Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

το γούρι του Φανούρη

Ηρακλής-Πανιώνιος 0-2

Επιτέλους, ξεκολλήσαμε από τον πάτο της βαθμολογίας. Στο πρώτο ημίχρονο, ξεκινήσαμε με μια μαγική ενέργεια στο πρώτο λεπτό του Ριέρα, που έβγαλε μόνο του τον Κουμουρτζί, αλλά… μπουρδουκλώθηκε και έχασε την μπάλα, και μετά… ο διαιτητής μας έφαγε ένα πεντακάθαρο πέναλτι στον Τζαβέλα. Κατά τα άλλα, το πρώτο ημίχρονο ήταν βαρετό, χωρίς φαντασία και χωρίς φάσεις, και από τις δυο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μέσα σε 10 λεπτά βάλαμε 2 γκολ, το πρώτο από μαγική ενέργεια του Ριέρα, που κατά την γνώμη μου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης, και το δεύτερο από καταπληκτική κεφαλιά του Μανιάτη, μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλα. Από την προηγούμενη αγωνιστική, που ο Τζαβέλας εκτελεί τα φάουλ και τα κόρνερ (ελλείψει Ρεκόμπα), εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερος από την βεντέτα μας. Και σήμερα το απόδειξε, σε αυτόν τον τομέα.

Ο α-Μπάλαμπαν, πάλι μέτριος, αν και έβαλε το πρώτο γκολ, μετά την πάρε-βάλε ασίστ του Ριέρα. Μακάρι να διαψευστώ, να βρει τον δρόμο του προς τα δίχτυα, τώρα που έκανε σεφτέ, αλλά είναι τόσο αργός, που ακόμα κι ένας κουτσός τον προλαβαίνει.

Είδαμε όμως στην αρχική ενδεκάδα τον Φανούρη, που απέδειξε ότι κακώς δεν παίζει τόσο καιρό, ήταν σοβαρός και φιλότιμος.

Ο διαιτητής, μεγάλος καραγκιόζης, έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη, επειδή σκόνταψε, κι ενώ δεν ακούμπησε τον επιθετικό του Ηρακλή, του έδειξε κίτρινη κάρτα, και δεύτερη κίτρινη στο καπάκι, επειδή διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα, αφού δεν είχε κάνει φάουλ.
Βέβαια, άσχετα ότι ήταν δικαιολογημένη η διαμαρτυρία του Μανιάτη, το μόνο που πέτυχε, ήταν να αφήσει την ομάδα με 10 παίκτες, και ευτυχώς για εμάς, ήταν τόσα τα χάλια του Ηρακλή, που δεν ήταν ικανός να το εκμεταλλευτεί.

Σήμερα, ήμασταν τυχεροί, που πήραμε διπλό από μια δύσκολη έδρα, διότι αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα με εμάς. Ας ελπίσουμε ότι ήταν η συνέχεια της καλής τύχης που είχαμε με το γκολ στο 90 με τον Ατρόμητο, να σπάσει οριστικά η γκαντεμιά, και να εμπιστευτεί ο Φερέρα Ελληνόπουλα όπως ο Σίμωσης και ο Σιόβας που μπήκαν αλλαγή, τον Φανούρη που έπαιξε βασικός, και να μην τα περιμένουμε όλα από μισθοφόρους που ήρθαν να κερδίσουν χρήματα, περπατώντας, και στο τέλος να κάνουν κριτική για την Ελλάδα και τον Πανιώνιο. Καλός ο Τζαβέλας, αλλά έχει αρχίσει κι αυτός τα νεύρα και τους τσαμπουκάδες, καλός και φιλότιμος κι ο Κοντοές. Ο Νικολάου, πάλι πνιγότανε σε μια κουταλιά νερό. Ο Κουμου σταθερή αξία, καλός ήταν κι ο Όμο, δεν έχει διπλό αμμωνιαζόλ σαν τον Άζαξ, αλλά τι να κάνουμε, εμείς έχουμε ΟΜΟ... Με τα άσπρα σορτσάκια, πάμε καλύτερα. Γούρικα τα κάτασπρα λευκά. Καλούτσικος ήταν και ο Μπέλιτς, μακάρι να ανεβάσει λίγο ψυχολογία αυτό το παιδί, έχει προσόντα, αλλά πελαγώνει.

Μακάρι να ξεπεράσουν σύντομα το πρόβλημα με τον τραυματισμό τους ο Εστογιάνωφ και ο Ρεκόμπα, και να προσφέρουν στην ομάδα, για να πάμε ακόμα καλύτερα. Ίσως τα 2 τελευταία πετυχημένα αποτελέσματα, να κάνουν τον Ρεκόμπα να πιστέψει στον Πανιώνιο, και να βάλει ένα λιθαράκι επιπλέον, και να μην προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: