Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

φίλοι Ολυμπιακοί

Μπορώ να καταλάβω την πίκρα σας, βλέποντας την εικόνα που ακολουθεί. Αν είχε δώσει ο διαιτητής το πέναλτι, θα μπορούσε να γίνει το 1-1 και να άλλαζε όλη η εικόνα του χθεσινού παιχνιδιού. Αισθάνεστε ότι σας στέρησαν το δικαίωμα στην ελπίδα. Ειλικρινά σας καταλαβαίνω. 

Το χεράκι που δεν είδε κανένας

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, γιατί όταν συμβαίνει ακριβώς το ίδιο στις Ελληνικές ομάδες που παίζουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα και τους στερεί σχεδόν κάθε Κυριακή κάποιος άθλιος διαιτητής το δικαίωμα στην ελπίδα, σπρώχνοντας με κάθε τρόπο την ομάδα σας στην κατάκτηση του ενός πρωταθλήματος μετά το άλλο, δεν αισθάνεστε εξίσου άσχημα.

Τότε εσείς επικαλείστε πως έτσι κι αλλιώς είσαστε καλύτερη ομάδα, πως θα νικούσατε ακόμα κι αν δεν σφύριζε ο διαιτητής κάμποσα ανύπαρκτα φάουλ υπέρ σας, εάν δεν κάλυπτε ή ανακάλυπτε οφσάιντς ή πέναλτι κλπ... Το ότι εχθές η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη, δημιούργησε την μια ευκαιρία μετά την άλλη και ήταν θέμα σύντομου χρόνου να το φάτε το γκολάκι, και μετά διαχειρίστηκε μια χαρά το παιχνίδι, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, δεν το είδατε? Όταν εντός συνόρων είσαστε από την πλευρά των ευνοημένων, τότε θα λέγατε πως δίκαια δεν σφυρίχτηκε πέναλτι, πως ήταν κοντά για να έχει πρόθεση ο αμυντικός, πως είχε προηγηθεί επιθετικό, και ότι άλλο σας κατέβαινε.

Το έχω πει στο παρελθόν ξανά, θα το πω άλλη μια: Σας συμπαθώ πολύ όταν παίζετε Ευρωπαϊκά παιχνίδια, γιατί είσαστε κάτι σαν Πανιώνιοι της Ευρώπης. Όσο σέβεται η Ελληνική διαιτησία τον Πανιώνιο εντός των συνόρων, άλλο τόσο σας σέβεται εσάς στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια...


Δεν υπάρχουν σχόλια: