Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αγαπητέ Φάνη Γκέκα

κατ αρχάς να σε ευχαριστήσω για τις όμορφες στιγμές που μας έχεις χαρίσει στα γήπεδα, σαν παίκτης της εθνικής ομάδας.



Το ποδόσφαιρο, είναι θέαμα. Ο θεατής, πληρώνει εισιτήριο για να παρακολουθήσει το θέαμα. Εάν το ποδόσφαιρο ήταν εθνική υπόθεση, το γήπεδο θα γέμιζε με φαντάρους και πατριώτες. Ο θεατής είναι ο πελάτης σας, είτε πληρώνει εισιτήριο, είτε βλέπει το θέαμα μέσω τηλεόρασης, και πληρώνουν χρυσάφι οι διαφημιστές. Εσείς έχετε αποκτήσει νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου, και αντιμετωπίζετε τους θεατές σαν συναλλασσόμενους πολίτες β κατηγορίας.



Όταν μια ταινία, ή ένα θεατρικό έργο δεν πουλάει εισιτήρια, τότε δεν κατηγορεί κανένας το κοινό που δεν σπεύδει να δει την προβολή ή την παράσταση, αλλά ψάχνουν τρόπους να κάνουν το θέαμα πιο ελκυστικό στους θεατές-πελάτες. Αλλάξτε έργο, αλλάξτε πρωταγωνιστές, αλλάξτε τρόπο ερμηνείας, δεν ξέρω, εγώ δεν είμαι ειδικός, εσείς είσαστε, βρείτε τις λύσεις.



Ναι, οι φίλαθλοι είμαστε ο δωδέκατος παίκτης, αλλά και στο θέατρο, οι ηθοποιοί δεν μπορούν να αποδώσουν με άδεια καθίσματα. Και στο θέατρο, είναι αμφίδρομη η σχέση θεατή-πρωταγωνιστή. Για να αποκτήσετε λοιπόν τον δωδέκατο παίκτη, που θα πληρώσει εισιτήριο για να σας δει, που θα σπρώξει την ομάδα προς την νίκη που θα εξαργυρώσετε με πριμ και με μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, πρέπει να τρέξετε, να ιδρώσετε, και να προσφέρετε θέαμα.



Όταν λοιπόν θα αφήσετε τις δικαιολογίες, και όταν θα προσφέρετε αυτά για τα οποία πληρώνεστε, τότε θα δείτε και τους φιλάθλους να πληρώνουν το εισιτήριο και να γεμίζουν τα γήπεδα.



Είναι φυσικό να προτιμάτε σαν έδρα την Κρήτη. Όπως και κάθε αποτυχημένος θίασος, έτσι κι εσείς, κόβετε εισιτήρια στην επαρχία, γιατί διψάνε εκεί για θέαμα, έστω και το φτωχό που εσείς τους προσφέρετε.



Όταν θα σας βαρεθούν κι εκεί, βρείτε άλλη επαρχία, πιο πεινασμένη, να κάνετε την αρπαχτή σας, σαν μπουλούκι.



Ώρες ώρες μου θυμίζετε κάτι αποτυχημένους ηθοποιούς, που κάποτε έτυχε να λάμψουν, σήμερα έχουν άδεια θέατρα, και θεωρούν ότι υπηρετούν την τέχνη και ότι ο κόσμος δεν έχει την ποιότητα να τους παρακολουθήσει , αντί να αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη, και να αναζητήσουν τις ευθύνες στον εαυτό τους.



Μην κατηγορείτε εμάς γιατί δεν ερχόμαστε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι, εσείς είσαστε οι πρωταγωνιστές, και εσείς πρέπει να απολογηθείτε γιατί δεν κόβετε εισιτήρια. Ο Ρεχάγκελ είναι ο σκηνοθέτης, πιθανόν να έχει κουραστεί, να έχει βαρεθεί, να έχει ικανοποιηθεί από την επιτυχία και να μην έχει καθαρή κρίση για τα παρακάτω ούτε κίνητρο. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι χάριν σε αυτόν, νικήσαμε ολόκληρο ευρωπαϊκό κύπελλο. Αυτό όμως που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, είναι ότι χορτάσαμε να βλέπουμε μέτρια παιχνίδια, με κακή απόδοση της εθνικής ομάδας, να παίζουν παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, δεν παίζουν καν στους συλλόγους τους, μερικοί δεν έχουν καν σύλλογο, και όμως… ο Ρεχάγκελ επιμένει στα ίδια πρόσωπα.



Περάσανε τα χρόνια και το θέαμα που παρουσιάζετε, είναι κακής ποιότητας. Αφού αυτός δεν αλλάζει τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους, τότε αυτός φταίει κατ αρχάς, για την σημερινή εικόνα της ομάδας.



Καλή επιτυχία με την Ουκρανία στα μπαράζ, κάνετε λίγη αυτοκριτική και αλλάξτε νοοτροπία, καλό θα σας κάνει, καλό θα κάνει και σε εμάς, για να ζήσουμε ξανά στο μέλλον κάποιες χαρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: