Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Επεισόδια στην Πάτρα - σχόλια...

Η πρώτη μέρα του Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών στο βόλεϊ μπορεί να κύλησε ομαλά, ωστόσο από τη στιγμή που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προκρίθηκαν στα ημιτελικά και φίλοι και των δύο ομάδων βρέθηκαν στην Πάτρα, η ατμόσφαιρα… μύριζε φωτιά, λόγω άλλωστε και των γεγονότων που έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ο οποίος αγωνίζεται με τον Ηρακλή, προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το γήπεδο για να συναντηθούν με αυτούς του Ολυμπιακού, που πήγαιναν προς το "Δ. Τόφαλος", όπου ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με την ΕΑ Πατρών στον άλλο ημιτελικό.

Η αστυνομία για να τους σταματήσει έριξε δακρυγόνα, ενώ σταμάτησε και η κυκλοφορία στην Εθνική οδό, στο κομμάτι που περνάει έξω από το γήπεδο! Οι οπαδοί απάντησαν με πέτρες, ενώ έγιναν και κάποιες συμπλοκές με τα ΜΑΤ. Δύο αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες και η αστυνομία έδειχνε να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, έχοντας παραταχτεί έξω από το γήπεδο, μπροστά από τα βαν της κρατικής τηλεόρασης.

Η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη, έχουν γίνει μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και ο πετροπόλεμος και οι ρίψεις μολότοφ και φωτοβολίδων συνεχίζονται, ενώ ο κόσμος τρέχει για να σώσει τα αυτοκίνητά του. Η αστυνομία έκανε προσπάθειες να κρατήσει μακριά τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι συνεχίζουν περίπου 200 μέτρα από το γήπεδο τις μάχες σώμα με σώμα, ενώ έφυγαν αρκετοί από την εξέδρα του Ολυμπιακού στο "Τόφαλος" και βγήκαν έξω.

Οι οπαδοί είναι περίπου 150 από την μία μεριά και λίγο περισσότεροι από την άλλη και οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στις κεντρικές εισόδους του γηπέδου. Ο αγώνας πάντως των ερυθρολεύκων με τους πατρινούς ξεκίνησε κανονικά στις 18:00GR, αφού οι οπαδοί δεν μπόρεσαν αρχικά να προσεγγίσουν το γήπεδο. Η ένταση σιγά-σιγά αποκλιμακώθηκε, με την αστυνομία να προβαίνει σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και τραυματίες.

http://www.sport.gr/default.asp?lg=1&pid=4&aid=31494&c=1

Όταν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί καταλάβουν πως ο αθλητισμός είναι θέαμα κι όχι πόλεμος, τότε θα σταματήσει η βια.

Μέχρι τότε, να κλείσουν οι επιχειρήσεις που εμπνέουν αυτήν την βια, ώστε να καταλάβουν οι ανεγκέφαλοι, πως τελικά μόνο ζημία κάνουν στην ομάδα τους. Να υποβιβστούν στην β εθνική ΠΑΟ και Ολυμπιακός, ως ηθικοί αυτουργοί για την βια που προκαλούν, να μάθουν άπαξ δια παντός οι πάντες τι εστί βερύκοκο!

Να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδος για κάθε αθλητική διοργάνωση, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλευ, ακόμα και τον στίβο, για 5 χρόνια ας πούμε, και να ξανανοίξουν μόνο όταν η βια παύσει και η ντόπα αποτελεί ανάμνηση του παρελθόντος.

Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: