Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

χωρίς αύριο

Κληρονομιά από την εποχή του Τσακίρη οι υποδομές της ομάδας του ποδοσφαίρου, του πόλο, του γυναικείου μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και των υπολοίπων αθλημάτων. Οι επιτυχίες των ομάδων μας, η καλή παρουσία τους και το μέλλον που εκείνη την εποχή έδειχνε ρόδινο, έστρεψε πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά στις ομάδες των υποδομών μας που πρωταγωνίστησαν στις κατηγορίες τους. Τώρα εμείς έχουμε στραφεί στην κληρονομιά αυτή, και προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι με τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που ήδη διαθέτουμε.

Εάν καταφέρουμε να διώξουμε αυτά τα νέα παιδιά, εάν τα κάψουμε, εάν μείνουν απροστάτευτα από τραυματισμούς, κούραση, δημοσιότητα, κλπ, εάν δεν χτίσουμε σήμερα τις επόμενες φουρνιές των παιδιών που θα ακολουθήσουν αυτά τα παιδιά, τότε πέραν των προβλημάτων που έχουμε σαν ομάδα σήμερα, θα καταντήσουμε οριστικά μια ομάδα χωρίς αύριο. 

Καλές οι περικοπές, καλή η σφιχτή οικονομική διαχείριση, αλλά μην καταντήσουμε τον Πανιώνιο κάτι αντίστοιχο με τον ΟΝΑ, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης. Είμαι υπέρ του μαζικού αθλητισμού για όλους, αλλά πρέπει να υπάρχει και ο στόχος της δημιουργίας παικτών που στο μέλλον θα επανδρώσουν τις ομάδες μας. Μην εγκλωβιστούμε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, περικόπτοντας το μέλλον των ομάδων μας με στόχο την οικονομία, γιατί οι ομάδες για να τσουλήσουν θέλουν όραμα, στόχους, χρειάζονται να υπάρχει ελπίδα διάκρισης στο μέλλον. Τα παιδιά που αθλούνται σύντομα θα πιστέψουν πως δεν πρόκειται ποτέ να επανδρώσουν τις μεγάλες ομάδες μας. Οι αθλητές μας σύντομα θα επιλέξουν άλλες ομάδες για να συνεχίσουν την αθλητική τους δραστηριότητα, και δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε ξανά υποδομές με παίκτες που έχουν ταλέντο για κάτι παραπάνω από ότι τους προσφέρει ήδη ο ΟΝΑ.

---------------------------

Το καλοκαίρι ο Πανιώνιος υποσχέθηκε μια μετοχή στους πρώτους που θα αγοράζαμε διαρκείας. Κάποιοι τρέξαμε άμεσα, κάποιοι δώσαμε και κάποιο ποσό επιπλέον με κατάθεση στην Τράπεζα, για να πάρουμε και κάποιες επιπλέον μετοχές της ΠΑΕ. Ο λόγος που έκανα και εγώ αυτήν την συμβολική κίνηση, ήταν για να στηρίξω την ομάδα, και να δείξουμε στους διοικούντες πως οι οπαδοί μπορούμε και θέλουμε να συμμετάσχουμε για να βοηθήσουμε. 
Τι απέγιναν οι μετοχές που δικαιούμαστε και μας υποσχέθηκαν?

Ποιο είναι το αύριο αυτής της ομάδας, εάν εξαπατήσατε όσους ανθρώπους στήριξαν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο την ομάδα μας? Είναι τυχαίο που οι Νεοσμυρνιώτες έχουν στρέψει τις πλάτες τους στον Πανιώνιο? Είναι τυχαίο που υπάρχουν Πανιώνιοι παντού, εκτός από τα γήπεδα των ομάδων μας?

--------------------

Με την ανοχή και τις ευλογίες του Πανιωνίου, μας φέρονται σαν ζώα κατά την είσοδο και την έξοδο στο γήπεδο του ποδοσφαίρου. Αυτοί που θα μείνουν τελικά στο πλευρό σας κύριοι που διοικείτε τον Πανιώνιο, θα είναι όσοι δεν ενοχλούνται να τους  συμπεριφέρονται σαν ζώα.

Η φύλαξη της δημόσιας περιουσίας έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, ιδιώτες φυλάνε τις μαρίνες, τους αρχαιολογικούς χώρους, την Εθνική Πινακοθήκη που εχθές έπεσε θύμα κλοπής, τα κτίρια και τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ η αστυνομία ασχολείται με την φύλαξη ιδιωτών, μεγαλοδημοσιογράφων, πολιτικών, επιχειρηματιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Γιατί χρεώνεται ο Ελληνικός λαός για την φύλαξη των γηπέδων από αστυνομικούς? Τι δουλειά έχουν οι αστυνομικοί να εκτελούν χρέη security μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα?

Νοοτροπίες και πρακτικές που μας έχουν καταστήσει όχι μόνο έναν σύλλογο χωρίς αύριο, αλλά και μια χώρα χωρίς αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: