Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ελληνικός αθλητισμός

Στην χώρα μας, το μοντέλο που προτιμήθηκε (και επιβλήθηκε) ήταν να γίνουν ανώνυμες εταιρείες οι ποδοσφαιρικές ομάδες και οι ομάδες του μπάσκετ, ενώ στα υπόλοιπα αθλήματα (βόλεϊ - πόλο κλπ, ακόμα και ο στίβος) υπήρξε ένας αντίστοιχος ημιεπαγγελματισμός που οδήγησε τα Ελληνόπουλα στις καφετέριες, ενώ γεμίσαμε με διάφορους ντοπαρισμένους Αλβανούς, Γεωργιανούς κλπ που έπαιρναν μετάλλια και διακρίσεις με τις Εθνικές ομάδες μας, καθώς και κάθε άλλης προέλευσης αθλητές να αγωνίζονται στην  Ελλάδα για τις Ελληνικές ομάδες ... Πήξαμε σε κίτρινους πράσινους και μαύρους και έχουμε ελάχιστους Έλληνες αθλητές... Από τα χιλιάδες παιδιά που γεμίζουν τις ακαδημίες όλης της χώρας, ελάχιστα συνεχίζουν και γίνονται αθλητές. Το 99% αυτών θα καταλήξουν καπνιστές-τηλεθεατές.

Ταυτοχρόνως, ο χορός των εκατομμυρίων που σκορπίστηκαν από τον ΟΠΑΠ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τους χορηγούς κλπ, μάζεψαν στον χώρο των διοικήσεων των ομάδων παράγοντες αμφίβολης και αμφιλεγόμενης ποιότητας, όπως προσελκύονται οι μύγες στα σκατά.

Οι οπαδοί και οι φίλαθλοι "εκπαιδεύτηκαν" για πολλές δεκαετίες να ανέχονται κάθε ύποπτη συναλλαγή που θα έδινε πόντους, τίτλους και διακρίσεις στις αγαπημένες τους ομάδες, καθώς και σωτηρίες... Κριτές και σχολιαστές όλου του συστήματος, έγιναν άνθρωποι σαν τον Μπέο και τον Κούγια. Περιμένω με αγωνία να τοποθετηθεί και ο Μάκης Ψωμιάδης, ο καλός φίλος του πρώην μεγαλομετόχου και προέδρου του Πανιωνίου. Ο tempora o mores λέω εγώ όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι στον Αστερίξ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ που χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά και σε όποιον μιλάει γενικότερα, ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την εξυγίανση του χώρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου! 

Στη χώρα μας που πολλές φορές οι ίδιοι οι γονείς ταΐζουν με ντόπες για να πάρουν κάποια μόρια τα παιδιά τους για την πιθανή εισαγωγή τους σε κάποιο ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ή για να πάρει μια μεταγραφή-βόλεμα με προοπτική επαγγελματικής καριέρας, το να κρίνουμε τι λένε άνθρωποι του υποκόσμου, είναι επιεικώς αστείο. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης γίνονται κομπίνες ιδίως στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Όμως εκεί, όταν υπάρξουν υπόνοιες ή στοιχεία, υπάρχει και κάποια τιμωρία, κάποια κάθαρση έστω για τα μάτια του κόσμου. Εδώ έχει εμπεδωθεί σε τέτοιον βαθμό η διαφθορά και η βρώμα και η ατιμωρησία, που όταν υπάρχουν στοιχεία και καταγγελίες, απλώς κουνάμε το κεφάλι μονολογώντας ότι το ξέραμε ή τουλάχιστον το είχαμε υποψιαστεί!

Ο Κούγιας κατήγγειλε κάποια πράγματα που λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε ή τα υποψιαζόμαστε. Ο Κούγιας πριν διατελέσει πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, έχει ένα παρελθόν στον χώρο του ποδοσφαίρου με πολλές ιδιότητες. Τώρα ξύπνησε και αντιλήφθηκε τι συμβαίνει? Και που είπε κάποια πράγματα ένας άνθρωπος του ύψους ενός Κούγια, τι θα αλλάξει?

Την στιγμή που ολοκληρώνεται η χρεοκοπία αυτής της διεφθαρμένης χώρας, το να ασχολούμαστε με το εάν ο Μπέος ελέγχει ή όχι τους διαιτητές, είναι επιεικώς αστείο. Κι αν δεν είναι ο Μπέος αυτός ο άνθρωπος, κάποιος άλλος θα είναι! Τι αλλάζει?

Ο Γιόνσον λίγο πολύ είπε πως όλα είναι σκατά στην χώρα μας. Να το δεχτώ. Σκατά όλα και στον Πανιώνιο (αφού σε μας παίζει ο ίδιος), που είχε Σουηδό προπονητή στην αρχή της χρονιάς, και παίκτες Σουηδούς, Κροάτες, Γάλλους, Ισπανούς, Αυστριακούς, Γερμανούς, Βόσνιους, Γεωργιανούς, Νιγηριανούς, Γκανέζους, Λιβεριανούς, Αλγερινούς, Ουρουγουανούς Βραζιλιάνους, και κάθε λογής άλλους από κάθε γωνιά του κόσμου. Άντε εμείς είμαστε σκατά. Εσείς που έχετε έρθει από κάθε γωνιά του πλανήτη τι είσαστε? Καλύτεροι? Στις χώρες σας όλα ήταν αγγελικά, αλλά ήρθατε εδώ στο σκατομέρος? Εάν θυμάμαι καλά, ο Γιόνσον ήταν αυτός που συνέστησε στον Στόρε πως όλα είναι καλά εδώ, και να έρθει... Τι έγινε ρε Γιόνσον εν τω μεταξύ?

Αν και δεν ήθελα και εξακολουθώ να μην θέλω να τσιμπήσω το δόλωμα να ασχοληθώ με την βρωμιά του επαγγελματικού αθλητισμού, αφού δεν θεωρώ μείζον το πρόβλημα αυτό αλλά όλη αυτήν την κουβέντα που ξεκίνησε την θεωρώ προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, η πάγια άποψη μου είναι μια: Ερασιτεχνικός αθλητισμός εδώ και τώρα,  προσβάσιμος για όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας. 

ΥΓ. Σε λάθος μέρος χτύπησε το τσουνάμι. Εδώ έπρεπε να χτυπήσει, να ισοπεδώσει τα πάντα, μπας και ξεκινήσουμε από την αρχή σε άλλη βάση.

5 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Εχουμε πολύ πιο σοβαρα προβλήματα για να ασχοληθούμε. Απλά το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δείχνει και το πρόβλημα της κοινωνίας μας.

amanAM είπε...

Τυχαία φτάσαμε εδώ?
Δεν νομίζω!

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=89448

NK99 είπε...

Συμφωνώ με ότι έγραψες και αυτό με το τσουνάμι το σκέφτηκα και εγώ με το που άκουσα την είδηση.

Πρέπει όμως να είσαι πιο προσεκτικός στα σχόλια σε σχέση με τους εξυγιαντές του ποδοσφαίρου γιατί θα πρέπει να δημοσιεύεις πρόγραμμα για το που θα βρίσκεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μπορούν να σε βρούν οι Τσετσένοι και οι Ρώσοι....

amanAM είπε...

:-)

Μπα, οι Τσετσένοι και οι λοιποί δεν θα πείραζαν ποτέ κάποιον σαν κι εμένα. Πέραν την πλάκας, περισσότερη μπέσα έχει ο υπόκοσμος, παρά οι καθώς πρέπει.

Κατά τα άλλα, ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Παρασκευής στο "Απήλιον". Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν δεν ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατό του. Ο Κροάτης επιθετικός υποβλήθηκε σε θεραπεία και το Σάββατο στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με την Λάρισα θα κριθεί η συμμετοχή του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μάχο, Κολοβός.

Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο της Νέας Σμύρνης και θα ξεκινήσει στις 15:00.

amanAM είπε...

Άλλο ένα σχετικό και ενδεικτικό:

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=89514