Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2

Σήμερα ο Πανιώνιος όλος ήταν ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, που ήταν ο μόνος που ήταν συνεχής πηγή κινδύνων για τον ΠΑΟΚ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Γιόνσον, που εκτέθηκε επανειλημμένα από τον κοντόσωμο και εκρηκτικό Βιερίνια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Φαμπιάν για το θέαμα που προσέφερε, και για το φοβερό γκολ που έβαλε. Δυστυχώς, στις 2-3 περιπτώσεις που άγγιξε το δεύτερο γκολ, ο Κρέσιτς τον σταμάτησε, όπως σταμάτησε και τις ευκαιρίες του Φανούρη και του Κουμο που προήλθαν κι αυτές από ενέργειες του Φαμπιάν.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ πιστεύω πως ξεκίνησε από θέση οφσάιντ η φάση, ενώ στο τέλος ο Γιόνσον έκανε καταπληκτική ασίστ στον Κοντορεβιθούλη τον Σαλπιγγίδη, πάρε βάλε!

Στην ανάπαυλα, οι μπάτσοι εντελώς αδικαιολόγητα μπουκάρανε στην εξέδρα των ΠΑΟΚτζήδων, και τους πλάκωσαν στο ξύλο και στα χημικά. Τα κάνανε όλα μπουρδέλο και αποχώρησαν. Ποιός ο λόγος γι αυτήν την προβοκάτσια, φαντάζομαι πως σύντομα θα το μάθουμε.

Σύμφωνα με τις ευκαιρίες και την εμφάνιση, θεωρώ άδικη την ήττα σήμερα. Πάντως, σε κάθε περίπτωση στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος έδειχνε πιο κουρασμένος από τον ΠΑΟΚ, που έπαιζε παιχνίδι για το Γιουρόπα ληγκ πριν 3 μέρες. Θέλουμε πολύ δουλειά για να στρώσουμε. Ελπίζω αυτά να μην φαίνονται μόνο από την εξέδρα, αλλά να τα βλέπει και ο Λεμονής. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, ο μόνος τρόπος να κατέβη η μπάλα, ήταν οι γιόμες. Άλλο τρόπο ανάπτυξης δεν έχουμε?

Και μια απορία: Τον Κολοβό, τον αντιπαθούν οι συμπαίκτες του? Ούτε μια πάσα ρε παιδιά? Κρίμα, αυτό το παιδί θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, αλλά πρέπει να τον παίζουν και οι άλλοι, μόνος του τι να κάνει?

7 σχόλια:

zamis είπε...

Ομαδα ενος ημιχρονου,με πολυ καλη κυκλοφορια και τον Λολο να κενταει.
Απο το 55' και μετα(και πολυ λεω)δεν υπηρχαμε,προφανες προβλημα φυσικης καταστασης συνολικα,απεναντι μαλιστα σε μια ομαδα που επαιξε ευρωπη δυο μερες πριν...
Μου αρεσε ο Κουκι και βρηκα τον Καρβελα εξαιρετικο.
Γενικο προβλημα με την αμυνα στις μεγαλες μπαλιες του παοκ,ολοι πολυ ψηλα και συνεβη πολλες φορες.Γιονσον τραγικος γενικα,ευθυνεται και στο πρωτο γκολ πουχει παρει τον Βιερινια μαζι μ'ολους και ο Αθανασιαδης εχει στρεμματα.Ελευθεροπουλος,παραλιγο στο καπακι μετα το πρωτο γκολ να δωσει στο πιατο δευτερο,γενικα δημιουργει ανασφαλεια και επισης δεν καθοδηγει την αμυνα.
Τελος,αδυνατω να καταλαβω γιατι βγαινει ο Σαμαρης και οχι ο Φανουρης.

amanAM είπε...

Οι αποκρούσεις του Κρέσιτς στα σουτ του Εστογιανόφ και του Κούμο από κοντά, ήταν τα αντίστοιχα γκολ που έφαγε ο Ελευθερόπουλος.

Ιδίως το πρώτο, το τρώει σχεδόν όρθιος, όχι ότι ευθύνεται αυτός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Για τις εξόδους τι να πούμε? Ο άνθρωπος είναι δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά. Δεν βγαίνει με τίποτα!

amanAM είπε...

Ως προς τις νέες εμφανίσεις, να πω πως είναι πολύ όμορφες, αλλά δεν είναι εμφανίσεις κατάλληλες για τον Πανιώνιο. Το μπλου μπλακ θυμίζει μαύρο κι όχι το μπλε του Αιγαίου και της Ελληνικής σημαίας.

Μόλις τις είδα, νόμιζα πως έβλεπα την Παναχαϊκή κι εγώ, όπως και πολύ άλλοι.

amanAM είπε...

Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι:

Εγώ πιστεύω πως η νέα διοίκηση πρέπει να αποκαλύψει τα προβλήματα, και να κάνει μια νέα αρχή σε υγιή βάση, με ότι κόστος σημαίνει αυτό.

Αλλιώς, τα βαρίδια του παρελθόντος, θα τους βουλιάξουν κι αυτούς.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Δυστυχώς είναι θλιβερό το τοπίο.

@ Ιωνά:
αν έχεις εντοπίσει τον παραμικρό βαρύ ή απρεπή χαρακτηρισμό στα προηγούμενα ανώνυμα σχόλια παρακαλώ να μου τον υποδείξεις και πολύ ευχαρίστως να ανακαλέσω. Ωστόσο, διακρίνω από τα γραφόμενα σου, μια τάση καχυποψίας για τη μία πλευρά. Αντίθετα, δε σε βλέπω να αντιδράς, ανάλογα στα παρανοϊκά σχόλια και κείμενα του κυρ Βασίλη…

Είναι θλιβερό και συνάμα ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ, κάποιοι να επικαλούνται το δημοκρατικό χαρακτήρα των blogs, και έπειτα με το έτσι θέλω να ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ σχόλια που δεν τους συμφέρουν, χωρίς να ωραιοποιούνται καταστάσεις. Υπό τον μανδύα φυσικά της ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ. Ακόμη και αυτά δεν είναι ήταν τίποτε άλλο παρά κριτική (με μία δόση ειρωνείας) θέσεων και απόψεων του κάθε μεγαλομανή, που νομίζει ότι τον Πανιώνιο τον έφερε από το σπίτι του μπαμπά του… Επίσης βγάζουν και εμπάθεια.

Η ομάδα περνά μια δύσκολη καμπή, και κάποιοι προτιμούν τα διαπλεκόμενα και να δημιουργούν καταστάσεις. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Ορισμένοι προκαλούν τη νοημοσύνη των Πανιωνίων με αυτά που λένε, και μετά πουλάνε τρελίτσα η πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.

@ Βfanatic
Από σεβασμό και μόνο στην προσπάθεια που έχεις καταβάλει όλους αυτούς τους μήνες (να συνεχίσεις για πολλά χρόνια ακόμη, γιατί το δικό σου είναι πραγματικά σοβαρό χωρίς κραυγές…) δεν θα δώσω περαιτέρω συνέχεια όσο και αν εξακολουθήσει κάποιος να ευτελίζεται με τις εντελώς παιδιάστικες αντιδράσεις του, και ας κρατάει ακόμη την ασπίδα του. Εξάλλου ουδέποτε είχα τη διάθεση να "μολύνω" το blog σου με προσωπικές διαμάχες, αλλά προφανώς....ΌΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ…

amanAM είπε...

Εγώ χαίρομαι να υπάρχει διάλογος και διαφωνίες, γιατί μέσα από την αντιπαράθεση όλοι βοηθιόμαστε να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη και εικόνα για το προς διαβούλευση θέμα.

Φυσικά, πρέπει να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας, ιδίως όταν αφορούν τρίτα πρόσωπα.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος μου γράψει ότι με θεωρεί μαλάκα, αν και με αυτό το σχόλιο δεν με βοηθάει να καταλάβω τι στο καλό κάνω λάθος, από την άλλη δεν μπορώ να πω πως με χαλάει ιδιαίτερα... Δεκτή κάθε άποψη και γνώμη για το άτομο μου. Νο πρόμπλεμ.

Εάν όμως κάποιος χαρακτηρίσει τον Φούφουτο, τότε πιθανόν ο Φούφουτος ο ίδιος ή οι συγγενείς και οι φίλοι του, να μου ζητήσουν ευθύνες γιατί φιλοξενώ τέτοια σχόλια.

Κάποτε έπλεξα το εγκώμιο κάποιου ανθρώπου, γιατί πιστεύω πως συνήθως γκρινιάζω για διάφορα, όταν όμως έχω κάτι καλό να πω, οφείλω να το κάνω αμελητί.

Το αποτέλεσμα ήταν πως κάποιοι συγγενείς του ανθρώπου αυτού που διάβασαν αυτά τα σχόλια, ενθουσιάστηκαν και χάρηκαν υπερβολικά. Με εξέπληξε ο βαθμός της χαράς τους.

Πρέπει λοιπόν να αναλογιζόμαστε, πόσο πληγώνουμε αντίστοιχα κάποιους, τους οποίους σχολιάζουμε αρνητικά.

Κάποτε ο ίδιος ο Τσακίρης, μου τα έσουρε για κάποιο σχόλιο μου, που τον έθιγε προσωπικά. Είχε δίκιο ο άνθρωπος, και του ζήτησα συγνώμη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η δημοσιοποίηση των απόψεων και τον σχολίων μας, αφορούν υπαρκτά πρόσωπα, με αισθήματα, με κοινωνική ζωή, με φίλους, γονείς, παιδιά, κλπ.

Όλοι πρέπει να προσέχουμε τι λέμε, να είναι ξεκάθαρες οι απόψεις μας, και δεν χρειάζονται στείροι χαρακτηρισμοί, σκέψεις, ιδέες, προβληματισμοί και προτάσεις που πιθανόν να φανούν χρήσιμα σε κάποιον που ενδιαφέρεται να ακούσει τις προσωπικές μας απόψεις.

amanAM είπε...

ορθή επανάληψη:

πρέπει να προσέχουμε τι λέμε, να είναι ξεκάθαρες οι απόψεις μας, δεν χρειάζονται στείροι χαρακτηρισμοί, χρειαζόμαστε σκέψεις, ιδέες, προβληματισμοί και προτάσεις που πιθανόν να φανούν χρήσιμα σε κάποιον που ενδιαφέρεται να ακούσει τις προσωπικές απόψεις του κάθε μπλόγκερ και των σχολιαστών.