Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

νέες δηλώσεις Λίνεν

"Καταργήστε τα πλέι-οφ"

Ο παλιός προπονητής του Πανιωνίου, Εβαλντ Λίνεν, τάχθηκε κατά της διαδικασίας των πλέι-οφ για τις ομάδες που τερματίζουν από την δεύτερη ως την πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο της Σούπερ Λίγκα, λέγοντας ότι αν ήταν στο χέρι του, θα τα καταργούσε.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ο γερμανός τεχνικός μίλησε επίσης για την πορεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της τον περασμένο Νοέμβριο, τον Λάμπρο Χούτο και το ενδεχόμενο να δουλέψει ξανά στην Ελλάδα.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Εβαλντ Λίνεν:

Για το τι θα πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Καταρχάς όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Στη συνέχεια να διεξάγονται σωστά οι αγώνες. Αυτό προϋποθέτει ανταγωνισμό. Με 16 ομάδες στη Σούπερ Λιγκα δεν γίνεται δουλειά. Δεν είναι καλό και για τους συλλόγους που παίζουν στην Ευρώπη. Και αυτή η ιστορία με τα πλέι-οφ είναι εντελώς ανούσια".

Για τις αλλαγές που θα έκανε ο ίδιος: "Πρέπει να γίνουν 18 οι ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινά νωρίτερα το πρωτάθλημα, άρα η εκάστοτε εκπρόσωπος που έχει προκριματικά στην Ευρώπη θα είναι πιο προετοιμασμένη. Επίσης, με δύο συλλόγους παραπάνω στη Λιγκ, η πίεση στους μεγάλους θα αυξανόταν. Τα πλέι-οφ θα τα καταργούσα εντελώς. Θυμάσαι τι έγινε με την Αλκμααρ στην Ολλανδία; Ηταν τόσες αγωνιστικές στην κορυφή. Εχασε μία φορά στο τέλος και έπεσε από την πρώτη θέση. Στα μπαράζ για το Champions League έκανε δύο ήττες και έμεινε εκτός Ευρώπης, ούτε καν στο UEFA δεν προκρίθηκε. Ποιο το νόημα να μοχθώ όλη τη σεζόν, να τερματίζω δεύτερος και να μην κερδίζω απολύτως τίποτα;

Για την πορεία του Πανιωνίου αφότου έφυγε από την ομάδα: "Ο Γιώτης (Σταματόπουλος) κάνει ό,τι μπορεί με το ρόστερ που διαθέτει. Η θέση του είναι δύσκολη γιατί δεν έχει επιθετικούς. Εμείς κερδίσαμε την έξοδο στην Ευρώπη με τους Τζιμπούρ και Χούτο. Τώρα δεν υπάρχουν στην ομάδα και αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα".

Για τα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης: "Σκέφτομαι τα δυόμισι ευτυχισμένα χρόνια στα οποία πανηγυρίσαμε επιτυχίες και σηκώσαμε το κεφάλι στις αποτυχίες. Είχα καλή σχέση με πολλούς, γνώρισα αρκετό κόσμο από το χώρο του ποδοσφαίρου και αποχώρησα με τη γνώση ότι άφησα αρκετούς φίλους πίσω μου. Μου άρεσε η πόλη, είχα εδώ την οικογένειά μου και πιστεύω ότι εξωαγωνιστικά είχαμε ωραίες στιγμές".

Για τον Λάμπρο Χούτο: "Ολοι διαπίστωσαν στο τέλος ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Δεν έκαναν κακό σε μένα, αλλά στην ομάδα. Ηταν λογικό να μην ανεχτώ τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε Χούτου. Απορώ, πάντως, πώς είναι δυνατόν να δίνεται μεγαλύτερη σημασία σε έναν παίκτη από έναν ιστορικό σύλλογο και το μέλλον του".

Για το αν είχε προτάσεις από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ξάνθη: "Καταρχάς είμαι επαγγελματίας και οι ομάδες με τις οποίες συζητώ είναι επίσης επαγγελματικές. Αρα θα ήταν ανήθικο εκ μέρους μου να αποκαλύψω αν συνομίλησα με κάποια από τις προαναφερόμενες ομάδες ή όχι. Δεν απάντησα ποτέ σε φήμες και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Εγώ απλά αναφέρω ότι είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση".

Για το αν προτιμά να είναι προπονητής σε έναν σύλλογο ή σε κάποια Εθνική ομάδα: "Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι είμαι περισσότερο προπονητής για σύλλογο. Θέλω να έχω την καθημερινή επαφή με τους παίκτες και να βρίσκονται υπό την καθοδήγησή μου. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί σε μια Εθνική ομάδα. Τέτοιο ενδεχόμενο θα το εξετάσω στο μέλλον. Προς το παρόν θα κοιτάξω να εργαστώ σε σύλλογο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: