Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

πορεία στο Σύνταγμα

 
 
Μεγαλειώδης πορεία 800-1000 Πανιωνίων,  που ξεκίνησε από την πλατεία και κατέληξε στην Βουλή. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ένα είναι σίγουρο: Μπορεί να μην ξέρουμε τίποτα άλλο παρά φήμες,  μπορεί να μην είμαστε πολλοί, αλλά δεν θα κάτσουμε ήσυχοι να ασελγήσουν πάνω στον Πανιώνιο, γιατί πάνω απόλα: 
Η Σμύρνη είναι ομάδα ιστορική,
και όποιος δεν το ξέρει, να πα να γαμηθεί!

Τσακίρη και Κιντή,
στα δύσκολα μουνόπανα την κάνατε μαζί!

Οε οε οε, οε οε οε,
εμείς θα σε κρατήσουμε στην άλφα ιστορικέ!

Οι κλέφτες είναι μέσα στην Βουλή,
αυτοί πρέπει να πέσουνε στην βήτα εθνική!!!



http://www.youtube.com/watch?v=_aRWuqcCzro&feature=player_embedded

9 σχόλια:

vyruss είπε...


Φώτοζζζ
http://imgur.com/a/6DHrV


amanAM είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=_aRWuqcCzro&feature=player_embedded

amanAM είπε...

ο ανηψιός μου, θεώρησε παράλογο να συμμετέχω σε μια πορεία για τον Πανιώνιο, την ώρα που γίνεται χαμός στην χώρα, που παίρνουνε κάθε μήνα μέτρα κατά του εισοδήματος μας, κατά των μισθών και των συντάξεων μας, και γενικά ξεπουλιέται η χώρα μας.

Του απάντησα τα εξής:

Θα μπορούσα κατ αρχάς να σου πω πως… σε μια εποχή που μας τα παίρνουν όλα, και κανένας δεν αντιδράει όντως, το να ρίξουν τον Πανιώνιο με ίντριγκες και γραφειοκρατικά τερτίπια μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο Πανιώνιος είναι η μόνη χαρά που μας απέμεινε, με 5-10 ευρώ κάθε 2 εβδομάδες μαζί με γνωστούς και φίλους διασκεδάζουμε, εκτονωνόμαστε, πειραζόμαστε, περνάμε την ώρα μας. Πιο φτηνά κι από το να τρώμε σποράκια στο παγκάκι. Κάποιοι παλεύουν πάνω από 4 μήνες να μην γίνει χωματερή κοντά τα αυθαίρετα τους. Φοβούνται μην χάσει αξία η περιουσία τους, το οικόπεδο τους, το σπιτάκι τους, αλλά δεν έχουν την ίδια αντίδραση στο ξεπούλημα της χώρας τους και στην επίθεση στον μισθό τους, στις συντάξεις τους, σε κάθε μορφής δικαίωμα που καταπατείται. Μοιάζει όντως παράλογο.

Το να διαμαρτύρεσαι για τον Πανιώνιο είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο: Η ομάδα της γειτονιάς μας δεν θα πέσει στην βήτα Εθνική στα χαρτιά, γιατί θα γίνει της Κερατέας. Ας πέφταμε στα γήπεδα. Ο στόχος είναι προφανής.

Το να διαμαρτυρόμαστε για τα νέα μέτρα, τα συνεχή μέτρα, κλπ, φρόντισαν όλοι (οι συνδικαλιστές, οι εργατοπατέρες, τα κόμματα και οι πολιτικοί μαζί με τους κοπρίτες και τους κηφήνες που τους συντηρούν στην εξουσία) να μην αφήνουν κανένα περιθώριο ελπίδας. Να κατέβουμε στους δρόμους για να γίνει τι? Ποιός είναι ο στόχος? Να φύγει το ΠΑΣΟΚ και να έρθει ξανά η ΝΔ? Να φωνάξουμε μέχρι να μας κυβερνήσει η Ντόρα ή η Παπαρήγα?

Εκτός κι αν θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας ο Τσίπρας ή ο Καρατζαφέρης. Εχθές ήμασταν λίγοι, ο καθένας διαφορετικός, ο καθένας με τα δικά του προβλήματα, αλλά δεν υπήρχε κανένας να καπελώνει την ιστορία, κανένας που να θέλει να εκμεταλλευτεί ή να καπηλευτεί το γεγονός, και παρόλο που ήταν μια δύσκολη μέρα (επόμενη του Πάσχα και ο κόσμος έλειπε) μαζευτήκαμε κάμποσοι. Ο Πανιώνιος δεν θα πέσει στα χαρτιά, γιατί δεν θα το αφήσουμε εμείς να συμβεί. Παρόλα αυτά, ο κόσμος είπε και κάποια συνθήματα που είχαν σαφή αναφορά και στην πολιτική κατάσταση. Εκτός των άλλων, ακούστηκαν και τα εξής συνθήματα:

Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή.
Πουτάν@ς γιε πρωθυπουργέ.
Οι κλέφτες είναι μέσα στην Βουλή, αυτοί πρέπει να πέσουνε στην βήτα εθνική.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
amanAM είπε...

Όλοι όσοι ενημερωθήκαμε και ήρθαμε στην πορεία, από τα μπλογκς και το φέησμπουκ το μάθαμε.

Τα μπλογκς δεν διοικούν την ομάδα, ούτε παίρνουν αποφάσεις. Θα το έκλεινα εδώ και τώρα το μπλογκ εάν πίστευα πως βλάπτει την ομάδα μας.

Αλλού είναι οι εχθροί, δεν είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων το πρόβλημα του Πανιωνίου.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
NK99 είπε...

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που πονάνε και κινητοποιούνται για τον Πανιώνιο ο σύλλογος δεν θα χαθεί ότι και να αποφασίσουν τα λαμόγια του ποδοσφαίρου.

Πρέπει ενδεχομένως όμως να σκεφτούμε ότι δρόμους και πορείες στο ποδόσφαιρο κάνουν όσοι δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Στους τρίτους μάλλον φαίνεται ότι ζητάμε να μας τη χαρίσουν....

amanAM είπε...

Mε όσους γνωστούς μίλησα εχθές κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία και στην πορεία, κανένας δεν ξέρει για ποιό ακριβώς λόγο διαμαρτυρόμαστε.

Δεν ξέρουμε ακριβώς που κόλλησε ο φάκελος, ακούμε φήμες και διαδόσεις, αλλά επισήμως έχουμε μαύρα μεσάνυκτα.

Ο λόγος της δικιάς μου συμμετοχής και της "διαμαρτυρίας" μου, ήταν ένας και ξεκάθαρος: Δεν θα κάτσουμε σαν τα πρόβατα να μας σφάξουν οι εχθροί μας. Θα αντιδράσουμε. Είμαστε εδώ. Ο ομιλητής από τους πάνθηρες τα είπε πολύ σωστά. Ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του, και πήγε για τους προσωπικούς του λόγους.

Εχθροί μας, πέραν των προφανών (ΑΕΛ, ΑΕΚ, κλπ), είναι και όσοι είναι εντός των πυλών και έχουν καταδικάσει τον Πανιώνιο να είναι ευάλωτος ή εκτεθειμένος.

Κάποιοι μέσα στον πανιώνιο προφανώς ευθύνονται που δεν αδειοδοτηθήκαμε. Αυτοί οι άνθρωποι θα χάσουν τον ύπνο τους από δω και πέρα. Θα υπάρξουν αντιδράσεις.

amanAM είπε...

Να επισημάνω ότι δεν διέγραψα εγώ τα σχόλια, αλλά ο συγγραφέας τους. Άκουσε για εισαγγελείς, και έκλασε μέντες ο ανώνυμος μάγκας...

Κατά τα άλλα, όλα σκατά. Νάναι καλά κάτι μάγκες του πληκτρολογίου, που προσφέρουν γέλιο.