Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Eξελίξεις

Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δεν έχω ακόμα το δικαίωμα να ψηφίζω (σαν πάρεδρο μέλος). Έτσι παρακολουθώ τα τεκταινόμενα απαλλαγμένος από το άγχος της απόφασης τι στάση να κρατήσω στις 12/9.

Αυτοί που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις, πρέπει να σκεφτούν πολύ και να λάβουν υπ όψιν τους το συμφέρον του συλλόγου μας. Ο δρόμος που τραβούσαμε ήταν αδιάβατος. Και ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ (και η ΚΑΕ αλλά δεν αποφασίζουμε γι αυτήν) χρωστάνε παντού, έχουν συσσωρευμένα χρέη,  τα δε έσοδα δεν καλύπτουν ούτε καν τα τρέχοντα έξοδα.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με την ιστορία των Κύπριων επενδυτών- Φαντομάδων, η απερχόμενη διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν μπορούσε να περάσει ούτε καν τον προϋπολογισμό των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Οι προσδοκίες της απερχόμενης διοίκησης για καλύτερες ημέρες ήταν να βρεθούν κάποιοι που θα πληρώσουν την ήδη συσσωρευθείσα ζημιά.Κάτι σαν έναν νέο Τσακίρη, που απλώς θα βάζει το χέρι στην τσέπη και θα κλείνει τρύπες που κάποιοι τις ανοίγουν με τον τρόπο που διοικούν. Τέτοιες λύσεις δύσκολα θα βρεθούν ξανά, αλλά ακόμα κι αν βρισκόντουσαν, όλοι ξέρουμε πως έχουν ημερομηνία λήξης.

Η επόμενη διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει την καυτή πατάτα της ορθολογικής (οικονομικά) λειτουργίας των αγωνιστικών τμημάτων του Ερασιτέχνη, την βελτίωση της λειτουργίας των υποδομών και των ακαδημιών (όπου χρειάζεται), την περαιτέρω ανάπτυξη τους (πράγμα απόλυτα απαραίτητο) και την βελτίωση των εγκαταστάσεων, καθώς και να πάρει γενναίες αποφάσεις για την ΠΑΕ που ουσιαστικά ανήκει στον Ερασιτέχνη και θα διοικείται από εκλεκτούς του Ερασιτέχνη. Οφείλει επίσης να συνεχίσει το καλό έργο των τμημάτων (όπου αποδεδειγμένα έχει γίνει καλή δουλειά) και να πάμε ακόμα καλύτερα δεδομένου ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν μέχρι αύριο Πέμπτη, και υποτίθεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να κριθούν από το ποιοί είναι κατ αρχάς, ποιό το παρελθόν και τον ποιόν τους, ποιές οι γνώσεις και οι ικανότητες τους, ποιές είναι οι απόψεις τους και ποιά θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουν. 

Όλο αυτό δεν είναι εύκολο να οργανωθεί στην τούρλα του Σαββάτου!
Ο απερχόμενος πρόεδρος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν θα συμμετέχει στο επόμενο σχήμα, παρόλο που τα περισσότερα τρέχοντα θέματα τα έχει αντιμετωπίσει σε προσωπικό επίπεδο. Με προσωπικές συμφωνίες, με ανθρώπους της προσωπικής του εμπιστοσύνης, με ένα μοντέλο που ήταν προσωπική του υπόθεση.
Χωρίς να κατακρίνω κάποιες επιλογές του απερχόμενου προέδρου, διότι ορισμένες που γνωρίζω με βρίσκουν σύμφωνο, κατακρίνω το μοντέλο διοίκησης του one man show, αφού δεν διοικούσε το μαγαζί του, αλλά έναν ιστορικό σύλλογο με μέλη και με μέλλον μεγαλύτερο από τον ίδιο.

Άντε λοιπόν την άλλη Δευτέρα να ψηφίσουμε (ευτυχώς όχι εγώ) κάποιους άλλους. Πως ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους? Πως ξέρουμε ότι δεν θα γκρεμίσουν τα όποια σωστά είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση? Πως ξέρουμε ότι δεν θα ακολουθηθεί ακόμα χειρότερο μοντέλο διοίκησης από αυτούς που θα εκλεγούν?

Δύσκολοι καιροί, και ακόμα πιο δύσκολες οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα.

1 σχόλιο:

amanAM είπε...

Σήμερα τελειώνει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Ακούω για την πιθανότητα υποβολής ξεχωριστών ψηφοδελτίων. Αυτό λογικά θα δημιουργήσει 2 στρατόπεδα. Αυτών που θα νικήσουν και θα κυβερνήσουν τον Πανιώνιο, και αυτών που θα χάσουν και θα είναι κάτι σαν αντιπολίτευση.

Είμαστε που είμαστε ελάχιστοι, θα μοιραστούμε κι από πάνω σε 2 στρατόπεδα.

Αυτό το ενδεχόμενο μου φαίνεται τραγικό.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν στον σύλλογο, να καταθέσουν μεμονωμένη πρόταση υποψηφιότητας. Πριν την ψηφοφορία, όλοι οι υποψήφιοι να μιλήσουν, να πούνε τα σχέδια τους, τις σκέψεις και τις δεσμεύσεις του για το τι θα κάνει και τι στάση θα τηρήσει, την εμπειρία και τις ικανότητες του.

Όσοι ψηφίσουν, θα πρέπει να ξέρουν ποιόν ψηφίζουν και τι έχει δεσμευτεί να κάνει.

Δεν το καταλαβαίνω το σενάριο των ξεχωριστών ψηφοδελτίων. Αν ας πούμε ψηφίσουμε 51 ψηφοφόροι το ένα ψηφοδέλτιο, και 49 το άλλο, οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν το 49% δεν θα εκπροσωπηθούν στην διοίκηση του συλλόγου?