Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

αξιοπρεπής ο Ολυμπιακός

Η μαύρη αλήθεια είναι πως στρώθηκα να απολαύσω την τσόντα εχθές το βράδυ, να δω την Άρσεναλ των χιλίων προβλημάτων να ρίχνει 4 στον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος με εντυπωσίασε ο Ολυμπιακός.

Με εντυπωσίασε γιατί επί 90 λεπτά έπαιξε ανοιχτά, έκανε πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ρίσκαρε, έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση και κατάφερε να κάνει τους Άγγλους να είναι και να αισθάνονται τυχεροί που νίκησαν με 2-1.

Να είχε ο Ολυμπιακός και λίγους παραπάνω Έλληνες παίκτες... Δεν μπορώ να ταυτιστώ με όλους αυτούς τους λεγεωνάριους από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Πέραν του Τοροσίδη που είχε ένα εκπληκτικό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, έπαιζε άλλος Έλληνας στην "Ελληνική" ομάδα? Δεν θυμάμαι άλλον. Ο Τζιμπούρ δεν είναι Έλληνας!

Ποιός ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού? Στην Ελλάδα εάν είσαι Έλληνας δεν έχεις ελπίδες. Εάν δεν έχεις λιώσει τους πάγκους και τις εξέδρες όταν είσαι νέος, επίσης δεν έχεις ελπίδες. Αντιθέτως στην Αγγλία και στην Ισπανία, υπάρχουν πολλοί 17χρονοι και 18χρονοι που παίζουν σε ομάδες τσάμπιονς ληγκ, ενώ στα 20 θεωρούνται ήδη έμπειροι και ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Μόνο στην Ελλάδα παίκτες 22 και 23 χρονών θεωρούνται ακόμα ταλέντα με μέλλον...

Μεγαλύτερη κατάπληξη μου έκαναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. 3500 οπαδοί βρέθηκαν στο γήπεδο. Χωρίς κάγκελα, συρματοπλέγματα και μερικούς κροκόδειλους να τους χωρίζουν από το να κάνουν ντου στο γήπεδο, η συμπεριφορά τους ήταν υποδειγματική. Εκεί γιατί μπορούνε, και εδώ δεν μπορούνε?

Τέλος, αναρωτήθηκα εχθές άραγε πόσο να στοίχισε στο κάθε έναν από αυτούς τους 3500 να βρεθούνε εκεί? Αεροπορικά, διαμονή, εισιτήριο, κλπ δύσκολα να στοίχισε κάτω από 300 ευρώ στον καθένα. Δηλαδή λίγο πολύ, συνολικά ξόδεψαν περί το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το ποσό αυτό, αρκούσε για να χρηματοδοτήσει το αντρικό πόλο του Ολυμπιακού, το γυναικείο, το αντρικό και το γυναικείο βόλεϊ, και όλο και κάτι θα περίσσευε για κάποιο άλλο τμήμα. Τα προβλήματα και οι απλήρωτοι παίκτες και εργαζόμενοι, δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μαστίζεται από χειρότερη οικονομική κρίση από εμάς. 

Δεν το συζητάμε ότι εάν σε όλους αυτούς που ξόδεψαν αυτά τα χρήματα, τους ζητούσανε να δούνε το παιχνίδι από την τηλεόραση, και να δώσουνε τα χρήματα για το καλό της χώρας, δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα να μην απαντήσουν όχι!
Γι αυτό δεν μας παίρνει κανένας στα σοβαρά. Την ώρα που λέμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας, 3500 Έλληνες ξόδεψαν ένα σεβαστό ποσό για να δούνε μπάλα στην Αγγλία.

11 σχόλια:

amanAM είπε...

Στην καλοκαιρινή αύξηση του κεφαλαίου του Πανιωνίου, κατέθεσα συμβολικά ένα ποσό. Εάν έκαναν το ίδιο 1000-1500 συμπανιώνιοι, θα είχαμε μαζέψει σχεδόν όλο το ποσό της αύξησης.

Δεν βρίσκω λογικό να ξοδεύουμε τόσα χρήματα αριστερά δεξιά, και να μην δίνουμε έστω το χαρτζιλίκι μας για τον Πανιώνιο που υποτίθεται ότι αγαπάμε.

Γι αυτό μου φαίνεται παράξενο να ξοδεύουν τόσα λεφτά οι οπαδοί μιας ομάδας (όπως ο Ολυμπιακός) αλλά να μην βάζουν πλάτη, αφήνοντας την ομάδα (τους) σε αυτά τα οικονομικά αδιέξοδα.

br fun_atic είπε...

Αν ο Πανιώνιος έβγαζε κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης των 3 και 5 ευρώ και τα πουλούσε κάθε Κυριακή στο γήπεδο πόσα λες ότι θα μαζεύαμε;;;

br fun_atic είπε...

Να συμπληρώσω ότι ο ΠΚ του 1,5 ή 2 ευρώ δεν έβγαζε τα έξοδά του ακόμη κι όταν σταμάτησε να εκδίδεται με πολυτελές χαρτί...

amanAM είπε...

Όταν δεν δίνεις ούτε μια δεκάρα για την ομάδα σου, μην περιμένεις στην γωνία να κάνεις κριτική εφ όλης της ύλης, με κάθε ευκαιρία.

amanAM είπε...

Παληκάρι ο ΠΑΟΚ στην Ρωσία, 2-2 με την Ρούμπιν Καζάν.

amanAM είπε...

Ο ΟΦΗ της Αυστρίας, ξεπουπούλιασε την κότα, 1-2 μέσα στο ΟΑΚΑ.

:-)

amanAM είπε...

1-0 στο 85', 1-2 τελικό.

Τυχαίο?
Ύποπτο έως άκρως διεφθαρμένο!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δεν ξέρεις πώς το περίμενα αυτό το διπλό τής "θύελλας του Γκράτς". Αφού πέρναγαν τα λεπτά κι έλεγα...ακόμα ρε πούστη; Κι έγινε το κλύσμα! Κρίμα που δεν παίζω στοίχημα. Αν το έπαιζα στο 80 φεύγα διπλό με 1-0 που ήταν, πρέπει να έδινε πολλά! κρίμας.
Έτσι να μάθουν τα (μέχρι πρότινος)κωλόφαρδα κοτόπουλα που έχουν πάρει παιχνίδια και παιχνίδια στο 90...
Για την Κυριακή δέν θέλω τέτοια καρδιοχτύπια. Ένα 3-0 στο ημίχρονο και βλέπουμε...!
Για τον ΠΑΟΚ το ευχαριστήθηκα και κρίμα που δέν νίκησε.
Όσο για τον γαύρο... τί να πώ ρε Αντώνη. Εγώ είδα δυό ομαδούλες. Ποιά Άρσεναλ μωρέ ήταν αυτή; Απ'το α΄ημίχρονο είδα λίγο και έχασα τα 2 γκόλ της Άρσεναλ. Απ' αυτό που έβλεπα μετά, ειλικρινά απορώ πώς φάγανε 2 απ' αυτή την ομαδούλα οι κομπλεξικοί της Ευρώπης...
Απο κεί που θα διασκέδαζα με καμμιά 5άρα, έφθασα να τον λυπάμαι το γάβρο τών 10 μισθοφόρων και του 1 έλληνα που δέν μπόρεσε τουλάχιστον την ισοπαλία... ΄
Αλλά μετά συνήλθα. Ε όχι και συμπόνοια στο γαύρο...

amanAM είπε...

Έβλεπα κι εγώ την θύελα Εξαρχείων, εεε του Γκρατς να χάνει τις ευκαιρίες, να παίζει μονότερμα την δικέφαλη την κότα, και είχα αρχίσει να ανησυχώ... Στο 1-1 ξύπνησα τα παιδιά μου από τις φωνές, και στο 1-2 ξύπνησα όλη την γειτονιά!!!

Το πιο αστείο ήταν πως η ομάδα αυτή ήταν επιπέδου γάμα εθνικής. Ο Θρασύβουλος καλύτερα θα έπαιζε από αυτούς.

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν αστεία, στην αρχή του αγώνα. Μετά πήρε τα πάνω του, αφού και οι πιτσιρικάδες της Άρσεναλ είχαν ψιλοβολευτεί από το σκορ. Μετά όμως πιέστηκαν. Άπειρα και αμούστακα παιδιά οι περισσότεροι.

Δεν τον λυπήθηκα, με εντυπωσίασε όμως για το πάθος και την φυσική του κατάσταση ο Ολυμπιακός των ξένων.

amanAM είπε...

κατά τα άλλα...

πρόβλημα με τον Ανδρέα Σάμαρη!!!
Ο νεαρός μέσος χτύπησε στο γόνατο στην προπόνηση της Πέμπτης (29/09), με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.

Αμέσως του τοποθετήθηκε πάγος από το ιατρικό τιμ των «κυανέρυθρων», με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό και άμεσα αναμένεται να γυμναστεί σε φουλ ρυθμούς.

Περισσότερα, πάντως, θα φανούν στην σημερινή (30/09) και στην αυριανή (01/10) προπόνηση, όπου και θα διαπιστώσει ο Τάκης Λεμονής αν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του ταλαντούχου άσου για το κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/120344-Provlima-me-Samari-ston-Panionio

τελευταία στιγμή αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν ο Ντάτο Κβιρκβέλια θα είναι σε θέση να βοηθήσει τον Πανιώνιο

Ο Γεωργιανός άσος, ο οποίος προέρχεται από θλάση στον δικέφαλο, ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς, ωστόσο αν χρησιμοποιηθεί στην αναμέτρηση με την «Ένωση», υπάρχει και ο κίνδυνος της υποτροπής.

Θέση στο αρχικό σχήμα είναι πολύ πιθανό να πάρει και ο Στάθης Ρόκας, με την προϋπόθεση βέβαια να έχει ο Πανιώνιος δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει.

Πάντως, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να αγωνιστεί ούτε ο Κβιρκβέλια ούτε ο Ρόκας, τότε στην θέση του αριστερού μπακ θα βρεθεί ένας εκ των Όμο, Πετκάκη.

Ο μεν Γκανέζος ανταποκρίθηκε περίφημα στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, όπου κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας των «κυανέρυθρων», ενώ ο Πετκάκης έχει επιστρέψει πλέον σε φουλ ρυθμούς και μπορεί να αγωνιστεί από την αρχή του 90λέπτου.

Από εκεί και πέρα, ο Τάκης Λεμονής πολύ δύσκολα θα προβεί σε άλλες αλλαγές και αναμένεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης τους παίκτες που έφεραν το σημαντικό «διπλό» επί της Κέρκυρας.

Κάτι που σημαίνει, πως ο Σίτο Ριέρα, ο οποίος εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του, δεν θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα των «κυανέρυθρων» και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/120372-Klironei-gia-to-aristero-mpak-ston-Panionio

Όσον αφορά στην προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα με την ΑΕΚ, αυτή θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10:00 από το εκδοτήριο του Αγίου Ανδρέα, το οποίο θα είναι ανοικτό μέχρι και τις 21:00.

Την Κυριακή (ημέρα του αγώνα) τα εκδοτήρια θα είναι ανοικτά από τις 10:00 και μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης.

Το εκδοτήριο της Θύρας 1 (Μαθητική) θα είναι ανοικτό από τις 15:30 έως την ώρα του αγώνα.

Οι τιμές των εισιτηρίων:

Θύρα 1 (Μαθητική): 5 ευρώ

Θύρα 2: 10 ευρώ κανονικό/5 ευρώ παιδικό

Θύρα 3: Εισιτήρια εκδίδονται μόνο από τον σύνδεσμο των "ΠΑΝΘΗΡΩΝ"

Θύρες 4 και 7: 20 ευρώ κανονικό/5 ευρώ παιδικό

Θύρες 5-6: 30 ευρώ κανονικό/5 ευρώ παιδικό

VVIP: 100 ευρώ κανονικό/25 ευρώ παιδικό».

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/120386-Ta-eisitiria-me-AEK

amanAM είπε...

Εάν με κάποια (δίκαιη ή άδικη) απόφαση των αρχών ο Πανιώνιος έχανε κατηγορία και πλακώνανε τα κοράκια να μας φάνε τους παίκτες, όλοι μαζί θα φτύναμε τους άρπαγες...

Όπου κι όταν μπορούμε, μια χαρά άρπαγες είμαστε κι εμείς.

Βλέπουμε με συμπάθεια τον Απόλλωνα Σμύρνης για όσα τράβηξε και εξακολουθεί να τραβάει, αλλά ξεχνάμε πως βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας για να καταδικαστεί σε αυτήν την μοίρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το (εύκολο) παιχνίδι, που εάν ερχότανε χι ο Απόλλωνας έπεφτε, ενώ εάν νικούσαμε, ο Απόλλωνας θα σωζόταν.

Εμείς δεν περάσαμε την σέντρα, μέσα στην Νέα Σμύρνη. Κάποια στιγμή, πήρε την μπάλα ο Παθιακάκης που έπαιζε σε εμάς εκείνη την εποχή, και προχώρησε προς την αντίπαλη περιοχή μόνος του, οι αντίπαλοι ήταν χαλαροί αφού ήξεραν (προφανώς) πως το παιχνίδι ήταν στημένο για 0-0, ο Παθιακάκης που είχε Απολλωνιστικά αισθήματα τράβηξε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Δεν θυμάμαι ποιός ήταν προπονητής, θυμάμαι όμως πως σηκώθηκε αμέσως έξαλλος, και έκανε αλλαγή τον Παθιακάκη!!!

Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Παθιακάκη στον Πανιώνιο. Έκτοτε ο Απόλλωνας δεν ανέβηκε ξανά στην Α Εθνική.

Μην κατηγορούμε λοιπόν άλλους σαν άρπαγες ή σαν εχθρούς που στήνουν παιχνίδια εις βάρος μας, είμαστε εξίσου βρωμιάρηδες με αυτούς.

Ο Βόλος έστησε το παιχνίδι με τον Αστέρα, πέρυσι. Άραγε τα δικά μας παιχνίδια με τον Αστέρα ήταν καθαρά? Την τελευταία τριετία, όλα τα αποτελέσματα του Πανιωνίου με τον Αστέρα ήταν επιεικώς παράξενα...

Εγώ δεν εκφράζω την άποψη του μέσου ανθρώπου, και προφανώς δεν μπορώ να εκφράσω ούτε την άποψη του μέσου Πανιωνίου, αλλά επειδή είμαι αμετανόητα ρομαντικός και ελπίζω σε έναν διαφορετικό Πανιώνιο, όσο χρήσιμοι κι αν είναι οι παίκτες που αρπάξαμε από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, δεν με κάνει περήφανο αυτή η ενέργεια.

Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αναφερθώ εναντίον ομάδων όπως η ΑΕΚ για τον τρόπο που αρπάζουν παίκτες από εμάς, γιατί κι εμείς, τα ίδια σκατά είμαστε. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί, εκεί που τον παίρνει.

Παρεπιπτόντως, και με την ΑΕΚ δεν έχουμε συνεργαστεί άσχημα... Όταν χρειαστήκαμε αποτελέσματα, μας τα έδωσε, ιδίως όταν στα ανταλλάγματα ήταν και τίποτα παίκτες, ο Ενσαλίβα ας πούμε!

Αύριο φοβάμαι πως ήρθε η σειρά μας να την εξυπηρετήσουμε. Έχουμε παράδοση στην ανάσταση νεκρών. Έτσι θα αφήσουμε τον καλύτερο πελάτη μας των τελευταίων ετών?

Φοβάμαι πως δύσκολα θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα αύριο. Μακάρι να πέφτω έξω.