Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ένα χαρούμενο μελίσσι

Σήμερα 29 Ιανουαρίου 2012, τα μικρά τμήματα υποδομών του βόλεϊ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. αγωνίστηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του δήμου Αργυρούπολης με τα αντίστοιχα παιδιά του Α.Ο.Ν.Αργυρούπολης, γεμίζοντας τον χώρο με τις χαρούμενες φωνές και τα όμορφα προσωπάκια τους. 

Ο Πανιώνιος μπορεί να είναι περήφανος για τις προσπάθειες των παιδιών, και να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, αφού όλα αυτά τα παιδιά αύριο θα αγωνίζονται και στις μεγαλύτερες ομάδες μας. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αγάπης και της προσπάθειας των προπονητών και των Εφόρων του τμήματος βόλεϊ. Πάντα τέτοια.







ΥΓ. Να και μια φωτογραφία από το τουρνουά Waterfly που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο. Η ομάδα του Πανιωνίου τα πήγε περίφημα. Πάντα τέτοια.

Μιχάλης Καλαφάτης, γεννηθείς το 1977

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

mvp o Φανούρης Γουνδουλάκης

Πανιώνιος-Κέρκυρα 2-0, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, αφού μέχρι τότε η Κέρκυρα ήταν πιο επικίνδυνη, ο Πανιώνιος είχε δυσκολία στην ανάπτυξη, έπεφταν οι παίκτες στην παγίδα του τεχνητού οφσάιντ της Κέρκυρας, ενώ σε 2-3 περιπτώσεις έκανε πολύ κρίσιμες επεμβάσεις ο Σιδεράκης.

Στο τέλος μίλησε ο φυσικός αρχηγός της ομάδας, που με 2 μαγικές μπαλιές δημιούργησε τα 2 γκολ της ομάδας μας, με εκτελεστές τον Κούτσι και τον Σκέμπρι, ενώ λίγο πριν είχε εξαιρετική προσπάθεια με κεφαλιά, που απόκρουσε ο Γκαλίνοβιτς. Ο Γκαλίνοβιτς μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, επιδόθηκε σε ρεσιτάλ άσεμνων χειρονομιών προς την εξέδρα, που τον αποδοκίμασε έντονα.

Οι 22 βαθμοί στους 19 αγώνες, είναι μια ανάσα στον αγώνα για την σωτηρία. Το πιο σημαντικό, είναι πως με τον Μάντζιο στον πάγκο παίρνουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε, παρά τις εμφανείς αδυναμίες του ρόστερ. Οι νέοι παίκτες που έχουμε αποκτήσει, δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί πλήρως. Ας ελπίσουμε πως στην συνέχεια θα βοηθήσουν περισσότερο.

Στο βόλεϊ γυναικών δεν τα καταφέραμε, χάσαμε χωρίς μάχη από τον Ηρακλή Θεσ/νίκης με 0-3 σετ, ενώ μετά από μεγάλη μάχη στο μπάσκετ, νικήσαμε με 63-69 τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, καλύπτοντας ένα χάντικαπ 15 πόντων, που βρεθήκαμε να χάνουμε στο πρώτο ημίχρονο.

άντε μωρή Πανιωνάρα

Δώσε μας σήμερα χαρά με την Κέρκυρα, μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχουμε κοινούς στόχους, την παραμονή στην κατηγορία. Αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο σημαντικά, αφού δεν είναι μόνο οι βαθμοί που θα πάρουμε, αλλά και οι βαθμοί που θα χάσει ο αντίπαλος.

Το παιχνίδι ξεκινάει στην 5:15 το απόγευμα.

Στις 5:00 οι γυναίκες παίζουν έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα, στα πλαίσια του πρωταθλήματος Α1 του βόλεϊ εναντίον του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για τις θέσεις 7-12. Όποιος δεν έρθει στο γήπεδο να δει ποδόσφαιρο, καλό είναι να ενισχύσει με την παρουσία του τις γυναίκες μας.

Λίγο νωρίτερα, στην πισίνα της Αρτάκης, τα αγόρια και τα κορίτσια του Πανιωνίου που είναι γεννηθέντες το 1997 ξεκινάνε τους αγώνες για το πρωτάθλημα Waterfly Trophy 2012.

Αυτήν την ώρα, η Εθνική ανδρών παίζει αγώνα κατάταξης για την πέμπτη ή την έκτη θέση κατά των Γερμανών, ενώ τα χρυσά κορίτσια στις 5:00 αγωνίζονται για το χρυσό κατά της Ιταλίας.
Δυστυχώς όλα σκάνε το ένα πάνω στο άλλο, την ίδια ώρα.
 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

τα χρυσά κορίτσια

Τα κορίτσια του Ελληνικού πόλο στοχεύουν σε άλλο ένα χρυσό, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτήν την φορά μετά την χθεσινή νίκη τους στον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Οι άντρες μπήκαν επίσης στην ελίτ του Ευρωπαϊκού πόλο, έχοντας εξασφαλίσει την είσοδο τους στην εξάδα, προδόθηκαν όμως από την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και αγωνιστικών παραστάσεων, μπήκαν δυνατά σε όλα τα παιχνίδια που θα τους οδηγούσε στα μετάλλια, αυτό δυστυχώς δεν τα κατάφεραν τελικά.Όμως ο βασικός στόχος επετεύχθη, η είσοδος στην εξάδα και στο προολυμπιακό τουρνουά, και αυτό είναι ήδη μεγάλη επιτυχία.

Τα χρυσά κορίτσια έχουν ήδη στις αποσκευές τους το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και το χρυσό στους περασμένους Ολυμπιακούς αγώνες, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εδώ και χρόνια έχει γίνει σοβαρή δουλειά στις υποδομές, ιδίως του ΝΟ Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα σήμερα να καμαρώνουμε επιτυχίες. Πολύ σοβαρή δουλειά γίνεται και στις υποδομές του ΝΟ Π Φαλήρου.

Σοβαρή δουλειά και επένδυση σημαντικών χρημάτων έγινε και στην δικιά μας ομάδα στο παρελθόν, κυρίως την εποχή του κυρίου Τσακίρη. Ο Πανιώνιος είχε πολλούς παίκτες των μικρών εθνικών ομάδων (και όχι μόνο), ενώ τα παιδικά, τα εφηβικά, καθώς και τα τμήματα νέων ανδρών πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι, οι επιτυχίες των τμημάτων υποδομής της ομάδας μας, μας τοποθετούν στην κορυφή των ομάδων που αναπτύσσουν το άθλημα. Η αντρική ομάδα είναι νεανικότατη, και βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Το μέλλον μέχρι πρότινος, διαγραφότανε πάρα πολύ καλό.

Σήμερα η εικόνα είναι απογοητευτική. Ο στόχος των διοικούντων είναι η διάλυση όσων έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, προφανώς υπό μορφή βεντέτας κατά των προηγούμενων διοικήσεων. Πράγματι οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν πολλά σφάλματα, αλλά δεν πρέπει να γκρεμίσουμε και ότι υγιές υπάρχει. Ελπίζω ότι έστω και τώρα, οι διοικούντες δεν θα ολοκληρώσουν την καταστροφή των τμημάτων υποδομής και της ανδρικής ομάδας του πόλο του Πανιωνίου. Πράγματι η οικονομική βιωσιμότητα είναι και πρέπει να είναι ο στόχος, αλλά εάν κρίνω από το ποδόσφαιρο, οι διοικούντες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μεταγραφών, πράγμα που αντιφάσκει με όσα φαίνεται ότι σχεδιάζουν για το πόλο. Εκτός κι αν βρήκαν την κότα που γεννάει χρυσά αυγά, αλλά μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το πόλο του Πανιωνίου πρόσφερε πολλές χαρές τα τελευταία χρόνια, και στιγμές μεγάλης περηφάνιας. Η ομάδα πόλο κράτησε την σημαία του συλλόγου ψηλά, και έκτισε ένα καλό όνομα στον χώρο. Για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, χρειάζεται όραμα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα άθλημα που έχουμε δημιουργήσει υγιή βάση, η επιλογή είναι να οδηγήσουμε την ομάδα ακόμα και στην Α2 ή και πιο κάτω, ενώ στο ποδόσφαιρο που ποτέ δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από το να παλεύουμε για την σωτηρία, ιδίως αφού οι επιλογές είναι δανεισμοί παικτών και ότι νάναι εκτός από το να αναδειχτούν παιδιά από τις ακαδημίες μας, ο ενδεχόμενος υποβιβασμός να φαντάζει σαν εφιάλτης.

Τα τμήματα πισίνας, κολύμβηση και πόλο, θα μπορούσαν να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα. Το κολυμβητικό τμήμα φέρνει αρκετά έσοδα στον Πανιώνιο, που θα μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα μιας ανταγωνιστικής ομάδας πόλο ανδρών και γυναικών. Όμως αυτά τα έσοδα έχουν επιλέξει να τα ξοδεύουν αλλού.

Τα έξοδα της πισίνας θα μπορούσαν εύκολα να μειωθούν, με ειδική κουβέρτα που θα μείωνε δραματικά την απώλεια θερμοκρασίας του νερού, αλλά και με εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης του νερού, όπως η ηλιακή ακτινοβολία που θα κάλυπτε τις περισσότερες ανάγκες. Όμως η επιλογή μέχρι στιγμής είναι να βλέπουν τις δαπάνες αυτές σαν τέρατα, και το ίδιο το άθλημα και το τμήμα παρόμοια. Αντί να κάνουν ενέργειες για την διάλυση του τμήματος, ας μειώσουν απλώς τα λειτουργικά έξοδα, και να βρουν επιτέλους κάποιον χορηγό που να δελεαστεί με τις αγωνιστικές επιτυχίες να στηρίξει την ομάδα. Η λύση δεν μπορεί να είναι να διαλύσουμε την ομάδα. Η διαλυμένη ομάδα χωρίς στόχους και επιτυχίες, δεν πρόκειται ποτέ να συγκινήσει ούτε καν τους οπαδούς της ομάδας να πληρώσουν το πενιχρό εισιτήριο.

Αυτήν την στιγμή, η εικόνα που παρουσιάζουν οι ακαδημίες, είναι ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, παρόλο που τα έσοδα όσων πληρώνουμε για την άθληση των παιδιών μας, είναι κατά κοινή παραδοχή η μόνη πηγή εσόδων του συλλόγου.

Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είδα με τα μάτια μου ανθρώπους που κόπτονται για τον Πανιώνιο, να είναι στενοχωρημένοι που η νεανική ανδρική ομάδα ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, έφτασε ένα βήμα από το να προκριθεί εναντίον της κατόχου του Λεν Τρόφυ, και γενικά είχε επιτυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής και στην Ελλάδα. Τώρα ο Θεός και η ψυχή τους που θέλουν να οδηγήσουν τον Πανιώνιο. Σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα των επιλογών της σημερινής διοίκησης. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά αυτήν την στιγμή τα πράγματα φαίνονται μαύρα.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Βαριά ήττα

4-0 στο Καραϊσκάκη για το κύπελο, βαριά ήττα και τέλος το όνειρο για περισσότερη χαρά στο κύπελο.
Το σκορ αδικεί τον Πανιώνιο. Μέχρι το 2-0 ο Πανιώνιος στάθηκε καλά στο γήπεδο. Υπάρχει μια φάση στο 0-0 που ο Κούτσι ανατράπηκε μέσα στην μικρή περιοχή κι ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει, ενώ μετά το 1-0 είχε 2 κλασσικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απόψε έχει γκολ και θέαμα.

Tο εισιτήριο για τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεκδικήσει η Ελλάδα σήμερα στις 21:00μμ με αντίπαλο το ισχυρό Μαυροβούνιο. Σε περίπτωση νίκης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα καταφέρει να προκριθεί στις «4» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα αντιμετωπίσει τους Ούγγρους, διεκδικώντας το πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων του ανδρικού πόλο. Η καλύτερη θέση που έχει λάβει ποτέ η ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό, ήταν το 1999 στη Φλωρεντία, οπότε είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Η Ουγγαρία θα είναι η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας πόλο γυναικών στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η οποία επικράτησε με 11-9 της Ισπανίας και πήρε το «εισιτήριο». Ο ημιτελικός ανάμεσα στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19:00μ.μ.

Στις 23:00μμ το επαναληπτικό παιχνίδι Μπαρτσελόνα- Ρεάλ, για το κύπελο Ισπανίας. Ο Αντρές Ινιέστα δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε καλό αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ακόμη υπάρχουν 90 λεπτά υπέροχου παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Θα πάμε στον αγώνα για να πάρουμε τη νίκη, γιατί αν απλά προσπαθήσουμε να πάρουμε την ισοπαλία, φοβόμαστε την ήττα, θα έχουμε πολλά προβλήματα επειδή η Μαδρίτη θα έρθει για να νικήσει και έχει παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό».

Τέλος στις 20:00μμ, ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει για το κύπελο Ελλάδας τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Απόστολος Μάντζιος, ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία περιλαμβάνονται 19 παίκτες.
Την αποστολή του Πανιωνίου αποτελούν οι: Σιδεράκης, Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Ομο, Κουλουχέρης, Κούρος, Σιόβας, Κούρντι, Ρόκας, Ρόβας, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Αμπντουλάγιεφ, Κούτσι, Σταυροθανασόπουλος, Σκέμπρι, Οκόγιε.

Η Κάρντιφ νίκησε στα πέναλτι (3-1) την Κρίσταλ Πάλας και προκρίθηκε στον τελικό του League Cup, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ Σίτι.
Οι ουαλοί νίκησαν με 1-0, χάρη σε αυτογκόλ του Αντονι Γκάρντνερ στο 7' και το ματς πήγε στην παράταση, καθως αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο ματς. Τίποτα δεν άλλαξε και στην παράταση, αν και η Κρίστιαλ Πάλας από το 78' είχε χάσει με κόκκινη κάρτα τον Πάτρικ ΜακΑρθι.

Κρίμα για την συμπαθητική ομάδα της κυανέρυθρης Κρίσταλ Πάλας, που έχασε μια ιστορική πρόκριση σε έναν μεγάλο τελικό.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

να γίνουμε Άγγλοι...

Μετά από ένα μίνι οδοιπορικό σε 2 γήπεδα της Αγγλίας, μπορώ να πω ανεπιφύλακτα πως το μέλλον γενικότερα, και ειδικότερα του Πανιωνίου, είναι να γίνουμε σαν τους Άγγλους και σαν τις αγγλικές ομάδες.

Αν πω ότι δεν ζήλεψα, θα πω ψέμματα. Μια ομάδα μια μικρής πόλης, η Νόριτς έπαιζε το Σάββατο με την ομάδα της Τσέλσι, των εκατομμυρίων του Αμπράμοβιτς και των ποδοσφαιριστών με βαριά ονόματα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στο γήπεδο ήταν μια μεγάλη γιορτή, και το τελικό αποτέλεσμα 0-0.

Αστυνομία πουθενά, ελάχιστοι στον δρόμο για την κυκλοφοριακή τάξη, σωματικοί έλεγχοι και άλλα τριτοκοσμικά πουθενά, νέοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά γεμίσανε το γήπεδο, πολλές γυναίκες και πολλά παιδιά. Οι οπαδοί της Τσέλσι σε μια κερκίδα, χωρίζονταν από τους γηπεδούχους από μια αραιή σειρά από σεκιουριτάδες, ούτε μια στιγμή δεν κοίταξαν οι μεν τους δε, ο διπλανός τον διπλανό που υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες. Συνθήματα μόνο υπέρ της ομάδας τους, ούτε βρισιές, ούτε ασχήμιες.

Διάφορες μασκότ και ένας κλόουν γέμισαν τον χώρο του γηπέδου πριν την έναρξη του αγώνα, τα παιδάκια που συνοδεύανε την ομάδα πριν την έναρξη παρουσιάστηκαν ένα ένα, με το ονοματεπώνυμο του, την ηλικία, τα χόμπι και τις ασχολίες του, μια οικογενειακή γιορτή από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Παρακολουθούσα και βιντεοσκοπούσα σαστισμένος, ακόμα και τα βρώμικα έξω από το γήπεδο, ήταν νοστιμότατα και αρκετά καθαρά θα έλεγα. Η κόρη μου που ζει σε αυτήν την πόλη της Αγγλίας, είχε έρθει κάποιες φορές στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, πρώτη φορά πήγε στο γήπεδο της Νόριτς, και αποφάσισε του χρόνου να πάρει διαρκείας. Αυτό τα λέει όλα.

Παρακολούθησα και το κρίσιμο παιχνίδι της Άρσεναλ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 1-2 τελικό. Κρίσιμο παιχνίδι, γιατί παιζότανε για τους φιλοξενούμενους εάν θα παραμείνουν στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι διεκδικούσαν την πιθανότητα τους να διεκδικήσουν την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα οι Τότεναμ είχε ήδη ηττηθεί από την έτερη διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, την Σίτυ.

Η αγωνία και το άγχος των οπαδών ήταν ορατά στην ατμόσφαιρα. Όμως οι γύρω δρόμοι που οδηγούσαν στο γήπεδο, γεμάτοι κόσμο σαν να βρίσκονται σε εκκλησία, οι πολλοί με τα διακριτικά της Άρσεναλ, αλλά και γκρουπ οπαδών της Γιουνάιτεντ όλοι μαζί!!! Δεν ήταν τόσο πανηγυρικό το κλίμα στο γήπεδο, όπως στο Νόριτς, λιγότερα τα γυναικόπαιδα, αλλά είδα το πιο συγκλονιστικό απόλα: Μπροστά μου έκατσε ένας τυφλός οπαδός με διαρκείας, σε ακριβή θέση, ο οποίος δεν βλέπει τίποτα μεν, άκουγε όμως με ακουστικά την μετάδοση και αισθανότανε την ατμόσφαιρα και την ένταση που μόνο στο γήπεδο μπορεί να αισθανθεί κάποιος, ακόμα κι αν δεν βλέπει.

Είδα πολλούς  με αναπηρικές καρέκλες, μέσα στον κόσμο στις εξέδρες, όχι σε κάποιες ειδικές θέσεις στην άκρη του γηπέδου. Όταν μπήκαν τα γκολ της Γιουνάιτεντ, εκκλησία όλο το γήπεδο, οι οπαδοί των φιλοξενούμενων χαιρόντουσαν, οι γηπεδούχοι μούγκα στην στρούγκα. Καμία αντιδικία, το παραμικρό. Με το σφύριγμα της λήξης, αποδοκιμάστηκε ο Βεγκερ για την αλλαγή που έκανε με τον Αρσάβιν. Οι οπαδοί συζητούσαν πως δίκαια έχασαν, αφού δεν έπαιξαν όσο καλά χρειάστηκε. Συνθήματα μόνο υπέρ της ομάδας του ο καθένας. Λες και δεν υπήρχαν αντίπαλοι οπαδοί.

Στο τέλος του παιχνιδιού, χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, οι μεν και οι δε όλοι μαζί, το μόνο που ακουγότανε είναι τα βήματα του κόσμου στον δρόμο, ο δρόμος γεμάτος κόσμο, εκεί είναι που είδα τον ρόλο της αστυνομίας: Να κόβει την κίνηση των αυτοκινήτων, και να κόβει κάποιον αντίστοιχο χρόνο τον κόσμο για να περάσουν και κάποια αυτοκίνητα.Μια ήσυχη λαοθάλασσα, πολλών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που κατευθυνότανε προς το μετρό και τα λεωφορεία.

Εάν θέλουμε να υπάρχει λόγος να γυρίσει στα γήπεδα και να μην είναι οπαδοί άλλων ομάδων της Ελλάδας, να φέρουμε όλη την Νέα Σμύρνη να περνάει ένα ευχάριστο απόγευμα στο γήπεδο όταν παίζουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, καθώς και σε όλα τα άλλα αθλήματα που προάγει ο σύλλογος μας, τότε πρέπει πάση θυσία να μιμηθούμε τους Άγγλους, να το κάνουμε σαν γιορτή, να το δούμε σαν παιχνίδι, να χαίρεται ο κόσμος και να είναι περήφανος για το ήθος της ομάδας με την οποία περνάει ευχάριστα την ώρα του.

Ούτε με τα λεφτά, ούτε με τον τσαμπουκά και την αλητεία μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Μπορούμε όμως να προάγουμε ήθος. Αυτό μπορεί να γίνει η Πανιώνια διαφορετικότητα. Αλλιώς είμαστε ξεγραμμένοι να είμαστε κακές απομιμήσεις των "μεγάλων" του ΠΟΚ.

Εγώ δεν θα ξαναβρίσω κανέναν αντίπαλο ή διαιτητή. Θα αλλάξω. Η μόνη διαμαρτυρία για κακές διαιτησίες ή συμπεριφορές, το σφύριγμα. Ας ξοδέψουμε αλλού την τεστοστερόνη μας, δεν χρειάζεται να την ξοδεύουμε στα γήπεδα, άντε να δούνε και λίγη χαρά οι γυναίκες μας.

Υπόσχομαι σύντομα να ανεβάσω βιντεάκι με μερικά από όσα με εντυπωσίασαν. Δυστυχώς δεν μπορούσα να τραβήξω περισσότερα από το Έμιρειτς, αφού μου κάνανε προειδοποίηση να μην τραβάω αφού απαγορεύεται, ενώ φοβήθηκα μην φάω ξύλο και δεν τράβηξα πλάνα στις τουαλέτες (!!), μιλάμε κόσμος, ουρά, ευταξία και καθαριότητα, ζήλεψα, εμάς μας έχουν σαν τα ζώα.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κάλιο αργά, παρά αργότερα

Θα βρω την ευκαιρία να παρακολουθήσω ζωντανά 2 παιχνίδια: 
Νόριτς Τσέλσι αύριο, και Άρσεναλ Μάντζεστερ Γιουνάιτεντ μεθαύριο.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά στο ταξιδάκι που θα κάνω. Εύχομαι κατά την απουσία μου, η Πανιωνάρα να νικήσει σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσει, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει, κλπ. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών που συνεχίζουν να αγωνίζονται στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ο μεγαλύτερος Καραγκιόζης του κόσμου

...κατά την γνώμη μου είναι ο Μουρίνιο, ο τυπάκος που προπονεί την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή η καρικατούρα ανθρώπου, έχει στα χέρια του πανάκριβους παίκτες που ξέρουν πολλά καντάρια μπάλα, κι αντί να τους κάνει να δείξουν αυτό που αξίζουν, τους ζητάει να επιδίδονται σε αντιποδόσφαιρο και σε εν ψυχρώ χτυπήματα.

Χάρη στην πρώτη και τελευταία προσπάθεια της Ρεάλ μέχρι το 70ό λεπτό περίπου, και χάρη στην μη αντίδραση του Πίντο (το έφαγε όρθιος κάτω από τα πόδια του), ο άλλος καραγκιόζης ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε στην Ρεάλ το προβάδισμα. Η Μπαρτσελόνα δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρια, ανάγκασε τον Κασίγιας σε καλές αποκρούσεις, τελικά πέτυχε 2 γκολ και ανέτρεψε το σκορ, και πήρε άλλη μια νίκη. Κατάντησε βαρετό και προβλέψιμο.

Αυτό που με ενόχλησε, είναι ότι η Ρεάλ τελείωσε με 11 παίκτες το παιχνίδι, και όχι με 9 που θα έπρεπε. Κάποιος πρέπει να μαζέψει αυτόν τον Καραγκιόζη που κακοποιεί το ποδόσφαιρο με τις εντολές στους παίκτες του για αντιαθλητικές ενέργειες.

Αυτό δεν είναι πλέον ελ κλάσικο, αλλά ελ γαμήσικο της Μπάρτσα στην Ρεάλ.

------------------

Επιτέλους, τηλεοπτική μετάδοση της Εθνικής πόλο:


Ο σημερινός αγώνας της Εθνικής απέναντι στην Τουρκία θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1 στις 3.30 μ.μ.
Εύκολη αναμένεται η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για την 3η αγωνιστική στον Α’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με νίκη, οι διεθνείς μας εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρόκριση στην εξάδα και παράλληλα το εισιτήριο για το Έντμοντον και το προολυμπιακό τουρνουά.

ΥΓ. Υγιεινός περίπατος με την Τουρκία, 20-2 τελικό σκορ!!!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

τραγικό

Είναι τραγικό, να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στο γυναικείο πόλο, να είμαστε μια σημαντική δύναμη στο παγκόσμιο πόλο στους άντρες, και όμως το άθλημα αυτό να είναι αποκλεισμένο από την Ελληνική τηλεόραση.

Τι φοβούνται? Μήπως αισθανθεί ο μέσος Έλληνας περήφανος για τους διεθνείς που σηκώνουν ψηλά την σημαία της χώρας μας?
Μήπως φοβούνται πως με τις επιτυχίες του πόλο, θα στραφούν περισσότερα παιδιά στις πισίνες, και δεν θα τρέχουν κατά χιλιάδες στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ?

Όποιος έχει όρεξη, μπορεί να παρακολουθεί τα παιχνίδια των ανδρών και των γυναικών, σε live stream. http://www.len.eu/cms?events+championships+eindhoven2012+webcast=127

Σήμερα οι άνδρες είχαν ρεπό. Οι γυναίκες της Εθνικής μας, αυτήν την ώρα αγωνίστηκαν κατά της Ιταλίας, και νίκησαν με 10-9, ενώ  4 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα είχαν προηγηθεί με 10-6.


"βολική" κλήρωση

Η τύχη "χαμογέλασε" στον Πανιώνιο, για άλλη μια φορά!!!
Μέχρι τον τελικό δεν θα αντιμετωπίσει κανέναν από το ζευγάρι ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ. Αφού ξεπετάξουμε τον Ολυμπιακό σε μονό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, θα αντιμετωπίσουμε στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Παναιτωλικός/ΟΦΗ ή Πανσερραϊκό, και πάμε βουρ για τον τελικό!

---------------------------------------------

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, στο πρώτο σχόλιό του για την κλήρωση του Κυπέλλου, είπε: «Μας... μαγνητίζουν οι μεγάλες ομάδες. Είναι δύσκολη η κλήρωση. Όμως, θα δούμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Τώρα έχουμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, μετά θα ασχοληθούμε και με τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα σε αυτό το παιχνίδι, μόνο κερδισμένοι έχουμε να βγούμε».
Στη φάση των «16» ήταν ο Παναθηναϊκός, σε αυτήν την «8» είναι ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με τον Μάντζιο, όμως, πρόκειται για δύο διαφορετικά παιχνίδια: «Άλλο το ένα παιχνίδι, άλλο το άλλο. Έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό θα είμαστε έτοιμοι».


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

οικονομική εξυγίανση

Δεν ανακοινώνεται πουθενά πόσο στοίχιζαν αυτοί που φεύγουν, πόσο μας στοιχίζουν αυτοί που έρχονται, εάν βάζουμε ή όχι κάποια λεφτά στα ταμεία μας από τις όποιες πωλήσεις παικτών. Όλα στο σκοτάδι, κάποιες φήμες πως αυτοί που έρχονται δεν στοιχίζουν πολλά, ενώ αυτοί που φεύγουν στοιχίζανε πανάκριβα. Όμως ο μέσος οπαδός-φίλαθλος το μόνο που γνωρίζει, απλώς είναι πως παίκτες πηγαινοέρχεται.

Θα μπορούσα να καταλάβω την χρησιμοποίηση μόνο δικών μας νεαρών παιδιών, σαν οικονομική εξυγίανση, αλλά εφ όσον όσοι έρχονται είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και δεν στοιχίζουν πολλά, τότε κι αυτό το "φύγε εσύ, έλα εσύ" μπορεί να είναι ο σωστός δρόμος. Από τους νεοαποκτηθέντες καλά δείγματα έχει δώσει ο Αραζ Αμπνουλάγιεφ και ο Ρόβας. Παράξενο μου φαίνεται πως τον Ρόβα κάποιοι τον είχαν για πέταμα...
Ο Μενδρινός εμένα μου αρέσει σαν παίκτης (από την απόδοση του σε άλλες ομάδες), ελπίζω να βοηθήσει ουσιαστικά στην λειτουργία του κέντρου.

Ελπίζω σύντομα να δούμε ξανά τον Κολοβό, να δούμε περισσότερο τον Κούρντι και τον Σταυραθανασόπουλο, και γενικά να πάρουν ευκαιρίες τα δικά μας παιδιά, και όχι να παραμείνουν ξανά στην σκιά.

Πάντως για να κρίνουμε εάν προχωράμε στον σωστό δρόμο, πρέπει κάπως να ενημερωθούμε επίσημα για το εάν και πόσο μειώθηκαν οι οικονομικές μας υποχρεώσεις, και εάν τα χρέη μας είναι όντως διαχειρίσιμα. 


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

νίκη με την Ολλανδία

Με το... δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην οικοδέσποινα Ολλανδία, της οποίας επικράτησε με 14-12. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της ελληνικής ομάδας για την πρόκριση στην εξάδα και παράλληλα στο προολυμπιακό τουρνουά. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ανδρέας Μιράλης που σημείωσε τέσσερα τέρματα.
Οι ασίστ του Μυλωνάκη
Ο Μανώλης Μυλωνάκης ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο μισό του αγώνα παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σκοράρει. Με όμορφες επιθετικές λύσεις, τραβούσε την αντίπαλη άμυνα πάνω του και έβγαζε ασίστ στους συμπαίκτες του, με τον Βουλγαράκη να σκοράρει σε δύο από αυτές από τα δύο μέτρα. Αφανής ήρωας ήταν και ο Κώστας Κοκκινάκης χάρη στην άμυνα που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι. 
Δύναμη οι φουνταριστοί 
Επτά από τα τέρματα της ελληνικής ομάδας μπήκαν από τους φουνταριστούς, Γ. Αφρουδάκη, Βουλγαράκη και Μουρίκη. Η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς έδειξε ότι το μεγάλο της ατού είναι οι φουνταριστοί της και αναμένεται να στηρίξει το παιχνίδι της σε αυτούς στη συνέχεια του τουρνουά.
Τα 8λεπτα: 4-3, 5-3, 2-3, 3-3.
Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι: Μιράλης 4, Βουλγαράκης 3, Μουρίκης 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Ντόσκας 1, Θεοδωρόπουλος 1, Χ. Αφρουδάκης 1.

Εθνική ομάδα πόλο

Στο Αϊντχόφεν χτυπά η καρδιά του πόλο και η Εθνική των ανδρών θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιθυμεί να ξαναμπεί στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης κόντρα σε Ολλανδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Ουγγαρία και Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Ντράγκαν Άντριτς δοκίμασε αρκετούς παίκτες στην προετοιμασία που έκανε και κατέληξε σε 13. Η αποστολή της Εθνικής διαθέτει εμπειρία, ταλέντο και ποιότητα και το μόνο που απομένει είναι να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να «χτίσει» πάνω σε επιτυχίες έτσι ώστε να φτάσει στον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δελακάς, Μουρίκης και Φουντούλης από Ολυμπιακό, Χρήστος Αφρουδάκης, Μυλωνάκης, Βουλγαράκης και Τσαλκάνης από Βουλιαγμένη, Κοκκινάκης και Γιώργος Αφρουδάκης από Παναθηναϊκό και Μιράλης, Ντόσκας, Θεοδωρόπουλος και Καραμπέτσος από την Χίο θα είναι οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.



Το πρόγραμμα της Εθνικής έχει ως εξής:


Δευτέρα 16/1, 20.45: Ολλανδία –Ελλάδα

Τρίτη 17/1, 14.00: Ελλάδα-ΠΓΔΜ

Πέμπτη 19/1, 15.30: Ελλάδα-Τουρκία

Σάββατο 21/1, 20.00: Ελλάδα-Ουγγαρία

Δευτέρα 23/1, 21.30: Ιταλία-Ελλάδα

βιντεάκια








O ένας κανακάρης μου έπαιξε εχθές τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του, στο πινγκ πονγκ με τα χρώματα του Α.Σ. ΠΕΡΑ, δεν τα πήγε καλά, αλλά στο χέρι του είναι να προσπαθήσει περισσότερο και να βελτιωθεί. Λίγες από τις πετυχημένες προσπάθειες που έκανε, στο πιο πάνω βίντεο. Συγχρόνως ασχολείται με το βόλεϊ στον Πανιώνιο.

Ο άλλος, παίζει πόλο με τον Πανιώνιο. Από αυτό το παιχνίδι στην Γλυφάδα, έφυγα στο καπάκι για να δω το παιχνίδι για το κύπελο με τον Παναθηναϊκό, την προηγούμενη Τετάρτη.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

σημαντική νίκη

Σημαντική νίκη 1-0 με γκολ του Κούτσι, σήμερα στην Νέα Σμύρνη εναντίον του Παναιτωλικού.
Ο Πανιώνιος μέχρι το 75ο λεπτό κυριάρχησε στο γήπεδο και δίκαια έφτασε στην νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο υποχωρήσαμε αδικαιολόγητα, λογικά όμως έπαιξε ρόλο και η κούραση από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης.

Ήδη με τον Μάντζιο στον πάγκο και με παίκτες λιγότερο βεντέτες, παίρνουμε νίκες εντός έδρας, πήραμε την πρόκριση με τον Παναθηναϊκό στο κύπελο, και βλέπουμε σαφώς καλύτερη μπάλα.

Δεδομένου ότι το νέο ρόστερ είναι πιο οικονομικό και τα χρέη της ΠΑΕ γίνονται διαχειρίσιμα, η ομάδα δείχνει πως μπορεί να μαζέψει και τους βαθμούς που θα μας δώσουν την αγωνιστική σωτηρία.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

γκρίνια time

Για να μην ξεχνιόμαστε, ήρθε η ώρα να γκρινιάζω πάλι... Υποτίθεται πως ο Πανιώνιος και η διοίκηση προσπαθεί (ή οφείλει να προσπαθήσει) με κάθε τρόπο να βρει έσοδα και να περικόψει έξοδα. Αλλά η πράξη άλλα μας δείχνει!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έτσι μ' αρέσει!!!

4-3 στα πέναλτι αποκλείσαμε σήμερα την βρωμερή ομάδα του Λέτο, του Καραγκούνη, του Κατσουράνη, και όλων αυτών των κακομαθημένων που βουτάνε και παίρνουν παιχνίδια και βαθμούς. Είμαι τόσο χαρούμενος, που αρνούμαι να ασχοληθώ με την άθλια διαιτησία του Κάκου, που έκανε τα στραβά μάτια σε περίπτωση πέναλτι υπέρ μας στο δεύτερο ημίχρονο (τουλάχιστον έτσι φάνηκε στο γήπεδο), έκοψε δικές μας επιθέσεις με ανύπαρκτα φάουλ ή οφσάιντς ενώ άφηνε τους βάζελους να κάνουν πάρτι από αντικανονικές φάσεις. Η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί μοιραίος παίκτης του βάζελου ήταν ο Λέτο.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Aπόψε στις 21:00

Ας ευχηθούμε πως απόψε θα ζεσταθούμε από τον Πανιώνιο, και δεν θα δούμε άλλο ένα επεισόδιο από το ίδιο έργο, που οι διαιτητές χαρίζουν το ένα πέναλτι μετά το άλλο στις βουτιές των παιχτών του βάζελου. Το κύπελο είναι ο θεσμός που μας έχει χαρίσει τίτλους στο παρελθόν, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές της ομάδας μας.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

χωρίς αύριο

Κληρονομιά από την εποχή του Τσακίρη οι υποδομές της ομάδας του ποδοσφαίρου, του πόλο, του γυναικείου μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και των υπολοίπων αθλημάτων. Οι επιτυχίες των ομάδων μας, η καλή παρουσία τους και το μέλλον που εκείνη την εποχή έδειχνε ρόδινο, έστρεψε πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά στις ομάδες των υποδομών μας που πρωταγωνίστησαν στις κατηγορίες τους. Τώρα εμείς έχουμε στραφεί στην κληρονομιά αυτή, και προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι με τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που ήδη διαθέτουμε.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ήττα από τον Εργοτέλη

Η ομάδα αυτή έχει ταλέντο, έχει μέλλον, έχει προοπτική. Εχθές όμως έλειψε αυτό που θα μας έδινε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια μετριότατη ομάδα όπως ο Εργοτέλης, γιατί ο κάθε ένας από όσους είχαν την μπάλα, είτε ήθελαν να την ξεφορτωθούν, είτε ήθελαν να γίνουν αυτοί οι ήρωες της βραδιάς.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

όνειρο ζω... μην με ξυπνάτε!!!

Ποδαρικό με το δεξί, καθαρή νίκη με 2-0, πήραμε πέναλτι κι ας τόστειλε στα ουράνια ο Κούτσι, ο Κολοβός έσπασε την γκίνια κι έβαλε γκολ, γκολ και ο φυσικός αρχηγός της ομάδας ο Φανούρης, όλα κύλησαν ομαλά σε ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι. Πρώτη φορά κρατάμε το μηδέν στην άμυνα στην Νέα Σμύρνη για την φετινή περίοδο.

Με το δεξί

Ξεκίνημα των ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων για το 2012, με αντίπαλο μια ομάδα που είναι στην ίδια μοίρα με εμάς, τον Αστέρα Τρίπολης. Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε πως θα ξεκινήσουμε σήμερα με το δεξί. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός της νίκης, θα ισοδυναμεί με την παραμονή μας στην διακεκαυμένη ζώνη.

Η αποστολή του Πανιωνίου αποτελείται από 6 ξένους και 12 Έλληνες: Σιδεράκη, Ανέστη, Σιόβα, Τσότσαλιτς, Πετκάκη, Κβιρκβέλια, Αυλωνίτη, Σταυροθανασσόπουλο, Σάμαρη, Μιλοβάνοβιτς, Γουνδουλάκη, Ρόκα, Αναστασόπουλο, Κολοβό, Κούτσι, Σκέμπρι, Μπούζα, Αμπντουλάγιεφ.

Όλοι όσοι μπορούν, να έρθουν σήμερα να στηρίξουν την ομάδα μας.