Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

τύχη και ικανότητα

Μετά από έναν μέτριο αγώνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 0-1 την Δυναμό Βουκουρεστίου, ομάδα που δεν φάνηκε ικανή να κάνει ούτε μια φάση σε ολόκληρο το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, έβαλε ο Καραγκούνης ένα γκολ περίπου στο 80, που πέρασε την μπάλα ανάμεσα από 42 πόδια αλλά δεν βρήκε πουθενά, ενώ στην συνέχεια, οι Ρουμάνοι έχασαν πέναλτυ. Η ανικανότητα του Παναθηναϊκού, φάνηκε μετά από αυτά, όταν στις μόνες 2 ευκαιρίες που δημιούργησε στην πιο ανοιχτή άμυνα των Ρουμάνων στα τελευταία λεπτά, δεν μπόρεσαν να βάλουν εύκολα γκολ και να κάνουν το 0-2 να τελειώσουν το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ από την άλλη, παίζοντας εναντίον της Μπενφίκα, αφού γλύτωσε από το 0-1 σε διάφορες φάσεις, μετά από σουτ που τράνταξε το δοκάρι της, κατάφερε και έβαλε ένα γκολ, και ενώ η Μπενφίκα βρέθηκε σε 4-5 περιπτώσεις τουλάχιστον τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της, κατάφεραν να χάσουν όλες τις ευκαιρίες για να ισοφαρήσουν, και έκαναν ήρωα τον Σάχα.

Έτσι, η ιστορία έγραψε:
ΑΕΚ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-0
ΝΤΥΝΑΜΟ-ΠΑΟ 0-1

Βλέποντας εχθές και τα 2 παιχνίδια, βλέποντας τα απανωτά λάθη της τακτικής γενικότερα αλλά και τα ατομικά κάθε παίκτη των 2 Ελληνικών ομάδων (και όχι μόνο), χάρηκα μεν γιατί η Ελλάδα μάζεψε κάποιους βαθμούς, που εαν συνεχιστούν οι επιτυχίες θα βελτιώσουν την θέση μας, πόσες ομάδες βγάζουμε στα Ευρωπαϊκά κύπελα και από ποιόν προκριματικό θα ξεκινάνε, αλλά... πικράθηκα κιόλας, γιατί η τύχη ήταν πιο σημαντική από την ικανότητα τους, ενώ η δικιά μας η ομάδα, εδώ και πολύ καιρό, έχει τσακωθεί με την τύχη της.

Δεν αμφιβάλλω ότι πέραν της τύχης, υπάρχει και η ικανότητα, η μαχητικότητα που έδειξαν ορισμένοι, το πάθος τους για κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλά... πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εαν δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, όπως συμβαίνει με εμάς.

Ναι, ο Καραγκούνης δοκίμασε την τύχη του και δικαιώθηκε, μάγκας δεν λέω, αλλά... θα ήθελα να τον βάλω να το ξανακάνει το σουτ, να δούμε τι πιθανότητες είχε να περάσει ξανά η μπάλα ανάμεσα από τόσα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: