Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Στο νάρθηκα ο "Λόλο"

ενώ οι πληροφορίες θέλουν το Νίκο Νιόπλια να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στον κυανέρυθρο πάγκο, η ζωή στον Πανιώνιο συνεχίζεται. Ο Εστογιάνοφ έχει υποστεί κάταγμα και θα αγωνίζεται με νάρθηκα για 6-8 εβδομάδες, οι Μάρτινς και Πέντιγκριου ήρθαν για να δοκιμαστούν, ενώ ο Τσακίρης είχε την Παρασκευή (27/3) σύσκεψη με στελέχη της ΠΑΕ.


Ο 44χρονος τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων έχει ήδη ενημερώσει την ομοσπονδία (ΕΠΟ) για την αποχώρησή του, γεγονός που δείχνει ότι οι συζητήσεις του με τους ανθρώπους του Πανιωνίου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Υπογραφές βέβαια δεν έχουν πέσει, οπότε το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό.

Στο μεταξύ, οι αρχικές προβλέψεις για τον Εστογιάνοφ επιβεβαιώθηκαν και ο ουρουγουανός έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι. Παρ' όλα αυτά δεν πρόκειται να απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Θα του τοποθετηθεί ειδικός νάρθηκας για 6-8 εβδομάδες και με αυτόν θα μπορεί τόσο να προπονείται όσο και να αγωνίζεται κανονικά.

Πρόβλημα προέκυψε και με τον Ματίας Λάνγκαμπ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο, κατά την διάρκεια της προπόνησης που έγινε την Παρασκευή (27/3) στο Κορωπί. Ο γερμανός αμυντικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις το Σάββατο (28/3), ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Από εκεί και πέρα, ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν και ο Πανιώνιος ψάχνεται για την ενίσχυσή του. Κινούμενος σε αυτή την κατεύθυνση, έφερε στην Πλατεία δύο παίκτες για να δοκιμαστούν, τους Αντρε Μάρτινς και Αντριου Πέντιγκριου.

Ο πρώτος είναι πορτογάλος, 22 ετών και αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής και την επίθεση, ενώ ο δεύτερος είναι άγγλος (23 ετών) και είναι αμυντικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέντιγκριου είχε δοκιμαστεί τον Ιανουάριο και από την ΑΕΚ. Αμφότεροι θα αγωνιστούν στον φιλικό αγώνα με τον Θρασύβουλο το Σάββατο (28/3 15:30GR) στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί.

Σύσκεψη Τσακίρη και συνεργατών

Από εκεί και πέρα, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Τσακίρης συναντήθηκε την Παρασκευή (27/3) με τους συνεργάτες του και συζήτησαν για τον οικονομικό προγραμματισμό της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν. Ενα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν και το μέρος που θα γίνει η καλοκαιρινή προετοιμασία, με την Ιταλία να παρουσιάζεται ως αρκετά πιθανός προορισμός.
www.sport.gr

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Βελούδη, το ξύλο το γλύτωσες, αλλά...

την παραπομπή δεν την γλύτωσες, παλιοαδέλφω ξεφτυλισμένη, κουνίστρα, γελοίε τύπε που δεν σήκωσες το σημαιάκι σου γιατί το είχες να σου γλυκαίνει τον κώλο σου, και ξέχασες να το σηκώσεις σε 2 μέτρα οφσάιτ.

Στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ παραπέμπεται ο βοηθός του Κουκουλάκη, Βελούδης στο ματς της Νέας Σμύρνης μεταξύ Πανιωνίου-Ολυμπιακού, καθώς βαθμολογήθηκε με 5 από τον παρατηρητή Παπαδάκο.

Σε βρίζαμε τόσοι άνθρωποι τόση ώρα, τι νόμισες, ότι θα την γλύτωνες? Γελοίο κοράκι, καραγκιόζη, κακόψωφο να έχεις, άθλιο υποκείμενο...

κύριε Τσακίρη

Υποθέτω πως εσύ έχεις βάλει τα λεφτά σου στον Πανιώνιο, και έχεις κάθε λόγο να ανησυχείς περισσότερο από όλους μας, αλλά εαν έχεις δει τον Πανιώνιο σαν τρόπο πλουτισμού, είναι βέβαιο ότι όλοι εμείς οι απλοί φίλαθλοι δεν μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι στα σχέδια σου, γιατί για εμάς το να αγαπάμε τον Πανιώνιο δεν είναι μπίζνα, εαν για παράδειγμα υποστηρίζαμε μια ομάδα λόγω κάποιας σκοπιμότητας, θα υποστηρίζαμε μια ομάδα με περισσότερους φιλάθλους, με περισσότερες επιτυχίες.

Δεν είναι κακό να βγάλεις κέρδος, αλλά να μας δώσεις πρώτα κάποια χαρά, και μια προοπτική να ξαναχαρούμε, όχι να στηρίζουμε εμείς τις επιλογές σου και τις προσπάθειες των παικτών μας να κάνετε αρπαχτή, μόλις αποδώσουν λίγο κάποιοι παίκτες, να φεύγουν και να αφήνουν πίσω συντρίμια.

Εχθές, βλέποντας έναν Πανιώνιο που από την άμυνα έπρεπε να περάσει την μπάλα στην επίθεση, χωρίς να υπάρχει κέντρο στην ομάδα, και οι κεντρώοι να παίζουν στην επίθεση, διότι δεν υπάρχουν επιθετικοί, ήταν ακόμα πιο φανερό το κενό αυτού του παίκτη που (από ότι εμείς οι απλοί φίλαθλοι ξέρουμε) αγαπούσε την ομάδα και μάτωνε την φανέλα του: Του Ντάριο Φερνάντεζ!

Σε αυτήν την ομάδα του ακριβοπληρωμένου μονίμως τραυματία και χωρίς φυσική κατάσταση Ρεκόμπα, που όντως μπορεί να έχει μαγικό πόδι, αλλά σπάνια το είδαμε να πατάει το γήπεδο, κι αυτό περπατώντας... Σε αυτήν την ομάδα, δεν χωρούσε ο Ντάριο Φερνάντεζ?

Τόσο πολλά ήταν τα 200 χιλιάρικα που ζήτησε ο άνθρωπος?

Πήραμε αυτον τον Εκρά... Ζει αυτό το παιδί? Υπάρχει? Θα παίξει ποτέ? Κι αν παίξει και κάτι αξίζει, σε πόσο καιρό θα μας τον πάρουνε οι μεγάλοι?

δηλώσεις Ρεκόμπα και Σταματόπουλου

Απογοητευμένος απο το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, ο Γιώτης Σταματόπουλος. Ο τεχνικός του Πανιωνίου υποστήριξε οτι η ομάδα του ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία.


"Πιστεύω πως σήμερα ήμασταν στην μεγαλύτερη διάρκεια η καλύτερη ομάδα, ελέγχαμε το παιχνίδι, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με αντικανονικό γκολ του αντιπάλου, δεν χάσαμε όμως τον προσανατολισμό μας και ισοφαρίσαμε δίκαια και δίκαια βρεθήκαμε στο β' ημίχρονο μπροστά στο σκορ", ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" και πρόσθεσε: "Στη φάση της ισοφάρισης σταθήκαμε άτυχοι κι εκεί που δημιουργήσαμε μια κλασική ευκαιρία με τον Εστογιάνοφ που ήταν μόνος του να κάνει το 3-2 δεχτήκαμε σχεδόν στην επόμενη φάση το γκολ. Ηταν μια στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός τιμωρεί αυτά τα λάθη με τον πιο αυστηρό τρόπο, όμως και πάλι είχαμε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουμε με τον Λάτκα", για να καταλήξει, λέγοντας: "Δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα, συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα και συγχαρητήρια Ολυμπιακό για την κατάκτηση τίτλου".

Ρεκόμπα: Θα τα πούμε στο τέλος του πρωταθλήματος

Ο Αλβαρο Ρεκόμπα, παρά το στενό πρέσιγνκ που δέχθηκε για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο και αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Νέα Σμύρνη, παρέπεμψε στο φινάλε του πρωταθλήματος, λέγοντας: "Οταν πρωτοήρθα εδώ είχαμε πει με τον πρόεδρο, οτι θα συζητούσαμε ξανά το θέμα του συμβολαίου, όταν τελειώσει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα τελειώνει σε τρεις αγωνιστικές και τότε θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Αν παραμείνω πάντως ελπίζω να πάμε πολύ καλύτερα, τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό".

Οσο για τη φετινή του παρουσία, ο ουρουγουανός μέσος, τόνισε: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη φετινή χρονιά. Τραυματίστηκα τον Οκτώβριο, έμεινα αρκετό διάστημα έξω και τώρα επανέρχομαι σε καλή φυσική κατάσταση, τώρα νιώθω καλά".

νέες δηλώσεις Λίνεν

"Καταργήστε τα πλέι-οφ"

Ο παλιός προπονητής του Πανιωνίου, Εβαλντ Λίνεν, τάχθηκε κατά της διαδικασίας των πλέι-οφ για τις ομάδες που τερματίζουν από την δεύτερη ως την πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο της Σούπερ Λίγκα, λέγοντας ότι αν ήταν στο χέρι του, θα τα καταργούσε.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ο γερμανός τεχνικός μίλησε επίσης για την πορεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της τον περασμένο Νοέμβριο, τον Λάμπρο Χούτο και το ενδεχόμενο να δουλέψει ξανά στην Ελλάδα.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Εβαλντ Λίνεν:

Για το τι θα πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Καταρχάς όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Στη συνέχεια να διεξάγονται σωστά οι αγώνες. Αυτό προϋποθέτει ανταγωνισμό. Με 16 ομάδες στη Σούπερ Λιγκα δεν γίνεται δουλειά. Δεν είναι καλό και για τους συλλόγους που παίζουν στην Ευρώπη. Και αυτή η ιστορία με τα πλέι-οφ είναι εντελώς ανούσια".

Για τις αλλαγές που θα έκανε ο ίδιος: "Πρέπει να γίνουν 18 οι ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινά νωρίτερα το πρωτάθλημα, άρα η εκάστοτε εκπρόσωπος που έχει προκριματικά στην Ευρώπη θα είναι πιο προετοιμασμένη. Επίσης, με δύο συλλόγους παραπάνω στη Λιγκ, η πίεση στους μεγάλους θα αυξανόταν. Τα πλέι-οφ θα τα καταργούσα εντελώς. Θυμάσαι τι έγινε με την Αλκμααρ στην Ολλανδία; Ηταν τόσες αγωνιστικές στην κορυφή. Εχασε μία φορά στο τέλος και έπεσε από την πρώτη θέση. Στα μπαράζ για το Champions League έκανε δύο ήττες και έμεινε εκτός Ευρώπης, ούτε καν στο UEFA δεν προκρίθηκε. Ποιο το νόημα να μοχθώ όλη τη σεζόν, να τερματίζω δεύτερος και να μην κερδίζω απολύτως τίποτα;

Για την πορεία του Πανιωνίου αφότου έφυγε από την ομάδα: "Ο Γιώτης (Σταματόπουλος) κάνει ό,τι μπορεί με το ρόστερ που διαθέτει. Η θέση του είναι δύσκολη γιατί δεν έχει επιθετικούς. Εμείς κερδίσαμε την έξοδο στην Ευρώπη με τους Τζιμπούρ και Χούτο. Τώρα δεν υπάρχουν στην ομάδα και αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα".

Για τα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης: "Σκέφτομαι τα δυόμισι ευτυχισμένα χρόνια στα οποία πανηγυρίσαμε επιτυχίες και σηκώσαμε το κεφάλι στις αποτυχίες. Είχα καλή σχέση με πολλούς, γνώρισα αρκετό κόσμο από το χώρο του ποδοσφαίρου και αποχώρησα με τη γνώση ότι άφησα αρκετούς φίλους πίσω μου. Μου άρεσε η πόλη, είχα εδώ την οικογένειά μου και πιστεύω ότι εξωαγωνιστικά είχαμε ωραίες στιγμές".

Για τον Λάμπρο Χούτο: "Ολοι διαπίστωσαν στο τέλος ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Δεν έκαναν κακό σε μένα, αλλά στην ομάδα. Ηταν λογικό να μην ανεχτώ τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε Χούτου. Απορώ, πάντως, πώς είναι δυνατόν να δίνεται μεγαλύτερη σημασία σε έναν παίκτη από έναν ιστορικό σύλλογο και το μέλλον του".

Για το αν είχε προτάσεις από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ξάνθη: "Καταρχάς είμαι επαγγελματίας και οι ομάδες με τις οποίες συζητώ είναι επίσης επαγγελματικές. Αρα θα ήταν ανήθικο εκ μέρους μου να αποκαλύψω αν συνομίλησα με κάποια από τις προαναφερόμενες ομάδες ή όχι. Δεν απάντησα ποτέ σε φήμες και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Εγώ απλά αναφέρω ότι είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση".

Για το αν προτιμά να είναι προπονητής σε έναν σύλλογο ή σε κάποια Εθνική ομάδα: "Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι είμαι περισσότερο προπονητής για σύλλογο. Θέλω να έχω την καθημερινή επαφή με τους παίκτες και να βρίσκονται υπό την καθοδήγησή μου. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί σε μια Εθνική ομάδα. Τέτοιο ενδεχόμενο θα το εξετάσω στο μέλλον. Προς το παρόν θα κοιτάξω να εργαστώ σε σύλλογο".

Πανιώνιος- Ολυμπιακός 2-3

Στο ίδιο έργο θεατές άλλη μια φορά... Τα κοράκια δόσανε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, άλλη μια φορά η ομάδα μας δεν είχε αρχή και τέλος στο παιχνίδι, με την διαφορά ότι με κάποιες μαγικές μπαλιές του Ρεκόμπα, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι σε 2-1 υπερ μας.

Εκεί φάνηκε η γύμνια από πλευράς ψυχολογίας, διότι γύρισαν όλοι πίσω και ήταν αδύνατο να διώχνουμε την μπάλα επί 30 λεπτά.

Παρόλα αυτά, στο 2-2 ο Εστογιάνωφ έχασε τετ α τετ μετά από άλλη μια μαγική μπαλιά του Ρεκόμπα, και στο 2-3 ο Λάτκα εξ επαφής έστειλε την μπάλα στον ουρανό, και δεν μπόρεσε να χαρίσει τουλάχιστον τον βαθμό, που θα μας άφηνε να χαμογελάμε.

Φεύγοντας από το γήπεδο, δεν είχα την αίσθηση ότι είδα τον πρωταθλητή να πέρασε από την Νέα Σμύρνη, είχα την αίσθηση ότι είδα άλλη μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο, που είχε καλύτερες μονάδες και καλύτερη ψυχολογία, αλλά ούτε αυτή είχε κάποιον αξιόλογο προπονητή που να έχει φτιάξει μια ομάδα με οργάνωση, με σύστημα, με αυτοματισμούς.

Εχθές, το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν ένα χι, και δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι εαν δεν είχε προηγηθεί ο Ολυμπιακός, θα είχαμε καλύτερη διαχείρηση του παιχνιδιού.

Όταν θα γίνουμε Σεντ Ετιεν, μια ομαδούλα με σύστημα, με προπονητή, με φυσική κατάσταση, με ικανότητα διαχείρισης του παιχνιδιού και του αποτελέσματος, τότε θα δούμε κι εμείς στην Ν Σμύρνη μια άσπρη μέρα.

Όσο θα είμαστε ομάδα μισθοφόρων που βλέπουν τον Πανιώνιο σαν σκαλοπάτι για μια μεταγραφή, που ιδρώνουν την φανέλα τους μόνο όταν θέλουν να δείξουν στους υποψήφιους αγοραστές ότι αξίζουν να τους πάρουν, όσο η διοίκηση δεν επενδύει σε νέα παιδιά που θα σκίζονται στο γήπεδο για να νικήσει ο Πανιώνιος και να τον σηκώσουν ψηλά, και μεσω αυτού να πετύχουν τα όνειρα τους, όσο οι διοικήσεις θα ξεπουλάνε όποιον παίχτη δείξει κάποιο ταλέντο και θα αγοράζουν τους επόμενους από τον σωρό ελπίζοντας να πουλήσουν ακριβά κάποιον από αυτούς, εμείς θα πηγαίνουμε στο γήπεδο και θα φεύγουμε με την ίδια πικρή γεύση.

Φέτος, ήταν μια χρονιά που η μετριότατη Λάρισα είναι πέμπτη, άνετα, εύκολα, και η ακόμα πιο μέτρια ΑΕΚ είναι τέταρτη, εαν φέτος με τέτοιο ανταγωνισμό δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές, πότε θα το πετύχουμε?

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

o Πανιώνιος στον τελικό!!!


Στον τελικό του Len Trophy προκρίθηκε ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Κώστα Λούδη με εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στη Βαρκελώνη, παρά την ήττα της με 7-6 προκρίθηκε στον τελικό χάρη στη νίκη της στον Α' αγώνα που έγινε στη Νέα Σμύρνη.
Το σκορ του αγώνα λεπτό προς λεπτό:

Β' Ημιτελικός αγώνας Len Trophy
Barcelona - Panionios

Live Score - Εξέλιξη του αγώνα

* Οι ομάδες κάνουν την είσοδο τους στην πισίνα και οι 50 περίπου φίλου του Πανιωνίου αποθεώνουν τους κυανέρυθρους

* 14:00 ώρα Ελλάδας - Έναρξη αγώνα

* Α' Πρωτη Περίοδος
* Πανιώνιος πήρε πρώτη επίθεση
* 6' 30'' Πέναλτι Μπαρτσελόνα 1-0
* 6' 10'' με παραπάνω παίκτη ο Πανιώνιος
* 5' 40'' Γκολ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1 Μουρίκης
* 4' το σκορ παραμένει 1-1
* 2' 46'' με παραπάνω παίκτη η Μπαρτσελόνα
* 2' 28'' γκολ Μπαρτσελόνα 2-1
* 2' με παραπάνω παίκτη Πανιώνιος
* 1' Γκολ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-2 Λιοτσάκης
ΤΕΛΟΣ Α' Περιόδου - Σκορ 2-2

* Β' Περίοδος
* Πανιώνιος πήρε πρώτη επίθεση
* 6' 23'' Γκολ Μπαρτσελόνα 3-2
* Παραπάνω παίκτη Μπαρτσελόνα
* 5' 13'' Πέναλτυ Πανιώνιος (Κέρδισε Μουρίκης) 3-3 Μάζης
* 5' Παραπάνω παίκτη Μπαρτσελόνα
* 3'30'' το σκορ παραμένει 3-3
* 2' 34'' Πέναλτυ Μπαρτσελόνα ΔΟΚΑΡΙ και άουτ
* 1' το σκορ παραμένει 3-3 και παραπάνω παίκτη Μπαρτσελόνα
* 0' 40'' Δοκάρι Μπαρτσελόνα
ΤΕΛΟΣ Β' Περιόδου - Σκορ 3-3

* Γ' Περίοδος
* Μπαρτσελόνα πήρε πρώτη επίθεση
* 7' 05'' Γκολ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-4 Κοκκινάκης (Σουτ από τα 8 μέτρα)
* 6' 44'' Παραπάνω παίκτη η Μπαρτσελόνα
* 6' 30'' Γκολ Μπαρτσελόνα 4-4
* 4' 23'' Γκολ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-5 Κοκκινάκης (Πάλι από περίπου 8 μέτρα απ' ευθείας)
* 3' 20'' Δοκάρι Κοκκινάκης
* 3' Παραπάνω παίκτη Μπαρτσελόνα
* 2' 11'' Γκολ Μπαρτσελόνα 5-5
* 1' 25'' Παραπάνω παίκτη Μπαρτσελόνα και γκολ 6-5
* 0' 54'' Παραπάνω παίκτη Πανιώνιος
ΤΕΛΟΣ Γ' Περιόδου - Σκορ 6-5

* Δ' Περίοδος
* Μπαρτσελόνα πήρε πρώτη επίθεση
* 6' Το σκορ παραμένει 6-5
* 5' 42'' Παραπάνω παίκτη Πανιώνιος - Τάιμ άουτ
* 4' 40'' Παραπάνω παίκτη Μπαρτσελόνα
* 4' 27 Γκολ Μπαρτσελόνα 7-5
* 4' 01'' Γκολ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7-6 Κοκκινάκης
* 2' 30' Το σκορ παραμένει 7-6, μπάλλα ο Πανιώνιος
* 2' 18'' Δοκάρι Θωμάκος
* 2' 04'' Παραπάνω παίκτη Μπαρτσελόνα
* 1' 45'' Μπάλλα Πανιώνιος
* 0΄50΄΄ Μεγάλη απόκρουση Ρέππα. Το σκορ παραμένει 7-6
Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου έχουν αρχίσει το γλέντι στις εξέδρες

Ο αγώνας τελειώνει. Τελικό σκορ 7-6. Ο ιστορικός ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, το καμάρι της Μικρασίας προκρίνεται στον ΤΕΛΙΚΟ!!!!

Πανιώνιος-Ολυμπιακός: Αποστολή Πανιωνίου

Απο 18 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιώτης Σταματόπουλος για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αυτοί είναι οι παρακάτω:

Μπέλιτς, Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Σκούφαλης, Ντιαβαρά, Μαϊστόροβιτς, Κουτσόπουλος, Αντερσον, Λουρένσο, Μάκος, Γουνδουλάκης, Μπάρκογλου, Ρεκόμπα, Κοντοές, Εστογιανόφ, Νικολάου και Τζαβέλλας

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Περί θρησκείας...

Ο τύπος που ήρε το κρεβάτι του και περιπάτησε, τι έκανε ώστε να "δικαιούται" να πάψει δια θαύματος να είναι ανάπηρος? Έκανε κάποια καλή πράξη? Δεν νομίζω, δεν επισημαίνεται... Έδωσε ελεημοσύνη? Αμφιβάλλω, μπατίρης πρέπει να ήτανε... Η κόρη του εκατόνταρχου τι έκανε? Τίποτα! Ο πατέρας της που έστειλε τους φαντάρους του να βρουν τον Ιησού τι έκανε ώστε ο Ιησούς έσωσε την κόρη του? Βοήθησε κάποιον, έκτισε κάτι, στερήθηκε κάτι άλλο? Δεν νομίζω...
Ο ίδιος ο ληστής στον σταυρό, τι έκανε με αποτέλεσμα να του πει ο Ιησούς ότι σώθηκε και έχουν ραντεβού στον παράδεισο???

Οι πιο πάνω, καθώς και τόσοι άλλοι που σταχυολογούνται στις σελίδες τις Καινής αλλά και της Παλαιάς Διαθήκης, τι σεξουαλικές συνήθειες είχαν? Κλέβανε την "Εφορία"? Κλέψανε ποτέ τσίχλες από ένα περίπτερο? Δεν εξετάζεται…

Όταν παντρευόμαστε, εμείς οι ορθόδοξοι, ο παπάς προσεύχεται να έχουμε την τύχη και τα καλά του Αβραάμ και του Ισαάκ, στις κηδείες μας ο παπάς προσεύχεται να μας κάνει την χάρη ο Θεός να μας στείλει κοντά τους!!! Κοντά σε αυτά τα ρεμάλια!!! Ο Αβραάμ εκπόρνευσε την ίδια του την αδελφή, που ήταν και γυναίκα του!!! Αμφισβητεί κανένας πως ο Μωυσής, ενώ ήταν δολοφόνος, ο Θεός τον είχε στα ώπα ώπα?

Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί?

Ένα μονάχα: Απλώς πίστευαν (ή πίστεψαν στιγμιαία) τον ζηλόφθονα και εκδικητή εβραίο Θεό!!!
Η αλήθεια πρέπει είναι απλή αλήθεια και κάποιοι φωστήρες έχουν προφανώς καταλάβει πριν από εμάς... Κάψτε, κλέψτε, σκοτώστε, φάτε, πιείτε, βιάστε, κάντε ότι σας καπνίσει, αρκεί να είσαστε οπαδοί του ζηλόφθονα και εκδικητή Θεού!!!

Είναι σαν να είσαστε στο γήπεδο, φανατικός οπαδός κάποιας ομάδας, στην θύρα των φανατικών. Όλοι μαζί, είσαστε αδέλφια, πάνω από αδέλφια θα έλεγα, μια ομάδα, ένας στρατός, αγαπημένοι και αδελφωμένοι στην αγάπη σας για την ομάδα, άσχετα εάν ο διπλανός σας είναι καλός άνθρωπος, εαν είναι βιαστής, εαν είναι τοκογλύφος, εαν είναι παντρεμένος ή ελεύθερος, εάν είναι νέος ή γέρος, κλπ.

Πως να μας πουν οι «θεούσοι» αυτήν την απλή πραγματικότητα, που προκύπτει από την "μελέτη" της Αγίας Γραφής?

Απορούμε πως γίνεται να είναι άγιος ο εγκληματίας Κωνσταντίνος, ο γιός της πουτάνας της Ελένης, ο Χίτλερ του Βυζαντίου...

Είναι απλό: τελικά υπηρέτησε τον εκδικητή και ζηλόφθονα Θεό, και αυτό αρκούσε!!! Κι όσους περισσότερους γάμησε από την θύρα των φανατικών της αντίπαλης ομάδας, τόσο πιο καλός οπαδός της δικιάς μας ομάδας είναι!!!

Εάν απορείτε γιατί οι τραγόπαπες της "δικιάς μας" εκκλησίας αλληλο-προσφωνούνται άγιοι, η αλήθεια είναι πως προφανώς δεν έχουν άδικο, άγιοι άνθρωποι είναι, αφού έχουν διαρκείας στην θύρα των φανατικών, και τρέχουν και στα εκτός έδρας!!! Έτσι εξηγούνται και οι εκκλησιαστικές μπίζνες, και η περιουσία, και πολλά ακόμα που δεν συνάδουν με αυτό που εμείς οι απλοί φίλαθλοι θεωρούμε εκτός «χριστιανισμού».

Για να τελειώνω, διότι θεωρώ ότι υπήρξα σαφέστατος και δεν νομίζω να χρειάζεται να το κουράσω περισσότερο, μήπως στα αλήθεια υπάρχει Θεός, μας έδιωξε από τον παράδεισο για τους χι ψι λόγους, και τώρα στην πτώση μας, κυβερνιόμαστε όντως από τον Εξαποδώ, που για να μας ξεγελάσει, μας έχει πείσει να είμαστε οπαδοί μιας θρησκείας διαβολικής, που το μόνο που επιζητάει είναι η υπακοή σε έναν κακό και ζηλόφθονα θεό, τον ίδιο τον Διάβολο δηλαδή?

Αμάν, με έχει πειράξει η φασολάδα, τι είπα ο πούστης πρωινιάτικα!!!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ίδια γεύση... παρόλα αυτά πήραμε 1 βαθμό.

Εχθές φάνηκε άλλη μια φορά η γύμνια του Πανιωνίου. Άλλο ένα παιχνίδι, που ξεκινήσαμε με ηττοπάθεια, με ανύπαρκτη κίνηση και αυτοματισμούς, χωρίς σχέδιο, αλλά η τύχη αυτήν την φορά καθώς και η ικανότητα του Ρεκόμπα, μας έβαλε μπροστά στο σκορ, και προηγηθήκαμε 0-1. Αλλά, ενώ ο Λεβαδειακός τα είχε χαμένα, εμείς είμασταν ανίκανοι να κάνουμε το 0-2 για να τελειώσει το παιχνίδι, και στο τέλος αγωνιούσαμε για να κρατήσουμε το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Ρεκόμπα άνοιξε κάποιες φανταστικές μπαλιές, αλλά δεν μπόρεσε κανένας να τις αξιοποιήσει, στο τέλος ο Σταματόπουλος τον έβγαλε έξω, διότι προφανώς δεν χρειαζόταν άλλο τις ικανότητες του!!!

Ο Μπέλιτς έκανε σπουδαίες αποκρούσεις, αλλά δέχτηκε κοροϊδίστικο γκολ, γιατί η μπάλα άλλαξε πορεία στον αέρα και ξεγελάστηκε, ο Σκούφαλης προσπάθησε φιλότιμα αλλά ήταν ανεπαρκής στο να αξιοποιήσει την μπάλα στον κενό χώρο, ο Άντερσον πολύ μέτριος.

Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου συγκινητικοί, εγώ δεν μπόρεσα να πάω και είδα το παιχνίδι από την τηλεόραση.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

αποστολή Πανιωνίου

Χωρίς τον Μίκαελ Ντελούρα θα ταξιδέψει στη Λιβαδειά ο Πανιώνιος για το ματς της Κυριακής. Ο Γερμανός επιθετικός «πληρώνει» το παράπτωμα, στο οποίο υπέπεσε την Πέμπτη το βράδυ, όταν και παραβίασε το ωράριο, με αποτέλεσμα τη μη συμπερίληψή του στην αποστολή που θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό.

Επίσης, εκτός αποστολής από τον Γιώτη Σταματόπουλο έμεινε ο Εστογιανόφ και οι τιμωρημένοι Μάκος και Κοντοές, καθώς και οι τραυματίες Κρέσιτς και Λάνγκαμπ.

Αναλυτικά, οι 19 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στη Λιβαδειά είναι οι: Ανδριόλας, Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Κοιλιάρας, Αντερσον, Κουτσόπουλος, Σκούφαλης, Κουμορτζί, Ρεκόμπα, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Μπάρκογλου, Κούκετς, Νικολάου, Τζαβέλλας, Αναστασόπουλος, Ντιαβαρά και Λουρένσο.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Συνέντευξη Τύπου Γιώτη Σταματόπουλου13/3/2009


Στους εκπροσώπους του Τύπου, εν όψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό, τοποθετήθηκε με δηλώσεις τους ο τεχνικός της ομάδας μας, Γιώτης Σταματόπουλος, που δήλωσε:

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την γενικότερη εικόνα της ομάδας, παρότι δεν έρχονται τα αποτελέσματα

Με εξαίρεση το παιχνίδι με την ΑΕΚ, δείξαμε σε όλα τα άλλα παιχνίδια ότι θέλαμε να διεκδικήσουμε ένα αποτέλεσμα. Ήμασταν κοντά και παρουσιάσαμε ένα καλό πρόσωπο. Έπαιξαν και άλλα πράγματα σημαντικό ρόλο. Μας έλειπε η τύχη σε πολλά παιχνίδια, όπως για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ. Δεν αξίζαμε σε καμία περίπτωση αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν σκληρό για εμάς να δεχτούμε το γκολ στις καθυστερήσεις. Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης χάθηκε με τον ίδιο τρόπο. Είχαμε δύο δοκάρια, πιέσαμε, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες αλλά δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος. Με τον Ηρακλή δεν μπήκαμε καλά. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Η ομάδα πάλεψε, έκανε ευκαιρίες και ισοφάρισε. Και εκεί που είχαμε το πάνω χέρι, λίγο πριν το τέλος, δεχτήκαμε την ήττα.

Όλη η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο. Χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα δώσουμε το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας αυτή την Κυριακή να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας αξίζει.

Να ευχαριστήσω ακόμα μία φορά τον κόσμο για την παρουσία του στην Τρίπολη. Ήταν συγκινητική εικόνα. Όπως και εμείς, υποφέρει και ο κόσμος. Είναι δίκαια απογοητευμένος γιατί πονάει την ομάδα και αποκτά δύναμη από τα αποτελέσματα. Να είναι σίγουρος ότι εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στον δρόμο της επιτυχίας. Η ομάδα έχει κάνει ένα μεγάλο δρόμο μέχρι στιγμής. Παίξαμε στα πέρσι στα πλέι οφ, ξεκινήσαμε δύο προετοιμασίες για το Ιντερτότο. Δώσαμε πάρα πολλά παιχνίδια.

Συνηθίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια να ζούμε με επιτυχίες. Φέτος τα πράγματα δεν είναι καλά, είναι όμως σημαντικό να είμαστε ενωμένοι και να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο κρατώντας την ψυχραιμία μας και να μην το βάλουμε κάτω.
Στο δύσκολο ματς με την Λιβαδειά θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Πιστεύω ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Για τα αίτια της αγωνιστικής πτώσης

Δεν είναι μόνο ένας λόγος. Ένας από αυτούς είναι οι μικρές σε διάρκεια διακοπές για τους ποδοσφαιριστές. Είχαμε πολλές φορές και ελλείψεις σημαντικών παικτών. Ο Κουμορτζί σε ένα κομβικό σημείο έλειπε λόγω υγείας. Ο Ρεκόμπα που ταλαιπωρείται ένα μεγάλο διάστημα με μυϊκά προβλήματα και είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Μεγάλο διάστημα απουσιάζει και ο Γιάννης Μανιάτης. Σε παιχνίδια είχαμε πολλές απουσίες, αλλά η ομάδα πάντα πάλευε για το αποτέλεσμα.

Για τα πλάνα του στο ματς με τον Λεβαδειακό, δεδομένων και των απουσιών

Για το κέντρο της άμυνας, το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφει ο Λάτκα. Εκεί πιστεύω θα είμαστε δυνατοί. Και για τη θέση του χαφ υπάρχουν επιλογές. Θα δούμε τις προπονήσεις και θα αποφασίσουμε με τους συνεργάτες μου. Ο κορμός της ομάδας, όπως έπαιξε στα τελευταία ματς, μάλλον δεν θα αλλάξει. Για την γενικότερη παρουσία των παικτών και αν υπάρχει ικανοποίηση από την προσπάθεια.

Όλα τα παιδιά προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις αλλά δεν μπορούν να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Το θέμα είναι να γίνεται αυτοκριτική. Το δεδομένο είναι ότι ο κάθε παίκτης θα περάσει ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος. Αυτό πιστεύω ότι είναι αυτονόητο. Ο Λεβαδειακός είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στην έδρα του. Παλεύει, δίνει μεγάλη μάχη στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στους παίκτες. Ότι θα μας περιμένει ένας δύσκολος αγωνιστικός χώρος και μία ομάδα που θα δώσει μεγάλη μάχη. Θα είμαστε έτοιμοι και εμείς να δώσουμε αυτή τη μάχη και να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας λείπει τόσο καιρό και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Για το αν έχει κάνει λάθη

Όλοι έχουμε κάνει λάθη. Όπως κάνουν όλοι, έτσι κάνουμε και εμείς. Το θέμα είναι να μάθουμε από αυτά και αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς


www.panionios.gr

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Ρεκόμπα: «Ευχαριστημένος που ήρθα στον Πανιώνιο»



Σωστή επιλογή στην καριέρα του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Με δηλώσεις του στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6 στο περιθώριο εκδήλωσης της WIND, ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός παραδέχτηκε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ελλάδα, ενώ στην ερώτηση αν θα έπαιρνε την απόφαση να αγωνιστεί στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια απάντησε πως: «Όταν ήμουν στην Ίντερ δεν μου πέρασε καν απ΄το μυαλό να φύγω από το ιταλικό πρωτάθλημα». Τι είπαν οι Εστογιανόφ, Μανιάτης και Μάκος.

«Οι προσδοκίες οι δικές μου ήταν η ομάδα να φτάσει ψηλότερα από εδώ που βρίσκεται τώρα. Πραγματικά δείξαμε καλό πρόσωπο σε μερικά παιχνίδια, αλλά σε μερικές στιγμές η ομάδα αλλά και εγώ δεν έπιασε την απόδοση που ήθελα», τόνισε αρχικά ο έμπειρος άσος και συνέχισε αναφερόμενος στην επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα και αν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση όταν ήταν νεότερος: «Δεν το γνωρίζω. Όταν ήμουν στην Ίντερ δεν μου πέρασε καν απ΄το μυαλό να φύγω από το ιταλικό πρωτάθλημα. Είμαι ευχαριστημένος που ήρθα και λυπάμαι που η ομάδα δεν πέτυχε ότι είχε σχεδιάσει. Είμαι σίγουρος ότι έκανα καλή επιλογή με το να έρθω στην Ελλάδα».

Κλείνοντας, σχολίασε και τον χθεσινό αποκλεισμό της αγαπημένης του Ίντερ από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι και οι δύο πολύ μεγάλες ομάδες που μπορούσαν να προκριθούν στην επόμενη φάση. Η Ίντερ έδειξε πολλά καλά στοιχεία αλλά δεν ήταν αρκετά κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Από τη μεριά του ο Φαμπιάν Εστογιανόφ τόνισε: «Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ελπίζω να γίνει και την Κυριακή. Δυστυχώς είχαμε αρνητικά αποτελέσματα και θέλουμε να τελειώσουμε καλά τη σεζόν», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε για την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο: «Έχω εισπράξει πολύ αγάπη και φαίνεται σε κάθε παιχνίδι που παίζω. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να ανταποδώσω την αγάπη τους».

Ένα σχόλιο για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Λεβαδειακό έκαναν και οι Μανιάτης, Μάκος. Ο νεαρός αμυντικός είπε: «Είναι πολύ δύσκολο. Το χρειαζόμαστε και είμαστε συγκεντρωμένοι. Δουλεύουμε πολύ καλά και νομίζω ότι θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα», για να προσθέσει ο μέσος των Νεοσμυρνιοτών ότι: «Εδώ που φτάσαμε τα περιθώρια έχουν στενέψει,. Έχουμε πέντε παιχνίδια και ανεξαρτή5ως αντιπάλου, θα τα κοιτάξουμε στα μάτια. Με τον Λεβαδειακό είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί έχουν δυνατή έδρα. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι».

Στη συνέχεια ο Μάκος μίλησε για τα θετικά των μεταγραφών του Εστογιασόφ και του Ρεκόμπα: «Είναι σημαντικό για τους νεαρούς να έχουν τέτοιους παίκτες δίπλα τους και να τους βοηθάνε. Μόνο και μόνο με την εμπειρία τους. Τα παιδιά είναι πολύ απλά, σε βοηθάνε, σου δίνουν συμβουλές. Και μόνο που ήρθαν στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό». Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Ρεκόμπα στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του, τόνισε: «Φαίνεται ότι είναι επαγγελματίας και σοβαρός σε αυτό που κάνει. Ήρθε να τον ανεβάσει και να προσφέρει όπως και ο Εστογιανόφ. Φέτος η ομάδα πέρασε πολλά προβλήματα και του χρόνου θα πάμε καλύτερα».

Στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα, ο διεθνής μέσος και δήλωσε: «Όταν έχεις συμμετοχές σε ΟΥΕΦΑ, πρωτάθλημα, Κύπελλο μετά περιμένεις να κάνεις το μεγάλο βήμα στην καριέρα σου». Από τη μεριά του ο Μανιάτης έδωσε σύνθημα νίκης εν όψει των αγώνων με το Ισραήλ: «Είναι δύσκολα παιχνίδια αλλά θεωρώ ότι θα τα πάρουμε και θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Άλλωστε κάποτε ήμασταν πρωταθλητές Ευρώπης… Η Εθνική ομάδα είναι το μεγαλύτερο σκαλοπάτι στην καριέρα μας. Όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές το θέλουν. Όσο περνά ο καιρός θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή για να με καλέσει».

sport-fm.gr

Τα αυτιά τους κλειστά κρατούν στον Πανιώνιο στις φήμες που θέλουν τους Μάκο, Μανιάτη και Εστογιανόφ να αποχαιρετούν τη Νέα Σμύρνη μετά το τέλος της περιόδου. Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 στο περιθώριο της εκδήλωσης του καταστήματος της WIND, o αντιπρόεδρος των «κυανέρυθρων», Γιώργος Απέγητος, ξεκαθάρισε πως: «Είναι η ραχοκοκαλιά του Πανιωνίου… Παρά τα δημοσιεύματα που τους θέλουν να μεταγράφονται σε άλλες ομάδες, εμείς θέλουμε να χτίσουμε πάνω τους την ομάδα και να έρθουν παίκτες το καλοκαίρι ανάλογης αξίας».

«Είναι παίκτες που επενδύουμε πάνω τους. Είναι η ραχοκοκαλιά του Πανιωνίου… Παρά τα δημοσιεύματα που τους θέλουν να μεταγραφούν σε άλλες ομάδες, εμείς θέλουμε να χτίσουμε πάνω τους την ομάδα και να έρθουν παίκτες το καλοκαίρι ανάλογης αξίας. Εμάς αυτά τα δημοσιεύματα δεν μας αγγίζουν», τόνισε αρχικά ο κ. Απέγητος και συνέχισε αναφερόμενος στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό:

«Για μας είναι σημαντικό το ερχόμενο παιχνίδι. Θέλουμε το τρίποντο, να αποφύγουμε βαθμολογικούς κινδύνους. Όσον αφορά το σχεδιασμό σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά. Υπάρχει μια χρονιά που δεν πήγε καθόλου καλά, αλλά για να τη διορθώσεις πρέπει να δουλέψεις από τώρα μέχρι την προετοιμασία για να δείξει καλύτερο πρόσωπο του χρόνου».

Όσον αφορά την επιτυχία της διοίκησης να πείσει τον Αλβάρο Ρεκόμπα να μεταγραφεί στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο, ο κ. Απέγητος είπε: «Είναι ένας παίκτης που κοσμεί τα γήπεδα. Και σαν παίκτης αλλά και σαν άνθρωπος.Τ Το πώς βρέθηκε σε μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο είναι κάτι που κανείς δεν το περίμενε. Αυτό έγινε το περασμένο Αύγουστο πριν αρχίσουν τα προβλήματα με την οικονομική κρίση. Τώρα τι θα επιφυλάξει το μέλλον δεν το ξέρει κανείς. Μπορεί να βρεθεί χορηγός ή να μας δανείσει κάποια ομάδα παίκτη ανάλογης αξίας… Με τον Ρεκόμπα είχαμε μια συνάντηση και είναι ενθουσιασμένος. Από την Ελλάδα, την Αθήνα.. σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένος με την παρουσία του. Στάθηκε άτυχος, η πορεία δεν ήταν καλή. Όλα του πήγαν στραβά. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, ο Άλβαρο είναι παίκτης του Πανιωνίου και αυτό έχει σημασία.»

sport-fm.gr

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΠΑΟ-Βιγιαρεάλ 1-2

Πόσο λίγος ήταν ο Βάζελος χθες το βράδυ, που μόλις πέτυχε το 1-1, κάθησε όλος πίσω, με μοναδικό προωθημένο τον κουρασμένο Βαγγελάκη Μάντζιο, και περίμενε το μοιραίο, να χάσει δηλαδή από την ισπανική ομάδα...

Εμείς στην Ελλάδα, θα δούμε ποτέ ομάδες σαν την Βιγιαρεάλ? Με παίκτες μπαλαδόρους, που τρέχουν, που κινούνται χωρίς μπάλα, που παλεύουν το παιχνίδι και νικάνε παληκαρίσια?

Η διαφορά φυσικής κατάστασης, εμφανέστατη. Στο Ελλαδιστάν, οι παίκτες ρίχνουν κωλοτούμπες και παίρνουν φάουλ, ξαπλώνουν κάτω και παγώνουν τον ρυθμό, ξεκουράζονται και κοροϊδεύουν, και με τα σφυρίγματα της διαιτησίας παίρνουν τα αποτελέσματα.

Στην Ευρώπη, φαίνεται η διαφορά. Η μικρή Σεντ Ετιέν έκανε δυο φορές ρουά Ματ στον Ολυμπιακό, η μεσαία Βιγιαρεάλ από ατυχία της έφερε ισοπαλία εντός έδρας με τον ΠΑΟ, αλλά ήρθε, είδε, και νίκησε εδώ στην Ελλάδα.

Άντε και του χρόνου, να δούμε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να ξεφτυλίζεται, τον μόνιμο δευτερότριτο ΠΑΟ να τα πηγαίνει κάπως καλύτερα, και τους υπόλοιπους στο ΟΥΕΦΑ να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, ως συνήθως... κι εμείς να συζητάμε για μια φάση εαν ήταν πέναλτυ ή εαν ήταν οφ σάιτ, ενώ οι ομάδες σέρνονται στο γήπεδο.

Σήμερα παίζει η Μπάρτσα, και χθές η Λίβερπουλ νίκησε 4-0 την Ρεάλ. Επειδή στην Ευρώπη υποστηρίζω αυτές τις 2 ομάδες, εύχομαι και ελπίζω να τις δω και τις 2 στον τελικό.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

δηλώσεις Λίνεν



Η νέα ήττα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τον Ηρακλή, έχει κάνει βαρύ το κλίμα στην Πλατεία. Ο Εβαντ Λίνεν, που παρακολουθεί την πορεία της πρώην ομάδας του, τόνισε με δηλώσεις του πως ο κόσμος πρέπει να αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του.


"Ελπίζω ο Πανιώνιος να επιστρέψει άμεσα στις νίκες. Αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο, το πιο σημαντικό και αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή", τόνισε στην εφημερίδα "Sportday" ο γερμανός τεχνικός και απεθυνόμενος στον κόσμο του Πανιωνίου υπογράμμισε:

"Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει στις δύσκολες στιγμές να είναι δίπλα στην ομάδα και να σταθεί στο πλευρό του Γιώτη Σταματόπουλου και των παικτών. Μια νίκη θα επαναφέρει το καλό κλίμα και την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Ολοι όσοι εργάζονται στον σύλλογο χρειάζονται στήριξη και ενότητα. Είμαι σίγουρος ότι ο Πανιώνιος θα βρει και πάλι τον δρόμο του".

sport.gr/

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

δηλώσεις Σταματόπουλου μετά τον αγώνα...

ο Γιώτης Σταματόπουλος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα όσα ακούγονται περί παραίτησής του, τονίζοντας: "Αν θέλετε μπορείτε να με ρωτήσετε μόνο για το παιχνίδι", ξεκίνησε για να πάνε βέβαια οι δηλώσεις γύρω από το ματς: "Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από μια στημένη φάση, προσπαθήσαμε και πετύχαμε την ισοφάριση και στο διάστημα που πιέζαμε έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα συνέβη κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Δεχθήκαμε ένα γκολ το οποίο άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, φτάναμε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν είχαμε την τελική πάσα. Αρχισαν οι περιπέτειες και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Η συνέχεια είναι ακόμη δυσκολότερη και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι."

Σχόλιο δικό μου: Πάλι καλά που το καταλάβατε κι εσείς!!!

ψηλά στον ουρανό 2



φέτος, μόνο έτσι θα δούμε ψηλά τον Πανιώνιο...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Οχι άλλο κάρβουνο... Κάντε κάτι!!!



Χάσαμε και από τον Ηρακλή. Με 2-1. Η κατρακύλα δεν έχει φρένο. Δεν υπάρχει πλέον φιλότιμο σ' αυτή την ομάδα; Δεν έχει ευθύνη κανένας; Μόνοι τους φτιάχνουν οι παίκτες την ενδεκάδα; Μόνοι τους μπαίνουν στο γήπεδο; Μόνοι τους αποφασίζουν πως θα παίξουν; Μόνοι τους βγαίνουν και μπαίνουν αλλαγή; Που πρέπει να φτάσει η ομάδα; Ποιο είναι το όριο; Οι οκτώ, οι εννέα, οι δέκα συνεχόμενες ήττες; Υπάρχει κάποιο ρεκορ που πρέπει να σπάσουμε; Οχι άλλο κάρβουνο κύριοι, όχι άλλο...



Υ.Γ. Αλλο ένα πέναλτι έπνιξε το κοράκι. Καλά τι άλλο χρειάζεται να μας κάνουν για να καταλάβουμε ότι είμαστε στοχοποιημένοι;
Υ.Γ2: Ολοι στη Λιβαδεια... Δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε τη μάχη...

από το bluerednews

ομάδα μοντέλο, την κάνατε μπουρδέλο!!!

Ναι, θα μπορούσαμε να νικήσουμε τελικά, εαν η άμυνα δεν ήταν για τα μπάζα άλλη μια φορά, σε μια ευθεία που κάθε μπαλιά που πέρναγε πίσω της σήμαινε γκολ, ή φάση για γκολ, και προκάλεσε την δικαιολογημένη αποβολή του Κοντοέ ενώ παιζαμε εμείς με 11 και οι άλλοι ήταν με 10... Μια άμυνα στατική, που κάθε κόρνερ μυρίζει γκολ, όπως στην φάση του γκολ του Αγρίτη, αλλά των γκολ που φάγαμε από τον ΠΑΟ. Μια άμυνα που δνε μπορεί να βγάλει την μπάλα από την περιοχή μας, γιατί το κέντρο μας είναι ανύπαρκτο, χωρίς σχέδιο στο παιχνίδι, χωρίς κίνηση, χωρίς σκοπό, χωρίς αυτοματισμούς.

Θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε νωρίτερα ο διαιτητής δεν έκλεινε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτυ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν απασχολημένο το μυαλό του σε μια μονάχα αποστολή: Να γαμήσει τον Ηρακλή (ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό) δίχνοντας συνέχεια κάρτες, χωρίς παράλληλα να σφυρίζει υπερ του Πανιωνίου, διότι ήθελε το αποτέλεσμα να είναι υπερ του αποδεκατισμένου Ηρακλή!!!

Αυτό ήταν ο σκοπός του χειρουργείου... Να κάνεις ένα παιχνίδι πουτάνα, διότι θέλεις να πηδήξεις και τις 2 ομάδες: Την μια από συνήθεια (τον Πανιώνιο), και την άλλη (τον Ηρακλη) γιατί θέλεις να την βρει μισή ο Γαύρος! Ο Ηρακλής έπρεπε να πάρει τους βαθμούς για να είναι πιο χαλαρός με τον Γαύρο, αλλά να μείνει ταυτόχρονα μισός, για να μην έχει δυνάμεις να σηκώσει κεφάλι. Κύριε διαιτητή, τα κατάφερες περίφημα.

Και η εικόνα της διάλυσης, ολοκληρώθηκε με τον Μπέο αγγαλίτσα με τον Τσακίρη, να παρακολουθούν το παιχνίδι... Από τον Μπέο δεν θα γλυτώσουμε ποτέ? Μήπως ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κινεί νήματα μέσα στον Πανιώνιο?

Τελικά χάσαμε 2-1, αλλά αυτό που είναι φανερό, είναι ότι με πρόσχημα και αφορμή τον Χούτο, διαλύθηκε η ομάδα τον Νοέμβριο, διώξανε τον Λίννεν, και τα αποτελέσματα πληγώνουν κάθε φίλαθλο που αγαπάει την ομάδα αυτή. Από ομάδα μοντέλο, καταντήσαμε ομάδα μπουρδέλο.

Εαν ο Πανσερραϊκός νικησει την ΑΕΚ, θα μας χωρίζουν 4 βαθμοί από την β Εθνική, και εαν συνεχίσουμε έτσι (που δεν βλέπω τι μπορεί να αλλάξει...) μας βλέπω ολοσούμπητους εκεί!!!

Μας μένουν ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας και η Λάρισσα εκτός έδρας, και ο Ολυμπιακός και ο Θρασύβουλος εντός έδρας... Με βάση τα τελευταία μας αποτελέσματα, μας βλέπω με μηδέν έως 3 βαθμούς στην καλύτερη, μέχρι το τέλος. Ελπίζω να φτάσουν, γιατί κινδυνεύουμε να δούμε και χειρότερα.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

σήμερα έχω γεννέθλια





και εχθές το βράδυ, ήμασταν σε έναν χορό, στο Διογένης με Πάριο και Μαρινέλα, και κόψαμε και την τούρτα των γεννεθλίων μου... Η τούρτα ήταν έκπληξη της γυναίκας μου, και ήταν νοστιμότατη!

Άντε, και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, και να είναι και η Πανιωνάρα μας πιο ψηλά!

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Τρεις μέσα, δύο έξω



sport-fm.gr

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα του Γιώτη Σταματόπουλου ενόψει του ματς του Πανιωνίου με τον Ηρακλή. Ο Έλληνας τεχνικός είδε τους Μάρτιν Λάτκα και Γιάννη Μανιάτη να προπονούνται κανονικά και έτσι τέθηκαν στη διάθεσή του. Κανονικά θα αγωνιστεί και ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Αντίθετα, εκτός έμειναν ο Αλβάρο Ρεκόμπα και ο τιμωρημένος Μανώλης Σκούφαλης.

Οι 18 ποδοσφαιριστές που συγκροτούν την αποστολή είναι οι:Ανδριόλας, Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Κοιλιάρας, Αντερσον, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Μπάρκογλου, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας, Αναστασόπουλος και Λουρένσο.

Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στον ΠΣΑΤ, στην οποία αναφέρει:

«Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΣΑΤ κατά του Πανιωνίου, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

- Ο σεβασμός του δημοσιογραφικού λειτουργήματος ήταν κάτι που ανέκαθεν αποτελούσε προτεραιότητα για εμάς, ακόμα και σε περιόδους όπου η κριτική είναι κατάφωρα άδικη εις βάρος της ομάδας μας.

- Οι συνθήκες εργασίας και η ασφάλεια των εκπροσώπων του Tύπου, στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης, με όλα τα προβλήματα που εξ αντικειμένου υπάρχουν, λόγω της παλαιότητας των υποδομών και της ανεπάρκειας των χώρων, σε καμία περίπτωση δεν υπολείπεται του μέσου όρου των συνθηκών των γηπέδων όπου διεξάγονται αγώνες της Super League.

- Σε κάθε περίπτωση (υποτιθέμενες κατά τους ισχυρισμούς του ΠΣΑΤ) ύβρεις φιλάθλων μας κατά δημοσιογράφων δεν είναι κάτι που μας ευχαριστεί, παρ' όλο που (δυστυχώς) είναι ένα φαινόμενο αφενός δύσκολο να περιοριστεί και αφετέρου ιδιαίτερα σύνηθες, σχεδόν σε όλα τα ελληνικά γήπεδα.

- Όμως, από το σημείο αυτό, μέχρι το να εκδίδονται ανακοινώσεις με βαρύτατες προσβολές κατά του Πανιωνίου ("ΠΑΕ που λειτουργεί υποκριτικά") και των φιλάθλων του ("...οργανωμένη αλητεία στο συγκεκριμένο γήπεδο") από ένα θεσμικό όργανο όπως ο ΠΣΑΤ, υπάρχει μια χαώδης απόσταση.

Επειδή το παρελθόν δε δείχνει ότι ο ΠΣΑΤ επέδειξε αντίστοιχη ευαισθησία σε περιπτώσεις πολύ σοβαρότερων ύβρεων κατά δημοσιογράφων σε άλλα γήπεδα. Επειδή έχουμε σοβαρούς λόγους να αμφιβάλλουμε αν ο ΠΣΑΤ θα εξέδιδε ποτέ ανακοίνωση κατά "οργανωμένης αλητείας" σε γήπεδα "μεγαλύτερων" από τον Πανιώνιο ομάδων (λέμε "αν" γιατί ποτέ δεν έχει συμβεί περιστατικό κατά δημοσιογράφου στα συγκεκριμένα γήπεδα … - γι΄ αυτό, άλλωστε, δεν έχει εκδοθεί ποτέ, λ.χ., ανακοίνωση του ΠΣΑΤ κατά των ομάδων του ΠΟΚ...)

Επειδή ο ΠΣΑΤ και τα μέλη του αδιαφορούν προκλητικά για τις αρχές της ισονομίας στην εξάσκηση του «λειτουργήματος» της δημοσιογραφίας. Επειδή τελικά ο Πανιώνιος θα συνεχίσει να σέβεται τους δημοσιογράφους, περισσότερο απ΄ ότι οι δημοσιογράφοι σέβονται τον Πανιώνιο...

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Πανιώνιος θα απαντήσει όπως πρέπει στις δικαστικές αίθουσες όπου ο ΠΣΑΤ προτίθεται (κατά πρωτοφανή τρόπο) να μας σύρει και στη συνέχεια θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προβούμε σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες αναφορικά με το απαράδεκτο κείμενο της ως άνω ανακοίνωσης-καταγγελίας".

Αποστολή με τον Ηρακλή

Με 18 ποδοσφαιριστές αναχωρεί σήμερα η αποστολή του Πανιώνιου για τη Θεσσαλονίκη. Αυτοί είναι οι:

Ανδριόλας, Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Κοιλιάρας, Αντερσον, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Μπάρκογλου, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας, Αναστασόπουλος και Λουρένσο.

Κουράστηκε ο Ρεκόμπας περπατώντας στην Τρίπολη, που να ξαναπαίζει σε 3 μέρες...
Άντε να δούμε, θα τον ξαναδούμε?

Θα μας τρελλάνουν εντελώς?

Καταγγελία ΠΣΑΤ στη Σούπερ Λίγκα για επεισόδια σε βάρος αθλητικών συντακτών
Τα επεισόδια σε βάρος δημοσιογράφων που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη ήταν η αιτία που οδήγησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών στην καταγγελία προς τη Σούπερ Λίγκα.
Στο δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λίγκας προσφεύγει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών, καταγγέλοντας τα επεισόδια σε βάρος δημοσιογράφων, που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, στον αγώνα της Σούπερ Λίγκας μεταξύ του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΣΑΤ με ανακοίνωσή του καταφέρεται κατά της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ και τονίζει ότι δεν θα ξαναδεχθεί την έκφραση δημόσιας συγγνώμης από καμία διοίκηση και ζητά να επιβληθούν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης οι προβλεπόμενες ποινές.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει τα εξής: «Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε διεξοδικά από παριστάμενο μέλος του για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα πρωταθλήματος Πανιωνίου-ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Είμαστε, δυστυχώς, υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την άθλια συμπεριφορά οπαδών της γηπεδούχου σε βάρος εκπροσώπων του Τύπου, που προπηλακίστηκαν και απειλήθηκε ακόμη και η σωματική τους ακεραιότητα, τόσο στο χώρο των κερκίδων όσο και στις άλλες περιοχές ευθύνης των ΜΜΕ (μεικτή ζώνη, αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου).

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, αφού εξάντλησε την ανοχή του απέναντι στις ακραίες αυτές ενέργειες και αντελήφθη ότι η καλώς εννοούμενη συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ δημοσιογράφων και αθλητικών φορέων παρεξηγείται, αποφάσισε να μην ξαναδεχθεί την έκφραση της δημόσιας συγγνώμης από τη διοίκηση μιας ΠΑΕ, η οποία είτε λειτουργεί υποκριτικά είτε είναι ανίκανη να ελέγξει την οργανωμένη αλητεία στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Κατόπιν αυτών, το Δ.Σ. αναγκάζεται να προσφύγει στο δικαιοδοτικό όργανο, καταγγέλοντας τις παραβάσεις που συντελέστηκαν στη διάρκεια του εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης στη διοργανώτρια Σούπερ Λίγκα και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες των νέων κρουσμάτων βίας στο δημοτικό γήπεδο της Νέας Σμύρνης και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους και τους κανονισμούς κυρώσεις».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ρε καραγκιόζηδες του ΠΣΑΤ, σε ένα γήπεδο που δεν εχει πεσει ούτε καρφίτσα στον αγωνιστικό χώρο, βρήκατε να βγάλετε τέτοια ανακοίνωση? Στην Νέα Σμύρνη ανακαλύψατε την αλητεία?

Τα λέηζερ που πρωταγωνιστούν σε όλα τα γήπεδα, δεν τα βλέπετε?
Τα αντικείμενα που πέφτουν στο Χαριλάου και στην Τούμπα, δεν τα βλέπετε?
Τα βεγγαλικά που σκάγανε μπροστά στον Χαλκιά, στο πρόσφατο παιχνίδι Ολυμπιακού Παοκ δεν τα είδατε? Την αλητεία εκεί δεν την βλέπετε? Στραβομάρα έχετε?

Ο Πανιώνιος σας φταίει?

Γιατί τέτοιο μένος εναντίον του Πανιωνίου, και από τον ΠΣΑΤ?
Δεν φτάνει η διαιτησία, δεν φτάνει η ΝΕΤ με τον τρόπο που παρουσιάζει επιλεκτικά τις ειδήσεις και τα θέματα, τώρα και ο ΠΣΑΤ είναι εναντίον μας?

Πόσα θέλετε να μας τρελλάνετε?

μην σταματάς ιστορικέ

Η αλήθεια είναι πως φέτος είχαμε πολλές προσδοκιες, και η προσγείωση ήταν ανώμαλη, αλλά ακόμα και τώρα, μένουν αρκετά παιχνίδια για να παίξουμε καλή μπάλα και να αφήσουμε καλές εντυπωσεις και να περισώσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια, και να βάλουμε τις βάσεις για μια καλύτερη χρονιά, του χρόνου.

Στις επιτυχίες, υπάρχει ενθουσιασμός και όλοι ζητωκραυγάζουν, αλλά η ομάδα μας χρειάζεται περισσότερο τώρα, στα δύσκολα.

Ας δείξουμε όλοι την αγάπη μας στην ομάδα, και να μην παίρνουμε αφορμή από τις αποτυχιες, για να στάξουμε κι εμείς ο φαρμάκι μας.

Το χειροκρότημα μας, τα συνθήματα υποστήριξης, η παρουσία μας στο γήπεδο, κλπ θα δώσουν την ώθηση στους διοικούντες και στους παίκτες να βγουν από την κρίση και να εργαστούν για έναν καλύτερο Πανιώνιο.

Εαν ήξερα τις λύσεις, θα ασχολιόμουνα με τα διοικητικά, αυτοί που ασχολούνται λοιπόν, να βρουν τις λύσεις, ας δουλέψουν ένα πλάνο ώστε να έχουμε 18-20 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές που να ματώνουν την φανέλα τους, να τα δίνουν όλα για την ομάδα, να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι, να φύγουν όσοι δεν προσφέρουν, να έρθουν άλλοι που να θέλουν και να μπορουν να βοηθήσουν την ομάδα, ώστε του χρόνου να μην ζήσουμε τα ίδια...

Οσοι θέλουν να φύγουν, να φύγουν. Και όταν θα ξανααποκτήσουμε κάποιους σαν τον Φερνάντεζ, να μην τους διώχνουμε, παίχτες σαν τον Φερνάντεζ δεν πρέπει να χάνονται μέσα από τα χερια μας, ούτε αντικαθίστανται από "δημοσίους υπαλλήλους" με τανταχτά ονόματα...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

πάει και το κύπελο!!!

Εχθές, πήγα μια υπέροχη εκδρομούλα μέχρι την Τρίπολη, πήγα για να πανηγυρίσω την πρόκριση που δεν ήρθε... Μετά είδα στην τηλεόραση τον μικρό Πανσερραϊκό να κερδίζει 0-3 και τελικά 2-3 τον Βάζελο, και στενοχωρέθηκα ακόμα περισσότερο, που η ομάδα μου έχει πάρα πολύ καιρό να μας χαρίσει μια χαρά, όπως τα κατάφεραν οι Σερραίοι εχθές που πρέπει να χάρισαν στιγμές μεγάλης ευτυχίας στους οπαδούς τους, και μπράβο τους.

Έβγαλα και αρκετές φωτογραφίες, αλλά... χάλασε το κομπιούτερ μου, και τώρα γράφω από το λάπτοπ, σε κάνα δυο μέρες που θα επισκευαστεί το pc μου, θα τις ανεβάσω, αν και τι νόημα έχει...

Αντε να σωθούμε πια, εαν συνεχίσουμε να χάνουμε από τον καθένα, θα κινδυνέψουμε στο τέλος για υποβιβασμό, ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ στο τέλος.

Δεν είδα στιγμιότυπα του παιχνιδιού, αλλά στο 0-0 μας έθαψαν πάλι ένα πέναλτυ σε καθαρό χέρι στην περιοχή, και στο 1-0 μας χάρισαν την δεύτερη κίτρινη στον Φαμπιάν.

Δυστυχώς η διαιτησία άλλη μια φορά έβαλε το χεράκι της, τα πάντα ήταν φάουλ υπέρ του Αστέρα, ενώ τα δικά τους φάουλ ήταν αόρατα, μόνο στα τελευταία 15 λεπτά άρχισε ο διαιτητής να παίζει 50-50.

Αλλά και πάλι, η ανικανότητα να κάνουμε τα στειχειώδη, ήταν ορατή. Είναι προφανές πως η ομάδα δεν έχει σχέδιο στο παιχνίδι, δεν υπάρχουν αυτοματισμοί, δεν υπάρχει τακτική, δεν υπάρχει κίνηση χωρίς την μπάλα, τουρλουμπουκι κι ότι βγει...

Ούτε μπορώ να πιστέψω πως όλες οι άλλες ομάδες είναι στα κόλπα με την διαιτησία, και ο μόνος μαλάκας της Ελλάδας είναι ο Πανιώνιος. Απλώς, είμαστε πτώματα, και οι διαιτητές ασελγούν κι αυτοί με την σειρά τους, στους ήδη πεθαμένους.

Κύριε Τσακίρη, σήκωσε τα μανίκια, και βάσει κάποιου σχεδίου, φτιάξε ότι χρειάζεται για του χρόνου, γιατί για φέτος, τελειώσαμε οριστικά.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

νέος προπονητής?

Άκουσα πως υπάρχει συζήτηση για νέο προπονητή στον Πανιώνιο... και αναφέρονται 2 ονόματα, ο Μαντζουράκης και ο Δώνης.

Ο Μαντζουράκης, έχει έστω και κάποια στοιχειώδη επιτυχία στην ζωή του? Από παντού έχει φύγει σαν άσχετος, άχρηστος και αποτυχημένος, τι τον χρειαζόμαστε στον Πανιώνιο τέτοιον προπονητή?

Ο Δώνης βοήθησε να κάνει κάποια αξιοπρεπή πορεία η Λάρισσα, και μετά κατέληξε στην ΑΕΚ, όπου θεωρήθηκε πολύ λίγος... Είναι για εμάς αρκετός?

Εαν θα έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στους δυο, τον Δώνη θα διάλεγα, αλλά δεν θα αισθανόμουνα και τόσο πολύ αισιόδοξος... Ο Λεμονής δεν το συζητάει να επιστρέψει? Από τους 2 προηγούμενους, ο Λεμονής φαντάζει καλύτερος.

Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε συγνώμη από τον Λίννεν, και να τον φωνάξουμε πίσω? Κακά τα ψέμματα, επί Λίννεν, 2 χρόνια τώρα, είδαμε όμορφη μπάλα (ασχέτως αποτελεσμάτων) και γίναμε πολλές φορές περήφανοι. Σε κάποιες περιπτώσεις ο Γερμανός έκανε λάθη, αλλά τώρα τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα, ούτε μπάλα βλέπουμε, ούτε αποτελέσματα παίρνουμε. Χάνουμε μέσα-έξω, μετά την αγχώδη νίκη με τον Πανθρακικό, χάνουμε συνέχεια!!! Έχουμε γίνει η πιο σίγουρη ήττα στο πάμε στοίχημα!!!

Αύριο παίζουμε με Αστέρα, και πρέπει να πάρουμε το διπλό. Στον ημιτελικό, θα βρούμε μπροστά μας τον ΠΑΟΚ ή τον Γαύρο, μάλλον τον ΠΑΟΚ όπως δείχνουν τα πράγματα, και είναι πιο πολύ του χεριού μας, διότι θα μας υποτιμήσει και η φανέλα του δεν αποτελεί φόβητρο, όπως η φανέλα του Γαύρου που μας κόβει τα πόδια, χρόνια τώρα...

Αύριο πρέπει να νικήσουμε πάσει θυσία, και μετά βλέπουμε.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Πανιώνιος, πιο ψηλά στον Ουρανό!!!


καθαρά Δευτέρα σήμερα, και στο Παλαιό Φάληρο, ανέβηκε ψηλά στον ουρανό ο Πανιώνιος χαρταετός. Είπαμε για πλάκα, να δοκιμάσουμε μπροστά στο σπίτι μου, κι ενώ οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές (ο αέρας έστριβε, κάποιες στιγμές σταματούσε τελείως, κλπ), καταφέραμε και σηκώσαμε τον Πανιώνιο χαρταετό πιο ψηλά από κάθε προσδοκία, και καμαρώναμε ενώ οι περαστικοί ζήλευαν τον χαρταετό μας...





Άντε ρε αρρώστεια, Πανιωνάρα, να σε δούμε έτσι ψηλά, και πιο ψηλά ακόμα.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2

Όλα πήγαν στραβά, παρόλο που καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ, με γκολ του Λουις Λουρέντζο, και έστω και για λίγο, χαρήκαμε κι εμείς λιγάκι...

Δεν θα πω ότι φταίει η διαιτησία, παρόλο που κάθε προσπάθεια μαρκαρίσματος από πλευράς Πανιωνίου ήταν φάουλ, ενώ για να σφυριχτεί φάουλ υπερ του Πανιωνίου έπρεπε να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

Από το βίντεο που είδα στα αθλητικά, στο πρώτο ημίχρονο θάφτηκε ένα πέναλτυ που έκανε άθελα του ο Κουμουρτζί, αλλά μέχρι τότε, οι κωλοτούμπες στην περιοχή του Πανιωνίου με πρωταθλητή στην κωλοτούμπα τον αλήτη τον Χούτο, δεν τιμωρήθηκαν με κάρτες από τον απαράδεκτο διαιτητή. Εαν δεν βούταγαν με κάθε ευκαιρία Χούτος και Μουσλίμοβιτς, μπορεί να μην έχανε την φάση που έγινε πράγματι πέναλτυ ο διαιτητής.

Απαράδεκτος και ο επόπτης από την πλευρά της 2, ο οποίος έμενε πίσω στις φάσεις, και έχανε την ευθεία με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι του γίνεται... Αυτός ο ανθρωπος θα έπρεπε να κάθεται σπίτι του, κι όχι να παριστάνει τον επόπτη.

Αλλά οι αιτίες που εχθές χάσαμε δίκαια, από έναν μέτριο ΠΑΟΚ, είναι ο Μάκος και ο Σταματόπουλος.

Ο Μάκος, αρνητικός σε όλο το παιχνίδι, στους τελευταίους αγώνες πρέπει να το κάνει επίτηδες ο αλητάμπουρας, επιδιώκει την αποβολή και τις κάρτες, παίζει σαν δημόσιος υπάλληλος, και είναι ανίκανος να κάνει μια σωστή πάσα, να βοηθήσει την ομάδα. Η διοίκηση πρέπει να αναθεωρήσει την τακτική της: Όποιος θέλει να φύγει, να φεύγει ή να κάθεται και να ζεσταίνει τον πάγκο. Τι τον βάζετε μέσα, για να αυξήσει κασέ? Χάσατε, ο αλητάρας ο Μάκος σαμποτάρει την ομάδα, δεν το βλέπετε?
Τα ίδια δεν έκανε και ο Τζιμπούρ πέρυσι, όταν ήθελε να φύγει?

Για τον Σταματόπουλο, τι να πω: Ο άνθρωπος υπήρξε βοηθός του Λίννεν, υποτίθεται ότι έχει τελειώσει μια σπουδαία σχολή προπονητικής στην Γερμανία, και υποτίθεται πως ξέρει τους παίκτες και τι μπορεί να κάνει ο καθένας τους... Δεν βλέπει πως το παιχνίδι δεν μπορεί επί 90 λεπτά να είναι μονοδιάστατη ανάπτυξη από τα δεξιά? Είναι δυνατόν να παίζουμε ολόκληρο παιχνίδι τόσο προβλέψιμα, τόσο προφανώς μονοδιάστατα? Μετά από αυτό το παιχνίδι, το γήπεδο λογικά πρέπει να γέρνει, τόσοι παικτες δεξιά, κλωτσοσκούφι, και από το μέσο και αριστερά, κανένας!!! Κύριε Σταματόπουλε, και βλάκας να ήταν ο Σάντος, θα καταλάβαινε πως να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, αφού ο μόνος τρόπος να κατεβάσουμε την μπάλα ήταν ένας: 4-5 παίκτες στην δεξιά πτέρυγα, που εαν καταφέρνανε να κάνουν σέντρα, ο μόνος που ήταν στην περιοχή για να διεκδικήσει την σέντρα ήταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ!!!

Κι αφού από τύχη, σε τσάφ του Γουνδουλάκη έφτασε η μπαλα στον Λουρέντσο, που έκανε ωραία κίνηση πίβοτ κι έβαλε το γκολ, τι νόμισες? Πως δικαιώθηκε η τακτική σου?

Τι να πω, αμέσως μετά το δεύτερο γκολ του Μπακαγιόκο, έφυγα, και μαζί με εμένα έφυγε και ένας πατέρας με 2 παιδάκια, που διαμαρτυρόντουσαν στον πατέρα τους γιατί χάσαμε πάλι... Κύριοι της διοίκησης, κύριοι που υποτίθεται πως αγαπάτε τον Πανιώνιο, ξέρετε πόσα παιδάκια, μελλοντικοί Πανιώνιοι αγάπησαν πέρυσι και πρόπεσι την ομάδα? Πολλά!!! Γιατί τα απογοητεύετε έτσι, και τα σπρώχνετε να γίνουν οπαδοί του Γάβρου ή του Βάζελου?

Εγώ ήμουνα Πανιώνιος από το 1977, αλλά όταν το 1979 που πήραμε τσαμπουκά το κύπελο, τότε έγινα τόσο περήφανος για την ομάδα μου, και δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω, όσες πίκρες κι αν μου έδωσε μετά... Η ομάδα χρειάζεται και κάποιες μικρές έστω επιτυχίες, δεν μπορεί να χάνουμε έτσι το ένα μετά το άλλο τα παιχνίδια, είμαστε πολύ λίγοι ακόμα και εντός έδρας.

Θέλετε να αλλάξει το κλίμα?
Δόστε ένα κίνητρο στους παίκτες, τάξτε τους λεφτά, απειλήστε τους με τιμωρία, δεν ξέρω... Αλλά την Τετάρτη, πρέπει να νικησουμε τον Αστέρα, και να πάρουμε το κύπελο, πάσει θυσία. Αλλιώς, στείλτε τους όλους στο διάβολο, και βάλτε μέσα νέα Ελληνόπουλα, νέους ταλαντούχους ξένους, και χτίστε την ομάδα για του χρόνου και του παραχρόνου. Πείτε το στον κόσμο για να μην απογοητεύεται, και πάμε!!!

121 χρόνια ιστορίας, δεν επιτρέπουν στον κάθε Μάκο να κάνει τον μάγκα. Στο διάολο να πάει, και λίγο παραπέρα.

Βρήτε κι έναν προπονητή της προκοπής, δεν μας άρεσε ο Λίννεν, και τρώμε στην μάπα τον πρώην βοηθό του...