Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

πρώτος τελικός: 9-9

Δύσκολη ομάδα η Σαβόνα, γυμνασμένη και τεχνική, έχασε την ψυχραιμία της μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο και καταφέραμε να καλύψουμε μια διαφορά 3 γκολ και να πάρουμε την πολύτιμη ισοπαλία. Είχαμε και την ευκαιρία να κάνουμε και την ανατροπή, αλλά το τελευταίο σουτ έγινε υπό ασφυκτική πίεση και χωρίς καθαρό μυαλό. Το αδύνατο σημείο της ομάδας μας ήταν το μεγάλο αρχικό άγχος και οι χαμένες επιθέσεις με τον παίκτη παραπάνω σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Πέρασαν υπερβολικά πολλές ανεκμετάλλευτες! Αν θυμάμαι καλά, βάλαμε μόνο 4-5 γκολ σε καμιά δεκαπενταριά τέτοιες επιθέσεις... Με τέτοια ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, δεν νικάς.

Φανταστική ατμόσφαιρα στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, που γέμισε με κόσμο, με φωνές και με τραγούδια.Καθόλη την διάρκεια, ακόμα κι όταν το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο, ο κόσμος ενίσχυσε την ομάδα, και στάθηκε στο πλευρό της. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο, που πήρε άριστα δέκα, ήταν κόσμιος ακόμα και όταν οι διαιτητές είχαν αλλοπρόσαλλες αποφάσεις!

Στον δεύτερο τελικό, θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Οι Ιταλοί ήταν και είναι το φαβορί, πήραν σχετικά εύκολα ένα μεγάλο προβάδισμα στο σκορ, με πιο σωστή διαχείριση του τελευταίου οκταλέπτου θα είχαν πάρει και την νίκη. Ψυχολογικά θα αισθάνονται πως εύκολα θα πάρουν την νίκη και το Ευρωπαϊκό κύπελο στην έδρα τους, διότι είναι εμφανώς καλύτερη ομάδα Αυτές είναι οι ιδανικές συνθήκες και προϋποθέσεις, για να μεγαλουργήσουν οι Ελληνικές ομάδες. Όταν κανένας δεν ποντάρει πάνω μας, τότε είναι που κάνουμε την υπέρβαση οι Έλληνες. Ελπίζω να δικαιωθώ στην πρόβλεψη μου, και να πάρουμε στην Ιταλία το πρώτο Ευρωπαϊκό κύπελο στην ιστορία της ομάδας μας.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-2, 4-2.

Ένα φανταστικό απόγευμα που θα θυμάμαι για πάντα.

2 σχόλια:

NK99 είπε...

Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για καλύτερη ομάδα αλλά σημασια έχει ότι ο Πανιώνιος προσπάθησε για το καλύτερο και έδειξαν οι παίκτες του μεγάλα ψυχικά αποθέματα και θα πρεπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτή την ομάδα. Δεν ξέρω αν θα έχουμε ξανά την ευκαιρία για κάποιο τίτλο δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών.
Θεωρώ απιστευτα άδικο όμως αυτή η ομάδα να παίζει 3-4 χρόνια τώρα σε υψηλό επίπεδο και να μην πάρει ένα τίτλο. Έφτασε σε τελικούς πρωταθλήματος, κυπέλου, ευρωπαικού κυπέλου και από στατιστική άποψη να το δει κανείς κάτι πρέπει να πάρει γιατί το αξίζει όπως και οι άνθρωποι που έκαναν αυτή την προσπάθεια.

amanAM είπε...

Πράγματι, η ομάδα του πόλο μας έχει προσφέρει πολλές χαρές, έφτασε πολλές φορές στην πηγή τα τελευταία χρόνια, αλλά νερό δεν ήπιε.

Φέτος θα ήταν η χρονιά μας, αλλά ένεκα η κρίση και η ανέχεια, χάσαμε ένα μέρος από την δύναμη μας, παρόλα αυτά έχουμε ανταγωνιστική ομάδα. Εάν αντί να αποδυναμωθούμε μπορούσαμε με κάποιο μαγικό τρόπο να κρατηθούμε ή και να ενισχυθούμε περαιτέρω, τότε θα τα παίρναμε όλα φέτος.