Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Σήμερα 26/3/11 στις 5 το απόγευμα, αντιμετωπίζουμε την ομάδα του Ηρακλή, στα πλαίσια του πρωταθλήματος γυναικείου βόλεϊ για τις θέσεις 7-12. Ήδη, μετά την νίκη της ομάδας μας με την Λάρισα (εντός) και τον Πανελλήνιο εκτός, η υπόθεση της παραμονής έχει τελειώσει, και τώρα παίζουμε για την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Αυτό το Σάββατο δεν έχει ούτε ποδόσφαιρο, ούτε πόλο, ούτε μπάσκετ. Το γυναικείο βόλεϊ μπορεί να μας δώσει την χαρά να φωνάξουμε υπέρ του Πανιωνίου. Μπάσκετ αύριο στην Καβάλα...

Εγώ προσωπικά, πήρα λίγη δόση προχθές και εχθές. Υπάρχει ένα τουρνουά στους μίνι παίδες, στην Βουλιαγμένη. Οι μικροί μας άσσοι νίκησαν προχθές τους αντίστοιχους της Βουλιαγμένης Β , ενώ εχθές το βράδυ έχασαν από την Βουλιαγμένη Α. Σήμερα έχουν 2 αγώνες, στις 12 με τα Χανιά, και στις 8μιση το βράδυ με το Παλιό Φάληρο. Το τουρνουά τελειώνει για την ομάδα μας, αύριο στις 9μιση το πρωί εναντίον του Παναθηναϊκού. Η Βουλιαγμένη Α και το Π Φάληρο είναι οι πιο δυνατές ομάδες (αυτήν την στιγμή), πιο έτοιμες και πιο δουλεμένες. Ο Πανιώνιος (σε αυτές τις ηλικίες) έχει πιο καινούργια παιδιά και χρειάζονται χρόνο. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουν και με τα Χανιά, όπως τα κατάφεραν με την Βουλιαγμένη Β. Με τον Παναθηναϊκό θα το παλέψουμε για την τρίτη θέση, ενώ το Π Φάληρο με την Βουλιαγμένη για τις 2 πρώτες, εκτός κι αν δούμε εκπλήξεις.

Το βράδυ υπάρχει και ο αγώνας της Εθνικής, στην Μάλτα στις 9 και μισή. Άντε να δούμε τι θα δούμε!

ΥΓ. Εδώ και κάμποσο καιρό, έχω γνωρίσει και τον κυρ Δημήτρη. Είναι ένας συνταξιούχος που αντί να τρέχει στα καφενεία ή να κάθεται μπροστά στο χαζοκούτι, τρέχει και παρακολουθεί αγώνες, ότι μπορεί περισσότερο.  Λέει πως το ρεκόρ του είναι ότι παρακολούθησε σε μια μέρα 11 αγώνες. Ο τύπος είναι άπαιχτος! Τις τελευταίες 2 μέρες έχει "εγκατασταθεί" στην Βουλιαγμένη και παρακολουθεί το τουρνουά των μίνι παίδων!!! Παρακολουθεί όλες τις ομάδες και όπου κι αν πας να δεις κάτι από Πανιώνιο, κάπου τριγύρω είναι... Αυτός μάλιστα, είναι πραγματικά άρρωστος με τον Πανιώνιο! Πιστεύω πως εάν καταγραφόταν κάπου η δραστηριότητα του, θα είχε μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

ΥΓ2.  Η πιο αδύνατη ομάδα του τουρνουά ήταν ο ΝΑΟΒ2. Όμως η ύπαρξη και μόνο αυτής της ομάδας, δείχνει το βάθος της δουλειάς που γίνεται στην Βουλιαγμένη. Η δεύτερη πιο αδύνατη ομάδα ήταν τα Χανιά, που νίκησαν μόνο τον ΝΑΟΒ2, και απόσπασαν ισοπαλία το Σάββατο από τον Πανιώνιο.
 Σήμερα Κυριακή 27/3 ο Πανιώνιος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό (που είχε 2 νίκες με Χανιά και ΝΑΟΒ2) ενώ ο Πανιώνιος μια νίκη και μια ισοπαλία (με τα Χανιά). Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Πανιώνιος επικράτησε με 2 γκολ διαφορά, και κατέλαβε τελικά την 3η θέση στο τουρνουά.
Φοβερό ντέρμπι εξελίχτηκε το τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά, ανάμεσα στις 2 μέχρι τότε αήττητες ομάδες, στο τέλος του 3ου οκταλέπτου το παιχνίδι ήταν ισόπαλο, αλλά στο τέλος επικράτησε η αντικειμενικά καλύτερη ομάδα του τουρνουά, το Παλιό Φάληρο, ενώ ο ΝΑΟΒ κατέκτησε την δεύτερη θέση.

Θα ήθελα να επισημάνω το εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες, παίκτες, προπονητές, το αθλητικό ιδεώδες και η άμιλλα ήταν το κυρίαρχο στους αγώνες αυτούς, το θέαμα υψηλού επιπέδου, όλα τα παιχνίδια ήταν εξαιρετικά και τυχεροί όσοι τα παρακολουθήσαμε, με αποκορύφωμα τον σημερινό "μικρό τελικό" με νικητή τον Πανιώνιο, και τον μεγάλο τελικό με νικητή το Π Φάληρο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.

Και τώρα, γκρίνια time:    :-)
Άψογη διοργάνωση, αλλά... το πάρκινγκ του Ομίλου Βουλιαγμένης μόνο για μέλη, και το μόνο μέρος να παρκάρουμε οι φιλοξενούμενοι γονείς ήταν δίπλα στην πίσω είσοδο του κολυμβητηρίου. Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, η πόρτα αυτή ήταν ανοικτή. Την Παρασκευή ανοιγόκλεινε, ενώ το Σαββατοκύριακο ήταν κλειστή με αλυσίδες και λουκέτα. Πρόσχημα ότι ήθελαν να ελέγχουν ποιός μπαινοέβγαινε. Όμως... ουδείς έλεγχος υπήρξε στην κύρια είσοδο. Όποιος ήθελε έμπαινε, ξέφραγο αμπέλι. Το μόνο που συνέβη λοιπόν, ήταν ότι μας καψονάρανε κανονικά οι διοργανωτές της Βουλιαγμένης, ποδαρόδρομος σε ανηφόρα.

Παράξενη λαχειοφόρος αγορά συντελέστηκε κατά την διάρκεια του τουρνουά, που την προωθούσαν τα παιδάκια για ενίσχυση στα έξοδα κάποιου τουρνουά στην Κροατία.
3 από τα δώρα ήταν είδη από κάποιο sex house!!! Όλα τα έχω δει, αυτό δεν το είχα ξαναδεί... (ακολουθούν διευκρινίσεις στα σχόλια)

Αντώνης

ΥΓ3. Ήττα στο βόλεϊ με 2-3. Χάρη στον κερδισμένο πόντο, ανεβήκαμε ακόμα μια θέση. Εκεί που παλεύαμε για την σωτηρία μας, τώρα έχουμε αφήσει πίσω μας 4 ομάδες. Τα σετ: 25-21, 27-25, 13-25, 17-25, 16-18


9 σχόλια:

amanAM είπε...

Έκανα αναζήτηση στο google, και μόλις έγραψα sex house, βγήκε σαν επιλογή το sex house Γλυφάδας, και υποθέτω πως πρόκειται γι αυτό.

Μαγαζί με είδη για ex treme sports. Σκανδαλιστικός τίτλος μαγαζιού, για να τραβάει την προσοχή. Έξυπνο.

tsines είπε...

στο βόλλευ ανδρών τι γίνεται ρε παιδιά , ξέρεις κανένας ;

cdu είπε...

Τελείωσε. Μείναμε από λάστιχο, χάσαμε αρκετά ματς στο τέλος και τερματίσαμε δεύτεροι, πίσω από τα Ταταύλα (4 βαθμοί διαφορά).
Του χρόνου πάλι.

tsines είπε...

κρίμα γιατί ήταν ευκαιρία να δούμε την ομάδα Α2 ... ας ελπίσουμε να συνεχίσει η ομάδα για του χρόνου ώστε να πιάσει το σημαντικό αυτό στόχο

amanAM είπε...

Εδώ και καιρό, αναρωτιέμαι τι είναι καλό και τι κακό, και άκρη δεν βγάζω...

Ήδη τα έξοδα διατήρησης τόσων "ερασιτεχνικών" ομάδων είναι υψηλό. Ο Πανιώνιος με ελάχιστους χορηγούς, ελάχιστα μέλη, και χωρίς κάποιους να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να πετάνε τα λεφτά τους, δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τις καθαρίστριες!

Έχουμε και λέμε:
Α1 το γυναικείο μπάσκετ και βόλεϊ.
Α1 το αντρικό πόλο, και μάλιστα πρωταγωνιστεί και έχει φτάσει στον τελικό του ΛΕΝ ΤΡΟΦΥ.
Α1 το γυναικείο πόλο.
Χάντμπολ, Αντρικό βόλεϊ, στίβος...

Όλα αυτά, σημαίνουν ταξίδια για τα εκτός έδρας παιχνίδια, προπονητές, βοηθοί, φυσιοθεραπευτές και ιατρικό τημ, οδοιπορικά-μισθοί παικτών, έξοδα γηπέδων και εξοπλισμού...

Εδώ και καιρό, έχουν κοπεί οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο. Πως θα συντηρηθούν όλα αυτά, και από που θα αντληθούν κονδύλια για την επιπλέον ανάπτυξη των τμημάτων αυτών?

Το μπάσκετ είναι ανεξάρτητο, αλλά η ΠΑΕ έχει και αυτή πέσει πάνω στις πλάτες του Ερασιτέχνη. Τι να λέμε τώρα, πέραν από τις όποιες μαύρες τρύπες, όλος ο Πανιώνιος (και προφανώς όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι) είναι πηγάδια δίχως πάτο.

Τα τελευταία χρόνια, απότι λέγεται, ο Τσακίρης τσοντάρισε από εδώ και από εκεί, κι έτσι... πήραμε το πρωτάθλημα στην Α1 μπάσκετ γυναικών, φτιάξαμε μια ομάδα στο πόλο να πρωταγωνιστεί, κλπ. Κι αν δεν έχουν διαλύσει τα τμήματα τώρα, οφείλεται στην υπομονή που κάνουν όλοι, αλλά και στο ότι που να πάνε όταν και οι άλλες ομάδες έχουν παρόμοια προβλήματα?

Το να ανέβει κατηγορία το αντρικό βόλεϊ, είναι τιμητικό για τον σύλλογο, αλλά... κάτι τέτοιο θα αύξανε και τα έξοδα. Πόσοι παρακολουθούν το βόλεϊ? 5? 10 άνθρωποι?

Πόσοι πληρώνουν κάποιο εισιτήριο? Κανένας!

Έτσι, δεν χτίζονται ομάδες. Δεν ανεβαίνουν κατηγορίες.

Η οικονομική κατάσταση είναι τραγική, και η συγκυρία είναι αποθαρρυντική, δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα.

Ίσως η απώλεια κατηγοριών σε κάποια αθλήματα να είναι μονόδρομος. Ακόμα και για την ΠΑΕ. Εκεί που θα έπρεπε να επενδύσει κόπο και χρόνο ο Πανιώνιος, κατά την γνώμη μου, είναι στα παιδιά και στις ακαδημίες, να γίνει ο Πανιώνιος ένα μελίσσι από παιδάκια που θα γίνουν Πανιωνιάκια κατ' αρχάς, και θα παίξουν μια μέρα για την φανέλα και τον σύλλογο. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να ξαναγίνει ερασιτεχνικός. Τι δουλειά έχουμε εμείς στα επαγγελματικά αθλήματα, όταν δεν έχουμε φράγκο?

panthiras83 είπε...

EIPES AKRIBOS TA PRAGMATA OPOS EXOYN STON ERASITEXNI.AN OLA TA TMIMATA POY ANEFERES LOITOYRGOYSAN OPOS TO MPASKET O ERASITEXNIS THA EIXE KAI PLEONASMA.APLA FILE ANTONI KAKI DIAXIRISI,LATHOS ANTHROPI,XORIS ,MERAKI,K.L.POLA AKOMA.

amanAM είπε...

Για να μην αδικούμε κανέναν, το μπάσκετ είναι αξιοζήλευτο μεν, αλλά έχει ένα πλεονέκτημα: Δεν χρηματοδοτεί την ανδρική ομάδα του μπάσκετ. Έτσι, με σωστές ενέργειες και χρηστή διαχείριση, έχει επιτύχει την άνθιση των "μικρών" τμημάτων.

Τα άλλα τμήματα όμως, "χρηματοδοτούν" όλες τις "μεγάλες" ομάδες, ακόμα και του γυναικείου μπάσκετ.

Τα δε λειτουργικά έξοδα ενός γηπέδου μπάσκετ, δεν συγκρίνονται με τα λειτουργικά έξοδα μιας πισίνας...

amanAM είπε...

πάνω απόλα, το μεράκι και η σύμπνοια!

panthiras83 είπε...

OTI KANEIS ME MERAKI KAI SOSTI DIAXIRISI OLA APODIDOYN.THA MPOROYSAN NA DOYLEBOYN ME PEDIA APO TIS AKADIMIES,KAI NA MIN PLIRONOYN TOSOYS KSENOYS.DES TO POLO OI MIKROI,EKTOS APO KANA DYO,TA ALLA PEDIA EINAI PANIONAKIA,ARA EXOYNE PSIXI,KAI TO GOYSTAROYNE.[LAPAS PANTHIRAKI]