Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Κύριε Τσακίρη

Σκεφτόμουνα πως είσαι επιχειρηματίας, οπότε θα προσπαθήσω να σε κρίνω με βάση αυτήν σου την ιδιότητα.

Κατ αρχάς, το ότι είσαι επιχειρηματίας, και ο απώτερος στόχος σου είναι το κέρδος, δεν είναι κακό. Κέρδος από το ποδόσφαιρο μπορείς να βγάλεις με πολλούς τρόπους:
• Να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση, ώστε να την πουλήσεις ακριβότερα από όσα σου στοίχησε, είτε ολόκληρη, είτε τα προϊόντα της.
• Να χρησιμοποιήσεις την επιχείρηση αυτή, ώστε να φτιάξεις όνομα, να διαφημιστείς, να αποκτήσεις παράπλευρα κέρδη σε άλλες μπίζνες που κάνεις.
• Να ξεπλύνεις μαύρο χρήμα από άλλες δραστηριότητες που έχεις.

Προφανώς και άλλοι τρόποι που προς το παρόν δεν αναφέρω…
Ο συνάδελφος σου ο Κόκκαλης, έχει πετύχει και θεωρείται πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας, αλλά πριν αποκτήσει τον Ολυμπιακό, ελάχιστοι τον γνώριζαν. Άσχετα πόσο του στοιχίζει ο Ολυμπιακός, έχει καταφέρει να δημιουργήσει οικονομικούς κολοσσούς, και να μονοπωλεί δημόσια έργα. Γενικά, έχει κερδίσει πολλά περισσότερα, από όσα έχει δώσει στην ομάδα αυτή.

Τα 2 πρώτα χρόνια της δικιάς σου προεδρίας, είχα πιστέψει πως είσαι έξυπνος επιχειρηματίας. Δεν ξέρω εάν θα έφτανες ποτέ στο επίπεδο ενός Κόκκαλη, αλλά δεν περίμενα να είσαι τόσο ψιλικατζής, όσο φαίνεσαι στα μάτια μου τον τελευταίο χρόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως γίνεται να αναλώνεσαι με την ομάδα μας, και να περιμένεις να κερδίσεις πουλώντας παίκτες μικρής αξίας, αγοράζοντας άλλους τελειωμένους ή τραυματίες, που ελπίζεις να συνέλθουν και να πουληθούν ακριβότερα.

Τα χρήματα που υποτίθεται ότι στοιχίζει ο Ρεκόμπα για παράδειγμα, θα μπορούσαν να πληρώνουν 4-5 Ντάριους Φερνάντεζ, και να βλέπουμε μπάλα εμείς, και ταυτόχρονα να αναδεικνύονται άλλοι ταλαντούχοι παίκτες, νέοι και κατά προτίμηση Έλληνες, που θα τους μοσχοπουλάς αργότερα στις «μεγαλύτερες» ομάδες.

Πούλησες ακριβά τον Σπυρόπουλο, τον Ενσαλίβα, και τέλος τον Τζιμπούρ, αλλά αυτό το πέτυχες γιατί έπαιζαν σε μια ομάδα που έπαιζε ικανοποιητικά, και φάνηκαν οι παίκτες αυτοί. Φέτος πούλησες τον Μάκο, όχι στα χρήματα που έλπιζες, γιατί εάν τον κρατούσες θα σου έφευγε τζάμπα σε λίγο καιρό, και για το διάστημα αυτό θα τον πλήρωνες από πάνω… Γιατί ο Μάκος έφυγε χωρίς να αφήσει το κέρδος που περίμενες? Για τον απλούστατο λόγο ότι η ομάδα πέρυσι δεν τα πήγε καλά, κι έτσι δεν δημιούργησε ο Μάκος την αναμενόμενη ζήτηση, ούτε είχε κίνητρο ο ίδιος να παραμείνει στην ομάδα μας, μέχρι να ανέβει η τιμή του εκεί που θα μπορούσε, διότι ήξερε (προφανώς) ότι όσο παραμείνει, τόσο πιο πολύ θα πέσει η αξία του.

Ο Μανιάτης που έμεινε, ανεβάζει άραγε αξία, με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα μας σήμερα? Για να ανεβάσει αξία, θα πρέπει να φανεί, και όταν όλη η ομάδα πελαγοδρομεί στο γήπεδο, αναγκαστικά συμπαρασύρει και αυτόν.

Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που αναδείκνυε ταλέντα που έγραφαν ιστορία στην Ελλάδα, βγάζαμε Μαύρους, Σαραβάκους, Αναστόπουλους κλπ. Μόνο όταν θα ξαναβγάλουμε τέτοιους παίκτες, θα γίνουμε πετυχημένη οικονομικά επιχείρηση.
Πρέπει να δημιουργηθούν οι προσδοκίες, ώστε νέοι και ταλαντούχοι παίκτες, να επιθυμούν να παίξουν σε εμάς, προκειμένου να έχουν ανάλογη τύχη με τους άσσους του παρελθόντος. Σήμερα, οι παίκτες που πουλάμε, καταλήγουν στην Κέρκυρα, στον Λεβαδειακό, στον Ατρόμητο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, στην δευτερότριτη ΑΕΚ.
Αναρωτιέμαι, ποια επιχείρηση θα πρόκοβε, εάν χρησιμοποιούσε δεύτερης και τρίτης διαλογής υπαλλήλους και στελέχη?

Κύριε πρόεδρε, ξύπνα πριν να είναι αργά, και για την μπίζνα σου, αλλά και για εμάς που αγαπάμε την ομάδα αυτή, που έχει ιστορία, αλλά δεν έχει μέλλον, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: