Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

πλησιάζει η ώρα της κρίσης...

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη, ουσιαστικά έχει ρίξει το βάρος της στην σωτηρία της ΠΑΕ, να βγει η χρονιά και να μην υποβιβαστούμε, αφήνοντας στο έλεος του Θεού τα αγωνιστικά τμήματα του Ερασιτέχνη και απλήρωτους όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Ήδη υποβιβάστηκαν το γυναικείο βόλεϊ και το πόλο, και με τρόμο και αντιπάθεια παρακολουθούν το αντρικό πόλο να εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην Α1. Του χρόνου θα το καθαρίσουν κι αυτό. Στον αντίποδα το γυναικείο μπάσκετ, που πάει καλά, αλλά ειδικά στο μπάσκετ υπάρχει άλλος Θεός, αφού έχει μιας μορφής αυτοδιοίκητο όλο το τμήμα και δεν αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη.
Εάν ήταν στο χέρι τους, θα διαλύανε και αυτό το τμήμα που πριν λίγα χρόνια πήρε το πρώτο και το μοναδικό πρωτάθλημα ομαδικού αθλήματος στην ιστορία του συλλόγου μας.

Γιατί το μπάσκετ να έχει αυτοδιοίκητο, και δεν μπορούμε να έχουμε αυτοδιοίκητο και στα τμήματα πισίνας, στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ κλπ? Ή όλοι το ίδιο, ή κανένας!!!

Δικαιολογίες και επιλογές τύπου τρόικας μπορούν να ακουστούν πολλές. 
Όμως το γεγονός είναι ένα: Ένας Ρόβας μπορούσε να σώσει το γυναικείο πόλο, και ένας Ρόκας με έναν Μενδρινό μπορούσαν να σώσουν το αντρικό πόλο, ενώ ένας Οκόγιε μπορούσε να σώσει το γυναικείο βόλεϊ. Μας περισσεύουν οι υπόλοιποι περαστικοί από την ΠΑΕ, που στοιχίζουν πολύ περισσότερο από όσα χρωστάνε σε προπονητές και εργαζόμενους. Ο Ντιμπαλά πόσους προπονητές θα πλήρωνε?
Αυτοί που δήλωναν σαν προτεραιότητα τους τον Ερασιτέχνη, έχουν σαν μοναδικό στόχο την επιβίωση και την σωτηρία της ΠΑΕ, θυσιάζοντας όλα τα αγωνιστικά τμήματα του Ερασιτέχνη.

Τα τμήματα υποδομών κολύμβησης, πόλο, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, κλπ είναι κοπτήρια χρήματος για τον Ερασιτέχνη. Το κόστος των εργαζομένων κάθε τμήματος είναι υποπολλαπλάσιο των συνδρομών που πληρώνουν οι αθλητές. Όμως τα χρέη και τα έξοδα των αγωνιστικών ομάδων είναι δύσκολο να καλυφθούν από τα έσοδα αυτά, κι έτσι το πιο λογικό είναι να γίνει περικοπή στα μπάτζετ των αγωνιστικών ομάδων. Κάποιοι προπονητές ή εργαζόμενοι που αμείβονται με υψηλές αποδοχές, θα πρέπει να αποδεχτούν περικοπή μισθού σε λογικά επίπεδα. Όλα λογικά και κατανοητά.

Αυτό όμως που είναι ακατανόητο, είναι πως την στιγμή που όλα τα πιο πάνω συνθέτουν μια εικόνα που επιβάλλει μέτρα εξοικονόμησης, ο Ερασιτέχνης δεν πληρώνει μισθούς και τα λειτουργικά έξοδα του, παρά μόνο εισπράττει!!! Είναι ξεκάθαρο πως οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες από τα έσοδα, αλλά με δεδομένο ότι δεν πληρώνουν τίποτα από τις υποχρεώσεις τους, τότε τα λειψά έσοδα που καταλήγουν? Χρωστάμε ήδη 100, έχουμε τρέχουσες υποχρεώσεις 50, πάγια έξοδα 40 και ας πούμε εισπράττουμε 70, για παράδειγμα. Μην πληρώνοντας τίποτα από τα τρέχοντα και τα πάγια, αυτά που εισπράττουμε που πάνε?

Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω, είναι ότι τα χρήματα αυτά εξαφανίζονται, το πιο πιθανόν στην ΠΑΕ, πιθανόν να καταλήγουν και σε κάποιες τσέπες, ο Θεός και η ψυχή τους...

Θα ήθελα λοιπόν μόνο μια απάντηση από τους αρμόδιους: Τουλάχιστον τους 2 τελευταίους μήνες δεν πληρώσατε μισθούς εργαζομένων, παικτών, κλπ. Δεν έχετε πληρώσει ρεύμα, φυσικό αέριο, ενοίκια, κλπ. Όμως αυτούς τους 2 μήνες, εξακολουθείτε να εισπράττετε κάποια χρήματα, λιγότερα ίσως από όσα θέλατε αλλά δεν παύουν να είναι σημαντικά: Τις συνδρομές όλων όσων αθλούνται. Αυτά τα λειψά χρήματα, που βρίσκονται?

Δεδομένου ότι τα προβλεπόμενα έσοδα του Ερασιτέχνη είναι ετησίως πάνω από 1 εκατομμύριο, δεν μπορεί τον μήνα να είναι λιγότερα από 100 χιλιάρικα από τις συνδρομές των αθλουμένων. Δεν έχετε πληρώσει κανέναν, που είναι λοιπόν αυτά τα λεφτά? Κι 100 να μην είναι, θα είναι 80, 70 να πω? Όσα και να είναι, τι έχετε πληρώσει με αυτά τα λεφτά, όταν όλοι και όλα είναι απλήρωτα?

Η ώρα που θα κριθείτε πλησιάζει. Κάποιοι θα πληρώσουν άσχημα όσα κάνουν. 
Στην Γενική Συνέλευση θα πρέπει να κάνετε οικονομικό απολογισμό. Περιμένω με αγωνία την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για τα πεπραγμένα, καθώς και τον προϋπολογισμό. Μετά μόνος μου ή με παρέα, θα κινηθώ νομικά για να ελεγχθεί το σύννομο των διαδικασιών και η διαφάνεια των οικονομικών του Ερασιτέχνη.Τον νου σας λοιπόν, ο καιρός γαρ εγγύς.

ΥΓ1.  Επειδή ο παππούς μου ήταν μπακάλης, θα μου επιτρέψετε να σκεφτώ μπακαλίστικα:
Πόσα να είναι τα έξοδα μισθών προπονητών κλπ, των υποδομών του βόλεϊ ας πούμε? 2 χιλιάρικα τον μήνα? Κάπου εκεί θα είναι. Πόσα τα έξοδα της αντρικής και της γυναικείας ομάδας? 5 χιλιάρικα ακόμα? Πόσα να μαζεύει ο Πανιώνιος από εισιτήρια τον μήνα? Ούτε 500 ευρώ φαντάζομαι. Πόσα μαζεύει από συνδρομές περίπου 150 παιδιών που γυμνάζονται? Υποθέτω κάνα 5χίλαρο. Πόσα πληρώνει ο Πανιώνιος από αυτά τα συνολικά έξοδα προπονητών-ομάδων? Τίποτα!!! Άρα τι γίνονται όσα μπαίνουν στο ταμείο? Εξαφανίζονται?

Ακούω πως δεν βγαίνουμε. Το καταλαβαίνω, είναι προφανές ότι δεν βγαίνουμε. Το θέμα είναι πως γίνεται να μαζεύουν λεφτά από παντού, που δεν φτάνουν, αλλά τελικά δεν πληρώνεται κανένας!!! Που πάνε τα λεφτά που εισπράττει ο σύλλογος? Τα λειψά χρήματα σε κάθε περίπτωση.

Εγώ ένα καταλαβαίνω, με το μπακαλίστικο γονίδιο που κουβαλάω στο dna μου: Λεφτά υπάρχουν. Λειψά μεν αλλά υπάρχουν. Αυτά τα λεφτά κάπου καταλήγουν, με τελευταίους στην σειρά προτεραιότητας αυτούς που έπρεπε να είναι πρώτοι: Στους εργαζόμενους, σε αυτούς που ασχολούνται με τα παιδιά μας, που είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε και είμαστε οι βασικοί αν όχι οι μόνοι αιμοδότες του συλλόγου.

ΥΓ2. Έπεσαν ήδη 2 ομάδες του Ερασιτέχνη, και κανένας δεν μίλησε. Μάζεψαν τα λεφτά που προορίζοντας για τους εργαζόμενους του Ερασιτέχνη, και με αυτά προφανώς πληρώνουν για την ΠΑΕ, μπας και την σώσουν, μπας και γλυτώσουν το λιντσάρισμα οι ίδιοι. Αυτοί είναι εκείνοι που κόπτονταν για τον Ερασιτέχνη πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Τι κι αν φύγουν απλήρωτοι οι υπάρχοντες προπονητές και λοιποί εργαζόμενοι, θα βρεθούν άλλα κορόιδα μέχρι να φύγουν κι αυτοί θα κάνουμε την δουλειά μας όπως όπως... Το ξύλο να γλιτώσουν, κι όλα ας γίνουν στάχτη και μπούλμπερη (ή  πούλβερη)!!!

3 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Οι προβληματισμοί σου θα ήταν σωστοί, αν για παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας ήταν πληρωμένοι...Με δεδομένο ότι είναι περισσότερους μήνες απλήρωτοι και ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν ελεύθεροι, και αμοίβονται με μηνιαίο μισθό, το σενάριο διαρροής χρημάτων από τον ερασιτέχνη στην ΠΑΕ δεν έχει βάση...

amanAM είπε...

Τότε κάπου αλλού διαρρέουν τα χρήματα...

Θα ήθελα πολύ να δω το βιβλίο του ταμείου, την μηνιαία κατάσταση εσόδων-εξόδων, για να δω που πάνε τα λεφτά. Είτε δεν φτάνουν ποτέ στο ταμείο, είτε συσσωρεύονται εκεί, αφού κανένας δεν πληρώνεται.

Εκτός κι αν κάποιοι είναι βήτα διαλογής εργαζόμενοι, και κάποιοι άλλοι πληρώνονται κανονικά!

Από φήμες, ακούω πως υπάρχουν εργαζόμενοι με πολύ μεγάλες μηνιαίες αποδοχές. Κουρεύτηκαν οι μισθοί των αθλητών του πόλο, αν και δεν τους δόθηκαν ούτε τα πετσοκομμένα συμφωνηθέντα, αλλά υπάρχουν κάποια ταβάνια που όχι μόνο δεν κουρεύτηκαν, δεν τολμάει κανένας να τα ακουμπήσει...

Άραγε αυτά τα ταβάνια να πληρώνονται κανονικά?

Το ότι συμβαίνει κάτι παράξενο, αυτό είναι γεγονός. Την εξήγηση δεν μπορώ να βρω.

Εάν άκουγα ότι κάποιοι είναι πληρωμένοι, και κάποιοι άλλοι όχι, θα μπορούσα να το καταλάβω ότι τα λεφτά δεν φτάνουν. Όμως όλοι και όλα (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κλπ) φέρονται απλήρωτα.

Ενδέχεται οι προνομιούχοι πληρωμένοι να μην μιλάνε, για να μην καρφωθούν ότι αυτοί είναι τσάτσοι, κι έτσι να ακούγονται μόνο οι φωνές των απλήρωτων. Μπορεί να συμβαίνει και αυτό.

amanAM είπε...

Αναρωτιέμαι επίσης, άραγε που βρίσκονται κάθε τόσο τα χρήματα που κλείνουν τρύπες από απαιτήσεις διαφόρων που εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο?