Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

οικονομική εξυγίανση

Δεν ανακοινώνεται πουθενά πόσο στοίχιζαν αυτοί που φεύγουν, πόσο μας στοιχίζουν αυτοί που έρχονται, εάν βάζουμε ή όχι κάποια λεφτά στα ταμεία μας από τις όποιες πωλήσεις παικτών. Όλα στο σκοτάδι, κάποιες φήμες πως αυτοί που έρχονται δεν στοιχίζουν πολλά, ενώ αυτοί που φεύγουν στοιχίζανε πανάκριβα. Όμως ο μέσος οπαδός-φίλαθλος το μόνο που γνωρίζει, απλώς είναι πως παίκτες πηγαινοέρχεται.

Θα μπορούσα να καταλάβω την χρησιμοποίηση μόνο δικών μας νεαρών παιδιών, σαν οικονομική εξυγίανση, αλλά εφ όσον όσοι έρχονται είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και δεν στοιχίζουν πολλά, τότε κι αυτό το "φύγε εσύ, έλα εσύ" μπορεί να είναι ο σωστός δρόμος. Από τους νεοαποκτηθέντες καλά δείγματα έχει δώσει ο Αραζ Αμπνουλάγιεφ και ο Ρόβας. Παράξενο μου φαίνεται πως τον Ρόβα κάποιοι τον είχαν για πέταμα...
Ο Μενδρινός εμένα μου αρέσει σαν παίκτης (από την απόδοση του σε άλλες ομάδες), ελπίζω να βοηθήσει ουσιαστικά στην λειτουργία του κέντρου.

Ελπίζω σύντομα να δούμε ξανά τον Κολοβό, να δούμε περισσότερο τον Κούρντι και τον Σταυραθανασόπουλο, και γενικά να πάρουν ευκαιρίες τα δικά μας παιδιά, και όχι να παραμείνουν ξανά στην σκιά.

Πάντως για να κρίνουμε εάν προχωράμε στον σωστό δρόμο, πρέπει κάπως να ενημερωθούμε επίσημα για το εάν και πόσο μειώθηκαν οι οικονομικές μας υποχρεώσεις, και εάν τα χρέη μας είναι όντως διαχειρίσιμα. 


16 σχόλια:

NK99 είπε...

Είναι ένα τεράστιο θέμα που αργά ή γρήγορα έπρεπε να το θέσει κάποιος. Ο Τσακίρης που έβαζε πολλά χρήματα και ουσιαστικά του άνηκε η ΠΑΕ λειτουργούσε με διαφάνεια.

Οι νυν διοικούντες που δεν τους ανήκει η ΠΑΕ Πανιώνιος ή τους ανήκει στο βαθμό που ανήκει και σε εμένα από τη στιγμή που γράφτηκα μέλος του ερασιτέχνη, δεν φαίνεται να δίνουν και μεγάλη σημασία σε θέματα διαφάνειας και πιθανόν να το βρούν μπροστά τους. Αν θέλουν να μοιάσουν σε αυτόν τον τομέα στην ελεεινή διοίκηση των διαχρονικών είναι σε καλό δρόμο.

Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε καμμία προσθήκη. Θα στεναχωρηθώ πολύ να μάθω ότι τα λεφτά του Τσότσαλιτς πήγαν όλα στους νέους παίκτες που είναι μεν σε θέση να βοηθήσουν (ο Ρόβας το έδειξε αν και δεν το περίμενα) αλλά όταν δίνεις ένα Τσότσαλιτς αυτόματα αλλάζεις επίπεδο και 5 μέτριοι δεν κάνουν έναν καλό παίκτη.

Η νυν διοίκηση έχει κάνει κάποιες εξαιρετικές επιλογές (στελέχωση προπονητικού τιμ, ξεφόρτωμα με ειρηνικό τρόπο των δυσβάσταχτων συμβολαίων) αλλά πρέπει ο απλός κόσμος να ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην ομάδα για να στηρίξει.

Επίσης δεν μου αρέσει που δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια συσπείρωσης του κόσμου γύρω από την κοινή προσπάθεια.

Θεμιστοκλής είπε...

Για τον οικοδεσπότη, που μας δίνει την ευκαιρία να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας- κι αυτό το μικρό είναι πολύ σημαντικό-,
τον antunix, από τους πιο πιστούς της ομάδας και τις σταθερότερες παρουσίες στο Ναό,
τον πατέρα μου που μ' έκανε Πανιώνιο όπως είχε κάνει κι αυτόν ο δικός του πατέρας κι όλους τους εορτάζοντες φίλους των κυανέρυθρων μπλογκς, από τις "Κυριακάτικες ιστορίες" του Αντώνη Σουρούνη αντιγράφω:
"Στη ζωή μου γνώρισα ένα σωρό Αντώνηδες και θα ήταν ένας παραπάνω, αν είχα καταφέρει να γνωρίσω και τον εαυτό μου.........
Ο δεύτερος ήταν ο Άγιος Αντώνιος. Κάθε χρόνο στη γιορτή του η γιαγιά μου μ' έπαιρνε πρωί πρωί από το χέρι και τον επισκεπτόμασταν στην εκκλησία του. Για τα μικρά μου πόδια ήταν μεγάλος δρόμος, αλλά άξιζε τον κόπο. Όλο το πάτωμα ήταν γεμάτο με τρελλούς. Τους πήγαιναν εκεί από το άσυλο για να τους κάνει καλά ο Άγιος Αντώνιος που ήταν ο προστάτης τους, έτσι μου είπε η γιαγιά μου.............
Πως είναι δυνατό να υπάρχει Τρελαντώνης, όταν υπάρχει ο Άγιος Αντώνιος που θεραπεύει τους τρελούς; Αλίμονο, αν δε γιατρέψειπρώτα απ' όλους τους συνονόματούς του."
Γίνεται να υπάρχουν αθεράπευτοι τρελοί, όταν υπάρχει Πανιωνάρα, λέω εγώ.
Χρόνια πολλά παιδιά, να είστε πάντα καλά και να μείνει αγιάτρευτη η τρέλα ολωνών μας για την ομάδα.

antunix είπε...

Θεμιστοκλή, σε ευχαριστώ για τις ευχές και πάντα να βλέπουμε την Πανιωνάρα, να μας ομορφαίνει τη ζωή. Εύχομαι και εγώ, στον συνονόματο οικοδεσπότη του μπλογκ τα καλύτερα… Να μας χαίρονται βρε! :))

amanAM είπε...

Χρόνια μας πολλά Αntunix, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, χρόνια καλά και να βλέπουμε τον Πανιώνιο ψηλά.

@NK99: Εγώ εκτός από μέλος, υποτίθεται πως έχω αγοράσει και κάποιες μετοχές στην ΠΑΕ, αλλά ενημέρωση μηδέν με καμία από τις 2 ιδιότητες του, έστω κι αν ακόμα δεν έχω λάβει την παραμικρή ενημέρωση ούτε για την τύχη των χρημάτων που κατέθεσα για τις μετοχές.

Αντιλαμβάνομαι ότι η οικονομική κατάσταση μπορεί να είναι τέτοια, που να μην είναι ανακοινώσιμη στο σύνολο της. Αλλά εάν ο χι παίκτης στοίχιζε 150 χιλιάρικα και του χρωστούσαμε και άλλα 100 από πάνω, και αντί να τα πληρώσουμε πήραμε ας πούμε 350 χιλιάρικα, και εάν οι "αντικαταταστάτες" μπορεί να μας στοιχίζουν 10 ή 20 χιλιάρικα τον χρόνο, αυτό θα ήθελα να το μάθω με κάποιον τρόπο, για να μπορώ να αξιολογήσω τις κινήσεις που γίνονται.

amanAM είπε...

Δεν θέλω να βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα, ούτε θέλω να συμπεραίνω χωρίς να ξέρω όσο δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Προς το παρόν έχω θετική άποψη για τους διοικούντες. Αλλά υπάρχουν κινήσεις που με προβληματίζουν.

Για παράδειγμα, εάν ας πούμε είχαμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα έναν άνθρωπο επιπέδου Γιόχαν Κρόϊφ, και πρόσφερε τις γνώσεις και τις ικανότητες του στον Πανιώνιο αφιλοκερδώς, επειδή μπορεί να ενόχλησε την μαμά του ενός παίκτη και την θεία κάποιου άλλου, τον προσβάλλουν και τον εξωθούν σε παραίτηση, και στην θέση του βάλουν υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος τον γονέα που έκανε την φραστική επίθεση στον Κρόιφ και μαζί του έναν ταπετσέρη, έναν φαναρτζή και έναν οπερατέρ ας πούμε, ε τότε... ανησυχώ για την τύχη αυτού του τμήματος.
Το πιο αστείο που θα ακούσω σαν επιχείρημα κατά του Κρόιφ, είναι πως είναι οπαδός του Άγιαξ, ενώ ο ταπετσέρης και ο φαναρτζής είναι αναντάμ μπαμπαντάμ Πανιώνιοι!
(ε, ας πετάξω και κάτι από την καταγωγή μου...)

Το παράδειγμα είναι εντελώς τυχαίο, αλλά είναι ενδεικτικό.

Τουλάχιστον περιμένω μια ενημέρωση γιατί αποδέχτηκαν την παραίτηση του Κρόιφ, και τι έργο σκοπεύει να κάνει η ομάδα των "σχετικών" με το άθλημα Πανιώνιων...

NK99 είπε...

Ευχές στον οικοδεσπότη και στους Αντώνηδες που διαβάζουν το blog του.

zamis είπε...

Χρονια πολλα κοκκινα και μπλε Αντωνηδες!

amanAM είπε...

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού είναι ενδεχομένως το σημερινό (2μ.μ., ώρα Ελλάδας) για την Ελλάδα απέναντι στα Σκόπια. Και αυτό, γιατί τα Σκόπια είναι μεν στα… μέτρα της ελληνικής ομάδας αλλά σε περίπτωση ήττας, οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς θα χρειαστεί να παλέψουν για το νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στα δύο μεγάλα φαβορί του Ομίλου, Ουγγαρία και Ιταλία.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Αγαπημένε οικοδεσπότα, Antunix, Templar, και όλοι οι Αντώνηδες και Αντωνίες τρελλοί και μή, να είστε πολύχρονοι, να χαίρεστε και να σάς χαίρονται!

amanAM είπε...

Στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, προηγούμαστε 7-3 των Σκοπίων.

amanAM είπε...

τελικό σκορ ΕΛΛΑΔΑ-ΦΥΡΟΜ 10-6. Ήδη με τις 2 νίκες έχουμε βάλει γερές βάσεις για πρόκριση.

Φατης είπε...

Χρονια σου Πολλα συνοδοιπορε ΦΙΛΕ

General Tanz είπε...

Τις ευχες μου σε ολους τους εορταζομενους και φυσικα τα καλυτερα στον οικοδεσποτη του μπλογκ.
Χρονια πολλα Πανιωναρες!!!!

Katrinos είπε...

Χρόνια πολλά Αντώναρε κ του χρόνου ο Μαραθώνιος, ο το τρίαθλο .....

amanAM είπε...

μερσί μποκού όλους!

Costix είπε...

Εστω και καθυστερημενα, χρονια πολλα και απο μενα στον οικοδεσποτη και ολους τους Αντωνηδες των Πανιωνιων μπλογκς.