Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

μην σπρώχνεστε, έτσι κι αλλιώς θα πνιγούμε!

Εντελώς ψύχραιμα αντιμετωπίζει η διοίκηση του Πανιωνίου και την περίπτωση του Μάρτιν Λάτκα, στον οποίο πρέπει να καταβληθούν 40.000 ευρώ. Ο διακανονισμός με τον παίκτη έχει γίνει και οι παράγοντες του Πανιωνίου θεωρούν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού, παρά τις πιέσεις που ασκεί ο εκπρόσωπος του παίκτη κ. Ζελελίδης. Μάλιστα όπως τονίζουν: "Και ο Λάτκα θα πληρωθεί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που έχουν λαμβάνει από την ομάδα. Απλά χρειάζεται για όλους λίγη υπομονή".
http://www.novasports.gr

Αντικειμενικά η ΠΑΕ είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο. 

Το πιο τρομερό απόλα είναι πως δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, η ομάδα πνίγεται από οικονομική ανέχεια, δεν την βγάζουμε την χρονιά από όσα φαίνονται και ακούγονται, και παράλληλα δεν φαίνεται φως ούτε στην μάχη της αγωνιστικής σωτηρίας, αφού παρά τις πάμπολλες μεταγραφές του Ιανουαρίου με το όποιο κόστος τους, δεν φαινόμαστε ικανοί να μαζέψουμε τους απαραίτητους βαθμούς για την παραμονή στην κατηγορία. Εντός έδρας θα αντιμετωπίσουμε στην σειρά τον Ατρόμητο, που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, την Δόξα, τον Λεβαδειακό και την Ξάνθη, που η κάθε μία από αυτές τις ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι με εμάς και δύσκολα θα μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Εκτός έδρας έχουμε τον ΟΦΗ που βγάζει μάτια τελευταία, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα, που δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε από όλους αυτούς τους αγώνες... Ιδίως ο Αστέρας στην τελευταία αγωνιστική, θα παλέψει να ρίξει εμάς για να σωθεί εκείνος.

Η διοίκηση έχει επιλέξει να διαλύσει όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη, στην προσπάθεια να σωθεί η ποδοσφαιρική ομάδα, παρά τις δεσμεύσεις της πως προτεραιότητα θα ήταν ο ερασιτέχνης. Ακόμα κι αν πετύχουμε το θαύμα και σωθεί η ομάδα φέτος, του χρόνου εκτός όλων των άλλων, θα βιώσουμε την πλήρη διάλυση των ερασιτεχνικών τμημάτων. Μπορεί οι περισσότεροι οπαδοί να έχουν στο μυαλό τους κυρίως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά όλα τα άλλα αθλήματα είναι που μαζεύουν τόσα παιδιά στον Πανιώνιο και πέραν όλων των άλλων δημιουργούνται οι επόμενες γενιές των οπαδών μας.

Η δικαιολογία της οικονομικής κρίσης θα είχε βάση, εάν δεν ήταν επιλογή η διάλυση των ερασιτεχνικών τμημάτων. Δυο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη, και είναι φανερό πως έχει προτιμηθεί να πέσει και να σπάσει το καρπούζι που λέγεται ερασιτέχνης. Άλλα λέγανε, άλλα κάνανε...

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

αποκριάτικη χαρά

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου τα παιδιά του πόλο ξεσάλωσαν πριν την προπόνηση, γέλια και πειράγματα ηχούσαν στην ατμόσφαιρα, και στο τέλος της προπόνησης 3-4 γονείς που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα στο νερό, είχαν την ευκαιρία να παίξουν εναντίον των παιδιών τους, και να καταλάβουν πόσο σκληρή δουλειά κάνουν καθημερινά τα παιδιά μας. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θέλεις να θυμάσαι το σκορ, αλλά την εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.



Την Κυριακή το πρωί, στο βόλεϊ είχε ετοιμαστεί αποκριάτικο πάρτι, που συμπεριέλαβε και αγώνα των γονιών εναντίον των παιδιών. Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι τώρα θα πονάνε σε διάφορα σημεία του σώματος τους.
Στο βόλεϊ τα πήγαμε καλύτερα, τουλάχιστον πατούσαμε στο έδαφος, δεν χρειαζόταν να παλεύουμε για να μην μας πνίξουν τα καμάρια μας. 


Κάτι τέτοιες στιγμές, είναι στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης, πιστεύω πως δεν το ευχαριστηθήκαμε μόνο οι γονείς, αλλά και τα παιδιά μας. Ορισμένοι γονείς έχουμε πωρωθεί, θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα βόλεϊ βετεράνων, για να δείξουμε στα παιδιά μας πως ο αθλητισμός δεν είναι κάτι που τελειώνει σε μικρή ηλικία, μπορεί να κρατήσει μια ζωή. Ελπίζω ο Πανιώνιος να αντιληφθεί πως υπάρχει αρκετός κόσμος που θα μπορούσε να βρει καταφύγιο στην ομάδα, κι έτσι θα υπηρετούσε τον στόχο του μαζικού αθλητισμού και το αθλητικό ιδεώδες που είναι ο πρωταρχικός σκοπό του συλλόγου.

Θα ανεβάσω σχετικό βιντεάκι, με σπαρταριστά στιγμιότυπα... Αντικειμενικά οι γονείς κάναμε ορισμένες ηρωικές προσπάθειες, που δυστυχώς δεν αποθανατίστηκαν όλες στην κάμερα! 

ΥΓ.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Εύκολη νίκη με ΝΟΠ

Ο Πανιώνιος κέρδισε τον ΝΟΠ εχθές το απόγευμα στην Ν. Σμύρνη με σκορ 13-6.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 9-0 στο ημίχρονο και στην συνέχεια με όλους τους μικρούς μέσα διαμορφώθηκε το σκορ στο 9-5 με σκορ τρίτης περιόδου 1-5 υπέρ των Πατρινών.
Η εκ νέου είσοδος των μεγάλων στην τελευταία περίοδο μεγάλωσε ξανά την διαφορά του σκορ.

Σημαντική η παρουσία των φανατικών του Πανιωνίου, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια των παικτών της ομάδας μας.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 5-0, 1-5, 3-1.
Πανιώνιος (Σελετόπουλος): Φλέγκας, Δρακόπουλος, Μιτελούδης, Κουτσιαλής 1, Χατζηγούλας, Τζαμαντάκης 1, Παπαδόγκωνας 3, Γκάλιτς 2, Σιταρένιος 1, Καπότσης 4, Κούφαλης, Λάλλας 1, Τζωρτζάτος, Κουκής Δ., Αλβέρτης.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

μεταγραφές της ΠΑΕ

Είναι κοινό μυστικό, πως άλλα λένε τα συμβόλαια των παικτών, άλλες είναι οι συμφωνηθείσες αμοιβές τις περισσότερες φορές. 
Είναι επίσης γνωστό, πως υπάρχουν χρέη και υποχρεώσεις που δεν φαίνονται στα επίσημα βιβλία. Όχι μόνο στον Πανιώνιο, σε κάθε ομάδα. Αντίστοιχα, στις πωλήσεις παικτών πιθανόν να υπάρχουν και χρήματα κάτω από το τραπέζι.
Όταν η ομάδα ανήκει σε έναν ή περισσότερους επιχειρηματίες, τότε υποτίθεται πως όλα αυτά μπαίνουν και βγαίνουν από την τσέπη των μετόχων.
Καλώς ή κακώς συμβαίνουν τα πιο πάνω, δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανένας γι αυτά όλα.

Η περίπτωση του Πανιωνίου όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα: Η ΠΑΕ δεν ανήκει σε κάποιον επιχειρηματία τώρα πια, αλλά την διαχείριση την κάνουν άτομα που έχουν επιλεχτεί από τον Ερασιτέχνη, που είναι ο κύριος μέτοχος.
Όλες λοιπόν οι ανεπίσημες δοσοληψίες και συμφωνίες, δεν είναι προσωπική επιλογή κάποιου επιχειρηματία, αλλά αφήνουν ερωτηματικά για την πιθανότητα κάποια χρήματα να καταλήξουν στις τσέπες όσων ασκούν την διοίκηση. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, αλλιώς όλα γίνονται ύποπτα. 

Εμείς από διαφάνεια και από πραγματική ενημέρωση, παίρνουμε μηδέν. Παίκτες ήρθαν και έφυγαν, όμως ουδέποτε ενημερωθήκαμε επίσημα πόσο στοίχισαν, πόσα πήραμε, πόσα ξοδέψαμε, πόσα θα κληθούμε να πληρώσουμε στο μέλλον, κλπ. 


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τα πράγματα είναι απλά

Σε μια εταιρεία που ασχολείται ας πούμε με την τήρηση λογιστικών βιβλίων, εάν την διοικήσει ένας που τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια του, αντί για παιδιά με μηχανάκια να τρέχουν στις Εφορίες θα έβαζε κάποιους κολλητούς του να μετακινούνται με ελικόπτερο ή με τζάγκουαρ, μην τον περάσουνε και για χλιμίντζουρα τον άνθρωπο...Φυσικά τα έσοδα της εταιρείας θα είναι πενταροδεκάρες σε σχέση με τα έξοδα, οι κολλητοί θα κάνουν πάρτι με τον εργοδότη που έχουν γεμίζοντας τις τσέπες τους με όσα μπορούν, ενώ είναι θέμα χρόνου να βαρεθεί και να σιχτιρίσει ο άνθρωπος που πληρώνει τόσα, για να εισπράξει τόσα λίγα, δεδομένου ότι όλοι τριγύρω του είναι λαμόγια (που ο ίδιος επέλεξε), πράγμα που θα τον αηδιάσει και θα τον ξενερώσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Εάν την οργάνωση και την διοίκηση αυτής της εταιρείας, μετά την λαίλαπα του πρώτου διαχειριστή,  την αναλάβει ένας ξεπεσμένος αριστοκράτης, από αυτούς που δεν έχουν δεύτερο βρακί να βάλουν στον κώλο τους αλλά ζούνε σε πύργο με τον πιστό υπηρέτη που ενώ είναι απλήρωτος εδώ και δέκα χρόνια, δεν μιλάει γιατί δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο στην ζωή του εκτός του να είναι υπηρέτης του συγκεκριμένου αριστοκράτη, είναι ξεκάθαρο πως θα τα πάει: 
Κάποιος που ζει στην καρακοσμάρα του, δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, παρά να γεμίσει με τρύπες το νερό και να διαλύσει την εταιρεία ακόμα περισσότερο...

Όταν μετά τον πρώτο και τον δεύτερο διαχειριστή αναλάβει την διοίκηση αυτής της εταιρείας, μια ομάδα από ανθρώπους που είναι ανίδεοι από λογιστικά και από το πως θα μαζέψουν νέους και θα ικανοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες πελάτες που έχουν παραμείνει παρά τις προηγούμενες διοικήσεις,  τότε τι μπορούν να πετύχουν?
Ακόμα και καλές προθέσεις να έχουν, ακόμα κι αν δουλέψουν περισσότερο από τους προκατόχους τους, πέραν από το να χρησιμοποιήσουν το φωτοτυπικό μηχάνημα της εταιρείας και να αρχίσουν να πουλάνε φωτοτυπίες στην γειτονιά, άντε και να στείλουνε και ένα φαξ, πως στα κομμάτια οι άνθρωποι αυτοί θα διοικήσουν μια εταιρεία όντας άσχετοι και από την διοίκηση αλλά και από το ίδιο το αντικείμενο της δραστηριότητας?

Το ότι ένα ιστορικό αθλητικό σωματείο όπως ο Πανιώνιος, αντί να μαζεύει παιδιά (αλλά και μεγάλους) για να γυμνάζονται και να πετυχαίνουν αθλητικούς στόχους, αντί να προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, έχει μεταβληθεί σε καταληψία δημόσιου δρόμου και σε παράνομο παρκαδόρο που θα περιμένει να μαζέψει 1 ευρώ την ώρα από το παρκάρισμα που θα προσφέρει σε γονείς αθλουμένων, σε αθλητές ή και σε μέλη του συλλόγου, αυτό ξεπερνάει κάθε νοσηρή φαντασία.

Καταλαβαίνω πως οι ανάγκες σπρώχνουν ορισμένους να σκέφτονται πως θα βγάλουν από την μύγα ξύγκι, όλα παράνομα είναι, άλλη μια παρανομία τι θα πειράξει(?), αυτό όμως είναι άνω ποταμών!!! 

Είναι γεγονός πως η Νέα Σμύρνη έχει σοβαρό πρόβλημα πάρκινγκ, έτσι κι αλλιώς άσχετοι και ανίκανοι είσαστε κύριοι της διοίκησης να διαχειριστείτε το σωματείο, γιατί δεν το γκρεμίζετε το γήπεδο που στοιχίζει, κλείστε όλα τα τμήματα αθλουμένων, και χτίστε στην θέση του γηπέδου ένα ολοκληρωμένο πάρκινγκ για να κονομήσετε πραγματικά. Άλλωστε όπως έχετε αντιληφθεί, κανένας δεν αντιδράει, κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, προσωπικό μαγαζί σας τον έχετε κάνει τον Πανιώνιο, διαλύστε το να τελειώνουμε, να το πάρουμε απόφαση να μην στενοχωριόμαστε άδικα...

Η πρόταση μου είναι η εξής: Εάν νομίζετε πως έχετε σχέδιο και ικανούς ανθρώπους να το πραγματοποιήσουν, κάντε μας την χάρη να μας εξηγήσετε πως θα λειτουργήσει στο παρόν αλλά και στο μέλλον ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. 
Αλλιώς, εάν δεν έχετε λύσεις παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνατε, προτού να μετατρέψετε τον Πανιώνιο σε υπαίθριο πάρκινγκ, μπορείτε απλώς να παραδεχτείτε την ανικανότητα σας και να παραιτηθείτε, μπας και βρεθεί κανένας άλλος που να μπορεί. Δεν είναι ντροπή, είχατε καλές προθέσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται γνώσεις και ικανότητες που απλώς δεν τις διαθέτετε. Μετά από μια μάχη στήθος με στήθος, κερδίσατε στις εκλογές του Σεπτέμβρη την διοίκηση του Πανιωνίου, αλλά εάν δεν μπορείτε, ζητήστε την βοήθεια των άλλων, μπας και εκείνοι μπορούσανε περισσότερα από εσάς. Μπορεί κι εκείνοι να μην ήτανε καλύτεροι, μπορεί όμως και να ήτανε. Το βέβαιο είναι πως εσείς αποτύχατε παταγωδώς. Ας δοκιμάσει κάποιος άλλος.




Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ύπνε που παίρνεις τα παιδιά

πάρε με κι εμένα!!!

Να πω την αμαρτία μου, βαρέθηκα να με προσκαλούν γνωστοί και φίλοι στο Καραϊσκάκη, και να παρακολουθώ φαινομενικά απαθής να τρώμε τεσσάρες και πεντάρες. Έτσι, παρά τις προσκλήσεις, είπα να δω το παιχνίδι στην τηλεόραση. Δεν πέρασαν ούτε 5 λεπτά, και ο Μορφέας με πήρε στην αγκαλιά του, καθώς ήμουνα κουρασμένος από το πρωί, ξύπνησα κουρασμένος και κουράστηκα εν συνεχεία ακόμα περισσότερο. 

Έτσι δεν έχω άποψη για το παιχνίδι. Το τελικό 2-0 είναι μικρότερο απότι περίμενα, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια είμαστε ο σάκος του μποξ του Ολυμπιακού.
Πάλι καλά δηλαδή, ήττα με αξιοπρεπές σκορ.

Το μεσημέρι το πέρασα στο κολυμβητήριο, παρακολουθώντας έναν αγώνα πόλο ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Σύρο, για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος των παιδιών που γεννήθηκαν από το 1998 και πιο μετά. Σημειωτέον ότι ήταν γνωστό πως η Σύρος δεν είχε ανταγωνιστική ομάδα, κι έτσι ο προπονητής κάλεσε παιδιά από το μίνι παιδικό τμήμα, που γεννήθηκαν το 2000 και το 2001, και τους έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, κάτι που δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Στο φύλο αγώνα έχει γραφτεί στους σκόρερ και ο μικρός μου γιος, που έχει γεννηθεί το 2001. Πιστεύω πως αυτή η εμπειρία θα τον ακολουθεί σε όλη του την ζωή, καθώς και όλους τους μικρούς που έπαιξαν σε αυτό το παιχνίδι.

Έτσι τα μικρά παιδιά, πήραν μια πολύτιμη εμπειρία και ευτύχησαν στο τέλος να πανηγυρίσουν μια νίκη με 20-0!!! Από τους γονείς των παιδιών της Σύρου, μάθαμε πως τα προβλήματα θέρμανσης της πισίνας της Σύρου, έχουν κοστίσει πολύ στην προετοιμασία της ομάδας τους λόγω ότι έμεινε κλειστό το κολυμβητήριο για μεγάλο διάστημα. Εμείς είμαστε τυχεροί, ο δήμος Νέας Σμύρνης δεν έχει φερθεί ανάλογα με άλλους δήμους όπως της Σύρου, του Αλίμου, και πολλούς άλλους. Κολυμβητήρια όπως του Αλίμου, του Αγίου Κοσμά, κλπ στοιχίσανε πάρα πολλά χρήματα στα πλαίσια των έργων για την Ολυμπιάδα, χρεοκοπήσαμε σαν χώρα για να φάνε όσα φάγανε οι επιτήδειοι, και τα κολυμβητήρια ΔΕΝ προσφέρουν ούτε το στοιχειώδες, να λειτουργούν για χάρη της άθλησης των παιδιών μας.


Ο Πανιώνιος κατέκτησε την 1η θέση του προκριματικού γύρου του πρωταθλήματος παίδων, κερδίζοντας την Βουλιαγμένη 12-10 στο ντέρμπι, την Γλυφάδα 13-7 (χωρίς 2 από τους πιο καλούς παίκτες λόγω τραυματισμού, τον Γαρδίκα και τον Οικονομόπουλο), το Χαιδάρι 19-1, την Λαμία 26-0 και την Σύρο 20-0. Στην δεύτερη θέση η Βουλιαγμένη που κέρδισε την Γλυφάδα με 12-4, το Χαιδάρι με 26-1 και την Σύρο με 25-4. Τρίτη προκρίθηκε η Γλυφάδα που κέρδισε την Σύρο 30-1 και την Λαμία 18-6.

Συνοπτικά  έχουν ήδη προκριθεί οι:
Παναθηναϊκός, Χίος, Ηλιούπολη
Πανιώνιος, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα
Ολυμπιακός, Π. Φάληρο, Εθνικός
Ρέθυμνο, Χανιά, Γέρακας
ΑΘΩΣ, ΑΡΗΣ Θ.
ΠΑΟΚ, Φοίβος
Κέρκυρα, Κοζάνη.

Για το πρωτάθλημα των ανδρών, ηττηθήκαμε με 7-5 στην Χίο από την ομώνυμη ομάδα, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο μια ομάδα με πιο έμπειρους παίκτες και με μεγάλο μπάτζετ, αλλά και την διαιτησία που σε ολόκληρο το παιχνίδι είδε μόνο μια φάση για αποβολή εις βάρος κάποιου αμυντικού της Χίου. Αυτά δεν γίνονται!!! Από κάτι τέτοια μπορείς να καταλάβεις πολλά...

ΥΓ. Όλο και περισσότεροι διαμαρτύρονται για τις μετοχές που υποσχέθηκε η ΠΑΕ πέρυσι το καλοκαίρι για όσους πήραμε διαρκείας, έτρεξα κι εγώ από τους πρώτους για να μην χάσω, αλλά κατέθεσα επίσης ένα μικρό ποσό στην Τράπεζα για να συμμετάσχω στην υποτιθέμενη αύξηση κεφαλαίου. Μέσα στους διαμαρτυρόμενους προστέθηκε και ο Μίλτος από την Χίο http://panioniosinchios.blogspot.com...
Κορόιδα πιαστήκαμε φίλε Μίλτο, προπληρώσαμε περισσότερα από ότι θα αγοράζαμε απλά εισιτήρια σε κάθε αγώνα, και δεν μας έδωσαν ούτε καν την μετοχή που υποσχέθηκαν. Του χρόνου μην απορήσουν εάν τα διαρκείας δεν φτάσουν ούτε τα 50. Ας παρηγορηθείτε πως θα φταίει η οικονομική κρίση, όχι ο τρόπος που μας αντιμετωπίζετε τόσα χρόνια, πρώην και νυν διοικούντες την ΠΑΕ.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

φαντάσματα από το παρελθόν

Η χρηστή διοίκηση του παρελθόντος, κάθε μέρα γεννάει κι από ένα καινούργιο φάντασμα το οποίο μας κυνηγάει. Κανένας δε γνωρίζει επίσης, εάν σήμερα δημιουργούνται νέα φαντάσματα που θα μας κυνηγάνε στο μέλλον, δεδομένου ότι ούτε τα μέλη του Ερασιτέχνη έχουν την παραμικρή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα, ούτε οι μέτοχοι της ΠΑΕ γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει. Είμαστε στο σκοτάδι, και τα φαντάσματα χορεύουν ανεξέλεγκτα.

Φυσικά δεν μπορώ να υπονοήσω ότι για όλα αυτά φταίει ο προφανής ένοχος, που με τις επιλογές του, τις παραλήψεις και τις ενέργειες του μας οδήγησε στα σημερινά μας χάλια, διότι είμαι εμπαθής και προκατειλημμένος. Οπότε μάλλον φταίω εγώ για τα οικονομικά χάλια του Πανιωνίου, όπως είμαι ο προφανής ένοχος που θα πληρώσει τελικά για τα χάλια της Εθνικής μας οικονομίας. Εκείνον το απίθανο Μπαρόνι, εγώ προφανώς τον έφερα στον Πανιώνιο, κι εγώ τον έβαζα να παίζει, ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης άλλωστε!!!

Διώξανε οι σημερινοί διοικούντες κάμποσους παίκτες, αποκτήθηκαν μια καραβιά άλλοι, άγνωστο πόσα χρήματα μπήκαν στα ταμεία, πόσα γλυτώσαμε, πόσα θα μας στοιχίσουν αυτοί που ήρθαν και πόσα θα μας ζητάνε σε 1-2 χρόνια. Προφανώς εγώ τους επέλεξα κι αυτούς.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του πόλο του Πανιώνιου, παρά τα οικονομικά προβλήματα, πήραν τη νίκη από το Αργοστόλι με 10-8 και διατηρήθηκαν στην 4η θέση με 4 βαθμούς διαφορά από τον 5ο Παναθηναϊκό, ενώ στο μπάσκετ επιστρέψαμε στις νίκες, με θρίαμβο κατά του Αμαρουσίου με 97-57.


Η καινούργια είδηση είναι η πιο κάτω:

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

τα παιχνίδια που ακολουθούν

έχοντας ήδη 4 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά έχοντας παίξει ένα ντέρμπι λιγότερο από εκείνον, εάν κερδίσουμε όλα τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, η τετράδα στο πρωτάθλημα του πόλο ανδρών θα κριθεί στον μεταξύ μας αγώνα που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να νικήσουμε ένα από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, Χίο ή Βουλιαγμένη, για να έχουμε περιθώρια ήττας, εκτός κι αν κάνει ο Παναθηναϊκός την γκέλα σε θεωρητικά εύκολο παιχνίδι.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν:


Στις 10 Μαρτίου θα πρέπει να δώσουν οι γυναίκες μας τον αγώνα ζωής ή θανάτου εναντίον του Ρεθύμνου, για να σώσουν την κατηγορία.

Στο ποδόσφαιρο, το πρόγραμμα έχει πολλούς αγώνες χωρίς αύριο, και πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 3 νίκες, για να είμαστε ασφαλείς χρειαζόμαστε 4.

 

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

κοινή πορεία στο Σύνταγμα



Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα, ακόμη και για τους… ορκισμένους εχθρούς. Πληροφορίες που προέρχονται από συνδεσμιακούς κύκλους και έχουν δει εδώ και λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας, θέλουν τους οπαδούς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και όχι μόνο, να ετοιμάζονται να κατέβουν στο μεγάλο συλλαλητήριο του Συντάγματος, σε… κοινή πορεία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι οργανωμένοι αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τα οπαδικά «πάθη» και να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των χιλιάδων άλλων πολιτών που έχουν δώσει ραντεβού για το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και με στόχο να αποτρέψουν την ψήφιση του «μνημονίου 2».

Μάλιστα, οι οπαδοί φέρονται να έχουν συνενοηθεί από το βράδυ της Παρασκευής και να έχουν δώσει ραντεβού στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσουν και οι «Πάνθηρες» του Πανιωνίου, οι οποίοι ήδη εκδήλωσαν τις… προθέσεις τους από το βράδυ του Σαββάτου, στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ετσι, δεν αποκλείεται να δούμε όλους τους οπαδούς των ελληνικών ομάδων, ενωμένους μπροστά σε ένα καυτό πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα. Αλλωστε, οι κοινές αντιλήψεις τους έχουν ήδη εκφραστεί, τον τελευταίο καιρό, με τα πανό και τα συνθήματα πολιτικού περιεχομένου που έχουν «κυριεύσει» τα ελληνικά γήπεδα.
http://www.sentragoal.gr/ 




Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

0-0 καθαρή αυτοκτονία

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, και αυτό που συνήθως μένει, είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση: Ίδια γεύση, ο Κούτσι να χάνει μοναδικές ευκαιρίες στο τέταρτο αλλά και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Συνολικά πρέπει να έχασε πάνω από 5-6 ευκαιρίες ο παίκτης αυτός.

Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή. Απόπειρες ανάπτυξης μόνο από δεξιά ή με γιόμες, αδυναμία να αντεπεξέλθουμε στο πρέσινγκ των Ιωαννίνων, αδυναμία να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, χαμένη η μάχη του κέντρου. Παρόλα αυτά εμείς είχαμε 2 κλασσικές ευκαιρίες, ενώ τα Γιάννενα καμία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο πρεσάραμε ψηλά, πήραμε τον έλεγχο του κέντρου, αναπτυχθήκαμε και από το κέντρο και από αριστερά, δημιουργήσαμε φάσεις, χάσαμε κλασσικές ευκαιρίες, αλλά εάν δεν θέλει η μπάλα να μπει, με το ζόρι δεν γίνεται!!! Όσο άχρηστοι κι αν είμαστε, ένα γκολ το δικαιούμαστε.

Πιστεύω πως ο ήρωας του παιχνιδιού ήταν ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων που έκανε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις, ενώ ο μοιραίος παίκτης ο Κούτσι, που έπρεπε να έχει βάλει περισσότερα του ενός γκολ.

Ο Κούτσι δεν ήταν σε καλή μέρα, παρόλα αυτά ήταν φιλότιμος όπως πάντα. Μέτριος και με επαναλαμβανόμενη αδυναμία να εκτελέσει ο Σκέμπρι, φανερά ντεφορμέ. Όσο έπαιξε ο Αντούνιες, δεν μπορεί να τρέξει ο άνθρωπος αλλά ξέρει μπάλα κι έδωσε μια εξαιρετική ασίστ, ενώ περιπατητής και ο Ντιμπαλά όσο έπαιξε κι αυτός. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμπιστεύεται ο Μάντζιος τον Μενδρινό, δυστυχώς αυτό το παιδί ήταν ταλέντο αλλά τώρα δεν κάνει ούτε για βήτα εθνική να παίζει. Άραγε έχει υπογράψει πως θα παίζει βρέξει χιονίσει ανεξαρτήτως απόδοσης?

Αυτός ο Οκόγιε που εξαφανίστηκε? Τι άραγε είχε δει ο Μάντζιος και τον εμπιστεύτηκε στο Καραϊσκάκη, και μετά τι απέγινε και τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι? Παράξενες επιλογές οι περισσότεροι παίκτες που αποκτήσαμε, έχουμε ένα εντελώς ανομοιογενές σύνολο, και οι νεοαποκτηθέντες δεν είναι σε τίποτα καλύτεροι από αυτούς που είχαμε έτσι κι αλλιώς με εξαίρεση ελάχιστους.Γιατί χάθηκε όλο το πρώτο ημίχρονο παίζοντας εντελώς ανορθόδοξα να ανούσια? Γιατί ξοδεύουμε χρήματα σε παίκτες που δεν προσφέρουν τίποτα? Ο Φανούρης που έχει μοιράσει ένα σωρό ασίστ φέτος, δεν θα ήταν πιο χρήσιμος στο σημερινό παιχνίδι, έστω σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο?

Τα Γιάννινα μόνο σε μια περίπτωση απείλησαν την εστία μας, στο δεύτερο ημίχρονο, και ο Σιδεράκης έσωσε τον Πανιώνιο με εξαιρετική απόκρουση. Αποθέωση του Σκούφαλη με την εμφάνιση του στο γήπεδο, και καταχειροκροτήθηκε όταν μπήκε αλλαγή. Παίκτης που πρόσφερε και την ψυχή του στον Πανιώνιο, δικαίως ανταμείφθηκε με το χειροκρότημα.

Δυστυχώς σήμερα χάθηκαν 2 υπερπολύτιμοι βαθμοί, δεν έχουμε πλέον κανένα περιθώριο να χάσουμε άλλους βαθμούς στην έδρα μας, εάν θέλουμε να σωθούμε. Οι βαθμοί που μπορούμε και πρέπει να πάρουμε είναι όλα τα εντός έδρας που μας απέμειναν. Αλλιώς θα κλαίμε στο τέλος.

----------

Στο γυναικείο βόλεϊ, οι Πανιωνάρες έκαναν ένα σημαντικότατο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, νικώντας 3-0 σετ τον Πανελλήνιο. Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια που παλεύουν με τα θηρία.
-----------

Αύριο στις 3 και μισή, όλοι στο κλειστό κολυμβητήριο για να ενισχύσουμε τον Πανιώνιο στο πόλο εναντίον των Χανίων. Παίζουν που παίζουν απλήρωτοι οι παίκτες, ας τους δώσουμε τουλάχιστον την χαρά να αισθανθούν τους φιλάθλους να τους επιβραβεύουν με το χειροκρότημα, στην προσπάθεια που κάνουν για να κρατηθούν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Η Χίος έκανε το χρέος της και νίκησε τον Παναθηναϊκό που μας ακολουθεί με 13-10.

----------

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος επιστρέφει από αύριο η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου ύστερα από την επιτυχή πρόκριση στο κύπελλο (3η συνεχόμενη παρουσία σε final four) τη περασμένη Κυριακή απέναντι στο Πρωτέα Βούλας.Οι κυανέρυθρες υπό τη καθοδήγηση του Αλέκου Παππά αντιμετωπίζουν το ΠΑΟΚ στίς 12μ.μ. σε μια άτυπη ρεβάνς της ήττας τους στο Α΄γύρο.Το πλάνο για τους επόμενους 2 μήνες και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος  είναι να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής και σε άλλες παίκτριες της ομάδας καθώς και να προωθηθούν στην δωδεκάδα του γυναικείου τμήματος μπάσκετ κορίτσια από τις υποδομές του συλλόγου αρχή  γενομένης από το αυριανό παιχνίδι.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αποκατάσταση της αλήθειας


Έλαβα σήμερα από τον παραιτηθέντα έφορο του πόλο, για τον οποίον έχουν ακουστεί διάφορες φήμες αλλά και έχουν γραφτεί διάφορα σχόλια. Δημοσιοποιώ την επιστολή του αυτούσια, κατόπιν (και) δικιάς του επιθυμίας.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Τα σκουπίδια τραγουδάνε ακόμα!



Η ομάδα πόλο του Πανιωνίου μετά από 2 εβδομάδες απροπονησίας, μετά από όλη την ψυχική φόρτιση που αισθάνονται παίκτες και η τεχνική ηγεσία, μετά από την γενναία απόφαση να αγωνιστούν σήμερα παρά όλα όσα έχουν συμβεί, κατάφεραν να νικήσουν την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου με 7-5.

Αυτή η νεανική ομάδα μπορεί να ενοχλεί την διοίκηση, μπορεί να ξεστομίζουν κατηγορίες για τους ανθρώπους που την δημιούργησαν, για όσους την έφεραν σήμερα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, να μιλάνε για έμμισθους και για παραδόπιστους, αλλά θα πρέπει να μας δείξουν έστω και μια απόδειξη ότι έγινε η παραμικρή κατάχρηση ή υπερχρέωση για το οτιδήποτε. Να μηνύσουν όποιον χρέωσε άδικα το παραμικρό, αλλιώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις μηνύσεις για την λάσπη που εξαπολύουν κατά ανθρώπων που προσέφεραν στον σύλλογο και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί θα είναι λυπημένοι, που η νεανική ομάδα που δημιουργήθηκε από τους "συνοδούς του Βεντούρη" όπως τους αποκάλεσαν, νίκησε το Π Φάληρο. Περαστικά σας.

Προφανώς προτιμάνε μια ομάδα που θα παίζει στην βήτα Εθνική, με τα παιδιά των εξωθεσμικών- εξωδιοικητικών παραγόντων. Αυτόν τον Πανιώνιο ονειρεύεστε?

ο κόσμος τόχει τούμπανο

Αντιγράφω από το http://www.onsports.gr/

«Δεν μας ενδιαφέρει ακόμα και αν στείλουμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική», φέρεται να είπε εξωδιοικητικός παράγοντας στους πολίστες του Πανιωνίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών για τα χρήματα που οφείλονται στους παίκτες.
Οι πολίστες της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου, όπως είχαμε προαναφέρει, είχαν συνάντηση με παράγοντες του Πανιωνίου, προκειμένου να συζητήσουν για τα χρήματα που τους οφείλονται λίγο πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την περασμένη Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι παίκτες μίλησαν για βιοποριστικό πρόβλημα αλλά και για τη λύπη που νιώθουν αφού μετά από μία τόσο καλή πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη την βλέπουν ξαφνικά να διαλύεται.
Στην διάρκεια της συζήτησης, μίλησε και εξωδιοικητικός παράγοντας του Πανιωνίου που φέρεται να είπε πως, «είναι προτιμότερο να δούμε την αλήθεια κατάματα και να στείλουμε την ομάδα στην Α2. Κι αν δεν μπορούμε να την κρατήσουμε ούτε εκεί, ας την στείλουμε ακόμα και στη Β’ ή την Γ’ εθνική και να ξεκινήσουμε από το μηδέν».
Ο ίδιος παράγοντας σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη μέχρι τώρα πορεία του Πανιωνίου, ακόμα και στη συμμετοχή του σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα, φέρεται πως είπε ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι… πέταξαν τα χρήματά τους. Οι παίκτες ακούγοντας τα, βγήκαν εκτός… ορίων, προσπαθώντας με λόγια να βρουν το δίκιο τους.
Το θέμα μάλιστα, έφτασε και στα αυτιά των «πανθήρων», οι οποίοι κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό φώναζαν συνθήματα κατά του συγκεκριμένου παράγοντα. Εξάλλου, τα σχόλια για την υπάρχουσα κατάσταση στον Πανιώνιο έδιναν και έπαιρναν στη Νέα Σμύρνη.

Να συμπληρώσω:
Επιβεβαιώνω πως αυτός ο εξωδιοικητικός παράγοντας, έχει όντως δρομολογήσει την διάλυση του πόλο. Τον έχω ακούσει με τα αυτιά μου.
Ερώτηση:
Γιατί ο κύριος Τσάβαλος δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του, αφού εξ αρχής είχε αυτόν τον άνθρωπο δίπλα του και τον άκουγε στα θέματα του πόλο και των πισινών γενικότερα?
Απάντηση:
Η απάντηση είναι απλή: Γιατί ήξερε πως είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο σε πολλούς (και ιδίως στους Πάνθηρες, αφού έχουν προηγούμενα από παλιά), και δεν θα μάζευε ούτε τις μισές ψήφους σε περίπτωση που τον εμφάνιζε στο προσκήνιο.


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ήττα και από την ΑΕΚ

Δεν είναι της μοίρας μας να τα έχουμε όλα, ή θα τα πηγαίνουμε έξω καλά και θα κάνει πάρτι ο καθένας μέσα στην Νέα Σμύρνη, ή θα χάνουμε εκτός και θα παλεύουμε τα παιχνίδια εντός. Όσες αποτυχίες εντός βιώσαμε με τον Λεμονή, τόσες φορές με τον Μάντζιο στα εκτός έδρας είμαστε ακίνδυνοι. Εάν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο, προτιμάω τώρα με τον Μάντζιο, αλλά η απορία μου είναι γιατί δεν γίνεται να βρούμε έναν τρόπο να παίζουμε εντός σαν τον Πανιώνιο του Μάντζιου, και εκτός σαν τον Πανιώνιο του Λεμονή. Ζητάω πολλά?

Είχαμε την ευκαιρία μας σήμερα, αλλά ο Κούτσι την κλώτσησε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Μετά το 1-0, η καλύτερη ευκαιρία που χάσαμε για να ισοφαρίσουμε ήταν με τον Σκέμπρι. Μπορούσαμε τουλάχιστον το Χι σήμερα, αλλά θέλει και τύχη, και δεν μας έκατσε.

Από τους νέους παίκτες, όσο έπαιξε ο Αντούνιεθ δεν με έπεισε γιατί τον αποκτήσαμε. Ο Ντιμπαλά πάλι, κινήθηκε σαν σέντερ φορ, αλλά πάσα δεν πήρε, οπότε δεν φάνηκε εάν μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον. Αυτός που δεν με έχει πείσει καθόλου, είναι ο Μενδρινός. Ο Ρόβας κάτι λέει, αλλά ουσιαστικά οι πιο διακριθέντες παίκτες μας ήταν ο Σιόβας και ο Σάμαρης, που αδικαιολόγητα αντικαταστάθηκε. Ο Φανούρης όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο πολύ χανότανε, ο Σκέμπρι είναι εντελώς ντεφορμέ, ενώ ο πάντα φιλότιμος Κούτσι σήμερα ήταν μοιραίος. 

Το πλασεδάκι του Καφέ, πιστεύω πως ήταν τόσο χλιαρό, που έστω κι αν πήγε στην γωνία, ο Σιδεράκης έπρεπε να το αποκρούσει. Σε κάθε περίπτωση ήταν τυχερό γκολ. 

O παίκτης που είναι πολύ ανεβασμένος τελευταία, είναι ο Σιόβας. Ο άνθρωπος σε κάθε αγώνα ανεβάζει το κασέ του. Με τέτοιες εμφανίσεις, τον βλέπω στην Γερμανία το καλοκαίρι.



Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

περάσανε σχεδόν 6 μήνες

που η Πανιώνια Κίνηση ανέλαβε τις τύχες του Πανιωνίου. Αυτό που σήμερα ζούμε, είναι η διάλυση του πόλο με ενέργειες και αποφάσεις που έχουν αναστατώσει όλους του φίλους του αθλήματος και του συλλόγου μας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Πανιώνια Κίνηση υπόσχονταν τα πιο κάτω:

Νέα Αθλητική πορεία για τον Σύλλογο. Βασισμένη στις δικές του δυνάμεις, με ανάπτυξη των Υποδομών και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Οι αγωνιστικές ομάδες του Πανιωνίου θα στηριχτούν στους αθλητές που προέρχονται από τις Ακαδημίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν προπονητικά, σε υποδομές και ιατρική παρακολούθηση. Η ίδρυση νέων τμημάτων μπορούν να δώσουν επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη αυτή.

Οικονομική πολιτική βασισμένη στις πραγματικές συνθήκες. Περιορισμό των εξόδων, μείωση των αγωνιστικών μπάτζετ, αύξηση των εσόδων. Η συγκυρία θα επιτρέψει τις μεγάλες αλλαγές/τομές που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει άρδην η φυσιογνωμία του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και να προχωρήσει μακριά από γιγαντισμούς που σωρεύουν μόνο χρέη. Εκμετάλλευση των Νέων Τεχνολογιών για μείωση του κόστους, υγιής ανάπτυξη στα πλαίσια που δίνει η δυναμική του Συλλόγου.

Άνοιγμα στην τοπική Κοινωνία. Ο Σύλλογος που γυμνάζει 3.500 παιδιά της πόλης και άλλους 1000 κατοίκους (Κολυμβητήρια, Γυναικείος αθλητισμός ενηλίκων), θα γίνει τμήμα της καθημερινότητας της. Είναι καιρός, αυτό που λέμε τόσα χρόνια, η ανάπτυξη της Πανιώνιας Οικονομίας, να γίνει πράξη. Σύνδεση με την τοπική αγορά, χορηγικά προγράμματα, εκμετάλλευση των δυνάμεων που μπορούν να ενισχύσουν τον Σύλλογο.

Ανάδειξη της Ιστορικής και Πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Πανιωνίου. Ο Σύλλογος που συνέδεσε τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό, από την ίδρυσή του, θα ξαναγίνει παράδειγμα αθλητικής και κοινωνικής λάμψης. Εκδόσεις, Συναυλίες, εκδηλώσεις μνήμης, επανένωση με τις Μικρασιατικές ρίζες και τους εκπροσώπους της.

Δεν είχε γίνει κατανοητό πως η νέα πορεία θα είναι να οδηγηθεί η γυναικεία ομάδα στην δεύτερη κατηγορία, και η νεανική αντρική ομάδα που μέχρι στιγμής είναι στην πρώτη τετράδα, έχει δρομολογηθεί να οδηγηθεί στην διάλυση.

Θυμάμαι πως η πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον της διοίκησης Βενούρη (και δυστυχώς δεν την βρίσκω) έβαζε κάποια θέματα:
Οικονομικό απολογισμό και έλεγχο πεπραγμένων. Έγινε ποτέ ενημέρωση των μελών επ αυτού?
Αναδιοργάνωση των μελών και διαγραφή όσων είναι ανενεργοί από χρόνια. Any news?
Τροποποίηση και επικαιροποίηση του καταστατικού. Αυτό θέλει χρόνο, αλλά βλέπουμε κάποιο φως στην άκρη του τούνελ? Αυτήν την στιγμή ποιό είναι το καταστατικό μας? Αυτό που μοιράζει η γραμματεία που γράφτηκε πριν από 30 χρόνια και βάλε?

Σε αυτό το εξάμηνο που πέρασε, τι έχει γίνει από όλα όσα είχαν προαναγγελθεί.
Τι έχει δρομολογηθεί, και πότε θα δούμε κάποια αποτελέσματα του έργου?
Πως κρίνετε το μέχρι τώρα έργο της διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου?


Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

σε ζώα απευθύνεστε?

O Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 21-5 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος, παίρνοντας παράλληλα τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ο Πανιώνιος κατέβηκε με την εφηβική ομάδα εξαιτίας της αποχής των ανδρών, οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στο σύλλογο.
Παπαδόγκωνας, Μιτελούδης, Μιμίδης και οι άλλοι πολίστες του Πανιωνίου από την ανδρική ομάδα, παρά την αποχή από το ματς με τον Ολυμπιακό βρέθηκαν στις κερκίδες του κολυμβητηρίου της Νέας Σμύρνης.
Σε διαδικασία επίλυσης τέθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τον μάνατζερ του Αλβάρο Ρεκόμπα στον Πανιώνιο, έπειτα από ταμειακή διευκόλυνση από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη.
O εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητούσε την ανάκληση των δελτίων των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών της ομάδας, λόγω οφειλής 65.000 ευρώ προς τον πελάτη του.
Οι άνθρωποι του Πανιωνίου, υποστήριξαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την ομάδα, καθώς έχουν στην κατοχή τους υπεύθυνη δήλωση από τον Αλβάρο Ρεκόμπα, στην οποία ανέφερε πως δεν έχει καμία άλλη οικονομική απαίτηση.
Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης με παρέμβασή του, κατέβαλε το ποσό των 32.500 ευρώ (το μισό ποσό της οφειλής), με αποτέλεσμα να τεθεί το πρόβλημα σε διαδικασία επίλυσης.

--------------------------------------------------------------------------------
Λένε και ξαναλένε οι "άνθρωποι του Πανιωνίου" πως και καλά έχουνε υπεύθυνη δήλωση του Ρεκόμπα πως δεν έχει οικονομική απαίτηση, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. 
Εάν δεν υπήρχε πρόβλημα, ας το αφήνανε έτσι, χωρίς την ταμιακή διευκόλυνση του Τσακίρη. Γιατί να πληρώσει ο άνθρωπος 32μιση χιλιάρικα τζάμπα και βερεσέ?

Η κοροϊδία δεν έχει όρια: Όπως τότε που τα ταμιακά διαθέσιμα τα παρουσιάζανε σαν κέρδη, έτσι και τώρα... 
Όταν κάποιος συμβιβάζεται παίρνοντας ας πούμε μεταχρονολογημένες επιταγές (ή άλλες υποσχέσεις) για να κλείσει το υπόλοιπο του, φυσικά και θα κληθεί να υπογράψει ότι δεν έχει άλλη απαίτηση. Αυτό τι σημαίνει? Πως εάν κλωτσήσουν οι πέτσινες επιταγές και δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, αυτός δεν θα διεκδικήσει τα συμφωνηθέντα επειδή υπέγραψε πως δεν έχει άλλες απαιτήσεις? Πλάκα μας κάνετε? Σε ζώα απευθύνεστε?

Και προς τι η σπουδή να "παρέμβει" και να "διευκολύνει ταμιακά" ο κύριος Τσακίρης, την ώρα που για ένα παρόμοιο ποσό διαλύεται όλο το πόλο του Πανιωνίου, οι ομάδες αλλά και οι υποδομές του, αλλά κανένας Τσακίρης δεν διευκολύνει κανέναν? Απλώς οι επιταγές που κλώτσησαν θα είχαν αυτόν σαν υπεύθυνο, γι αυτό και έσπευσε να "διευκολύνει". Το να πληρώνεις μέρος όσων χρωστάς και μάλιστα καθυστερημένα, δεν είναι διευκόλυνση, είναι πληρωμή με το ζόρι.

Ο κύριος Τσακίρης ξιπάστηκε σαν μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, έκανε το κέφι και την πλάκα του, απέκτησε καλούς φίλους που άλλοι είναι ήδη στην φυλακή κι άλλοι αναμένεται να εκδοθούν για να ακολουθήσουν την ίδια μοίρα, ένοιωσε την μαγκιά και την τεστοστερόνη να τρέχει από τα μπατζάκια του, και άφησε ένα σκασμό χρέη. Τότε που έβαζε το ονοματάκι του πάνω από όλους και από όλα, το ευχαριστιόταν. Ε τώρα ας πληρώσει και τον λογαριασμό. Τσίπης όπως πάντα πλήρωσε τα μισά και όχι όλα όσα χρωστούσε.

Καλή σας μέρα κύριε Τσάβαλε. Ο Πανιώνιος και οι δημότες Νέας Σμύρνης θα σας ευγνωμονούν που μας κάνατε πάλι πρωτοσέλιδο, αυτήν την φορά στο πόλο με την απαράδεκτη εικόνα να παίζουμε με εφήβους. Μας λυπήθηκε ο γαύρος, και δεν μας έριξε καμιά ογδονταριά γκολ να γραφτεί στα μεγαλύτερα σκορ από καταβολής του χρόνου της ύπαρξης του αθλήματος. Πάλι καλά.




Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

o γάιδαρος του Χότζα

Απαρηγόρητος ήταν ο Χότζας, όταν ψόφησε ο γάιδαρος του, πάνω που τον έμαθε να μην τρώει καθόλου! Έψαχνε να βρει τι πήγε στραβά και δεν μπορούσε να το χωνέψει... 

Οι πολίστες του Πανιωνίου, πριν ψοφήσουν κι αυτοί σαν τον γάιδαρο του Χότζα, αποφάσισαν να μην κατέβουν στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στις 8:30 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Αρχικά τους υποσχέθηκαν κάποιες αποδοχές, που κουρεύτηκαν ποικιλοτρόπως, και τελικά αποδέχτηκαν να συνεχίσουν να παίζουν με πολύ λιγότερα. Την ώρα που είχαν επιτυχίες, κάποιοι έτρωγαν το καπέλο τους σαν τον Ρόμπραξ, τον ορκισμένο εχθρό του Σκρουτζ. 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

παράξενα πράγματα...

Η είδηση είναι η εξής:
Στην Ελλάδα αναμένεται σήμερα ο Τεό Γκάλιτς προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στην ομάδα πόλο του Πανιωνίου. Η αποχώρηση του Τζον Κόττεριλ έβαλε στη διαδικασία τους διοικούντες τον Πανιώνιο να βρουν άμεσα αντικαταστάτη. Ωστόσο, ο πρώην παίκτης της Κόπερ, Τεό Γκάλιτς δεν θα καλύψει το κενό του Κόττεριλ αφού αγωνίζεται ως φουνταριστός και όχι στην περιφέρεια.
Η αναγκαιότητα να αποκτηθεί φουνταριστός προέκυψε μετά τον τραυματισμό του Στέλιου Μιμίδη, ο οποίος υπέστη τενοντίτιδα στους προσαγωγούς και θα μείνει για αρκετό διάστημα εκτός δράσης, ενώ ο Λεοντής Κουκής δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. http://www.onsports.gr/

Δεν μπορεί, οι διοικούντες πρέπει να έχουν όντως βρει την κότα που γεννάει χρυσά αυγά. Μετά τις απανωτές μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, τώρα αρχίσαμε τις μεταγραφές και στο πόλο... Θα δούμε επιτέλους και κανέναν προϋπολογισμό για τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, και κάποια ενημέρωση για τα οικονομικά της ΠΑΕ?