Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ήττα από τον Εργοτέλη

Η ομάδα αυτή έχει ταλέντο, έχει μέλλον, έχει προοπτική. Εχθές όμως έλειψε αυτό που θα μας έδινε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια μετριότατη ομάδα όπως ο Εργοτέλης, γιατί ο κάθε ένας από όσους είχαν την μπάλα, είτε ήθελαν να την ξεφορτωθούν, είτε ήθελαν να γίνουν αυτοί οι ήρωες της βραδιάς.

Αυτό που έλειψε στον χθεσινό Πανιώνιο ήταν η συνεργασία των παικτών. Όποιος έφτανε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, τραβούσε από ένα σουτ, κι όποιον πάρει ο χάρος. Η τύχη δεν χαμογέλασε στους παίκτες μας, ενώ ένα χαζό τάκλιν μέσα στην περιοχή μας στοίχισε ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι, που έκρινε το τελικό σκορ.

Παρακολουθώντας παιχνίδια παιδικού πόλο, έχω παρατηρήσει ομάδες που δεν έχουν δουλέψει στην τακτική, τα παιδιά δεν έχουν σύστημα συνεργασίας και αυτοματισμούς, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν τις επιθέσεις σε μακρινά-ηρωικά σουτ, που συνήθως δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Με σκληρή δουλειά στην προπόνηση στον τομέα της τακτικής και στην εμπέδωση συνεργασιών μεταξύ των παικτών, αυτή η ομάδα μπορεί να μεταμορφωθεί. Δεν χρειαζόμαστε ήρωες, αλλά τακτική. 

Είναι φυσικό να χρειάζονται χρόνο οι παίκτες, άλλωστε τους τράβηξαν από τον μούσκιο και πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Χρόνος δεν περισσεύει. Πρέπει να υπερβούν όλοι τους εαυτούς τους και να φτάσουν γρήγορα σε ένα επιθυμητό επίπεδο. Την προσθήκη των 2 Φερνάντες στην ομάδα, ο ένας έμπειρος για το τέρμα και ο άλλος έμπειρος για την οργάνωση του παιχνιδιού στο κέντρο, θα την χαρακτηρίσω πολύ θετική, αρκεί να μην μας προσθέσει κι άλλα οικονομικά βαρίδια.

4 σχόλια:

amanAM είπε...

Όλα δείχνουν πως ο Πανιώνιος δεν θα έχει ξανά στις τάξεις του τον Ντάριο Φερνάντες. Οι «κυανέρυθροι» παρά την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει και τόνιζαν ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για τον Αργεντινό μέσο εν τέλει είχαν μπει εκ νέου στη διεκδίκηση του παίκτη και φαίνονταν να είναι κοντά στο να τον αποκτήσουν.

Τελικά όμως τα πράγματα αλλάζουν αφού ο Φερνάντες δεν έρχεται αύριο (09/01) στην Αθήνα, όπως είχε πει στους ανθρώπους του Πανιωνίου, καθώς έχει πρόταση από ομάδα της Κίνας και θέλει να την εξετάσει πριν πει το «ναι» στην ομάδα τα ης Νέας Σμύρνης. Εν τέλει, όλα δείχνουν ότι ο μοναδικός Φερνάντες που θα παίξει στην «πλατεία» θα είναι ο τερματοφύλακας, Ντάνιελ.

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/160336-Teleionei-oristika-gia-Panionio-o-Ntario

amanAM είπε...

Από τη στιγμή που ο Ντάτο Κβιρκβέλια αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Πανιώνιο, λόγω του υψηλού συμβολαίου του, οι «κυανέρυθροι» κινούνται για τον αντικαταστάτη του και ένας από τους υποψήφιους είναι ο Αντούνιες.

Το who is who του Βιτορίνο Αντούνιες

Ο Βιτορίνο Γκάμπριελ Πατσέκο Αντούνιες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει γεννηθεί την Πρωταπριλία του 1987 στο Φρεαμούντε. Στα τμήματα της υποδομής της ομώνυμης ομάδας έκανε τα πρώτα του βήματα, ενώ το 2004 αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα.

Σε δύο χρόνια (2004-2006) έπαιξε σε 44 παιχνίδια, ενώ το 2006 έκανε το πρώτο του μεγάλο βήμα, καθώς μεταγράφηκε στην Πάκος Φερέιρα. Με 25 συμμετοχές και 3 γκολ, η Ρόμα τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού και είχε 5 συμμετοχές, ενώ το 2008 τον αγόρασε.

Για τον Αντούνιες είχαν ενδιαφερθεί τότε και οι Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Οσέρ, Άστον Βίλα και Άντερλεχτ. Ωστόσο, δεν έπαιξε ξανά στην ιταλική ομάδα και δόθηκε δανεικός στις Λέτσε (10 συμμετοχές), Λεϊσόες (11 συμμετοχές) και Λιβόρνο (6 συμμετοχές), στην οποία παίζει μέχρι τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την Ρόμα στις 12 Δεκεμβρίου 2007 σε παιχνίδι για το Champions League με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είχε αναδειχθεί σε MVP του αγώνα, σε ψηφοφορία που είχε γίνει στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής ομάδας.

Ο Αντούνιες είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ μετράει και 3 συμμετοχές με την Εθνική ανδρών της χώρας του.

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/160139-O-gnorimos-Antoynies-kai-pali-gia-ton-Panionio-%28video%29

zamis είπε...

Πολυ λογικη κινηση η αντικατασταση του μετριου Καρβελα με το υψηλοτατο συμβολαιο.
Μακαρι επισης να ειναι σε καλη κατασταση ο Ντανιελ.
Οσο για τον αλλο Φερναντεζ,ας γινει μαθημα και στους φιλαθλους και στους διοικουντες.

zamis είπε...

Πολυ λογικη κινηση η αντικατασταση του μετριου Καρβελα με το υψηλοτατο συμβολαιο.
Μακαρι επισης να ειναι σε καλη κατασταση ο Ντανιελ.
Οσο για τον αλλο Φερναντεζ,ας γινει μαθημα και στους φιλαθλους και στους διοικουντες.