Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

πρώτη νίκη, 2-1 τον Ατρόμητο

Επιτέλους νίκη, με δραματικό τρόπο, και με την ομάδα να παίζει μέτρια για άλλη μια φορά, με ορισμένους παίκτες τραγικούς και με τραγικότερο προπονητή.

Ο διαιτητής, σε γενικές γραμμές σωστός, σωστά υπέδειξε πέναλτυ υπέρ του Ατρόμητου, αλλά… έχω μεγάλες αμφιβολίες για τον τρόπο που εκτελέστηκε, κοντοστάθηκε ο παίκτης που το εκτέλεσε, γλίστρησε μετά, σταμάτησε τελείως, ο τερματοφύλακας έπεσε από την μια, και αυτός με ήδη πεσμένο τερματοφύλακα, πλάσαρε από την άλλη.

Τέλος πάντων, οφείλουμε πολλά στον Κοντοέ και στον Τζαβέλα, που με εξαίρεση τα λάθη στην φάση του πέναλτυ, στάθηκαν αξιοπρεπώς και πάλεψαν. Οφείλουμε περισσότερα στον Κουμουρντζί, που έφτιαξε το πρώτο γκολ, και πριν το δεύτερο, ενώ όλοι σερνόντουσαν, έφτιαξε μια φάση μόνος του, ο μόνος που πίστεψε ότι μπορούμε να νικήσουμε το παιχνίδι, και άλλαξε την ψυχολογία, έστω κι αν τελικά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Καλός και ο Ριέρα, αν και απελπιστικά μόνος. Παραδόξως καλός ήταν και ο Ομο, που είναι ο MVP κατά την γνώμη μου, και γιατί μας έσωσε από το 1-2, και γιατί έβαλε το νικητήριο γκολ στο 90 φεύγα.

Ο Μπάλαμπαν μέτριος, πιο αργός κι από ριπλέι, ο Μανιάτης μετριότατος, ο Νικολάου στον κόσμο του, αρνητικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Ενώ ο Μπάλαμπαν σερνότανε στο γήπεδο, ο Φερέρα τον αντικατέστησε μετά το 1-1. Ο Σκούφαλης, σκόρερ του πρώτου γκολ, με τις γνωστές προσπάθειες απελπισίας, πολύ τρέξιμο και ουσία τίποτα.
Ο Φανούρης όταν μπήκε, έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει λίγο την μπάλα, για να ανασάνει η άμυνα, αλλά τίποτα παραπάνω.

Δυστυχώς, με χαμηλού κόστους παίκτες, με προπονητή που κοιμάται κι ονειρεύεται, με τραυματίες τον Ρεκόμπα και τον Εστογιάνωφ, ομάδα δεν έχουμε. Καταφέραμε την πρώτη μας νίκη, με το ζόρι, με μια ομαδούλα β εθνικής, που σύντομα θα καταλήξει εκεί, κι ελπίζω να μην της κάνουμε παρέα από του χρόνου. Με τέτοιες εμφανίσεις, δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας. Τουλάχιστον πήραμε μια βαθμολογική ανάσα.

Τέλος, αναρωτιέμαι: Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι αυτός ο Ανδριόλας, και παίζει αυτός ο ανεκδιήγητος Μπέλιτς? Μήπως εαν δοκιμάζαμε τον Μπάλαμπαν για τερματοφύλακα, να πρόσφερε περισσότερα? Πάντως ακόμα κι εγώ, δεν θα ήμουνα και πολύ χειρότερος!!!

Να συμπληρώσω και κάτι ακόμα: Πέρισι ο Μάκος, σαν αρχηγός, ήταν πολύ εριστικός. Φέτος, αρχηγός ανέλαβε ο Μανιάτης, και έχει μετατραπεί κι αυτός σε καυγατζή πρώτης τάξης. Τι συμβαίνει? Η θέση του αρχηγού σημαίνει καυγάδες και κίτρινες κάρτες?

5 σχόλια:

amanAM είπε...

Με τον Ηρακλή, σε 2 εβδομάδες, εάν έχουμε στην ομάδα μας τον Ρεκόμπα, τον Εστογιάνωφ, και δέσουν με τον Ριέρα, τον Κούμο, εάν ο Όμο παίξει στο κέντρο που είναι μάλλον η θέση του και σέντερ μπακ παίξει ο Λάτκα, ίσως δούμε μια πιο ορθολογική ομάδα.

Ακόμα και οι μεγαλύτερες ομάδες, χάνουν πολύ από την λάμψη τους όταν λείπει το αστέρι τους, και το δικό μας είναι ο Λόλο, όπως και να το κάνουμε.

Ας ελπίζουμε λοιπόν...

Costix είπε...

Τον Μπαλαμπαν τον εκανε ανγκαστικη αλλαγη γιατι τραυματιστηκε στο αριστερο του ποδι. Καλα, τους Μακο και Ιωαννου που τους ειδες ??? Γεραματα, Αντωνακη μου, γεραματα ...

amanAM είπε...

Αμαν, από τα νεύρα μου εχθές, έγραφα άλλα αντ άλλων!!! Θα το διορθώσω...

Εννοούσα τον Μανιάτη και τον Νικολάου. Άκου Μάκο και Νικολάου, αστα, τα έχω χάσει!!!

:-)

amanAM είπε...

ο α-μπάλαμπαν, είναι προφανώς παικταράς, έχει όνομα, σε κάθε παιχνίδι κάνει και ένα-δυο σουτ που δείχνουν ότι κάτι ξέρει, αλλά... προς το παρόν, εμένα δεν μου αρέσει. Ίσως όταν θα έρθει ο Εσοτγιάνωφ, να βρει διαδρόμους και να μας δείξει κάτι από την αξία του.

amanAM είπε...

τέλος, ήταν πολύ εκτονωτικό το γκολ στο 90', πρόπερσι το βάλαμε στο 83' και νικήσαμε 2-1 πάλι, στην τελευταία αγωνιστική, εμείς βγήκαμε 5οι, και ο Ατρόμητος βρέθηκε στην β εθνική.

Προφανώς, με αυτήν την ομάδα το σκορ αυτό είναι ταρίφα, και δεδομένο ότι θα μας βγάλουν την ψυχή.