Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

να πέσουν!

Εχθές το πρωί είπα με λύπη σε έναν Πανιώνιο ότι το γυναικείο βόλεϊ και το πόλο έπεσαν από την Α1, και μου απάντησε:
"Ας πέσουν, να πέσει και το αντρικό πόλο εάν γίνεται!!!"

Για να είμαι ειλικρινής, με ενόχλησε ιδιαίτερα το πάθος και η χροιά της φωνής του φίλου εναντίον του πόλο, με αποτέλεσμα να προτιμήσω να μην απαντήσω, απομακρύνθηκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα γιατί εάν συνεχιζότανε η κουβέντα μπορεί και να καταλήγαμε σε καυγά. Εγώ ήμουνα ήδη εκνευρισμένος, θα φτάναμε εύκολα σε παρεξήγηση.

Όλη μέρα σκεφτόμουνα πως είναι δυνατόν κάποιος που υποτίθεται πως αγαπάει τον σύλλογο, να θέλει οι ομάδες του Πανιωνίου να πέσουν κατηγορίες. Άλλο είναι να θέλεις ή να πρέπει να κάνει περικοπές, να στοχεύεις την οικονομική εξυγίανση, και άλλο να θέλεις να πέσουν κατηγορίες οι ομάδες σου, και να θέλεις να καταστραφεί η ομάδα που σε έχει φέρει σε 2 Ευρωπαϊκούς τελικούς, σε συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος, και γενικά αποτελεί την βιτρίνα του συλλόγου που υποστηρίζεις. Ιδίως φέτος που και το μπάτζετ έχει μειωθεί, έχει γίνει μια τεράστια ανανέωση με μέσο όρο ηλικίας της ομάδας κάτω από 22 ετών, αλλά παρόλα αυτά πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω πως στις ομάδες μας πρέπει να βρίσκουν καταφύγιο δικά μας παιδιά, παιδιά που έχουν βγει από τις υποδομές τις ομάδας μας, νέα παιδιά να βρίσκουν την ευκαιρία να αναδειχτούν και να γίνουν οι μεγάλοι παίκτες του μέλλοντος. Ο στόχος των ομάδων πρέπει να είναι οι νίκες και η διάκριση, όχι η διάλυση και οι ήττες.

Εδώ και καιρό, διαπίστωσα πως στις τάξεις των Πανιώνιων υπάρχει μίσος και αντιπάθεια προς την ομάδα του αντρικού πόλο. Φαντάζομαι πως του χρόνου, όλοι αυτοί θα χαίρονται με τις επιλογές της διοίκησης που θα οδηγήσουν αυτήν την ομάδα στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος της Α1 και πιθανόν στην Α2. 

Επιτέλους αγαπητοί παίκτες και κύριε προπονητή, αρχίσετε να χάνετε, δεν πάει άλλο αυτό το κακό με τις συνεχόμενες νίκες. Δεν σας θέλει κανένας, είσαστε ενοχλητικοί και αντιπαθητικοί. Φτάνει πια, δεν σας θέλει κανένας. Χαλάτε την εικόνα του συλλόγου, όπως την οραματίζονται οι πραγματικοί Πανιώνιοι.

Αρκεί να καταφέρουν να σωθούν οι μισθοφόροι ποδοσφαιριστές, ο Ρόβας, ο Ρόκας, ο Μενδρινός, ο Οκόγιε, ο Ντιμπαλά, ο Κουλουχέρης, ο Πετκάκης, ο Πιέρ, όλοι αυτοί οι περαστικοί μαζί με τα δικά μας τα παιδιά που είναι φευγάτα όπως ο Σιόβας και ο Σάμαρης που έχουν μοναδικό στόχο να δείξουν στους νέους εργοδότες τους ότι καλά θα κάνουν το καλοκαίρι να τους αποκτήσουν, και σαν νέοι Μάκοι θα μισούν την ομάδα που τους έκανε γνωστούς. Πιο πολύ μας σεβάστηκε ο Μήτρογλου που μας έσωσε πέρυσι, παρά τα "δικά μας τα παιδιά".

Για όλα φταίει ο Φανούρης, που έχει ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές με την ομάδα μας. Τι να τους κάνουμε τέτοιους παίκτες, θέλουμε περαστικούς και νέες φάτσες.

6 σχόλια:

Miltos@Chios είπε...

Συμφωνω απολυτως Αντωνη.Εχεις τον καθε ενα περαστικο αμφιβολου αξιας να λεει οτι του κατεβει και να μην σε σεβεται.Διαβασες τις δηλωσεις Ντιμπαλα την προηγουμενη βδομαδα?

amanAM είπε...

Τώρα τελευταία αποφεύγω να διαβάζω δηλώσεις παικτών κλπ, γιατί εκνευρίζομαι.

Οι παίκτες δεν είναι για να μιλάνε, ας κάνουν δηλώσεις με τον τρόπο που παίζουν.

IWN1998 είπε...

Κανένας δεν μπορεί να χαίρεται για την υποβάθμιση των τμημάτων του συλλόγου και όποιος το κάνει απλά δείχνει επίπεδο νοημοσύνης ή και κακοήθεια.
Σίγουρα δεν μπορεί ο Πανιώνιος να κρατήσει τόσα τμήματα σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Δεν τα είχε ποτέ και απλά του τύχανε ελέω Τσακίρη και όσων συνέχισαν για λίγο να διάγουν αλά Τσακιροπανιώνιοι.

Το σημαντικό είναι όμως πως όταν έφτιαξες δυο τουλάχιστον τμήματα που δημιούργησαν ΙΣΤΟΡΙΑ, οφείλεις να τα σεβαστείς και να κάνεις ότι το δυνατόν κάπως να κρατηθείς σε αυτά. Αυτά τα δυο τμήματα είναι το Πόλο Ανδρών και το Μπάσκετ Γυναικών. Το ένα έδωσε ευρωπαϊκούς τελικούς και το άλλο τίτλο πρωταθλήματος σε ομαδικό σπορ.

Δεν ξέρω πόσο αληθεύει η κακεντρέχεια έναντι του Πόλο Ανδρών, που ίσως δικαιολογείται από το Αντιβεντουρικό μένος. Δεν ξέρω πόσο αληθεύει το ότι τα τμήματα αυτά έχουν αφεθεί στη διάλυση ελέω ποδοσφαίρου, όταν κανονικά το ποδόσφαιρο δεν απομυζεί πόρους από τα αθλήματα αυτά και πιθανόν είναι το μόνο που φέρνει έσοδα στο σύλλογο (βέβαια και τεράστια έξοδα). Δηλαδή θέλω να ρωτήσω αν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν ο ερασιτέχνης παίρνει τα λεφτά από τις ακαδημίες τις μη ποδοσφαιρικές και έσοδα των ερασιτεχνικών τμημάτων και τα βάζει στην ΠΑΕ. Το να περιμέναμε να πάρει η διοίκηση λεφτά της ΠΑΕ και να τα βάλει να πληρώσει τα ερασιτεχνικά τμήματα και πάλι παράταιρο θα ήταν.

Προσωπικά θεωρώ ότι αν υπάρχουμε κάποιες δεκάδες ή ίσως και εκατοντάδες που θέλουμε να βοηθήσουμε τα ερασιτεχνικά τμήματα όπως τα παραπάνω, ίσως είναι τώρα η ώρα να προσπαθήσουμε να τα βοηθήσουμε στην πράξη πέρα από κάθε διοίκηση η επίσημο φορέα. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι ή πόσο θα αποβεί επιτυχές, δεν έχω και τη σχετική τεχνογνωσία, αλλά αν οργανωνόταν το άνοιγμα ενός λογαριασμού, πέρα από τις όποιες στραβές (ΑΜΚ, μετοχές) έγιναν στο παρελθόν, θα μπορούσαμε να δημιουργούσαμε μια βάση για να αποκτήση έρεισμα ύπαρξης η δραστηριότητα ενός-δυο από τα ερασιτεχνικά τμήματα. Ίσως

vassilis είπε...

Κατά τα άλλα ο Ερασιτέχνης είναι η μάνα του Συλλόγου.

Το μεγάλο ερώτημα το έγραψε ο Ιωνας. Τα λεφτά των ακαδημιών στην ΠΑΕ;

Θέλω να ελπίζω πως όχι.

amanAM είπε...

Δεδομένου Γενάρη και Φλεβάρη δεν έχουν πληρώσει τίποτα, εργαζόμενους, προπονητές, παίκτες ομάδων, ή άλλα έξοδα...

Που έχουν πάει οι εισπράξεις των 2 τελευταίων μηνών???
Οεο?

amanAM είπε...

υπάρχει ένα ερώτημα που αμφιβάλλω εάν θα πάρει απάντηση, αλλά παρόλα αυτά θα το θέσω:

Εάν για τον επόμενο μήνα, οι παίδες και οι mini παίδες αντί να εμφανίζονται στο κολυμβητήριο για προπόνηση, αρχίσουν να πηγαίνουν στην Πάρνηθα για ορειβασία (κι εμείς οι γονείς στις παρακείμενες ταβέρνες για εσωτερικούς κοιλιακούς), άραγε θα το καταλάβει κανένας ότι λείπουμε?

Αμφιβάλλω ότι θα το προσέξει κανένας...