Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κάλιο αργά, παρά ποτέ (updated 12:50)

Εχθές το βράδυ, παρέλαβα το καταστατικό του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ, όπως τροποποιήθηκε στις 7/2/2000. Το καταστατικό αυτό δεν το δίνει η γραμματεία στα εγγραφόμενα μέλη, και αγνοούν σχεδόν όλα τα μέλη του συλλόγου την ύπαρξη του. Όποιος ψάχνει βρίσκει, κάλιο αργά παρά ποτέ.

Από την πρώτη ανάγνωση, και μέχρι το σημείο που έχω φτάσει προς το παρόν, διαπιστώνω πως για να γίνει δεκτό ένα νέο μέλος, πρέπει να υπάρξει σχετική διαπιστωτική πράξη του προέδρου του Δ.Σ.μετά από έγκριση του Δ.Σ., αλλιώς η εγγραφή ολοκληρώνεται αυτοδίκαια μετά την πάροδο ενός δίμηνου από την σχετική αίτηση του νέου μέλους, και μετά την πάροδο 1 έτους το μέλος αυτό έχει δικαίωμα ψήφου. Άρθρο 4 Παράγραφος 1. Άρα (δεδομένου ότι δεν νομίζω να έχουν εκδοθεί αποφάσεις του Δ.Σ. για όσους γράφονται) δικαιώματα μελών αποκτούμε μετά από 14 μήνες από την κατάθεση αίτησης, και όχι 12 μήνες από ότι λένε ή εφαρμόζουν.

Στο ίδιο άρθρο, παράγραφος 6, προκύπτει με σαφήνεια πως όσα μέλη έχουν καθυστερήσει την μηνιαία συνδρομή τους πάνω από 12 μήνες, εκπίπτουν αυτοδικαίως από την ιδιότητα του μέλους, και με φροντίδα της Γραμματείας διαγράφονται από τα μητρώα των μελών.
Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον, όσοι "ξεθάφτηκαν" το περασμένο καλοκαίρι για συνελεύσεις, εκλογές κλπ, πλήρωσαν αναδρομικά συνδρομές και ψήφισαν σαν μέλη, δεν είχαν το δικαίωμα να είναι καν μέλη.
Βέβαια η Γραμματεία οφείλει να ενημερώσει 2 μήνες πριν την έκπτωση του μέλους, πράγμα που δεν γνωρίζουμε εάν έχει γίνει ποτέ.

Άρθρο 6, παράγραφος 4, εντός του Φεβρουαρίου πρέπει να συνέλθει Τακτική Γενική Συνέλευση, με Λογοδοσία Δ.Σ. επί των πεπραγμένων, ανάγνωση έκθεσης εξελεγκτικής επιτροπής, έγκριση απολογισμού περασμένης χρήσεως και ψήφιση προϋπολογισμού για την νέα χρήση, και συζήτηση άλλων θεμάτων ημερησίας διάταξης. 
Ήδη είμαστε στον Μάρτιο, και έχουμε μαλλί να ξάνουμε μέχρι να δούμε Γ.Σ., απολογισμούς και προϋπολογισμούς.

Για να μάθει ο κόσμος που ενδιαφέρεται, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου, η θητεία του Δ.Σ. παρόλο που είναι διετής, σε κάθε περίπτωση λήγει του χρόνου τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 14, παράγραφος 5, ο Ταμίας μαζί με τον Έφορο Οικονομικής διαχείρισης κάθε μήνα, οφείλει να συντάσσει οικονομικό και ταμειακό απολογισμό. Πολύ θα ήθελα να δω αυτούς του μηνιαίους απολογισμούς, και τι συμβαίνει με την μισθοδοσία των εργαζομένων, των προπονητών και των αθλητών σε αυτές τις καταστάσεις.

Είναι σαφές από το ισχύον καταστατικό, πως πρέπει να συμμορφώνεται ο σύλλογος με τον νόμο 2725/99 περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, όπως ίσως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα. Το επόμενο θέμα που πρέπει να μελετήσω, είναι αυτός ο νόμος.

Όπως προκύπτει από τα πιο πάνω, είμαι 1000% πεπεισμένος πως όλα όσα έχουν γίνει, είναι στον αέρα. Προβληματίζομαι εάν πρέπει ή δεν πρέπει να τα σκαλίζουμε, αλλά όταν θα μας πνίξουν τα σκατά, όσοι δεν μιλάμε και κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, θα έχουμε ευθύνη συνενοχής με όσους έχουν μετατρέψει το καταστατικό και την εφαρμογή των νόμων σε ανέκδοτο.

ΥΓ1. Ο νόμος   2725/1999 (ΦΕΚ Α' 121/17.6.1999) καθώς και οι τροποποιήσεις του Νόμου 3057/2002) μπορείτε να τις βρείτε:  εδώ!

ΥΓ2. Τυχαίο είναι πως δεν βγαίνει άκρη με το μητρώο των μελών, που είναι ευθύνη του Γενικού Γραμματέα. Όταν δεν υπάρχει σωστά τηρούμενο βιβλίο μελών, πως θα βγει ποτέ άκρη για τις απαιτούμενες από τον νόμο και το καταστατικό πλειοψηφίες?
Πότε υπάρχει απαρτία?
Πόσοι είναι το 1/5 των μελών, που μπορούν να ζητήσουν σύγκλιση Γ.Σ.?
Πόσοι είναι το 1/2 των μελών, για να εγκριθεί από τα 3/4 εξ αυτών η ενδεχόμενη τροποποίηση του καταστατικού?

Δεδομένου ότι από τον νόμο και το καταστατικό, σε περίπτωση μη απαρτίας επαναλαμβάνεται μέσα σε 8 ημέρες η Συνέλευση, είναι νόμιμο που εμείς τις επαναλαμβάνουμε σε μια ώρα?

Σύμφωνα με το άρθρο 5, οι οικονομικοί πόροι του συλλόγου είναι συγκεκριμένοι. Άραγε οι μηνιαίες πληρωμές για την άθληση των παιδιών μας, είναι σύννομες?

Συνέρχεται κάθε μήνα το Δ.Σ.? Υπάρχει αδικαιολογήτως απών σε 3 συνεδριάσεις? Αντικαταστάθηκε από αναπληρωματικό μέλος? Τηρούνται όλα αυτά?

Οργανώθηκαν άραγε ποτέ οι Πανιώνιοι Αγώνες, που κατ επιταγήν του άρθρου 17 θα έπρεπε να διοργανώνονται για κάθε αθλητικό τμήμα?




6 σχόλια:

vassilis είπε...

Αντώνη δεν το σκανάρεις να το ανεβάσεις γιατί αυτό που εχω κατεβάσει από τη σελίδα του ερασιτέχνη είναι παλιό;

Μηπως οι μόνες αλλαγες είναι η τιμή της συνδρομής;

amanAM είπε...

Όχι, έχει πολλές αλλαγές από αυτό που μας μοιράζουνε από την γραμματεία. Προφανώς είναι εναρμονισμός με τον νόμο 2725/99.

Είναι 21 σελίδες. Δύσκολο να σκαναριστούν όλα αυτά και να ανέβουν, θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.

Η συνδρομή παρέμεινε 2 χιλιάδες δραχμές τον μήνα. Ίσως είναι από τα λίγα που δεν είχαν αλλάξει.

Παράδειγμα, στις εκλογές, μπορούσες να διαγράψεις ονόματα από το ψηφοδέλτιο που κατέθετες, και να αντικαθιστούσες τα διαγραμμένα ονόματα με τα ονόματα των υποψηφίων του άλλου συνδυασμού. Αυτό δεν το ήξερα!!!

Άραγε το ήξεραν όσοι ψήφιζαν?

Μετά την δεύτερη ανάγνωση, πρόσθεσα κι άλλα στην αρχική δημοσίευση. Το πιο βασικό πρόβλημα που εγώ θεωρώ ότι έχουμε, είναι το βιβλίο μελών. Χωρίς σωστό βιβλίο μελών, άκρη δεν βγαίνει.

Επίσης θεωρώ πως ο παραμικρός οικονομικός έλεγχος, λόγω της προφανούς μη τήρησης των υποχρεώσεων του ταμείου, θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου.

br fun_atic είπε...

έχεις βάλει 1.000.000 θεματα τα οποία πραγματικά δεν μπορώ να στα απαντήσω γραπτώς. Όποτε θέλεις μπορώ να στα απαντήσω προφορικά.

Μάζεψε πολλά ερωτηματικά, γιατί είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν στη σύνταξη νέου καταστατικού...

amanAM είπε...

Αξιολογώντας με δικά μου κριτήρια όσα διάβασα και σκέφτηκα, θεωρώ πιο σημαντικά 2 ερωτήματα:

Τηρείται το βιβλίο μελών?

Τηρείται το βιβλίο Ταμείου και οι μηνιαίες καταστάσεις εσόδων εξόδων?

vassilis είπε...

Αντώνη , από όσα διαβάζω συμπεραίνω ότι το καταστατικό του Ερασιτέχνη δεν τηρείται. Να μου πεις τηρείται το καταστατικό της ΠΑΕ; Εκείνη η ρημάδα ΓΣ του Δεκέμβρη πότε θα γίνει;

Προσωπικά όμως διαφωνώ με την άμεση διαγραφή των μελών που καθυστερούν ένα χρόνο να πληρώσουν τη συνδρομή τους. Αν το κάνουμε αυτό και μάλιστα στην περίοδο που ζούμε που τα 70 ευρώ της συνδρομής δεν περισσεύουν εύκολα σε ενα χρόνο ο ερασιτέχνης θα έχει λιγότερα από 40 - 50 μέλη.

amanAM είπε...

Κανένας δεν θέλει να διαγράφονται τα μέλη, το απαιτεί όμως το ισχύον καταστατικό!!!

Πρέπει άμεσα να αλλάξει αυτό!