Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

προς την διοίκηση του Πανιωνίου

Το έχω ξαναρωτήσει, αλλά θα το ρωτάω συνέχεια: Γιατί κάθε φορά που πηγαίνουμε στο γήπεδο, πρέπει να υποστούμε σωματικό έλεγχο από τους μπάτσους? Αποδεχτήκαμε να φακελωθούμε με την κάρτα φιλάθλου, υποτίθεται ότι μας παρακολουθούν κάμερες, και δεν είπαμε κουβέντα. Και όμως, ο εξευτελισμός και ο σωματικός έλεγχος στην είσοδο, καλά κρατούν.

Γιατί μας κατάσχουν στην είσοδο ψιλά και αναπτήρες? Όταν αγοράσουμε ένα νερό ή αναψυκτικό από την καντίνα ή τους πλανόδιους, σε ψιλά δεν μας δίνουν τα ρέστα? Σε τι αποσκοπεί η κατάσχεση των ψιλών στην είσοδο?
Γιατί στο γήπεδο του Ολυμπιακού δεν τους ψάχνει κανένας, όλοι μπαίνουν σαν αξιοπρεπείς άνθρωποι μέσα στο γήπεδο, με τους αναπτήρες τους και τα ψιλά τους? Αυτοί είναι φίλαθλοι άλφα διαλογής, ενώ εμείς είμαστε βήτα?

Παρακαλώ να μου απαντήσει κάποιος από την διοίκηση. Γιατί τέτοιος εξευτελισμός, κάθε φορά που πάμε στο γήπεδο? Άλλωστε, εάν λίγες ώρες πριν το παιχνίδι, θέλω να μπω στην εξέδρα, και να κρύψω οτιδήποτε, βεγγαλικά, καπνογόνα, αντικείμενα προς ρίψη, κλπ, ποιος θα με εμποδίσει? Οι μπάτσοι στην είσοδο?
Έχουμε προηγούμενο αλητείας, σε αντίθεση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού ας πούμε?

Έστειλα σχετικό email στην διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά απαξίωσαν να μου απαντήσουν… Επίσης διαμαρτυρήθηκα για τις συνθήκες στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, που οι καντίνες έκρυβαν τα νερά, και πουλούσαν προς δυόμιση ευρώ ένα ποτήρι με παγάκια, με λίγες σταγόνες κόκα κόλας μέσα… Απαξίωσαν επίσης να μου απαντήσουν. Σιγά μην θεωρούσαν χρέος να απαντήσουν σε έναν πελάτη τους, που αγόρασε 4 διαρκείας!!!

Δεν νομίζω ότι θα πάρω απάντηση, αλλά τέλος πάντων, θα επιμείνω μέχρι να απαντήσουν.

5 σχόλια:

τρελοπανιωνιος είπε...

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ... ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΟΥ ...!! ΟΥΓΚΑΝΤΑ....

Steve είπε...

Πολύ σωστά τα λες φίλε! Επιτέλους κάποιος βάζει πρακτικά θέματα που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να λυθούν από την ΠΑΕ. Τους είχα στείλει κι εγώ ένα email πριν από κανέναν χρόνο αλλά "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Είναι όντως τελείως προσβλητικό και υποτιμητικό να σε ελέγχουν σαν εγκληματία οι μπάτσοι στην είσοδο και επιπλέον να μην αφήνουν να περάσεις μέσα ένα νεράκι για το παιδί σου. Τι να πω;

Έχεις επίσης δίκιο και για τα απαράδεκτα αναψυκτικά και ό,τι άλλο πουλιέται και σερβίρεται αρκετά ακριβά, σε συνθήκες αμφιβόλου υγιεινής. Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Μετά το κλείσιμο της 1 για τα παιδιά, η πρόσβαση στη 2 είναι για φιλάθλους ή για ζώα; Ερώτηση κάνω.

Μην περιμένεις όμως να γίνει τίποτα γιατί ελάχιστοι αντιλαμβάνονται πόσο υποβαθμίζεται το προϊόν που λέγεται "Πανιώνιος-ποδόσφαιρο". Ο λόγος είναι ότι ελάχιστοι στην ΠΑΕ έχουν γνώση του αντικειμένου με το οποίο ασχολούνται. Κατά συνέπεια οι υπηρεσίες προς τους πελάτες τους είναι κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν τους.

amanAM είπε...

Η φτήνια και ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν, φαίνεται από το πρόγραμμα, πέρυσι ήταν ένα πολυσέλιδο περιοδικό, και τώρα έγινε ένα φθηνό δισέλιδο. Τι φοβούνται? Μήπως δεν αγοράσουμε τον Πανιώνιο Κόσμο? Τον αγοράζουμε έτσι κι αλλιώς, για να ενισχύσουμε την μια και μοναδική Πανιώνια εφημερίδα.

Πέρυσι, αλλά κυρίως πρόπερσι, κάθε τρεις και λίγο, την μια κάποιος χορηγός πρόσφερε μπλουζάκια στα παιδιά, άλλος καπελάκια, άλλος κάτι μακρόστενα πλαστικά μπαλονάκια που όταν τα χτυπάς μεταξύ τους ακούγονται σαν ταμπούρλα, κλπ.

Ούτε την ανάγκη από ένα καπελάκι έχουμε, ούτε από ένα μπλουζάκι για τα παιδιά. Αλλά η κίνηση ήταν όμορφη. Ένοιωθες ότι κάποιος, κάτι σου προσφέρει...
Τώρα, μπαίνουμε σαν τα ζώα, ανάμεσα από τα ζώα τους μπάτσους, μας φέρονται σαν ζώα, και η διαφορά είναι φανερή.

Έστειλα ξανά email στην ΠΑΕ αλλά και στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο. Πέρυσι, μου είχαν απαντήσει σε άλλα emails που είχα στείλει, και διαμαρτυρόμουνα για κάτι. Φέτος, απάντηση δεν παίρνω. Κι αυτό είναι ενδεικτικό της νεότερης νοοτροπίας.

Πέρυσι για παράδειγμα, είχα διαμαρτυρηθεί γιατί στον αγώνα με τον Άρη, είχαν την μαθητική εξέδρα στην 1, και τα παιδιά, δίπλα τους κι απέναντι, είχαν τους Αρειανούς, κι έτσι τα παιδάκια, όχι μόνο καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού ακούγανε όλα τα υβριστικά συνθήματα των Αρειανών, σε κάποια φάση, κατά την διάρκεια της ανάπαυλας, οι Αρειανοί πετούσαν αντικείμενα προς τα παιδάκια. Τι θα γινόταν εάν το έκαναν και κατά την διάρκεια της εξόδου από το γήπεδο?

Τότε μου απάντησαν...
Με ευχαρίστησαν για τις υποδείξεις, και θα παίρνανε μέτρα, για επόμενη φορά.

amanAM είπε...

Από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, έλαβα την πιο κάτω απάντηση:

Αγαπητέ κύριε Μάγγο

Σας ζητώ κατ’ αρχάς συγνώμη, για τη μη απάντηση της πρώτης επιστολής που στείλατε. Μου ανατέθηκε να απαντώ εγώ στα mails των φιλάθλων μόλις πρόσφατα και γι αυτό δεν είχα λάβει το πρώτο σας mail.

To θέμα που θίγετε, δηλαδή ο σωματικός έλεγχος στην είσοδο, είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Πανιώνιος. Η Αστυνομική Διεύθυνση έχει την ευθύνη για την τήρηση της τάξης και των μέτρων που λαμβάνει. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται και ο σωματικός έλεγχος ο οποίος γίνεται σε όλα τα γήπεδα, με ιδιαίτερη ένταση μάλιστα στις λεγόμενες «κοινές» θύρες, όπως είναι η Θύρα 2 (και η 3) του γηπέδου μας. Ο σωματικός έλεγχος γίνεται ακόμα και στις Θύρες 5-6 που είναι VIP, ίσως πιο διακριτικός αλλά γίνεται.
Αυτό που ισχυρίζεστε για το Καραϊσκάκη δεν το γνωρίζω και δεν αποτελεί επιχείρημα. Ο Ολυμπιακός που έχει ως Υπεύθυνο Ασφαλείας τον πρώην Αττικάρχη της ΕΛΑΣ, τις κρατικές διασυνδέσεις κλπ. μπορεί όντως σε κάποιες Θύρες «ακριβές» ή VIPS να μην γίνεται σωματικός έλεγχος. Εγώ πάντως στον πρόσφατο αγώνα μας είδα να γίνονται σωματικοί έλεγχοι σε Θύρες του συγκεκριμένου γηπέδου. Δυστυχώς στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά σε όλα. Αυτό που θίγετε ίσως είναι ένα από αυτά…

Για το θέμα του προηγούμενου mail σας για τον αγώνα με Εργοτέλη, έχετε απόλυτο δίκαιο και ήδη έγινε αυστηρή σύσταση στον ιδιοκτήτη του μπαρ. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων του ήταν απαράδεκτη και του επισημάνθηκε πως την επόμενη φορά θα καταγγείλουμε τη σύμβαση που έχει. Πρέπει να ξέρετε ότι δυστυχώς τα μπαρ του γηπέδου υπόκεινται σε ένα καθεστώς αυτονομίας λόγω της σύμβασης την οποία κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Είναι στα προσεχή σχέδια της διοίκησης να αναθεωρήσει αυτή τη σύμβαση, κάτι για το οποίο όμως χρειάζεται και συναίνεση του Ερασιτέχνη.

και απάντησα τα πιο κάτω:

Κατ αρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση.
Είμαι 47 χρονών, ταξιδεύω αρκετά, και τα τελευταία χρόνια (από προσωπική παραξενιά) δεν χρησιμοποιώ με τίποτα τα αεροπλάνα, γιατί θεωρώ εξευτελιστικό τον τρόπο ελέγχου πριν την επιβίβαση. Μάλιστα, στην Γερμανία και στην Ιταλία, ταξιδεύω μέσω Πάτρας και οδικώς, και με μεγαλύτερο κόστος (και οικονομικό και χρόνου). Μοναδική εξαίρεση πέρυσι που πήγα στην Αγγλία, και εκνευρίστηκα τόσο πολύ, που ενώ πρέπει να πάω φέτος, δεν το αποφασίζω, γιατί είναι δύσκολο να πάω οδικώς.

Στο Ολυμπιακό, πήγα πέρυσι στον αγώνα με τον Πανιώνιο, και φέτος στο ίδιο παιχνίδι. πέρυσι πήγα στην θύρα που είναι πίσω από το τέρμα, ακριβώς απέναντι από τους φανατικούς, ενώ φέτος, πήγα στην θύρα που είναι ακριβώς απέναντι από τους επίσημους.

Ούτε πέρυσι ούτε φέτος, υπήρξε ο παραμικρός έλεγχος. Ρώτησα κάποιους οπαδούς του Ολυμπιακού, εάν υπόκεινται σωματικό έλεγχο σε άλλα παιχνίδια, και μου είπαν πως ποτέ δεν συμβαίνει αυτό τα τελευταία χρόνια.

Όταν πέρασα τον σωματικό έλεγχο στην θύρα 2 (μετά τον φετινό αγώνα στο Καραϊσκάκη), ρώτησα τον επικεφαλής αξιωματικό γιατί τέτοια διαφορά, μου είπε πως ο Ολυμπιακός προφανώς χρησιμοποιεί σεκιούριτυ, ενώ εμείς χρησιμοποιούμε την αστυνομία, και αυτοί κάνουν την δουλειά τους καθώς πρέπει.

Πράγματι, εάν είναι θέμα τσατσιλικίου του Ολυμπιακού, καλό θα είναι να βρούμε έναν τρόπο να τον μιμηθούμε σε αυτό το θέμα, γιατί πραγματικά αισθανόμαστε πολίτες β κατηγορίας.

amanAM είπε...

Θεωρώ σημαντικό να λαμβάνουν υπ όψιν τους τα emails με τα όποια παράπονα ή παρατηρήσεις -υποδείξεις, γιατί έτσι μπορούμε να αισθανθούμε ότι μας αντιμετωπίζουν σοβαρά.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά, που έκαναν τον κόπο, και ασχολήθηκαν με τις παρατηρήσεις μου. Ελπίζω στο μέλλον να λυθεί το θέμα με τον σωματικό έλεγχο.

Εαν γινόταν έλεγχος ουσίας ίσως να ήμουνα πιο ανεκτικός, αλλά θεωρώ ότι επί της ουσίας τίποτα δεν ελέγχουν, όλο αυτό γίνεται για τα μάτια του κόσμου και για να μας εξευτελίσουν.