Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Στημένα

Το μεσημέρι, σε ραδιοφωνική εκπομπή του sport fm που μιλάνε με τον κόσμο, τηλεφώνησε κάποιος οπαδός του Παναθηναϊκού και έβγαζε λογίδριο σχετικά με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, θεωρούσε πως ήταν στημένο, διότι δεν μπορεί ο Πανιώνιος να παίρνει το χι από τον Ολυμπιακό.

Το χι του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού του φάνηκε προφανώς απόλυτα φυσιολογικό αποτέλεσμα της ομάδας του!

Αναρωτιέμαι, τι το παράξενο είχε το αποτέλεσμα του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό?
Φέτος, παρά τα χάλια μας, εντός έδρας έχουμε νικήσει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΑΡΗ, και φέραμε ισοπαλίες 1-1 με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εκτός έδρας έχουμε χάσει από Ολυμπιακό Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, κερδίσαμε τον Άρη, και πήραμε το χι με την ΑΕΚ. Έχουμε μαζέψει 11 βαθμούς εντός έδρας και 4 εκτός, με τους "μεγάλους"... Πήραμε κι άλλους 14 βαθμούς μέχρι τώρα, από όλους τους υπόλοιπους!!

Ο Ολυμπιακός, έπαιζε όντως χαλαρά, είχε όμως πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, θα έπαιρνε ένα ξεκούραστο διπλό εάν από την εύνοια της τύχης δεν ισοφαρίζαμε με μια κόντρα στον Σβέρκος.

Με το που έγινε το 1-1, ο Ολυμπιακός που δήθεν ήθελε να μας δώσει το χι, βγήκε μπροστά και εάν δεν έδιωχνε πάνω στην γραμμή ο Κοντοές, θα είχε πετύχει εύκολα και γρήγορα το 1-2.
Στην συνέχεια, ο Ριέρα βλακωδώς αποβλήθηκε, κι έτσι δεν μπήκε ο Παντελιτς που ήταν έτοιμος να μπει, και ο προπονητής του Ολυμπιακού προτίμησε να σιγουρέψει το αποτέλεσμα, αφού δεν είχε λόγους να ρισκάρει με 10 παίκτες για να πάρει την νίκη. Εάν ο Ολυμπιακός ήθελε να μας δώσει το χι λόγω κάποιας συμφωνίας, τότε γιατί ετοίμαζε τον Πάντελιτς? Ή μήπως πιστεύει έστω και ένας πως... εάν δεν έδιωχνε ο Κοντοές την μπάλα στην γραμμή, θα βάζαμε κι εμείς δεύτερο γκολ!!!
Το πιο καλό σχόλιο για τα στημένα, το έκανε ο δημοσιογράφος: Κάποιος είχε παίξει 9 παιχνίδια, και είχε πιάσει ήδη τα 8 από αυτά, τελευταίο ήταν το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα εναντίον της Χιχόν. Βέβαιος πως έχει νικήσει στο στοίχημα, έγινε έξαλλος όταν η Μπάρτσα έφερε 1-1 τελικά και αυτός πήγε στον κουβά. Έλεγε και ξανάλεγε λοιπόν, πως... το έστησε η Μπαρτσελόνα για να μην πληρώσουν αυτόν(!) οι στοιχηματικές  εταιρείες.

Με αυτά και με τα άλλα, όλοι κάνουμε κάποιες προβλέψεις. Όταν δεν δικαιωνόμαστε, είμαστε βέβαιοι πως υπήρξε συνωμοσία που δεν την μυριστήκαμε,  ενώ όταν πετύχουμε την πρόβλεψη, τότε οι υποψίες μας ήταν σωστές. Έτσι θεωρούμε πως παντού και πάντα, όλα είναι στημένα. Το ίδιο συμπέρασμα και όταν δικαιωνόμαστε, αλλά και όταν όχι!



1 σχόλιο:

amanAM είπε...

Όντας φύσει καχύποπτος άνθρωπος, θα θεωρήσω πως το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο, είναι στημένο να έρθει χι.

Φυσικά, είτε έρθει 0-0, είτε 2-2, είτε 8-8 (!), εγώ θα έχω αποδείξει ότι είχα καταλάβει ότι ήταν στημένο να έρθει χι.

Εάν δεν έρθει χι, πράγμα απίθανο, θα είναι γιατί έριξαν στάχτη στα μάτια μας, είτε γιατί μπήκε ένα γκολ κατά λάθος και ο αντίπαλος όσο κι αν είχε το ελεύθερο να ισοφαρίσει, δεν τα κατάφερε από ανικανότητα.

Υπάρχει πιθανότητα να υπήρξε κόντρα στήσιμο, κάποια υποομάδα να έστησε διαφορετικά το παιχνίδι, και να κατάφεραν να πετύχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν αυτοί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν στημένο το παιχνίδι, το αντίθετο.

Ο λόγος που τα γράφω αυτά, δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο, παρά να καταδείξω το παράλογο των συλλογισμών και των επιχειρημάτων περί στημένων.

Δεν θεωρώ απίθανο ή αδύνατο να στήνονται παιχνίδια. Αντιθέτως το θεωρώ πιθανότατο. Αλλά όσο και να το αναλύουμε, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.