Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Το φαινόμενο Ρεκόμπα

αντιγράφω από: sport.gr/
prosopikos | 24/2/2009 10:08:47 μμ

Οποιος προσπαθήσει να δει το παιχνίδι του Αλβάρο Ρεκόμπα στην Ελλάδα αβασάνιστα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος βαριέται. Οποιος ας πούμε τον παρακολούθησε στο ματς του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο, ίσως και να τον έχασε - στο πρώτο μέρος ο Ουρουγουανός είχε «κρυφτεί» κάπου μεταξύ μεγάλης περιοχής και σέντρας ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει για να μην βγει οφσάιντ. Νομίζω ότι πραγματικά ο Ρεκόμπα βαριέται. Αλλά πριν από αυτό πρόλαβε να μάς βαρεθεί. Εχει διαφορά.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ρεκόμπα ήρθε στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο για την αρπαχτή. Για το ένα εκατ. ευρώ που του πρόσφερε ο Τσακίρης όταν κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να του δώσει ούτε τα μισά. Ακόμη και έτσι όμως, για την αρπαχή, ο Ουρουγουανός είχε - και έχει - το ταλέντο για να κάνει το κάτι παραπάνω, να παρουσιάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Πανιωνίου ένα διαφορετικό εκφραστικό ύφος όσον αφορά στο θέαμα αλλά και στην ουσία.
Οποιος είδε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο θα πρόσεξε κάποια στιγμή δύο σέντρες του Ρεκόμπα προς τους συμπαίκτες του. Και οι δύο ήταν τέλειες ασίστ για γκολ - οι δύο αποδέκτες τους άλλωστε βρήκαν με σχετική ευκολία δίχτυα. Ωστόσο μόνο το ένα μέτρησε.

Ο Ρεκόμπα, υπέρβαρος, αγύμναστος και με μια προτίμηση για φαγοπότι, δεν έπαιξε σε πολλά ματς μέχρι τώρα. Αλλά σε όσα έχει παίξει οι διαιτητές υπήρξαν χαρακτηριστικά ανίκανοι να αποδεχτούν το ταλέντο του και να του δώσουν μια ευκαιρία να το αναπτύξει. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο στη Νέα Σμύρνη, ο Ρεκόμπα κάνει το πανέξυπνο κόλπο στο κόρνερ με τον Εστογιάνοφ, και ο διαιτητής αδυνατώντας να συλλάβει την ευφυία των δύο Ουρουγουανών σφυρίζει και τους τιμωρεί με κίτρινη κάρτα! Στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Ρεκόμπα βλέπει την ομάδα του να σφαγιάζεται από έναν διαιτητή τραγικό. Στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό ο Ρεκόμπα βλέπει πάλι τον Πανιώνιο να μην παίρνει πέναλτι, να δέχεται γκολ οφσάιντ και να εξαναγκάζεται να παίζει με δέκα.

Λίγο μετά την ακύρωση του γκολ του Πανιωνίου για οφσάιντ, κάποιοι από τους θεατές στο ΟΑΚΑ άρχισαν να χλευάζουν τον περιπατητή Ρεκόμπα. Εκείνος, περπατώντας αργά στον αγωνιστικό χώρο ενώ το παιχνίδι συνεχιζόταν, αδιαφορώντας δηλαδή για την εξέλιξη του ματς, τους ζήτησε να σωπάσουν. Ενα κάτι «παρατήστε με και εσείς και ο... γρύλος σας».

Ασφαλώς δεν αποτελεί εθνική υπόθεση το να κάνουμε τον Ρεκόμπα και κάθε Ρεκόμπα να μην μας βαρεθεί. Αλλά αποτελεί μετά εθνική ταυτότητα ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα που μπορεί να κάνει όποιον έχει ταλέντο να ξενερώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: