Είναι αλήθεια ότι είχαμε ξεκινήσει επαφές με γνωστό Έλληνα επιχειρηματία. Ωστόσο, στην πορεία προέκυψε ότι είναι συνέταιρος του κυπριακού ομίλου! Και γι' αυτόν δεν πρόκειται να πω ποιος είναι. Έχω δεσμευθεί. Ο όμιλος έχει σοβαρές προθέσεις και γι' αυτό είμαι αισιόδοξος για την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Έχει επενδύσεις στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει "βαριά" ονόματα, όπως είναι και αυτό του Έλληνα επιχειρηματία! Οι άνθρωποι δεν είναι κομπάρσοι».

-Πότε εκτιμάτε ότι θα έχει ξεκαθαρίσει η όλη υπόθεση;
«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης θα ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Με όσους μιλάμε δεν πιστεύουν ότι η ΠΑΕ Πανιώνιος είναι εντάξει στις οικονομικές υποχρεώσεις της. Πιθανότατα από την Πέμπτη και μετά να έρθουν ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου. Ήδη ζητήθηκαν και δόθηκαν οι πρώτες εγγυήσεις». 

8 σχόλια:

cdu είπε...

Αντώνη, είδες σήμερα πως παίζουν οι απλήρωτοι;

amanAM είπε...

Σήμερα (εχθές) είχα επαγγελματική υποχρέωση που δεν μου επέτρεπε να παρακολουθήσω το παιχνίδι. Νικήσαμε στην παράταση, από ότι μου είπε η γυναίκα μου που το είδε μαζί με τον πιτσιρικά που ασχολείται με το πόλο έτσι κι αλλιώς.

Δεν έχω εικόνα του αγώνα. Οι παίκτες είναι άξιοι έτσι κι αλλιώς, και τους αξίζουν πολλά μπράβο ακόμα κι αν δεν κερδίσουν. Μας έχουν προσφέρει πολλές χαρές, πολλές διακρίσεις, και είναι κρίμα να κλείσει ο κύκλος αυτής της ομάδας χωρίς να πάρει τίτλο ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα. Ελπίζω να γίνει κάποιο θαύμα και να πάρουμε το κύπελο.

Η προίκα αυτής της ομάδας, είναι οι εξαιρετικές ομάδες υποδομών που ακολουθούν, αλλά φοβάμαι πως κάποιοι άχρηστοι μαζί με κάποιους που ενδιαφέρονται μόνο για το τώρα και την προσωπική τους προβολή, θα καταφέρουν να τα διαλύσουν όλα.

θα φέρω ένα απλό παράδειγμα, σαν παράδειγμα και χωρίς θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα (προς το παρόν): Είσαι ας πούμε απλήρωτος προπονητής κάποιου παιδικού ή εφηβικού τμήματος, και ήδη (δικαιολογημένα) απειλείς να φύγεις, επειδή είσαι απλήρωτος (+ όλη την κακή διάθεση που έχεις από αυτό το γεγονός καθώς και το γενικότερο κλίμα)... Είναι δυνατόν να σε απασχολήσει ένα παιδί που πληρώνει (αλλά εσύ δεν πληρώνεσαι) και που σε 1-2 χρόνια θα αποδώσει και θα προσφέρει στο μέλλον στην ομάδα?

Εσύ θα είσαι ακόμα στον Πανιώνιο?
Θα είσαι προπονητής αυτής της ηλικίας που θα έχει το παιδί όταν αποδώσει σαν αθλητής?
Θα υπάρχει το τμήμα ή θα χρεοκοπήσει όλος ο Ερασιτέχνης?

Να τι σε απασχολεί: Να φανείς φέτος, τώρα, να πάρουν τα 7-8 παιδιά που εσύ έχεις ξεχωρίσει κάποιες διακρίσεις, ώστε είτε να απαιτήσεις τα δεδουλευμένα σου για να παραμείνεις ως πετυχημένος προπονηταράς, είτε να πας αλλού έχοντας στις βαλίτσες σου κάποια επιτυχία.

----------

Το παράδειγμα είναι τυχαίο, αλλά δείχνει πως μπορεί να λειτουργεί ένα τμήμα χωρίς μέλλον. Ενώ ένα τμήμα με μέλλον, σκύβει πάνω στο κάθε παιδάκι και το αναδεικνύει, δεν το διώχνει από την ομάδα.

Όταν ακούω γονείς να μου λένε διάφορα, αλλά βλέπω και με τα μάτια μου εικόνες διάλυσης, τότε είμαι πραγματικά απαισιόδοξος.

Κάποιοι θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να διώχνουν παιδάκια από τις ακαδημίες και τις υποδομές, έχουν την άνεση να το κάνουν χωρίς κάποιοι από την διοίκηση να τους τραβάνε το αυτί, όταν όλος ο προγραμματισμός των τμημάτων είναι να βγάλουμε και τον επόμενο μήνα και μετά βλέπουμε.

Με τέτοια εικόνα, δεν με προβληματίζει το παρόν που δεν είναι όσο καλό θα μπορούσε να είναι, αλλά το μέλλον.

Όλοι αυτοί είναι περαστικοί από τον Πανιώνιο.

amanAM είπε...

Θα ήθελα επίσης να μάθω πόσοι από αυτούς που προπονούν παιδάκια έχουν παιδαγωγικές γνώσεις και ικανότητες, είναι ικανοί να χειριστούν και να ψυχολογήσουν παιδάκια, και έχουν τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα να κάνουν αυτήν την δουλειά.

Έχω την αίσθηση πως ορισμένοι από αυτούς είναι απλώς παλαιοί παίκτες, και τους αναθέτουν να προπονήσουν ένα τμήμα, και στου Κασίδη το κεφάλι κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός. Μόνο που ο Κασίδης είναι παιδάκια 10-12-14 κλπ ετών!

Μια ομάδα οφείλει να έχει πειθαρχία, αλλά κάποιοι ζητάνε από παιδάκια να φερθούν σαν φαντάροι. Ο μόνος δρόμος που γνωρίζουν οι περισσότεροι προπονητές για να πετύχουν πειθαρχία, είναι όσα διδάχτηκαν από τον στρατό, κι έτσι φέρονται σαν υποδεκανείς ή λοχίες προς φαντάρους.

Αυτό είναι το μοντέλο προπονητικής που βλέπω αριστερά δεξιά, όπου κι αν έχω πάει, με σπανιότατες εξαιρέσεις. Δεν συμβαίνουν τέτοια μόνο στον Πανιώνιο, αλλά σε όλες σχεδόν τις ομάδες που έχω δει. Αυτό είναι τραγικό, αλλά κανένας δεν μιλάει! Οι γονείς φυσικά δεν μπορούν να μιλήσουν με τον προπονητή, δεν ενημερώνονται, δεν έχουν δικαίωμα άποψης. Λογικό μέχρι ένα σημείο, με την μόνη διαφορά ότι τα παιδάκια μας δεν είναι κτήμα του συλλόγου ή του προπονητή-υποδεκανέα, αλλά τα παιδιά μας, που σαν γονείς έχουμε χρέος να τα προστατεύσουμε από ανίκανους παιδαγωγούς.

Εάν ο προπονητής υπολογίζει το παιδί σου, τότε ο (μέσος) γονέας είναι ευχαριστημένος παρά τις μεθόδους του, ενώ όταν ο προπονητής έχει το παιδί στην άκρη ή το διώχνει από τον αθλητισμό, τότε ο γονέας που διαμαρτύρεται για τις συμπεριφορές ή τις συνθήκες που αντιμετωπίζει το παιδί του, θεωρείται πως ο λόγος που διαμαρτύρεται είναι γιατί ο πιτσιρικάς δεν παίζει! Και δυστυχώς έχουν αρκετό δίκιο!!! Η ανεκτικότητα σε αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και σε αψυχολόγητες συνθήκες, είναι απαράδεκτη. Δεν πρέπει να μας απασχολούν οι κακές συνθήκες, μόνο όταν δεν παίζει ο κανακάρης μας.

Θα ζητήσω σύντομα (όταν προκάνω) από τον Ερασιτέχνη να μάθω πόσοι από τους προπονητές που είναι στις ακαδημίες και τις υποδομές έχουν κάποιο χαρτί επάρκειας και τυπικών έστω προσόντων να προπονούν παιδάκια, εάν εργάζονται σαν ωρομίσθιοι υπάλληλοι (με ΙΚΑ) ή εάν εκδίδουν δελτία παροχής (με ΦΠΑ, ΤΕΒΕ, κλπ), ή πληρώνονται άραγε μαύρα (όταν πληρώνονται...)?

Γιατί εάν πληρώνονται μαύρα (πράγμα που σημαίνει ότι το πιο πιθανόν δεν έχουν ούτε τα απλά τυπικά προσόντα), τότε προκύπτει κι άλλο ένα ερώτημα: Από που αντλούνται τα χρήματα της μισθοδοσίας τους?

Εγώ για το παιδί μου, ένα μόνο ζητάω: Να το αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο, σαν παιδάκι, σαν προσωπικότητα που πρέπει να είναι αξιοσέβαστη. Θέλω να προπονείται, να γυμνάζεται, να είναι μέλος της ομάδας του.

Δεν με απασχολεί εάν θα παίξει σαν βασικός, σαν αναπληρωματικός, πόση ώρα έπαιξε, εάν αυτός που έπαιξε είναι πιο καλός ή πιο κακός παίκτης. Αυτή είναι δουλειά του προπονητή, όχι δικιά μου.

Η δικιά μου δουλειά σαν γονιός, είναι να το προστατεύσω από ακατάλληλους ανθρώπους, που θα του βλάψουν την προσωπικότητα ή την ψυχολογία του.

Έχουμε μαλλί να ξάνουμε...

amanAM είπε...

Ουδέν σχόλιον?

amanAM είπε...

Ουδείς?

Δεν έχω την αίσθηση πως με διαβάζει λαός, αλλά... θα περίμενα κάποια αντίδραση σε όλο το κατεβατό που έριξα πρωινιάτικα. Έστω κάποιος που να τον έκανα να γελάσει με τα κατεβατά που ρίχνω!

cdu είπε...

Σε διαβάζω ρε φίλε αλλά δε σε προλαβαίνω. Είσαι χείμαρος. Άσε που είναι και η διαφορά ώρας!
Λοιπόν, με παρεξήγησες. Το αρχικό μου σχόλιο ήταν για τον θρίαμβο των απλήρωτων του Ολυμπιακού. Απλήρωτοι οι δικοί μας απλήρωτοι και αυτοί. Συνεπώς δεν νομίζω ότι στέκει η οικονομική κατάσταση του ερασιτέχνη για την αποτυχία να φτάσουν στον τελικό.
Για τα παιδιά και τις ακαδημίες τι να πώ; Το έχει πει καμιά δεκαετία πριν ο Σημίτης: "αυτή είναι η Ελλάδα".

amanAM είπε...

Δεν σε παρεξήγησα: Ο απλήρωτος του Ολυμπιακού, έχει απέναντι του έναν Ερασιτέχνη Ολυμπιακό με εκατομμύρια φιλάθλους και οικονομικά προβλήματα. Ο απλήρωτος του Πανιωνίου έχει απέναντι του έναν Ερασιτέχνη Πανιώνιο υπό διάλυση, με ανάλογα οικονομικά προβλήματα και επιπλέον με τα προβλήματα της ΠΑΕ που είναι στην πλάτη του.

Από φιλάθλους, ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα. Είμαστε ωραίοι, αλλά απελπιστικά λίγοι.
Αυτή είναι η μαγκιά μας, αλλά εάν το δεις από την πλευρά ενός παίκτη ή οποιουδήποτε εργαζόμενου τέλος πάντων, σε τι να ελπίζει?

Προχθές ήταν ο Κοντέλης στον Ολυμπιακό, αύριο μπορεί να ξυπνήσει ο οποιοσδήποτε φραγκάτος να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Εμείς από ποιόν να ελπίσουμε.

Μπορεί κάποιος να αποκλείσει ότι ο ίδιος ο Μαρινάκης δεν θα δώσει το κόστος μισού ποδοσφαιριστή, να καλύψει όλα τα χρέη του Ερασιτέχνη?

Ρόλο παίζει και το βάρος της φανέλας. Πιο εύκολα θα παίξει για την τρέλα του ένας στον Ολυμπιακό, παρά στον Πανιώνιο. Δυστυχώς.

Δεν σε παρεξήγησα. Απλώς πέρυσι, όταν χάσαμε και πρωτάθλημα και κύπελλο από τον Ολυμπιακό, πίστευα πως το μέλλον ήταν δικό μας.

Φέτος, βλέπω πως πιο πολύ μέλλον έχει η Βουλιαγμένη και το Π Φάληρο, παρά εμείς.

Ποιός σχεδιάζει το παραμικρό στον Πανιώνιο, για το πόλο ή για οποιοδήποτε άλλο άθλημα?

Αυτήν την στιγμή, το μόνο θέμα είναι ποιός, πως και πότε θα αγοράσει τις μετοχές της ΠΑΕ. Παρενέβη και ο Τσακίρης, αλλά όντας ο μόνος που μπορεί να ηγηθεί του Πανιωνίου, δεν το θέλει.

Μόνο οι ακαδημίες του μπάσκετ είναι σε σωστό δρόμο, κι αυτό γιατί βρέθηκαν 2-3 σοβαροί άνθρωποι και με την υποστήριξη των υπολοίπων, κατάφεραν ένα μικρό θαύμα.

Ας μην πω καλύτερα πως σχεδιάζουν να πληρωθούν οι απλήρωτοι προπονητές των ακαδημιών του πόλο, γιατί θα αναγκαστώ να αναφερθώ σε ενέργειες που εάν τις μυριστεί η ΣΔΟΕ, θα πάμε όλοι στην φυλακή!!! Κι όλα αυτά, για να προπονηθούν τα παιδάκια μας στον Πανιώνιο. Είναι τουλάχιστον γελοίο!!!

amanAM είπε...

παρόλα αυτά, υπάρχει και η εξαίρεση: Εκεί που το μεράκι και η τρελή αγάπη στον Πανιώνιο ενός ανθρώπου, δείχνει πως ακόμα κι ένας κούκος πιθανόν να φέρνει την άνοιξη!!!

Την ώρα που όλα καταρρέουν, τα τμήματα υποδομών του βόλεϊ έχουν γεμίσει παιδάκια. Τυχαία? Δεν νομίζω.