Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

"στημένα" ...

Ε ρε τι θα γινότανε σήμερα, τι θα έλεγε ο κόσμος όλος για το παιχνίδι εάν στον χθεσινό αγώνα Μπάγερν Ίντερ μια από τις 2 ομάδες ήταν Ελληνική, και ιδίως εάν ήταν ο Πανιώνιος η μια εξ αυτών!!!

Ποιός θα αμφέβαλλε πως ο σκηνοθέτης του παιχνιδιού δεν θα ήταν ο Αχιλλέας Μπέος, πως όλο το αποτέλεσμα βρωμάει γιατί κάποιοι θα κονόμησαν από την διπλή ανατροπή? 
Ποιός θα αμφέβαλλε ότι ήρθε η ώρα να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για να μάθουμε εάν υπήρξαν απειλές με Τσετσένους κλπ? 

Η Ίντερ ξεκίνησε με την πλάτη στον τοίχο, αφού στην έδρα της είχε ηττηθεί με 0-1. Παρόλα αυτά, προηγήθηκε στο Μόναχο, με γκολ που είναι οφ σάιντ. Είναι 100 φορές πιο οφσάιντ από αυτό που ανακάλυψαν τα τζιμάνια της Ελληνικής δημοσιοκαφρίας στο γκολ με κόντρα στην πλάτη του Σβέρκου στο ματς με τον Ολυμπιακό. 
Εν συνεχεία, η Μπάγερν ισοφάρισε με γκολ-δώρο του τερματοφύλακα της Ίντερ, και προηγήθηκε με 2-1 (3-1 στο σύνολο) με ασσίστ του αμυντικού της Ίντερ στον επιθετικό της Μπάγερν.
Κατόπιν τούτου, οι παίκτες της Μπάγερν αφού κλωτσούσαν μακριά το ένα άχαστο μετά το άλλο, φτάσανε στο σημείο να στέλνουν την μπάλα να σταματάει μόνη της στην γραμμή του τέρματος, για να μην μπει κι άλλο γκολ!!!
(κάτι ανάλογο με την απόκρουση του Κοντοέ στην γραμμή, λίγο πριν την αποβολή του Ριέρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που κανένας δεν αμφιβάλλει ότι μας το έδωσε το χι....)

Έτσι στο τέλος, 2 λεπτά πριν την λήξη, όταν έγινε το τελικό 2-3 (συνολικά 3-3) και προκρίθηκε τελικά η Ίντερ, κάποιοι πραγματικά θα κονόμησαν. 
Ακόμα κι αν πάει όλος ο κόσμος στον κουβά, κάποιοι κονομάνε... Πρώτοι και καλύτεροι οι στοιχηματικές εταιρείες!
Το σχόλιο μου δεν αποσκοπεί να δώσει άλλοθι στις πιθανές κομπίνες που πράγματι θα γίνονται. Αλλά δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν να περιμένουμε στην γωνία να βρίσουμε, να κατακρίνουμε, να ανακαλύψουμε συνωμοσίες και πλεκτάνες σε κάθε παιχνίδι. Ακόμα κι έτσι να ήτανε, είναι άρρωστο να ασχολούμαστε και να παρακολουθούμε κάτι που θεωρούμε τόσο άρρωστο. Είμαστε άχρηστοι να οργανώσουμε το παραμικρό, αλλά αυτοί που στήνουν τα παιχνίδια σκηνοθετούν με τόση επιτυχία τις χαμένες ευκαιρίες και τα γκολ την κατάλληλη στιγμή, οι δε παίκτες εκτελούν τα πάντα στην εντέλεια... Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Χαλαρά λοιπόν. Ένα παιχνίδι είναι. Ένα θέαμα. Λάθη γίνονται, και από τους διαιτητές, και από τους προπονητές, και από τους παίκτες, και από τις διοικήσεις. Κουβέντα να γίνεται δεν είναι κακό, αλλά εάν δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι με 2 φάσεις το παιχνιδάκι με την Λάρισα από 3-1 μπορεί να γίνει 3-3, τότε κακώς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Το χθεσινό παιχνίδι της Μπάγερν με την Ίντερ, έπρεπε να είναι στο 5-0 τουλάχιστον, αλλά αντ αυτού ήταν μόνο 2-1, με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι Ιταλοί να το κάνουν 2-3 και να βρούνε πορτοφόλι πέφτοντας σώοι από την Ακρόπολη. Έτσι είναι η μπάλα. Όποιος δεν το αντέχει, ας ασχοληθεί με το πλέξιμο.

Το χθεσινό παιχνίδι και ο "άδικος" αποκλεισμός της Μπάγερν, είναι η αιτία που το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ στην Ευρώπη τουλάχιστον. Είναι απρόβλεπτο, έχει συγκινήσεις, αγωνία, τύχη, ανατροπές. Δεν νικάει ο καλύτερος, αλλά ο πιο ικανός να νικήσει και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του. Νικάει αυτός που πιστεύει στην νίκη και το παλεύει ακόμα κι αν όλα δείχνουν χαμένα. Η πίκρα που είχαμε σαν οπαδοί του Πανιωνίου για τους χαμένους βαθμούς, δεν μας άφησε να χαρούμε το θέαμα στο παιχνίδι που παρακολουθήσαμε με την Λάρισα, αλλά θεωρώ πως είμαστε τυχεροί που είδαμε ένα τέτοιο παιχνίδι με 6 γκολ, με ανατροπές, με αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό. 

Με αυτό το πρίσμα πρέπει να παρακολουθούμε το παιχνίδι, και ακόμα και όταν υποψιαζόμαστε άλλα παιχνίδια, να μην αφήνουμε την καχυποψία μας να μας στερεί την χαρά. Δεν αξίζει να χαλιόμαστε. Ούτε να ασχολούμαστε με κοντούς ή με χοντρούς που αλληλομηνύονται...


2 σχόλια:

IWN1998 είπε...

ΣΩΣΤΟΣ. Δεν μπορουμε να χαρούμε το θέαμα του πραγματικού ποδοσφαίρου απ' όσα γίνονται ή στήνονται στο εικονικό σκηνικό του περίγυρού του...

amanAM είπε...

Τι μεγάλη έκπληξη ήταν αυτή σήμερα!!! Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός του Βόλου από τον τελικό, που πιθανόν θα οδηγούσε σε έξοδο στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να στρέψει τα φώτα της ΟΥΕΦΑ στην ομάδα του Μπέου!

Δεν το περίμενα!!!

Σήμερα ανακοίνωσε ο Μπέος ότι το καλοκαίρι αποχωρεί από τον Βόλο. Τις προάλλες είχε πει πως δεν τρώει ξαναζεσταμένο φαγητό, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ν Σμύρνη.

Ας το ελπίσουμε. Δεν θα τον κρίνω ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν Πανιώνιο. Θα τον κρίνω σαν άντρα που οφείλει να τιμάει τα παντελόνια του, και να τηρεί όσα λέει ο ίδιος.