Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Λιονέλ Μέσι

Δεν είναι απλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Είναι ένας μοναδικός παίκτης, με προσόντα υπερανθρώπου. Παίζει 2 τουλάχιστον παιχνίδια την εβδομάδα, χρόνια τώρα, είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, έχει άριστη ισορροπία, κι ένα μυστικό όπλο: Είναι μια ταχύτητα πιο γρήγορος από όλους τους άλλους.

Όποιος παρακολουθεί τις κινήσεις του Μέσι, απορεί πως κολλάει την μπάλα στα πόδια του, πως ντριπλάρει 2 και 3 παίκτες μέσα σε ένα τετραγωνικό μέτρο, πως συνεχίζει την προσπάθεια ενώ έχει χάσει την μπάλα και την ξανακερδίζει και συνεχίζει ακάθεκτος, πως βλέπει όλο το γήπεδο ποιός πάει που και πότε να δώσει την πάσα... 

Η εξήγηση είναι απλή: Όταν κινείται, είναι σαν να βλέπει τους αντιπάλους του σε slow motion, ο Μέσι έχει εκπληκτική ταχύτητα αντίληψης και αντίδρασης σε σχέση με τους αντιπάλους του. Είναι σαν να κάνει ζαβολιά, ενώ τρέχει με την μπάλα, αλλάζει πορεία και κίνηση, αγγίζει την μπάλα και την περνάει δίπλα τον ανήμπορο να αντιδράσει αντίπαλο, μέχρι να ανοιγοκλείσουμε  εμείς τα μάτια μας, αυτός έχει δει τι θα γίνει παρακάτω, έχει αποφασίσει τι θα κάνει, και το εκτελεί πριν προλάβει ο αντίπαλος να καταλάβει τι του συμβαίνει. Ακόμα και να θελήσει να τον κλαδέψει κάποιος αντίπαλος, δεν προλαβαίνει!

Ο Μέσι παίζει μπάλα, όπως κάποιοι άλλοι παίζουν σκάκι. Ξέρει τις κινήσεις του αντιπάλου, και εκμεταλλεύεται με τις κινήσεις του την εξέλιξη της φάσης.

Κατά την γνώμη μου, είναι ο σπουδαιότερος και ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής που έχει ποτέ παίξει μπάλα. Έχουν υπάρξει πολλοί άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, είχαμε και στην Ελλάδα έναν ανάλογο παίκτη, τον Βασίλη τον Χατζηπαναγή, αλλά κανένας δεν φτάνει αυτόν τον μικρό. Είναι μακράν ο καλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: