Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ανακοίνωση παλαιμάχων

Εμείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, του ιστορικότερου σωματείου της χώρας, του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ των 121 χρόνων ζωής, του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ των αθλητικών, πολιτιστικών και εθνικών αγώνων, με 25 νεκρούς αθλητές και συμβούλους του κατά την Μικρασιατική καταστροφή, αναγκαζόμαστε για πρώτη φορά να ζητήσουμε φιλοξενία από τα ΜΜΕ.

Και ερχόμαστε αμέσως στο θέμα της αδειοδότησης.

Τι ακούσαμε όλο αυτό το διάστημα;

  • Ότι ο Πανιώνιος κατέθεσε πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.
  • Ότι οι ενημερότητες είναι παραποιημένες.
  • Ότι έχουν λήξει πριν τις μεταγραφές του Ιανουαρίου κλπ κλπ.
  • Μέχρι που αναγκάστηκε η ΕΠΟ να εκδώσει ανακοίνωση πως όλες οι ενημερότητες είναι απολύτως νόμιμες.
  • Ακούσαμε ότι ο Πανιώνιος δεν εξόφλησε μέχρι τις 31/12/2010 το… αστρονομικό ποσό των 11.373,49 (προσέξτε 0,49) σε τρεις ποδοσφαιριστές του. «Μεγάλο έγκλημα», αν είναι έτσι. Εμείς ξέρουμε ότι όταν ένας επιχειρηματίας δεν πληρώσει οφειλόμενο ποσό μέχρι τις 31/12/2010 που λήγει η προθεσμία και το πληρώσει αργότερα του επιβάλλεται πρόστιμο 1,5% το μήνα. Δεν του κλείνουν την επιχείρηση.
  • Εδώ ζητάνε να υποβιβαστεί ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ενώ ακόμη και ο κανονισμός αδειοδότησης, πληροφορηθήκαμε, προβλέπει εναλλακτικές λύσεις οι οποίες και τηρήθηκαν. Διασύρεται λοιπόν το όνομα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και η ιστορία του, χωρίς κατά την γνώμη μας ουσιαστικό λόγο. Όταν ο νομοθέτης θέσπισε αυτούς τους κανόνες είχε ως σκοπό οι ΠΑΕ να μην καταχράζονται τα χρήματα που δικαιούνται οι ποδοσφαιριστές και όχι τον αφανισμό των ΠΑΕ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα καταδικάσει ένα σωματείο που κατόρθωσε μέσα από αντίξοες συνθήκες να διατηρήσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους (με τίμια μέσα) την θέση του στην μεγάλη κατηγορία, όπου και ανήκει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Λύγισε ο Πανιώνιος

Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να κοντράρει τον αντίπαλό της. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι πολίστες της Σαβόνα επέβαλαν τον ρυθμό τους και έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στην πισίνα. Ο Πανιώνιος είχε πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει.
Ο Δημήτρης Μάζης, ο οποίος αγωνίστηκε με γαστρεντερίτιδα, δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης: "Στην παρούσα φάση ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων για να νικήσουμε. Δε θέλω να σταθώ στην άμυνα ή στον παίκτη παραπάνω. Σε όλους τους τομείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία η ισοπαλία στο πρώτο ματς. Θα ήταν λάθος να πούμε ότι η Σαβόνα δεν είναι καλύτερη από εμάς. Είναι ομάδα φορμαρισμένη, εμείς δεν ήμασταν. Η απώλεια του τροπαίου δεν θα μας επηρεάσει για τους στόχους στην Ελλάδα. Δεν ήταν αποτυχία. Ηταν ένας ευρωπαϊκός τελικός".
Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-1, 1-0, 2-0.
Σαβόνα (Κλαούντιο Μιστράντζελο): Ρίτσο 3, Γιάνοβιτς 2, Γκ. Φιορεντίνι 2, Αντζελίνι 1, Ασταρίτα 1, Αϊκάρντι 1, Ντ. Φιορεντίνι 1.
Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Μιράλης 1, Κοκκινάκης 1, Μουρίκης 1.

Ο οχετός της λάσπης

σχετικά με τις πλαστές ή ληγμένες ενημερότητες ξεκαθαρίστηκε. Τώρα τι απέμεινε σε όλους αυτούς που βγάζουν την χολή τους μέρες τώρα? Μια φωτοτυπία επιταγής με 3 διαφορετικούς γραφικούς χαρακτήρες πως και καλά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, που είχε παραιτηθεί πολύ πριν την έλευση του Μάχο... 

Η απορία βέβαια παραμένει: Γιατί δεν αδειοδοτηθήκαμε τελικά? 

Αντιγράφω από τον http://www.sport-fm.gr/article/472346

Ο ντόρος που έγινε με τη ληγμένη ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ Πανιώνιος, ανάγκασε την ΕΠΟ να κινηθεί ώστε να μη μείνουν σκιές. Έτσι, εστάλη σήμερα βεβαίωση από την ομοσπονδία στους «κυανέρυθρους», με την οποία προκύπτει πως οι ενημερότητες είχαν ανανεωθεί στις 7/12/2010 και 23/12/2010 με τετράμηνη και εξάμηνη ισχύ αντίστοιχα. Με τη βεβαίωση αυτή, οι μεταγραφές που έκανε τον Γενάρη ο Πανιώνιος, νομιμοποιούνται.

Η ΕΠΟ απέστειλε στην ΠΑΕ Πανιώνιος αντίγραφα των βεβαιώσεων φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των «κυανέρυρθων», έπειτα από αίτημα των ιδίων. Οι ενημερότητες αυτές κατατέθηκαν ενόψει των μετεγγραφικών περιόδων του Ιουνίου-Αυγούστου 2010 και του Ιανουαρίου 2011.

Αναλυτικά, εστάλησαν: Αντίγραφα βεβαιώσεων φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, τα οποία κατατέθηκαν στην Ομοσπονδία στις 13/1/2011 με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 1456/13.01.2011. Η βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας είχε ημερομηνία έκδοσης 07.12.2010, αριθμό πρωτοκόλλου ΦΑΕ Πειραιά 30864646 και ισχύ για τέσσερις μήνες και η αντίστοιχη της ασφαλιστικής ενημερότητας είχε εκδοθεί στις 23.12.2010 με αριθμό πρωτοκόλλου ΙΚΑ Καλλιθέας 7171 και είχε ισχύ για έξι μήνες.

Αντίγραφα βεβαιώσεων φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, τα οποία κατατέθηκαν στην ομοσπονδία στις 14/6/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 16447. Η βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας είχε ημερομηνία έκδοσης 11.06.2010, αριθμό πρωτοκόλλου ΦΑΕ Πειραιά 30753007 και ισχύ για τέσσερις μήνες και η αντίστοιχη της ασφαλιστικής ενημερότητας είχε εκδοθεί στις 10.06.2010 με αριθμό πρωτοκόλλου ΙΚΑ Καλλιθέας 051/119906/2010 και είχε ισχύ για έξι μήνες (πρόκειται για τις ενημερότητες που είχαν λήξει).

Στη διάθεση της ΕΠΟ, εξάλλου, βρίσκονται και οι πρωτότυπες βεβαιώσεις φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας της ΠΑΕ Πανιώνιος με τα στοιχεία που παραπάνω αναφέρονται.

Τι άλλο θα ακούσουμε?

Κάποιοι εμφανίζουν σαν αποκάλυψη-λαυράκι μια φωτοτυπία παλαιότερης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας του Πανιωνίου... Εν τω μεταξύ παραιτήθηκε και ο Τσολακάκης, μεταδόθηκε ηχογραφημένη συνέντευξη του στο διαδίκτυο που εξαγγέλλει αποκαλύψεις και συγχρόνως αποκαλύπτεται και ο ίδιος... 

Τι είπε ο Τσολακάκης? Με 2 λόγια είπε πως αυτός διαχειρίστηκε περίπου 14 από τα 20 εκατομμύρια που "έχωσε" από την τσέπη του ο Τσακίρης στην ομάδα μας, πως κάποιοι έτρωγαν λεφτά από τον Τσακίρη για να τον συμβουλεύουν (λάθος), πως ενώ δεν χρωστάμε πουθενά δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή, πως ο Απέγητος δανείστηκε λεφτά από τον Μάχο και σε αντάλλαγμα του έδωσε ακάλυπτη επιταγή χωρίς ημερομηνία λήξης.

Τι δεν είπε ο Τσολακάκης: Για ποιό λόγο δεν αδειοδοτηθήκαμε (αφού δεν χρωστάμε και είμαστε καθόλα εντάξει), πως διαχειρίστηκε αυτός τα χρήματα του Τσακίρη, τι έκανε για να προστατεύσει τον Τσακίρη από το να μην χάνει άδικα τα λεφτά του από όσους είχε μαζέψει τριγύρω του, κάτι που προφανώς τον απογοήτευσε και τον αηδίασε τελικά. Δεν μας είπε επίσης για ποιό λόγο ο Μάχο δάνεισε λεφτά στον Απέγητο. Έκανε ας πούμε τοκογλυφία? Έκανε σαν χάρη ένα άτοκο δάνειο σε κάποιον φίλο και συνεργάτη του? Και πως εμπλέκεται ο Πανιώνιος στις προσωπικές συναλλαγές του Μάχο με τον μάνατζερ του? Διότι ο Απέγητος από όσα ξέρω απέχει από τα διοικητικά του Πανιωνίου πολύ πιο πριν από την έλευση του Μάχο.

Ο Τσακίρης έχει μοναδικό ταλέντο να διαλέγει φίλους... Ο άνθρωπος αυτός έπαιζε monopoly σαν πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, και κάποιοι μάσησαν το κοροϊδάκι που πίστεψε και αγάπησε την ομάδα μας. Αναρωτιέμαι εάν στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του επιλέγει συνεργάτες με τα ίδια κριτήρια ή μόνο στον Πανιώνιο είχε τέτοιο ταλέντο!

-----------------------

Στην Θεσσαλονίκη μαζεύτηκαν 7-8 χιλιάδες Ηρακληδείς και πλακώθηκαν με  Παοκτσήδες. Εμείς μπορεί να είμαστε λιγότεροι, αλλά τουλάχιστον δεν δώσαμε δικαιώματα να πούνε το παραμικρό. Βέβαια εμείς δεν αντιμετωπίσαμε κάποια αντισυγκέντρωση που είχε στόχο να προβοκάρει την πορεία μας στην Βουλή.

-----------------------

Σήμερα στις 9μιση το βράδυ, είναι ο δεύτερο τελικός του Λεν Τρόφυ. Πιστεύω στην ομάδα μας και στον προπονητή μας. Εάν παίξουμε έξυπνα, ήρεμα, συγκεντρωμένα, και εάν εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες της Σαβόνα, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Η Σαβόνα μπορεί να είναι καλύτερη ομάδα, αλλά δεν είναι ανίκητη. Στο πρώτο παιχνίδι, οι παίκτες μας ήταν υπερβολικά αγχωμένοι, δεν εκμεταλλεύτηκαν τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, και κάνανε ήρωα τον τερματοφύλακα της Ιταλικής ομάδας, σουτάροντας ψηλά κι όχι χαμηλά, κάτι που ήταν βούτυρο στο ψωμί του συγκεκριμένου τερματοφύλακα.

Καλή επιτυχία να έχουμε σήμερα, και εύχομαι σύντομα να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να οδηγήσουν τον ιστορικό μας σύλλογο εκεί που του αξίζει, μακριά από περιπέτειες και λαμογιές.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

πορεία στο Σύνταγμα

 
 
Μεγαλειώδης πορεία 800-1000 Πανιωνίων,  που ξεκίνησε από την πλατεία και κατέληξε στην Βουλή. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ένα είναι σίγουρο: Μπορεί να μην ξέρουμε τίποτα άλλο παρά φήμες,  μπορεί να μην είμαστε πολλοί, αλλά δεν θα κάτσουμε ήσυχοι να ασελγήσουν πάνω στον Πανιώνιο, γιατί πάνω απόλα: 
Η Σμύρνη είναι ομάδα ιστορική,
και όποιος δεν το ξέρει, να πα να γαμηθεί!

Τσακίρη και Κιντή,
στα δύσκολα μουνόπανα την κάνατε μαζί!

Οε οε οε, οε οε οε,
εμείς θα σε κρατήσουμε στην άλφα ιστορικέ!

Οι κλέφτες είναι μέσα στην Βουλή,
αυτοί πρέπει να πέσουνε στην βήτα εθνική!!!



http://www.youtube.com/watch?v=_aRWuqcCzro&feature=player_embedded

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

συνεχίζονται οι προσπάθειες

Συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης είχε ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης. Ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» είναι έτοιμος να δώσει την μάχη για την αδειοδότηση ενώ ενημερώθηκε για τα τελευταία στοιχεία της υπόθεσης, δίνοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να παραιτείται από τον προεδρικό θώκο.

Αφού επέστρεψε από την Κορέα όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους, ο Γεράσιμος Βεντούρης κάλεσε τους συνεργάτες του σε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην εκδίκαση της έφεσης. Σε καμία περίπτωση, δεν τέθηκε θέμα παραίτησης από κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους στην μεγάλη προσπάθεια να πάρει ο Πανιώνιος την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν από την ΕΠΟ.

Τέλος, περιμένουν να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης με τις πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την Τετάρτη 27 Απριλίου χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η υπόθεση για την Πέμπτη 28 Απριλίου.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ομάδα που αγαπάμε, η ομάδα της γειτονιάς μας, η ομάδα που μας πρόσφερε τόσες χαρές και λύπες, ο δικός μας ο Πανιώνιος σταυρώθηκε και κρεμάστηκε επί ξύλου. Βίοι παράλληλοι, η εικόνα της Ελλάδας γενικότερα και ο Πανιώνιος χέρι χέρι, ανεβήκαν στον Γολγοθά και βρίσκονται στον σταυρό του μαρτυρίου...

Φταίνε οι ηγέτες? Φταίμε εμείς που ανεχόμαστε τέτοιους ηγέτες? Μήπως θα κατηγορηθούμε στο τέλος ότι και καλά μαζί τα φάγαμε? Μαζί "απολαύσαμε" την επίδειξη νεοπλουτισμού του Τσακίρη, μαζί χειροκροτήσαμε Ρεκόμπες και Εστοφιάνωφ, να δεις πως στο τέλος εμείς θα φταίμε!!! Τον Τσακίρη μπορεί να μην τον ψηφίσαμε (όπως τις κυβερνήσεις μας), αλλά ποιος τον αμφισβητούσε 2 χρόνια πριν? Τον Τσακίρη και τα μάτια μας, μην το χάσουμε το κελεπούρι!
Ακόμα κι όσοι δεν πήγανε στο αεροδρόμιο να υποδεχτούν τον Μεσσία τον Ρεκόμπα, θα ήθελαν να ήταν εκεί. Να που δεν τους έκανε όλους ρόμπα ο Ρεκόμπα, να που εμείς καταντήσαμε ρόμπα, και μάλιστα ξεκούμπωτη... Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού και τα ποντίκια έφυγαν, αφού έφαγαν ότι μπόρεσαν. Όσα ζούμε τώρα, αλλά κι όσα ακολουθήσουν, δεν είναι τίποτα άλλο πέραν από το τσουνάμι που δημιούργησε ο σεισμός ονόματι "Τσακίρης"!

Ακούσαμε πολλά, και θα ακούσουμε ακόμα περισσότερα. Ο καθένας θα πει το κοντό και το μακρύ του, και οι εχθροί μας χαίρονται με τα χάλια μας. Από όσα ακούμε και διαβάζουμε, δεν πήραμε την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα γιατί δεν υπόγραψαν ο Μάχο, ο Ριέρα, ο Μπάλαμπαν, χρωστάμε στον απίθανο Ρίσγκαρντ και στον Βαρό, ποιός ξέρει και σε ποιούς άλλους χρωστάμε... Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ποιά επιχείρηση δεν χρωστάει? Ποιά ΠΑΕ δεν χρωστάει? Ο Ολυμπιακός δεν χρωστάει ακόμα και στον Γκαλέτι? Εάν γουστάρει ο Γκαλέτι μπορεί να στείλει τον Ολυμπιακό στην βήτα Εθνική? Κι αν είναι έτσι, γιατί ο Γκαλέτι να μην εμφανίσει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ότι και καλά του χρωστάει ο Ολυμπιακός άλλα τόσα, και μέχρι να τα πάρει (ή να εκδικαστεί και τελεσιδικήσει το θέμα) να μην μπορεί να αδειοδοτηθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας?
Η Ελλάδα που χρωστάει παντού και βρίσκεται σε διαδικασία ήπιας πτώχευσης, πως έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα? Η Εθνική Ελλάδος πως συμμετέχει σε προκριματικά για Ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα?

Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτά που μαθαίνουμε μπορεί να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Η αλήθεια πρέπει να είναι πολύ χειρότερη από το ότι και καλά ο Μάχο έχει διαφορές με τον μάνατζερ του και γι αυτό δεν υπέγραψε... Αυτά είναι αστεία πράγματα.
Δεν είναι δυνατόν να έχει αδειοδοτηθεί η ΑΕΚ, να έχει βρει τρόπους να βρει τις απαραίτητες υπογραφές και τα έγγραφα που χρειάζεται η διαδικασία αυτή, κι εμείς δεν μπορέσαμε. Πιστεύω πως ο μόνος λόγος που δεν μπορέσαμε, είναι γιατί κάποιοι προφανώς δεν ήθελαν να μπορέσουμε.

Κάποιοι θέλουνε να καταλήξει ο Πανιώνιος στην βήτα Εθνική ή έστω να βρεθεί σε σημείο αδυναμίας για δικό τους όφελος. Ο Πανιώνιος είναι μαγαζί γωνία. Είναι ομάδα της Αθήνας, έχει δικό της γήπεδο, έχει ιστορία, και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συσπειρώσει κόσμο και να γίνει μεγάλη δύναμη σε όλα τα αθλήματα. Μπορεί να μην έχουμε τα εισιτήρια άλλων ομάδων, αλλά θα μπορούσαμε εύκολα να τα πετύχουμε, εάν είχαμε σοβαρή διοίκηση, καλή ομάδα και πάνω απόλα αξιοπρέπεια, καθαρό κούτελο.

Ποιός θα πληρώσει το κόστος της ανανέωσης των συμβολαίων το καλοκαίρι? Ποιός θα πληρώσει όσα χρέη και υποχρεώσεις άφησε το πρόσφατο παρελθόν? Με ποιά έσοδα? Πως και πόσους να πουλήσεις, και σε ποιά τιμή? Όταν χρωστάς και καίγεσαι για λεφτά, ο άλλος αγοράζει σε εξευτελιστικές τιμές ή απλά περιμένει να πάρει ότι θέλει τζάμπα, όταν θα βαρέσεις κανόνι, κανένας δεν χρηματοδοτεί την σωτηρία σου αγοράζοντας παίκτες ενώ είσαι υπό διάλυση. Τα Χριστούγεννα πουλήσαμε στον Ολυμπιακό έναν παίκτη Εθνικής, με αντάλλαγμα 2 παίκτες δανεικούς, από τις εξέδρες του Καραϊσκάκη. Και το πιο αστείο είναι πως όντως μας έκανε χάρη ο Μαρινάκης... Βέβαια, αφού θα μπορούσε να τον πάρει τζάμπα σε 3 μήνες τον Μανιάτη, χάρη μας έκανε!!!

Ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του, τα έξοδα των ομάδων, τους προπονητές, και φορτώθηκε από πάνω όλα τα έξοδα και τις ευθύνες της ΠΑΕ. Πως θα έσωζε την ομάδα?

Την σώσανε στα γήπεδα, για να την ρίξουν στα χαρτιά, και να έχουν άλλοθι τα όποια χρέη του Κιντή. Εντάξει, είμαι ο τελευταίος που θα έλεγε να μην πάει στην πυρά ο Κιντής, αλλά είναι δυνατόν να φταίει αυτός για όλα? Ο Βεντούρης ήξερε τα προβλήματα, ήξερε την μπόρα που ερχότανε, και την άφησε να έρθει χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Πιθανόν να μην μπορούσε να αντιδράσει, αλλά πριν λίγους μήνες είχε βγει μια παράξενη ανακοίνωση που υποσχότανε ο Βεντούρης πως δεν θα τηρήσει απλώς τα συμβόλαια, αλλά και τα ιδιωτικά συμφωνητικά. Αυτό σημαίνει πως ήξερε πολύ καλά πως υπάρχουν συμφωνητικά, και δεν τα τήρησε, παρά τις διαβεβαιώσεις του. Σε ανύποπτο χρόνο ανακοινώθηκε επίσης πως θα ζητηθούν ευθύνες από τον Κιντή, άρα... ετοιμάστηκε και το έδαφος για τον ένοχο ή το εξιλαστήριο θύμα. Έχω την αίσθηση πως ο Κιντής, όσο αντιπαθής κι αν μου είναι, δεν είναι ο ένοχος αλλά το εξιλαστήριο θύμα.Ο Λιανός γι αυτό ζητούσε εγγυήσεις από τον Τσακίρη. Ήξεραν τι τσουνάμι ερχόταν σε λίγο καιρό.

Όπως ο ίδιος ο Κιντής είχε πει, είναι δικηγόρος, και η επαγγελματική εμπειρία του ήταν στην διάλυση εταιρειών. Είναι φυσικό αυτός ο άνθρωπος με τέτοια επαγγελματική του ιδιότητα, να γίνεται στόχος των πυρών όσων θίγονται από τέτοιες καταστάσεις. Όσο και να τον βρίσουμε, αυτός θα γελάει γιατί αυτός ακριβώς ήταν ο ρόλος του: Να μας διαλύσει! Το είπα εξ αρχής, και μου  είπαν ότι βγάζω βιαστικά συμπεράσματα και δεν έχω αποδείξεις. 

Κάποιοι τον έβαλαν να το κάνει, κι αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι. Το σχέδιο της διάλυσης ξεκίνησε πριν 1 χρόνο.

Ο Βεντούρης θέλησε να κάνει τον ήρωα. Έσωσε (αγωνιστικά) τον Πανιώνιο, και αυτό του αρκεί. Δεν είναι αυτός που δημιούργησε χρέη, δεν είναι αυτός που μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη του για να μας σώσει. 

Τι μένει να δούμε παρακάτω? Δυο τινά:
  • Να πέσουμε αγανακτισμένοι για την αδικία που συντελέστηκε εναντίον μας, να απαλλαγούμε από βαριά συμβόλαια και χρέη λόγω αδυναμίας να τα καλύψουμε, και να στήσουμε μια νέα ομάδα που θα ξεκινήσει από την τρίτη ή την τέταρτη εθνική, γιατί αμφιβάλλω εάν μπορούμε να αδειοδοτηθούμε ούτε καν για την βήτα εθνική, και σιγά σιγά να ξανασταθούμε στα πόδια μας...
  • Να βρεθεί ένας σωτήρας... Ο Τσακίρης? Κάποιος αχυράνθρωπος του Μπέου ή του Ψωμιάδη? Ο ίδιος ο Μπέος? Κάποιος αχυράνθρωπος του Μαρινάκη? Δεν ξέρω. Κάποιος.
Την Δευτέρα όλοι θα βρεθούμε στο συλλαλητήριο. Θα έρθω κι εγώ πρώτα ο Θεός. Θα γίνει συζήτηση? Δεν νομίζω. Μπορεί να δοθεί κάποια λύση? Αμφιβάλλω. Θα μαζευτούμε  1000 ή 2000 άνθρωποι το πολύ, θα φωνάξουμε, θα βρίσουμε, και θα εκτονωθούμε! Μα και 10 χιλιάδες ή 20 χιλιάδες να μαζευόμασταν, τι θα άλλαζε? Τίποτα. 

Μετά την σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση. Εγώ δεν πιστεύω πως είναι ποτέ δυνατόν να χαθεί ο Πανιώνιος. Άσχετα με το πως νοιώθω, είμαι βέβαιος πως σύντομα θα αναστηθούμε και όλα αυτά θα είναι απλώς άλλη μια μαύρη στιγμή στην ιστορία μας. Για να χτιστεί κάτι καινούργιο, πρέπει πρώτα να γκρεμιστεί το παλιό, κι αυτή η διαδικασία έχει πάντα οδύνες.

Εγώ δεν περιμένω έναν νέο Σωτήρα. Ακόμα κι αν πέσουμε κατηγορία ή κατηγορίες, θέλω έναν Πανιώνιο με μέλη, με ακαδημίες και με παιδιά που θα γεμίζουν τα γήπεδα με τις φωνές και με το ταλέντο τους, και ομάδες με Πανιωνιάκια κι όχι με μισθοφόρους περαστικούς. Εάν για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να πέσουμε κατηγορίες, δεν με πειράζει. Εάν ήθελα η ομάδα μου να παίρνει πέτσινα πρωταθλήματα ή να χειροκροτώ ξένους παίκτες αμφίβολης αξίας, θα υποστήριζα άλλες ομάδες, όχι τον Πανιώνιο. Το μόνο που ζητάω από τον Πανιώνιο είναι να μην είμαι και να μην αισθάνομαι ξεφτίλας, και τα τελευταία χρόνια μόνο έτσι αισθάνομαι.

(Τα σχόλια είναι περιττά. Κάποιοι με θεωρούν μ@λάκα και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως τέτοιος είμαι. Δεν έχει νόημα να σχολιάσετε πράγματα που ήδη γνωρίζω...)

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός ήδη έχει στο ρόστερ του τον Μανιάτη και τον Τζιμπουρ, ενώ θέλει τον Κουμορτζί Μάχο και τον Τζαβέλα, Δηλαδή 5 παίκτες από την ομάδα μας. Η ΑΕΚ πήρε τον Μάκο, δεν κατάφερε να κρατήσει τον Τζιμπούρ, ήθελε κι αυτή την Μανιάτη και τον Τζαβέλα, και ποιός ξέρει πόσους άλλους από τους παίκτες μας ζαχαρώνουν. Αν τόσο πολύ τους αρέσει ο Πανιώνιος, γιατί ντρέπονται να γίνουν κι αυτοί Πανιώνιοι, να απολαμβάνουν τους παίκτες μας κάθε εβδομάδα?

ΥΓ2.   Πολύ ωραία δημοσκόπηση έχει αναρτηθεί στο μπλογκ του Ίωνα. Προς το παρόν έχουμε απαντήσει καμιά 30αριά άτομα, και λίγο πολύ έχουμε απαντήσει όλοι το ίδιο. Είμαι περίεργος πόσοι θα απαντήσουν, ότι θέλουν να βοηθήσουν έστω και στα λόγια.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος!

Ούτε είναι δυνατόν ο καλύτερος, να παίζει πάντα το ίδιο καλά. Θα έχει και την μέρα που δεν θα του κάθονται όσα προσπαθεί. Άλλωστε, και ο αντίπαλος προσπαθεί κι αυτός να κάνει ότι μπορεί, για να κερδίσει αυτός, παρόλο που συγκριτικά είναι πιο αδύναμος. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να είναι καλύτερη ομάδα από την Ρεάλ, εχθές όμως δεν το απέδειξε. Εχθές έλαμψε η Ρεάλ του Μουρίνιο.

Άξια κυπελλούχος  Ισπανίας, η Ρεάλ, αφού νίκησε στην παράταση με 1-0 την Μπαρτσελόνα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Μουρίνιο κατάφερε να βραχυκυκλώσει πλήρως την ανάπτυξη και το passing game της ομάδας του Γκουαρντιόλα, και κατάφερε να είναι πιο απειλητική η Ρεάλ. Μετά το 65' η Μπαρτσελόνα επικράτησε πλήρως, έδειξε τι αξίζει αλλά έχασε τις ευκαιρίες να νικήσει το παιχνίδι, παρόλο που υπήρξαν οι γνωστές μαγικές στιγμές, όταν ο Κασίγιας κράτησε ζωντανή την Βασίλισσα. 

Η παράταση αποδείχτηκε θρίαμβος του Μουρίνιο, που κατάφερε να βραχυκυκλώσει ξανά την Μπάρτσα, και να σηκώσει δίκαια το τρόπαιο.






Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ουδέν πρόβλημα (?)


Το www.sport-fm.gr αποκαλύπτει γιατί η εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ είναι αρνητική και πως προκύπτει η αισιοδοξία στη Νέα Σμύρνη!

Καταρχήν, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι, πρόβλημα με την ασφαλιστική ενημερότητα (να είναι πλαστή ή να μην έχει κατατεθεί…), δεν υπάρχει! Οι ιθύνοντες, ως προς αυτό το θέμα, είναι σαφείς. «Ας έρθει όποιος θέλει και έχει την παραμικρή αμφιβολία στη Νέα Σμύρνη να του δείξουμε όσες φορολογικές ενημερότητες θέλει, όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για τις προηγούμενες», λένε χαρακτηριστικά!

Ποιο είναι, όμως, το πρόβλημα και η εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης είναι αρνητική;

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr, αυτό επικεντρώνεται σε δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών -κι όχι τεσσάρων- που ακόμα δεν έχουν υπογράψει το σχετικό έγγραφο, που να «λέει» ότι έχουν εξοφληθεί μέχρι τελευταίου… ευρώ.

Τον έναν τον ξέρουμε εδώ και καιρό και είναι ο Κάσπερ Ρίσγκαρντ. Στον Δανό μέσο, με τον οποίο ο Πανιώνιος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, οφείλεται ένα ποσό της τάξεως των 40.000 ευρώ. Ένα ποσό… αστείο, με λίγα λόγια. Κύκλοι της «κυανέρηθρης» ΠΑΕ τονίζουν ότι «το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή δεν έχει υπογραφεί από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, επί ιδιοκτησίας του οποίου αποκτήθηκε ο Ρίσγκαρντ κι εφόσον ο σύλλογος βρίσκεται στα δικαστήρια με τον παίκτη, γιατί να του καταβληθεί το ποσό; Εάν η δικαιοσύνη αποφασίσει ότι έχει δίκιο, τότε τα χρήματα θα του καταβληθούν άμεσα»!

Ο δεύτερος, όμως, αποτελεί… έκπληξη, καθώς το όνομά του δεν είχε «παίξει» καθόλου! Αυτός είναι ο Γιούργκεν Μάχο! Ωστόσο, ο Αυστριακός δεν έχει υπογράψει το έγγραφο, όχι γιατί του οφείλονται χρήματα από τον Πανιώνιο (και άρα, είναι… φευγάτος), αλλά γιατί, όπως σημειώνουν οι διοικούντες, «ένας μάνατζερ που είχε του… έφαγε 57.000 ευρώ. Ο Μάχο ζήτησε να μην υπογράψει προς το παρόν. Και τι να του πούμε; Όχι; Στον άνθρωπο που μας κράτησε στην κατηγορία και θα είναι και του χρόνου μαζί μας;».

Σύμφωνα με όσα λένε, λοιπόν, στον Πανιώνιο, ακόμα κι αν η Επιτροπή Αδειοδότησης εμείνει στην απόφασή της και δεν δώσει αύριο άδεια στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, οι «κυανέρυθροι» θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο (έχοντας κανονίσει τις οικονομικές τους οφειλές… όποιες κι αν είναι αυτές, τελικά) και θα δικαιωθούν. 
http://www.sport-fm.gr/article/471144

Συμπέρασμα: Έχουμε μαλλί να ξάνουμε! Πάμε για το δευτεροβάθμιο, σήμερα (20/4) άδεια γιοκ!!!
Λόγος ανησυχίας? Ουδείς... Άλλωστε και με τον Μπέλιτς δεν είχαμε λόγους ανησυχίας, και τα αποτελέσματα του εφησυχασμού μας, δικαιώθηκαν!

Μέχρι το δευτεροβάθμιο, ο Θεός και η ψυχή μας τι άλλες υποθέσεις θα σκάσουν. Μέχρι τότε, κανένας δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος, εκτός από εμένα ίσως. Γιατί εγώ? Μα γιατί και στην γάμα εθνική να πέσουμε, τι αλλάζει? Θα ξεσκιστούμε στις εκδρομές στον Νότιο Όμιλο. Άλλωστε οι πιτσιρικάδες μας της Κ20 μπορούν χαλαρά να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της γάμα εθνικής, και μπορεί πάνω τους να χτιστεί ο νέος Πανιώνιος με Ελληνόπουλα. 

Αυτοί που οδήγησαν τον Πανιώνιο σε αυτό το χάλι να δούμε πως θα κοιμούνται. Με διπλή φρουρά φαντάζομαι...

ΥΓ. Ε ρε ξεφτίλα... Εάν μια στο εκατομμύριο αυτά που μαθαίνουμε έχουν την παραμικρή σχέση με την αλήθεια, τότε... κινδυνεύουμε να πέσουμε για ένα ποσό που ακόμα και 1000 Πανιώνιοι να δώσουμε από 100 ευρώ, σωζόμασταν, αλλά κανένας δεν μας τα ζήτησε. Ομάδες σαν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ δεν θα έπρεπε να μπορούν να πάρουν άδεια ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Αλλά ο Πανιώνιος είναι ο εύκολος στόχος.Η Καβάλα των μηδενικών συμβολαίων, αδειοδοτήθηκε από την πρώτη στιγμή. Αυτά είναι τα ωραία.

Τον περασμένο Νοέμβρη, μας παρουσίαζαν σαν κέρδη, τα (υποτιθέμενα) ταμειακά διαθέσιμα. Τώρα μας παρουσιάζουν έτοιμους να πέσουμε κατηγορίες, για 100 χιλιάρικα. 



Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μάγκας!

Στρώθηκα μπροστά στην τηλεόραση να δω το τελευταίο παιχνίδι του Πανιωνίου, και είδα όλο το πρώτο ημίχρονο. 3-0 εύκολα και καθαρά, ο Αστέρας σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο έδειξε πια ομάδα άξιζε ακόμα λιγότερο από αυτόν να παραμείνει στην σούπερ-λίγδα.

Εν συνεχεία παρακολούθησα το δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού του Βόλου με τον Παναθλιακό. Παιχνίδι με φάσεις, με αγωνία, με ανατροπή στο σκορ και στα συναισθήματα (από 2-0 σε 2-2), με χαμένο πέναλτι στο 2-2, και με γκολ μαγκιάς στο τέλος, με αποτέλεσμα ο Βόλος του Μπέου να συμμετέχει στα play offs σαν πέμπτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ πέρυσι έπαιζε στην βήτα εθνική. Ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του για την προσωπικότητα του Μπέου, αλλά ο τύπος απέδειξε πως είναι μάγκας. Έφτιαξε ομάδα από το πουθενά και με το τίποτα, και πολύ θα ήθελα να μην λεγότανε Πανιώνιος η ομάδα που έβλεπα στο πρώτο ημίχρονο που παρακολούθησα, αλλά η ομάδα που παρακολούθησα στο δεύτερο και νίκησε δεύτερη φορά τον Βάζελο φέτος. 

Κάποια στιγμή κάνοντας ζάπινγκ, είδα πως βάλαμε και γκολ της τιμής, χάσαμε 3-1 τελικά. Να που τελικά, έχουμε κι εμείς τιμή. Δεν χάσαμε παρθένα από τον ήδη υποβιβασμένο και προφανώς απογοητευμένο Αστέρα, που έπαιζε στις ίδιες άθλιες γηπεδικές συνθήκες με εμάς, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να μας ρίξει 3 τεμάχια παρόλο που διέθετε την χειρότερη επίθεση του φετινού πρωταθλήματος. 

Μια χρονιά ξεφτίλας, τελείωσε με άλλη μια δόση ξεφτίλας. Ευτυχώς που Πανιώνιος δεν είναι μόνο αυτοί. Πανιώνιος είναι και τα κοριτσάκια του βόλεϊ που γέμισαν σήμερα με τις φωνές και τα πανηγύρια τους το κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης και νίκησαν σε όλες τις κατηγορίες τις πρώτες θέσεις.
Είναι τόσο όμορφο θέαμα να βλέπεις και να ακούς όλα αυτά τα παιδιά, που δεν μπορούν να μου χαλάσουν την διάθεση οι κακομαθημένοι περαστικοί μισθοφόροι του ποδοσφαίρου  που διασύρουν το όνομα της ομάδας μας.


Σάββατο 16 Απριλίου 2011

10-5 με το Π Φάληρο

Νίκη με 10-5 επί του Παλαιού Φαλήρου στην 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών για τον Πανιώνιο.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 1-2, 1-3.

ΥΓ. Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία γνώρισε οδυνηρή ήττα στο κλειστό του Αγίου Θωμά από το Μαρούσι με 69-78, για την 25η αγωνιστική της Α1. Η Ενωση  πλέον θέλει οπωσδήποτε νίκη επί του Πανιωνίου και ήττα του Ηλυσιακού από τον Κολοσσό την τελευταία αγωνιστική, για να παραμείνει στην κατηγορία...http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=92820
Κρίμα για μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ, να βρίσκεται σε τέτοιο σημείο. Μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ ήταν η πρώτη Ελληνική ομάδα που κατέκτησε Ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ, τότε με τον Τρόντζο και τον Αμερικάνο. Κρίμα είναι, κάποιοι θα φταίνε που την κατάντησαν έτσι! Δεν της αξίζει τέτοια τύχη, όσο κι αν είναι κάφροι κάποιοι οπαδοί της και έχουμε τα γνωστά καυγαδάκια περί προσφυγιάς κλπ.

Ο Πανιώνιος έδωσε τέλος στο θετικό σερί του Αρη (3 συνεχόμενες νίκες) παρά το γεγονός ότι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με 89-80 στο κλειστό τη Νέας Σμύρνης. Οι κυανέρυθροι έφεραν τα πάνω κάτω στην τελευταία περίοδο και στην παράταση έδωσαν τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους.

Να ένα από τα συμφωνητικά...

Αναρωτιόμουνα προ καιρού τι να είναι αυτά τα συμφωνητικά που είχαν αναφερθεί. Να που ξεπροβάλλει ένα εξ αυτών. Αναρωτιέμαι τι να γράφει το επίσημο συμβόλαιο του Βαρό. Ο Κιντής, ενεργώντας σαν χαλίφης στην θέση του χαλίφη με τις ευλογίες του Τσακίρη που θεωρούσε εχθρούς όσους έκαναν κριτική, όσους ανησυχούσαν, όσους έβλεπαν θύελλες να έρχονται.

Τώρα θα αρχίσουν να πέφτουν οι μάσκες σιγά σιγά.

Αντιγράφω από τον http://www.sport-fm.gr/article/470397

Τα χρήματα που του οφείλονται από τον Πανιώνιο θα διεκδικήσει μέσω της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο Σεντρίκ Βαρό. Ο Γάλλος αμυντικός είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τους «κυανέρυθρους», επί προεδρίας Γιώργου Κιντή, το οποίο ωστόσο δεν αναγνωρίζει το τωρινό διοικητικό σχήμα.

Ο παίκτης, ο οποίος διεκδικεί ποσό που ανέρχεται στα 120.000 ευρώ, μιλώντας στην εφημερίδα “Goal”, τόνισε: «Δεν θέλω να πω τίποτα γι’αυτό το θέμα. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα και η ομάδα δίνει αγώνα την Κυριακή».

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αγαπητέ Γιάννη

Δικαίωμα σου να πιστεύεις και να δηλώσεις ότι θέλεις. Πρέπει όμως να μάθεις να σέβεσαι και να εκτιμάς, διότι ουδείς χείριστος από τον αχάριστο ευεργετηθέντα.

Ο Πανιώνιος σου πρόσφερε στέγη όταν δεν σε ήξερε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς σου, σου έδωσε τις ευκαιρίες, σε ανέδειξε σε αρχηγό του, και σε έφερε σε επίπεδο να καλείσαι στην Εθνική. Αντί να ζητάς το δικό μας ευχαριστώ, να τιμάς και να ευχαριστείς αυτούς που σε ανέδειξαν.

Άντε μπράβο!

Αντιγράφω από το  http://www.sport-fm.gr/article/470046
Δύο κερδισμένους είχε η μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο ίδιος για τη νέα, αλλά και την παλιά του ομάδα, μιλώντας στη media day των «ερυθρόλευκων».

«Έγινε ό,τι καλύτερο και για μένα και για τον Πανιώνιο. Ίσως θα πρέπει να λένε ευχαριστώ που έφυγα. Ο Πανιώνιος δεν ήθελε δεξιό μπακ, αλλά επιθετικό. Και είμαι πολύ χαρούμενος που σώθηκε η ομάδα», τόνισε ο 24χρονος άσος.

Μέσα στους τέσσερις μήνες παρουσίας του στον Ολυμπιακό, στέφθηκε πρωταθλητής. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτώ το πρώτο μου πρωτάθλημα. Σε λίγους μήνες έγινα πρωταθλητής και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να το ζήσει αυτό. Πλέον περιμένω τη φιέστα», δήλωσε, ενώ για την εμπειρία του ως «ερυθρόλευκος» και τις απαιτήσεις που υπάρχουν, ανέφερε: «Ήρθα τη στιγμή που η ομάδα είχε ήδη πάρει διαφορά. Υπάρχει μεγάλη πίεση, εγώ δεν την έχω νιώσει ακόμη. Στην αρχή είχα άγχος κι ακόμα έχω λίγο, αλλά πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

πρώτος τελικός: 9-9

Δύσκολη ομάδα η Σαβόνα, γυμνασμένη και τεχνική, έχασε την ψυχραιμία της μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο και καταφέραμε να καλύψουμε μια διαφορά 3 γκολ και να πάρουμε την πολύτιμη ισοπαλία. Είχαμε και την ευκαιρία να κάνουμε και την ανατροπή, αλλά το τελευταίο σουτ έγινε υπό ασφυκτική πίεση και χωρίς καθαρό μυαλό. Το αδύνατο σημείο της ομάδας μας ήταν το μεγάλο αρχικό άγχος και οι χαμένες επιθέσεις με τον παίκτη παραπάνω σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Πέρασαν υπερβολικά πολλές ανεκμετάλλευτες! Αν θυμάμαι καλά, βάλαμε μόνο 4-5 γκολ σε καμιά δεκαπενταριά τέτοιες επιθέσεις... Με τέτοια ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, δεν νικάς.

Φανταστική ατμόσφαιρα στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, που γέμισε με κόσμο, με φωνές και με τραγούδια.Καθόλη την διάρκεια, ακόμα κι όταν το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο, ο κόσμος ενίσχυσε την ομάδα, και στάθηκε στο πλευρό της. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο, που πήρε άριστα δέκα, ήταν κόσμιος ακόμα και όταν οι διαιτητές είχαν αλλοπρόσαλλες αποφάσεις!

Στον δεύτερο τελικό, θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Οι Ιταλοί ήταν και είναι το φαβορί, πήραν σχετικά εύκολα ένα μεγάλο προβάδισμα στο σκορ, με πιο σωστή διαχείριση του τελευταίου οκταλέπτου θα είχαν πάρει και την νίκη. Ψυχολογικά θα αισθάνονται πως εύκολα θα πάρουν την νίκη και το Ευρωπαϊκό κύπελο στην έδρα τους, διότι είναι εμφανώς καλύτερη ομάδα Αυτές είναι οι ιδανικές συνθήκες και προϋποθέσεις, για να μεγαλουργήσουν οι Ελληνικές ομάδες. Όταν κανένας δεν ποντάρει πάνω μας, τότε είναι που κάνουμε την υπέρβαση οι Έλληνες. Ελπίζω να δικαιωθώ στην πρόβλεψη μου, και να πάρουμε στην Ιταλία το πρώτο Ευρωπαϊκό κύπελο στην ιστορία της ομάδας μας.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-2, 4-2.

Ένα φανταστικό απόγευμα που θα θυμάμαι για πάντα.

Λιονέλ Μέσι

Δεν είναι απλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Είναι ένας μοναδικός παίκτης, με προσόντα υπερανθρώπου. Παίζει 2 τουλάχιστον παιχνίδια την εβδομάδα, χρόνια τώρα, είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, έχει άριστη ισορροπία, κι ένα μυστικό όπλο: Είναι μια ταχύτητα πιο γρήγορος από όλους τους άλλους.

Όποιος παρακολουθεί τις κινήσεις του Μέσι, απορεί πως κολλάει την μπάλα στα πόδια του, πως ντριπλάρει 2 και 3 παίκτες μέσα σε ένα τετραγωνικό μέτρο, πως συνεχίζει την προσπάθεια ενώ έχει χάσει την μπάλα και την ξανακερδίζει και συνεχίζει ακάθεκτος, πως βλέπει όλο το γήπεδο ποιός πάει που και πότε να δώσει την πάσα... 

Η εξήγηση είναι απλή: Όταν κινείται, είναι σαν να βλέπει τους αντιπάλους του σε slow motion, ο Μέσι έχει εκπληκτική ταχύτητα αντίληψης και αντίδρασης σε σχέση με τους αντιπάλους του. Είναι σαν να κάνει ζαβολιά, ενώ τρέχει με την μπάλα, αλλάζει πορεία και κίνηση, αγγίζει την μπάλα και την περνάει δίπλα τον ανήμπορο να αντιδράσει αντίπαλο, μέχρι να ανοιγοκλείσουμε  εμείς τα μάτια μας, αυτός έχει δει τι θα γίνει παρακάτω, έχει αποφασίσει τι θα κάνει, και το εκτελεί πριν προλάβει ο αντίπαλος να καταλάβει τι του συμβαίνει. Ακόμα και να θελήσει να τον κλαδέψει κάποιος αντίπαλος, δεν προλαβαίνει!

Ο Μέσι παίζει μπάλα, όπως κάποιοι άλλοι παίζουν σκάκι. Ξέρει τις κινήσεις του αντιπάλου, και εκμεταλλεύεται με τις κινήσεις του την εξέλιξη της φάσης.

Κατά την γνώμη μου, είναι ο σπουδαιότερος και ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής που έχει ποτέ παίξει μπάλα. Έχουν υπάρξει πολλοί άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, είχαμε και στην Ελλάδα έναν ανάλογο παίκτη, τον Βασίλη τον Χατζηπαναγή, αλλά κανένας δεν φτάνει αυτόν τον μικρό. Είναι μακράν ο καλύτερος.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

πρώτο βήμα: Η νίκη!


Αυτό που δεν κατάφερε πριν από δύο χρόνια, στην παρθενική συμμετοχή του στον τελικό του LEN Trophy ανδρών, φιλοδοξεί να καταφέρει φέτος ο Πανιώνιος. Οι "κυανέρυθροι" υποδέχονται την Τετάρτη (13/4, 18.30) τη Σαβόνα στη Νέα Σμύρνη στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Η νίκη άλλωστε θα είναι και το πρώτο βήμα προς την πολυπόθητη κατάκτηση της κούπας. Οπως λέει ο διεθνής φουνταριστός του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Μουρίκης: "Είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν έχουμε μεγάλη διαφορά από τη Σαβόνα και πάμε να την κοντράρουμε στα ίσα. Η Σαβόνα είναι καλή ομάδα, διαθέτει έμπειρους παίκτες, όπως οι ξένοι Σμιθ και Γιάνοβιτς, αλλά και κάποιους Ιταλούς διεθνείς. Στόχος μας είναι η νίκη, έστω και με ένα γκολ διαφορά. Θα κυνηγήσουμε όμως το κάτι παραπάνω. Κλειδί στην εξέλιξη του ματς θα είναι η άμυνα. Πρέπει να παίξουμε καλή και σφιχτή άμυνα και να κρατήσουμε τους Ιταλούς χαμηλά στο σκορ".

Η διάθεση των εισιτηρίων του τελικού (τιμώνται προς 10 ευρώ) έχει ήδη ξεκινήσει από τα γραφεία του Ερασιτέχνη, ενώ στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης θα τοποθετηθούν και λυόμενες κερκίδες, προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα.

Πρώτες οι Παγκορασίδες Β'

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18328&catid=5


Την πρώτη θέση ανάμεσα σε 12 ομάδες κατέκτησε η ομάδα των Παγκορασίδων Β' στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ.

Το Σάββατο 9 Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, η ομάδα των Παγκορασίδων Β' του Συλλόγου μας επικράτησε του Ολυμπιακού Β' και κατέκτησε και τυπικά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας στην κατηγορία τους.
Η πρωτιά είχε κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να τους αποσπάσει έστω και έναν βαθμό.
Έτσι, μέτα τον τελευταίο αγώνα της ομάδας, στήθηκε μια μικρή γιορτή, όπου οι αθλήτριες του Πανιωνίου παρέλαβαν, από τον Αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης και μέλος του Δ.Σ. του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. κ. Πολύδωρο Συρίγο, το κύπελλο και τα μετάλλια τους, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο, την κατάκτηση της πρώτης θέσης, έχοντας χάσει σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα, μόλις τρία σετ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες του Πανιωνίου, ήταν μικρότερες σε ηλικία από όλες τις αντιπάλους τους και ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκαν σε επίσημους αγώνες.

Συγχαρητήρια στους προπονητές Πόγκα Φωτεινή και Κωνσταντόπουλο Σπύρο αλλά και στις μικρές αθλήτριες, που προέρχονται όλες από τις ακαδημίες του Πανιωνίου, και απέδειξαν ότι έχουν λαμπρό μέλλον. 

Οι αγώνες της ομάδας μας:
1η αγωνιστική: ΓΣ Πετρούπολης Β' - Πανιώνιος Β' 1-3
2η αγωνιστική: Πανιώνιος Β' - Μιλων Γ' 3-0
3η αγωνιστική: ΑΟΝ Αργυρούπολης Γ' - Πανιώνιος Β' 0-3
4η αγωνιστική: Μίλων Β' - Πανιώνιος Β' 0-3
5η αγωνιστική: Πανιώνιος Β' - ΓΣ Ηλιούπολης Β' 3-0
6η αγωνιστική: Ολυμπιακός Γ' - Πανιώνιος Β' 0-3
7η αγωνιστική: Πανιώνιος Β' - Ένωση Ιλίου Β' 3-1
8η αγωνιστική: ΑΟΝ Αργυρούπολης Β' - Πανιώνιος Β' 1-3
9η αγωνιστική: ρεπό
10η αγωνιστική: ΑΓΟΓ Ευρυάλης Β' - Πανιώνιος Β' 0-3
11η αγωνιστική: Πανιώνιος Β' - Ολυμπιακός Β' 3-0

Οι αθλήτριες της ομάδας:
1. Αθανασοπούλου Ειρήνη
2. Γαλανού Άννα
3. Γκετσοπούλου Γεωργία
4. Γκίκα Στεφανία
5. Κακουλίδου Αγγελική
6. Καπενεκάκη Λίλα
7. Λαμπίρη Βασιλική
8. Ξεφτέρη Βασιλική
9. Παπαδοπούλου Ηρώ
10. Σολωμού Σοφία
11. Σουμελίδη Θεοδώρα
12. Συγκούνα Χριστίνα
13. Συρογιαννοπούλου Ερμιόνη
14. Τερζανλίδη Κυριακή



Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ούτε να το χαρούμε δεν μπορέσαμε!

Άγχος μέχρι το 80' περίπου, που μάθαμε πως έβαλε γκολ ο Σαριέγκι για να σωθούμε εμείς και μαθηματικά! Αν είναι δυνατόν!!!

Το κοράκι από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις του, με κάποια σφυρίγματα φάουλ, οπότε δεν ήταν έκπληξη που έπνιξε πεντακάθαρη ανατροπή-πέναλτι στον Φανούρη. Στη συνέχεια, το μόνο που καταφέραμε ήταν να δημιουργήσουμε 1-2 ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο (κι άλλες τόσες ευκαιρίες στο δεύτερο), όμως οι Σέρρες ήταν αυτοί που άγγιξαν το γκολ, με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο που τράνταξε το δεξί δοκάρι του Πρελ.
Δεν ξέρω εάν αξίζει να κάνω κριτική για τους παίκτες. Σήμερα πολύ καλός ήταν ο Κουμορτζί. Γενικά όλη η ομάδα κινήθηκε σε ρηχά νερά, και ίσως γι αυτό ξεχώρισα τον Κούμο ανάμεσα στους μέτριους. Καλούτσικοι και ο Φανούρης, και οι αμυντικοί.
Ο Πρελ δεν κάνει... Πρώτη φορά τον είδαμε, κι ελπίζω τελευταία. Είναι λύση έσχατης ανάγκης, για ομάδα γάμα εθνικής. Λάθος τοποθετήσεις, χωρίς εξόδους, ότι πήγαινε προς το τέρμα θα έγραφε, ευτυχώς το πιο απειλητικό σουτ κατέληξε στο δοκάρι, αλλιώς θα είχαμε δράματα. Τερματοφύλακας που αρχίζει τις τρίπλες εκτός περιοχής, και βάζει τον αντίπαλο επιθετικό μέσα στην περιοχή για να τον τριπλάει άλλη μια φορά πριν διώξει με τα πόδια, είναι επικίνδυνος. Δεν μου κάνει εντύπωση που είχε μείνει άνεργος, και εμείς τον μαζέψαμε από τα αζήτητα.

Ο Μήτρογλου δίκαια χειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο, όταν έγινε αλλαγή. Μεγάλη η προσφορά του φέτος, γράφτηκε το όνομα του στην ιστορία του Πανιωνίου δίπλα σε βαριά ονόματα. Καλή τύχη Κώστα, όπου κι αν πας. Μακάρι να μείνεις, εμείς σε θέλουμε και θα έχεις μια θέση στην καρδιά μας.

Κρίμα που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, να κλείσουμε με μια νίκη και να χαρεί ο κόσμος, να φωνάξει, να χειροκροτήσει, να εκτονωθεί. Μέχρι το τέλος, βγάλαμε τον καρκίνο. Διαδικαστικό το τελευταίο παιχνίδι.

Χρειαζόμαστε επειγόντως διοίκηση, χρήματα, στόχους, όραμα. Να κρατήσουμε τους παίκτες που πρόσφεραν, να ενισχυθούμε, να χτίσουμε μια ομάδα που του χρόνου δεν θα ξεκινήσει με το ένα πόδι στον τάφο.Άραγε θα μείνει ο Λεμονής? Θα υπάρξει σχεδιασμός για του χρόνου ή πλήρης διάλυση μέχρι να δούμε πότε κι αν θα βρεθεί κάποιος σοβαρός επενδυτής-πρόεδρος? Θα δούμε.

ΥΓ. Πιστεύω ακράδαντα πως το μεράκι και η προσωπική προσφορά άξιων ανθρώπων, μπορούνε να αλλάξουν όλο το κόσμο. Ο Πανιώνιος χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα πιστέψει, θα θελήσει να ταξιδέψει μαζί του, και θα δώσει κατ αρχάς ένα μέρος από τις ικανότητες του για να οργανώσει τον σύλλογο και τις ομάδες του/ τα τμήματα του. Τα χρήματα είναι δυστυχώς εκ των ουκ άνευ, αλλά... εάν κάποιος νέος σωτήρας τύπου Τσακίρη απλώς σπαταλήσει τα χρήματα του για την κάβλα του, είναι θέμα χρόνου να μας οδηγήσει και πάλι να παλεύουμε για την σωτηρία και την επιβίωση, γιατί το βέβαιο είναι πως κάποια στιγμή θα σου πέσει... 


Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μέγας Πανιώνιος

Τη μεγαλύτερη νίκη στην προσπάθεια του να κατακτήσει την δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στην Α1 πόλο των ανδρών σημείωσε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 11-6 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής και ξέφυγαν με πέντε βαθμούς από τους αντιπάλους τους στην τρίτη θέση και, από ‘δω και πέρα, θα παλέψουν για τη δεύτερη κόντρα στη Βουλιαγμένη, αφήνοντας τους «πράσινους» στην τέταρτη θέση να παλεύουν να την κρατήσουν από τη Χίο.

http://www.sport-fm.gr/article/468757

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Με 2 ασίστ του Φανούρη

Άντε, την σώσαμε και φέτος, αρκεί να πάρουμε έναν τουλάχιστον βαθμό με τον Πανσερραϊκό στο επόμενο παιχνιδάκι, για να τελειώσει και μαθηματικά κάθε πιθανότητα να κλαίμε στο τέλος.

Κερδίσαμε με 1-2 την Κέρκυρα, μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσε να εξελιχτεί πολύ καλύτερα εάν... δεν κλωτσούσαμε τις ευκαιρίες στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο (αχ ρε Σίτο 2 φορές έχασες πάλι τα άχαστα!), εάν ο καραγκιόζης ο διαιτητής δεν καταλόγιζε ανύπαρκτο πέναλτι και αποβολή στον Όμο, εάν δεν σταμάταγε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μήτρογλου που βρισκότανε πίσω από την σέντρα όταν έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, εάν ο Φανούρης που είναι υποψήφιος για MVP του Πανιωνίου δεν έχανε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-3 και να τελειώσουμε ήρεμα το παιχνιδάκι...

Αυτήν την φορά όμως καταφέραμε να μην χάσουμε βαθμούς στις καθυστερήσεις, κάναμε καλύτερη διαχείριση των τελευταίων λεπτών, αλλά και πάλι MVP κατά την γνώμη μου ήταν ο Μάχο, που κράτησε το μηδέν στο αυτογκόλ που πήγε να πετύχει ο Τσότσαλιτς, με σωστές τοποθετήσεις κατάφερε να αποσοβήσει κάθε κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί στην εστία μας, και νικήθηκε μόνο από το σημείο του πέναλτι.Η επιλογή του Μάχο να παίξει σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, ήταν σωστή (εκ του αποτελέσματος). Μακάρι να τον κρατούσαμε και του χρόνου, αλλά μάλλον ήταν η τελευταία φορά που τον είδαμε με την φανέλα της ομάδας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα, για όλη την προσφορά καθόλη την διάρκεια της χρονιάς. Μάχο, ευχαριστώ!

Πέρυσι κάποιοι μετρούσαν τις ασίστ του Τζαβέλα, φέτος μετράνε τα γκολ του Μήτρογλου (8 σε 9 παιχνίδια), άραγε τις ασίστ του Φανούρη τις μετράει κανένας? Πέραν του γκολ στην ΑΕΚ που ήταν από ασίστ του Γκαλίτσιου, πόσα γκολ θα είχε βάλει ο Μήτρογλου χωρίς τον Φανούρη να τον τροφοδοτεί?

Ο καθένας έχει την γνώμη του, αλλά για μένα φέτος οι πολυτιμότεροι παίκτες ήταν ο Μάχο και ο Φανούρης, και είναι κρίμα να του τρώει όλη την δόξα ο Μήτρογλου, που είναι εξαιρετικός σκόρερ , αλλά χάρη σε αυτόν φάνηκε και πόσο μεγάλη είναι η αξία του Φανούρη.

Με τον Λεμονή στην τεχνική ηγεσία, με ένα λογικό στήσιμο αυτής της ομάδας και παρά τα  όποια λάθη του, με την προσθήκη ουσιαστικά ενός επιθετικού που μπορεί να σκοράρει, ο Πανιώνιος στον δεύτερο γύρο μάζεψε το μάξιμουμ των βαθμών και πέτυχε τον στόχο της σωτηρίας (λογικά), ενώ με λίγη τύχη και με καλύτερες διαιτησίες (και διαχείριση των τελευταίων λεπτών ), θα διεκδικούσε μέχρι και θέση στην πεντάδα!!! Αυτό δείχνει πόσο εγκληματικές ήταν όλες οι ενέργειες του περασμένου καλοκαιριού, που οδήγησαν τον σύλλογο μας στην άθλια εικόνα του πρώτου γύρου. Θεωρώ πως ο Βεντούρης πέτυχε τον στόχο του, την σωτηρία της ομάδας. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του στο τιμόνι της ΠΑΕ, ελάχιστοι πίστευαν πως θα τα κατάφερνε, και γι αυτό αξίζει συγχαρητήρια. Ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί σύντομα κάποιος σοβαρός άνθρωπος να αναλάβει την τύχη της ομάδας μας, να αποκτήσουμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε, να κρατήσουμε όσους αξίζουν και προσέφεραν (Μάχο, Κοντοέ, Σιόβα, Μήτρογλου, Τσότσαλιτς, κλπ)

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Σιόβα γενικά για την φετινή του προσφορά, αλλά και ειδικότερα για τον πανηγυρισμό του στο υπερπολύτιμο γκολ που πέτυχε σήμερα. Καμία σχέση με άλλους που κάποτε επέλεξαν να πανηγυρίσουν μόνοι τους στο σημαιάκι του κόρνερ. Αυτός ο πανηγυρισμός ήταν μια βροντερή φωνή ότι υπάρχουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

ΥΓ. 
Ο Πανιώνιος μπορεί να επικράτησε με 2-1 της Κέρκυρας και να εξασφάλισε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην κατηγορία, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, Τάκης Λεμονής, ήταν εξοργισμένος με την διαιτησία του αγώνα.

"Δεν πάει άλλο. Δε γίνεται να γίνονται συνέχεια τέτοιου είδους λάθη εις βάρους μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής, αναφερόμενος στην φάση του πέναλτι, που σφυρίχτηκε κατά της ομάδας του.
Όσον αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και την νίκη επί των Φαιάκων, δήλωσε: "Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Έχουμε ακόμη δύο ματς και όλα μπορούν να γίνουν. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη, τόσο όταν παίζαμε δέκα παίκτες όσο κι όταν παίζαμε με έντεκα. Δίκαια κατακτήσαμε αυτή τη νίκη".

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

πρόγραμμα 2-3/4/2011

02/04/11 15.15 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
02/04/11 17.00 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ -
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ *
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
02/04/11 17.00 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
02/04/11 19.00 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
02/04/11 19.00 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ Α. ΒΑΡΙΚΑΣ
03/04/11 17.00 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
03/04/11 19.00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Με αφορμή

...το εξαιρετικό άρθρο του φίλου συμπλόγκερ brfunatic, που θα το βρείτε εδώ, έγραψα το πιο κάτω σχόλιο:


Είναι ντροπή η εργασιακή δουλεία όλων αυτών των απλήρωτων ανθρώπων που ασχολούνται με τα παιδιά μας. Είναι πραγματικοί ήρωες όσοι αντέχουν αυτήν την κατάσταση, άλλοι γιατί αγαπάνε υπερβολικά την δουλειά τους, άλλοι γιατί ελπίζουν να πληρωθούν κάποτε, άλλοι γιατί δεν έχουν βρει άλλη δουλειά σε αυτήν την οικονομική συγκυρία. Όλοι αυτοί είναι σε κατάσταση δουλείας, και πολλοί εξ αυτών έχουν υποχρεωθεί σε ανασφάλιστη και μαύρη εργασία (εκτός από απλήρωτοι)...

Όλοι όσοι αγάπησαν τον Πανιώνιο και κάποτε ασχολήθηκαν με αυτόν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο, θα πρέπει να κλαίνε για όσα συμβαίνουν. Εγώ δεν έχω όρεξη πλέον να γράφω αυτά που σκέφτομαι, με έχει πιάσει κατάθλιψη από την αηδία που αισθάνομαι.