Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μάγκας!

Στρώθηκα μπροστά στην τηλεόραση να δω το τελευταίο παιχνίδι του Πανιωνίου, και είδα όλο το πρώτο ημίχρονο. 3-0 εύκολα και καθαρά, ο Αστέρας σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο έδειξε πια ομάδα άξιζε ακόμα λιγότερο από αυτόν να παραμείνει στην σούπερ-λίγδα.

Εν συνεχεία παρακολούθησα το δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού του Βόλου με τον Παναθλιακό. Παιχνίδι με φάσεις, με αγωνία, με ανατροπή στο σκορ και στα συναισθήματα (από 2-0 σε 2-2), με χαμένο πέναλτι στο 2-2, και με γκολ μαγκιάς στο τέλος, με αποτέλεσμα ο Βόλος του Μπέου να συμμετέχει στα play offs σαν πέμπτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ πέρυσι έπαιζε στην βήτα εθνική. Ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του για την προσωπικότητα του Μπέου, αλλά ο τύπος απέδειξε πως είναι μάγκας. Έφτιαξε ομάδα από το πουθενά και με το τίποτα, και πολύ θα ήθελα να μην λεγότανε Πανιώνιος η ομάδα που έβλεπα στο πρώτο ημίχρονο που παρακολούθησα, αλλά η ομάδα που παρακολούθησα στο δεύτερο και νίκησε δεύτερη φορά τον Βάζελο φέτος. 

Κάποια στιγμή κάνοντας ζάπινγκ, είδα πως βάλαμε και γκολ της τιμής, χάσαμε 3-1 τελικά. Να που τελικά, έχουμε κι εμείς τιμή. Δεν χάσαμε παρθένα από τον ήδη υποβιβασμένο και προφανώς απογοητευμένο Αστέρα, που έπαιζε στις ίδιες άθλιες γηπεδικές συνθήκες με εμάς, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να μας ρίξει 3 τεμάχια παρόλο που διέθετε την χειρότερη επίθεση του φετινού πρωταθλήματος. 

Μια χρονιά ξεφτίλας, τελείωσε με άλλη μια δόση ξεφτίλας. Ευτυχώς που Πανιώνιος δεν είναι μόνο αυτοί. Πανιώνιος είναι και τα κοριτσάκια του βόλεϊ που γέμισαν σήμερα με τις φωνές και τα πανηγύρια τους το κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης και νίκησαν σε όλες τις κατηγορίες τις πρώτες θέσεις.
Είναι τόσο όμορφο θέαμα να βλέπεις και να ακούς όλα αυτά τα παιδιά, που δεν μπορούν να μου χαλάσουν την διάθεση οι κακομαθημένοι περαστικοί μισθοφόροι του ποδοσφαίρου  που διασύρουν το όνομα της ομάδας μας.


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην αγνοεις το γεγονος οτι τερματοφυλακας ηταν ο Παναγοπουλος που ειχαμε τονισει απο την αρχη οτι δεν κανει για Α-Β εθνικη.

IWN1998 είπε...

Δεν φταίει ο Παναγόπουλος τόσο zouri. Η άμυνα ήταν για γέλια στο Α μέρος. Κέντρο δεν υπήρχε. Κομμένη στη μέση. Η ομάδα είναι της πλάκας με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που την έσωσαν. Σε αυτές και σε ορισμένους νέους με πάστα πραγματικού ποδοσφαιριστή πρέπει να στηριχτούμε.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Τα ίδια θα έγραφα κι εγώ ρε Αντώνη, άν τα έβλεπα τα παιχνίδια. Οι μελαγχολικές σκέψεις ωστόσο είναι οι ίδιες, είτε τα είδε κάποιος είτε τα παρακολουθούσε απ' το ράδιο...

΄Ενα παρήγορο για μένα είναι πως ο τερματοφύλακας δέν ήταν ο Πρέλ, που μού αρέσει πολύ. Έως το 3-0 δέν ήξερα ποιός έπαιζε σήμερα...κι έλεγα ρε γαμώτο ΑΥΤΟΣ τρώει 3...τί στο διάολο, αλλά μόλις άκουσα για Παναγόπουλο ανακουφίστηκα!
Δέν ξέρω, αλλά νομίζω πως άν φύγει ο Μάχο, θα έχουμε έναν ισάξιο τερματοφύλακα τού χρόνου.
Επίσης, φαίνεται να ανατέλλει για τα καλά, το άστρο τού Κολοβού.

Προσπαθώ ρε παιδιά να βρώ τα καλά για να μού φύγει η αίσθηση τής ξεφτίλας...

cdu είπε...

Είδα μόνο το διάστημα που φάγαμε το δεύτερο και το τρίτο. Συγγνώμη αλλά το δεύτερο ήταν προσφορά καταστημάτων Σιόβα. Μην τα ρίχνουμε όλα στο τερματοφύλακα.

Το θέμα είναι ότι φοβάμαι ότι δεν έχουμε γλυτώσει ακόμη και ότι θα κυλιστούμε και άλλο στο βούρκο με αδειοδοτήσεις, στημένα, ενημερότητες.

Σκεφτόμουν τον Μπέο. Όχι δεν τον γουστάρω στον Πανιώνιο (και ας είναι Πανιώνιος) όπως δεν γουστάρω τον Ψωμιάδη ή τα κολλητηλίκια με τον γάβρο.

Αλλά γουστάρω ρε παιδιά να τους τα χώνει και να τους ξεφτιλίζει στο ίδιο τους το παιχνίδι. Και από πάνω, γουστάρω τις μωρές παρθένες του ΠΟΚ και τους ψευτοδημοσιογράφους να διαμαρτύρονται λες και το ποδόσφαιρο το έκανε μπουρδέλο ο Μπέος, λες και δεν έχουμε 40 και βάλε χρόνια ξεφτίλας με τις πράσινες και κόκκινες και κίτρινες παράγκες, λες και τα πέτσινα του Κόκαλη τα έκανε ο Μπέος, λες και ήταν ο Μπέος που έκλεβε παίκτες από τους μικρούς.
Έρε και να γίνει καμιά πλάκα και να βγεί Τσου Λου.

cdu είπε...

Δεν κρατιέμαι
Διάβασα ένα παπάρα ονόματι Σάββα Λιβάνιο να γράφει άρθρο στο sport24 με τίτλο "Δεν σέβονται τον ΠΑΟ..." και εκεί που σκεφτόμουν

"γιατί ρε, τί είναι ο βάζελος, εικόνισμα ή η σημαία μας",

διάβασα το σχόλιο / απάντηση ενός μάγκα - γειά στο στόμα του - που έγραψε

"κ.Λιβάνιε με συγχωρείται αλλά για απαντήστε μου στο εξής: Ο κ.Κάκος (με Πανιώνιο) και ο κ.Δαλούκας (με Άρη) σέβονταν τον Παναθηναϊκό όταν σφύριζαν πέναλτυ ανύπαρκτα υπέρ του;Σε καμία περίπτωση δεν αντιλέγω οτι υπήρξαν αδικίες αλλά μην μου λέτε οτι δεν σέβονται τον Παναθηναϊκό...όταν και αυτόν όπως και τον Ολυμπιακό τους βοηθούν πετώντας τα μάτια του κοσμάκι εξω...Όσο το θέμα του κ.Μπέου ουδέν σχόλιον...είναι όπως τα είπατε..."

amanAM είπε...

Κατ αρχάς ο Παναγόπουλος δεν έχει ευθύνη στα γκολ, όπως είπαν και άλλοι. Ίσα ίσα, στάθηκε αξιοπρεπέστατα το παιδί. Ένα λάθος έκανε μόνο, σε μια φάση που έπαιξε σαν λίμπερο και στραβοκλώτσησε την μπάλα, αλλά όταν κλωτσάς την μπάλα μέσα σε μια λίμνη με νερά, έχεις πολλά ελαφρυντικά. Αμέσως μετά το διόρθωσε το λάθος του.

Εμένα ο Πρελ δεν μου άρεσε. Θα μου πείτε, καλά από μια φορά έβγαλες συμπέρασμα? Δεν χρειάζομαι να τον δω δεύτερη, όταν την πρώτη που τον είδα έκανε τρίπλες σε επιθετικό που τον μαρκάρισε, τι άλλο να περιμένω να δω? Ο τύπος είναι επικίνδυνος!

Αυτός που ήταν άσχετος, και χάρισε 2 γκολ στον Παναθηναϊκό, ήταν ο Μαρούλης, ο τρίτος τερματοφύλακας του Βόλου, που έπαιξε αναγκαστικά γιατί όλοι οι άλλοι ήταν τραυματίες (ή τιμωρημένοι?/δεν ξέρω)...

2 γκολ γιατί σε στημένα έκατσε στήλη άλατος. Ο Παναγόπουλος είναι πολύ καλύτερος από τον Μαρούλη!

(να συγκρίνουμε παρόμοιους τερματοφύλακες)

amanAM είπε...

Για τον Βόλο ένα θα πω:
2 νίκες με τον ΠΑΟ (μέσα-έξω), 2 νίκες με την ΑΕΚ (μέσα-έξω) και ένα χι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, στην επιμέρους μεταξύ τους βαθμολογία είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς με διαφορά.

Οι Βάζελοι λένε και ξαναλένε πως είναι καλύτεροι από τον Ολυμπιακό (του Πειραιά) γιατί νίκησαν στο ΟΑΚΑ, και έπρεπε να νικήσουν στο Καραϊσκάκη εάν τους άφηνε ο διαιτητής...

Ας ακολουθήσουν την ίδια λογική, και να μας πούνε εάν είναι καλύτεροι και από τον Ολυμπιακό του Βόλου! Το ίδιο και η ΑΕΚούλα.

Ναι, ο Μπέος είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, και ούτε εγώ θα τον ήθελα στον Πανιώνιο. Αλλά θα ήθελα πολύ έναν Πανιώνιο να πετυχαίνει ότι και ο Βόλος φέτος. Δεν με ικανοποιεί απλώς να σωζόμαστε.

Αμφιλεγόμενες προσωπικότητες είναι και ο Κόκκαλης, είναι και ο Μαρινάκης (φίλος του Μπέου), είναι και ο Βγενόπουλος, ο Πατέρας, και οι διάφοροι περίεργοι που είναι στα διοικητικά και κατέχουν μετοχές όσων κατακρίνουν κάποιους σαν τον Μπέο.

Ο Μπέος δεν είναι σε τίποτα χειρότερος από τους διάφορους Βαρδινογιάννηδες. Απλώς έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν μια επικοινωνιακή εικόνα πως είναι σημαντικοί και σπουδαίοι, και ο Μπέος τους απομυθοποιεί. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του παράγοντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου made in Greece. Ο Μπέος!

Ο πρώην δικός μας ήταν καλύτερος? Πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιός είσαι... Ο προσωπικός φίλος του Μάκαρου, αυτός που εθεωρείτο γραφικός από τους γραφικούς, μας οδήγησε στην βήτα εθνική, άσχετα εάν με τις επιλογές Βεντούρη την σκαπουλάραμε και φέτος. Πέρυσι μας έσωσε ο Παράσχος, φέτος ο Λεμονής και ο Μήτρογλου, του χρόνου ποιός θα μας σώσει?

IWN1998 είπε...

Μήπως θα πρέπει πια να μη μας έλκει το μοντέλο Μπέου (...και όχι μόνον) δηλαδή οι καραβιές παικτών λεγεωναρίων; Είμαι σίγουρος ότι μπορεί του χρόνου να φορτώσει άλλους το καράβι των μανατζαρεων στο Βόλο. Και γιατί έχει τόσο καλό δούναι και λαβείν με τους μανατζαρέους ο Μπέος ή ο Μάκαρος; Γιατί απλά τους φοβούνται οι μανατζαρέοι... Αλλά είναι αυτό το σπορ που θέλουμε να βλέπουμε;

amanAM είπε...

Όχι, δεν μου αρέσει το μοντέλο "φέρνουμε καραβιές ξένων", αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το αποκαλείς μοντέλο Μπέου. Θα το αποκαλούσα μοντέλο Τσακίρη με εκφραστή του τον Κιντή.

Να αραδιάσω τις καραβιές Πούπων, Οκπάκων, κλπ? Δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Ο Μπέος αν μη τι άλλο, ακολουθώντας αυτό το μοντέλο έφερε παίκτες που κάτι άξιζαν.

Εγώ ονειρεύομαι έναν Πανιώνιο με Ελληνόπουλα κατά βάσιν. Ελληνόπουλα από τα σπλάχνα του, με μερικές προσθήκες από άλλες ομάδες, και 2-3 άντε 4 ξένους που κάτι αξίζουν.

Θεμιστοκλής είπε...

Μοντέλο Μπέου είναι με την έννοια, ότι επειδή ακριβώς οι μανατζαρέοι τον φοβούνται, φορτώνουν το καράβι με παίκτες που αξίζουν...
Ενώ, το δικό μας καράβι φορτώθηκε με κάθε λογής περισσεύματα, καθώς τους δικούς μας επικεφαλής φαίνεται δεν τους είχαν σε καμμιά υπόληψη.
Μακάρι, πάντως ο Πανιώνιος να μπορέσει ν΄ακολουθήσει το δρόμο που προτείνεις. Στο παρελθόν έχει δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει.

amanAM είπε...

Α, τώρα κατάλαβα!

ok then, εάν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στο μοντέλο Τσακίρη (έχω λεφτά για πέταμα, είμαι κορόιδο για μάδημα αλλά αισθάνομαι πονηρός και έξυπνος), στο μοντέλο Τσακίρη-Κιντή (φέρτε καραβιές, ότι νάναι, όλο και κάποιος θα αξίζει και θα τον πουλήσω ακριβά μια μέρα για να βγάλω τα σπασμένα) και στο μοντέλο Μπέου (φέρνω καραβιές από αξιόλογους, γιατί εάν με κοροϊδέψουν οι μανατζαρέοι θα τους κόψω τον κώ..), προτιμάω το τρίτο.

amanAM είπε...

Πάντως, επειδή ακούω το ραδιόφωνο του σπορ εφ εμ, αυτοί που θα έπρεπε να απολογούνται (στους φιλάθλους αλλά και στους οπαδούς τους) για τα χάλια του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και για τα χάλια της ομάδας τους, έχουν επικεντρωθεί στον εύκολο στόχο, την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Μπέου.

Ας πήγαινε ο Παναθηναϊκός μέσα στον Βόλο, να έριχνε 5-6 γκολάκια, να μιλάνε τώρα όσο θέλουνε για τον Μπέο. Εάν δεν έπαιζε ο πιτσιρικάς τερματοφύλακας, ούτε τα 2 γκολ δεν θα έβαζε.

Η βία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι παιδί του Μπέου? Δεν είναι υποπροϊόν του πρωταθλητισμού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και των άλλων μεγάλων?

Πριν το χθεσινό παιχνίδι, όλοι καταπολεμούσαν την βία, και ο Μπέος τορπίλισε το καλό κλίμα, με τις δηλώσεις του ή με τις μπάλες που πετάξανε?

amanAM είπε...

Και για να τελειώνουμε: Πέρυσι, που βρισκόταν ο Μπέος σχεδόν κάθε Κυριακή?

Στα επίσημα του ΟΑΚΑ δεν ήτανε?

Ποιός βγήκε πρωταθλητής? Ο ΠΑΟ δεν βγήκε? Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Γιατί φωνάζει ο ΠΑΟ από την αρχή του πρωταθλήματος? Προφανώς γιατί ο Μπέος από κάτοικος ΟΑΚΑ κατέληξε προσωπικός φίλος και κολλητός του Μαρινάκη. Ποιός πήρε φέτος το πρωτάθλημα? Ο Ολυμπιακός. Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Να συμφωνήσω με όλους όσους δεν θέλουν Μπέους στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά να φύγουν πρώτοι αυτοί που χρησιμοποιούν Μπέους για να πάρουν πρωταθλήματα...