Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Να αραιώνουμε σιγά σιγά!

Στη σημερινή προπόνηση ο Λεμονής ευχαρίστησε τους παίκτες του συλλόγου για την συνεργασία τους και στη συνέχεια τους αποχαιρέτησε, γνωστοποιώντας τους παράλληλα την αποχώρησή του από τον «ιστορικό».

Ήδη από την αποχώρηση Λεμονή και Εστογιανόφ, πέφτουμε κατά ενάμιση εκατομμύριο περίπου σε ετήσια έξοδα. Οι περικοπές πρέπει να συνεχιστούν, και να γίνει αναδιαπραγμάτευση με αυτούς που θα μείνουν. Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος! 

Προέχει η χρονιά να σωθεί οικονομικά. Μετά βλέπουμε. Εάν δεν την σώσουμε αγωνιστικά, στην χειρότερη θα βρεθούμε στην βήτα εθνική. Αλλιώς πάμε ντουγρού για δέλτα.

11 σχόλια:

IWN1998 είπε...

...και να δώσουν και κάποιοι για αυτά που δημιούργησαν οι διοικήσεις τους... και δεν είναι μόνον οι έσχατοι, που τι αν λέμε τώρα...

amanAM είπε...

Συμφωνώ. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αυτοί που διοίκησαν όλα αυτά τα χρόνια και μας οδήγησαν σε αυτά τα οικονομικά χάλια.

Η νέα διοίκηση οφείλει να πάρει σκληρές αποφάσεις, και θα πρέπει να χρεωθεί όλους τους συμβιβασμούς που θα κάνει.

Ένα είναι το χρέος της, κατά την γνώμη μου: Η οικονομική εξυγίανση και να μπούνε βάσεις για ένα υγιές μέλλον.

Ότι σώζεται, ας σωθεί, ότι δεν σώζεται, θα πρέπει να απολογηθούν αυτοί που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια, κι όχι αυτοί που παίρνουν τις δυσάρεστες αποφάσεις.

amanAM είπε...

τώρα εάν πω πως ο Μπέος έχει τα δίκια του, θα κατηγορηθώ για Μπεϊκός?

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=422718&cid=10

amanAM είπε...

Το βέβαιο είναι πως συμφωνώ με τις απόψεις του Τσάβαλου:

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/142862-Tsavalos-Na-apoktisei-pali-axioprepeia-o-Panionios

amanAM είπε...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ερασιτέχνη ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, Βασίλη Τσάβαλου και του κ. Τάκη Λεμονή, στην οποία επιβεβαιώθηκε η κοινή απόφαση για τη λύση της συνεργασίας του προπονητού με την ΠΑΕ και συζητήθηκε ο τρόπος αποπληρωμής των δεδουλευμένων του, καθώς και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου.

Επειδή εκκρεμεί ο ορισμός προσωρινής διοίκησης που θα υπογράψει σύμφωνα με το νόμο την οριστική συμφωνία, τα δύο μέρη συμφώνησαν να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για το διορισμό της νέας διοίκησης και ότι παράλληλα η πλευρά του προπονητή είναι ελεύθερη να πράξει κάθε τι νόμιμο για τη διασφάλιση των οικονομικών της συμφερόντων από τη σύμβαση καθώς και να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

br fun_atic είπε...

Ξέρεις τι καλό έχει ο Τσάβαλος; Έχει βρει τον τρόπο να μας εκπλήσσει.

Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, χωρίς περιουσίες, λεφτά κ.λ.π, χωρίς να είναι επαγγελματίας παράγοντας ή να αγωνιά για την καρέκλα και ενώ βρέθηκε στη μέση του ωκεανού κάνει ό,τι μπορεί για να βάλει τον Πανιώνιο σε σωστή βάση.Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει γιατί το βάρος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Αυτό θα το καταλάβει όποιος προσπαθήσει να μπει στη θέση του κάθε φορά που βάζει υπογραφή. Είναι γεγονός όμως ότι κανένας δεν υπολόγιζε ότι θα αντέξει.Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι θα το έβαζε στα πόδια ή ότι θα έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί...

amanAM είπε...

η κακοήθεια δεν έχει όρια: http://www.h2opolo.gr/forum/viewtopic.php?t=2749

Κάποιοι ανώνυμα, ψεύδονται και συκοφαντούν ανθρώπους που κάνουν εξαιρετική δουλειά, προφανώς γιατί έχουν δειχτεί τα μικροσυμφέροντα τους.

Απαξιώ να τους απαντήσω, αλλά είναι κρίμα να θίγουν ανθρώπους που πρέπει να είμαστε ευτυχείς που τους έχουμε στον Πανιώνιο.

Κάποιοι που προφανώς κονομούσαν, και κόπηκε το φαγοπότι τους, προσπαθούν να ροκανίσουν την καρέκλα διασπείροντας ψεύδη.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Αυτά τα μ****ακια, όλο μαλακίες γράφουν. Θα τους έγραφα κάτι για την μανούλα τους, αλλά τέλος πάντων. Δείχνω ανωτερότητα… Αυτές οι φατριές του Εθνικού, που έχουν έρθει στην ομάδα, θέλουν ξήλημα… και καμιά καρπαζιά δεν βλάπτει. Αντώνη…. Όλη η μπόχα, στον ερασιτέχνη έχει μαζευτέί.

amanAM είπε...

Σε ποιές φατρίες του Εθνικού αναφέρεσαι?
Αυτά τα είχα ακούσει πριν 2-3 χρόνια. Πως προκύπτει ότι έχουμε Εθνικοποιηθεί?

Εάν σας πω πως αυτοί που φωνάζουν, ο λόγος που συκοφαντούν και πετάνε λάσπη, είναι ότι έχουν πρόβλημα γιατί σε ένα ομαδικό άθλημα σε κατηγορίες παίδων κλπ, θέλουν να παίζουν σε φιλικούς αγώνες προετοιμασίας μόνο 7-8 συγκεκριμένα παιδιά, και τα άλλα παιδιά (που προφανώς είναι λιγότερο ταλαντούχα ή προχωρημένα) να μην έχουν ούτε ένα λεπτό συμμετοχής, με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα πιο πίσω, και να μην υπάρχει δυνατότητα αλλαγών στα παιχνίδια! Αυτός είναι άκρατος παραλογισμός!!!

Πέρυσι χάσαμε σε τελικές φάσεις, λόγω αδυναμίας αλλαγών(σε αυτές τις κατηγορίες). Κάποια στιγμή που τα παιδιά σκάσανε από τα συνεχόμενα παιχνίδια, χάσανε από ομάδες που ήταν του χεριού τους.

Ένα τμήμα παίδων ας πούμε, έχει 20 παιδιά που πληρώνουν κάθε μήνα, και έχει ευθύνη και υποχρέωση ο Πανιώνιος να γυμνάζει και να προπονεί και τα 20, και όχι μόνο τα 7-8 που θα είναι οι βασικοί στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο στόχος της ομάδας, είναι να ανέβουν και οι υπόλοιποι, όχι να κάνουν ατομικό πρόγραμμα οι λεγόμενοι πρωτοκλασάτοι, και οι υπόλοιποι στον Καιάδα...

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι το πόλο είναι ομαδικό άθλημα, που παίζεται με 14 παίκτες και όχι με 7, είναι γελασμένος.

Κατά την γνώμη μου, ο Πανιώνιος οφείλει να προσφέρει σε κάθε αθλητή του, την δυνατότητα να γυμναστεί και να έχει ευκαιρίες να μάθει και να βελτιωθεί. Όποιος θέλει ατομική προπόνηση, να ασχοληθεί με ατομικό άθλημα, την κωπηλασία για παράδειγμα.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΓΙΓΟΥΝ ΟΙ ΓΡΥΚΟΙΛΟΙ

amanAM είπε...

Δεν έχω κωδικό στο Η20polo.gr, αλλά επειδή αναφέρθηκε ο χρήστης με το ψευδώνυμο PANTHER WATER POLO στο σχόλιο μου εδώ, θα ήθελα να τον προσκαλέσω σε διάλογο, όποτε θελήσει.

Εγώ αυτό που έχω δει με τα μάτια μου, είναι πως πέρυσι τέτοια εποχή οι ακαδημίες είχαν περίπου 10-15 παιδιά, και τώρα έχουν 70-80, ενώ το τμήμα mini παίδων (που δραστηριοποιείται ο γιός μου) είχε 7-8 παιδιά, και εθεωρείτο τμήμα ανεπιθύμητων!

Μετά τα περσινά Χριστούγεννα έγινε εξαιρετική δουλειά από τον προπονητή που "φορτώθηκε" το τμήμα των ανεπιθύμητων, τον κύριο Βασίλη Μολόχα, και η ομάδα στο τέλος της σεζόν από ατυχία δεν βρέθηκε στην τελική φάση.

Είχαμε παιδιά με τροφική δηλητηρίαση και με τραυματισμούς από εξωαγωνιστικές αιτίες (πχ παίζοντας μπάλα στο σχολείο), και έλειψαν σε κρίσιμα παιχνίδια.

Φέτος, η χρονιά έχει ξεκινήσει εξαιρετικά, παρόλο που έχουμε παράπονα από την έλλειψη χώρου (λόγω της υπερπληθώρας παιδιών στην μικρή πισίνα), ο νέος προπονητής ο κύριος Αντώνης Δήμου κάνει εξαιρετική προπόνηση και τα παιδάκια όλα έχουν βελτιωθεί πολύ στην τεχνική τους, ενώ ήδη έχουνε παίξει αρκετά φιλικά παιχνίδια, με νίκες όπου κι αν έπαιξαν. Νίκη με το Καλαμάκι στο δικό μας κολυμβητήριο, νίκη στην Ηλιούπολη, νίκη στην Γλυφάδα.

Έπαιξαν και εναντίον μεγαλύτερων παιδιών (κατά 2 και 3 χρόνια), στο τουρνουά Κανελλόπουλος που διοργανώσαμε στο Αρτάκης, και φυσιολογικά έχασαν, αλλά κέρδισαν εμπειρία και παραστάσεις.

Διάβασα πως αποχώρησαν παιδιά (προσπαθώντας να δοθεί εικόνα διάλυσης), αλλά ένα μόνο έχει φύγει από τους διχίλιαρους, κι αυτό γιατί ο πατέρας του θύμωσε επειδή θεώρησε πως το παιδί του έπρεπε να παίζει περισσότερο χρόνο με συμπαίκτες και αντιπάλους μεγαλύτερα παιδιά.

Αυτό το παιδί που έφυγε, πράγματι ήταν καλό παιδί και ταλαντούχο. Με το ζόρι δεν κρατάς κανέναν. Εάν για παράδειγμα ήθελε να δει τον 11χρονο γιό του στην αντρική ομάδα και θεωρούσε πως το αδικούσανε που τον αφήνανε στο παιδικό τμήμα, φταίει ο Πανιώνιος γι αυτό?

Έφυγε και ένας 99ρης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε ξεκινήσει από τον Ολυμπιακό, και ήθελε να επιστρέψει εκεί. Κρίμα, γιατί αυτός ήταν ακόμα μεγαλύτερο ταλέντο.

Ήρθανε όμως άλλοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα διάλυσης, ενώ γίνεται εξαιρετική δουλειά. Ο Θεός και η ψυχή τους. Γιατί να μετράμε αυτούς που φεύγουν, και δεν μετράμε αυτούς που ήρθανε?

Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Το καλό σήμερα, είναι πως υπάρχουν ευήκοα ώτα, και δρομολογούνται λύσεις.

Παλιότερα, και να είχες κάποιο θέμα, το κρατούσες για τον εαυτό σου, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κανένας να σε ακούσει καν.

Την σήμερον ημέρα, η μόνη πηγή εσόδων του συλλόγου είμαστε οι γονείς που πληρώνουμε για τα παιδάκια μας. Ούτε χορηγοί υπάρχουν, ούτε ΓΓΑ, ούτε κάποιος λεφτάς που να τα χώνει.

Κάποιοι θεωρούν πως μόνο τα παιδιά τους αξίζουν, και μόνο αυτά πρέπει να παίζουν. Όταν θα πληρώνουν μόνο αυτοί τα λειτουργικά έξοδα του Πανιωνίου, τότε ας κάνουν ότι θέλουν.

Όμως όταν πληρώνουν 20-30 παιδιά, πρέπει όλα να προπονηθούν, όλα να μάθουν, όλα να έχουν τις ευκαιρίες τους να βελτιωθούν και να προχωρήσουν. Αυτό είναι σε όφελος της ομάδας, του συνόλου.

Εάν κάποιοι θέλουν οι κανακάρηδες τους να παίζουν μόνο αυτοί, ας κτίσουν μια δικιά τους πισίνα, και να προσλάβουν προπονητή να τους κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.