Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

απογοήτευση

Στην χθεσινή Γ.Σ. του Ερασιτέχνη με θέμα το μέλλον την ΠΑΕ, το μόνο που έμεινε σε μένα, είναι η απόλυτη απογοήτευση. Δεν άκουσα κάτι καινούργιο, δεν άκουσα τίποτα που να δίνει ελπίδα για ένα αύριο. Δεν λέω για καλύτερο αύριο, αλλά για σκέτο αύριο.

Ο Πανιώνιος επέζησε ενός ξεριζώματος, επέζησε 2 πολέμων, επέζησε σε χρόνια πιο δύσκολα από αυτά που περνάμε σήμερα. Επέζησε χάρη στο όραμα που είχαν κάποιοι άνθρωποι. Ζητείται ελπίς, ζητούνται άνθρωποι που το μόνο κίνητρο τους είναι η αγάπη τους στην ομάδα, και όχι το προσωπικό τους συμφέρον και η ικανοποίηση του αρρωστημένου εγώ τους.
Δυστυχώς αφεθήκαμε πέρυσι στα χέρια ενός ανθρώπου που ήταν τουλάχιστον αφελής. Ο κύριος Βεντούρης πετούσε στα σύννεφα. Χάθηκε και το καλοκαίρι, που αντί να γίνει συμμάζεμα, σκορπίστηκαν χρήματα και ανελήφθησαν δυσβάστακτες υποχρεώσεις. 

Η παρελθοντολογία δεν θα μας ωφελήσει σε κάτι. Μόνο για διδακτικούς λόγους είναι χρήσιμη. Για να χτιστεί ένα αύριο (κατ αρχάς), πρέπει πρώτα να γκρεμιστεί αυτό το σάπιο οικοδόμημα που λέγεται ΠΑΕ Πανιώνιος. Φέρνουν θλίψη όσα συνέβησαν, αλλά ότι έγινε δεν ξεγίνεται.

Η δικιά μου άποψη είναι πως πρέπει να γκρεμίσουμε, πρέπει να ματώσουμε, πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν άνδρες την κατάσταση και να αναλάβουμε τις ευθύνες και το κόστος. Κανένας δεν ονειρεύεται να δει τον Πανιώνιο σε χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά εάν αυτό είναι το τίμημα για να ξεκινήσουμε από νέα και υγιή βάση, αυτό πρέπει να κάνουμε. Με τα ψέμματα και το κουκούλωμα δεν θα πάμε πουθενά. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Τα ψέματα και οι μεγάλες ιδέες του Γεράσιμου Βεντούρη, μας οδήγησαν στα σημερινά χάλια. Τα ψέματα και η ανικανότητα μας να εκμεταλλευτούμε (με την καλή έννοια) τον Κωνσταντίνο Τσακίρη που αναμφισβήτητα ξόδεψε λεφτά για τον Πανιώνιο, μας οδήγησαν πέρυσι στον Βεντούρη. 

Ή τώρα ή ποτέ. Να δούμε την αλήθεια κατάματα και να πληρώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας.  Το μόνο που μας απέμεινε είναι η αξιοπρέπεια μας. Μην την χάσουμε κι αυτήν.

Αναλυτικά για το τι ειπώθηκε εχθές στην ΓΣ, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ στο πιο κάτω site, που παρουσιάζει το γεγονός: http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/139748-Stin-entatiki-o-Panionios

6 σχόλια:

Θεμιστοκλής είπε...

Με τη σαπίλα και τη διαφθορά να βασιλεύουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο ο Πανιώνιος να μπορέσει ν ακολουθήσει το δικό του, μοναχικό δρόμο.
Ο Βεντούρης διαισθανόταν ότι είναι προσωρινός κι έτσι κι αλλιώς είχε περιορισμένες δυνατότητες.
Ο Τσακίρης όντως θα μπορούσε να είχε δώσει άλλη προοπτική, δεν ήταν όμως ο κόσμος του Πανιωνίου που δε μπόρεσε να τον "εκμεταλλευτεί". Μόνος του έκανες επιλογές που οδήγησαν σε αδιέξοδο, δεν του βγήκε ο σχεδιασμός κι έδειξε τάσεις αυτοκατασροφής ( πάντα όσον αφορά τη διαχείριση της ομάδας, γιατί κατά τα άλλα είναι εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας), με αποτέλεσμα τα χρήματα που διέθεσε να πάνε στο βρόντο.
Δύσκολοι και στενάχωροι καιροί, φως δε φαίνεται πουθενά ούτε μπορούμε να ξέρουμε τι ξημερώνει...

NK99 είπε...

Αντε και πάμε στην Δ με τα μυαλά που κουβαλάνε οι πρωην διοικούντες και φαίνεται ότι κουβαλάνε οι νυν δεν υπάρχει μέλλον. Αν το καλοσκεφτούμε το πρόβλημα είναι πρώτα διοικητικό και μετά οικονομικό διότι αν μας χάριζαν όλα τα χρέη σε ένα χρόνο πάλι μέσα θα είμασταν.

Ο διαχρονικός ούτε αιθεροβάμων ούτε αφελής ήταν όταν σκορπούσε τα έσοδα του Πανιωνίου. ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.

Ή μήπως θα έδινε σε άλλο πορπονητή 700? Ακόμα και ο Μουρίνιο να αυτοπροτεινόταν ο διαχρονικός 700 δεν θα του έδινε.

Αλήθεια εκεί στον έλεγχο βρέθηκε ΤΙ ΠΗΡΑΜΕ για Μανιάτη? Ή μήπως δώσαμε κιόλας?

amanAM είπε...

Ο Τσολακάκης είπε πως πήραμε 500 χιλιάρικα από τον Ολυμπιακό, συν 2 δανεικούς παίκτες αξίας 600 χιλιάδων, που πληρώθηκαν από τον Μαρινάκη. Άρα υποτίθεται ότι πήραμε άμεσα και έμμεσα 1,100,000.00€.

Το που κατασπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα (σε Σβέρκους, Κρικβέλιες, κλπ) και πόσα χάθηκαν με την δωρεάν αποχώρηση του Κοντοέ, δεν μας το είπε κανένας, αλλά είναι προφανές ότι τελικά τζάμπα χάθηκε ο Μανιάτης... Ο Ολυμπιακός τα χρήματα στον Μήτρογλου και στον Γκαλίτσιο, θα τα έδινε έπαιζαν δεν έπαιζαν. Μια χαρούλα ήταν τον deal για τον Μαρινάκη.

Τραγικά ήταν τα νούμερα του Τσολακάκη (σύμφωνα με τα δικά του χαρτιά) και του Τσάβαλου (σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές που δεν υπόγραψαν): Υπάρχει ένα κενό περί τα 2 εκατομμύρια μεταξύ των 2 εκτιμήσεων!!!

Ο λόγος εξηγήθηκε από τον ίδιο τον Τσολακάκη: Αυτός υπολόγιζε πόσα χρωστάμε με βάση τι σκοπεύουμε να μην δώσουμε, ενώ οι λογιστές με βάση τι βρήκανε από τα βιβλία ότι χρωστάμε. Ο Τσολακάκης έκανε αυτοσχέδιο haircut!!!

Από όσα κατάλαβα, χρωστάμε τουλάχιστον 7-8 εκατομμύρια, τα οποία πιθανόν να είναι και 11(!!!), γιατί όταν κάποιος (που μου διαφεύγει το όνομα του) μίλησε έξω από τα δόντια (και φάνηκε να λέει σκληρές αλήθειες), μίλησε για 11 εκατομμύρια στο τέλος της σαιζόν, και κανένας δεν τον διέψευσε...

Ο Τσολακάκης πέταξε και μια φωτοβολίδα που θέλει προσοχή: Οι παίκτες πολύ σύντομα θα είναι όλοι ελεύθεροι. Πιθανόν και σήμερα, πιθανόν μέχρι το τέλος του μήνα. Σύντομα σε κάθε περίπτωση.

Αυτό δεν απαντήθηκε, πέρασε στο ντούκου.

Ποιός θα βάλει το κεφάλι του και το σπίτι του στον ντορβά, για να αναλάβει την ΠΑΕ?

IWN1998 είπε...

Ο Τσάβαλος νομίζω ότι μίλησε για 7 εκατομμύρια στο τέλος της σεζόν.
Αν αληθεύει ότ μένουν ελεύθεροι οι παίκτες όπως λέει ο Τσολακάκης τότε γιατί "κούρεμα" μιλάμε... Είναι ανέφικτο να το δεχτούν αφού μπορεί να διεκδικήσουν πολλαπλάσια. Ίσως μόνον από το φόβο της χρεοκοπίας και της Δ' Εθνικής, που διαλύεται η ΠΑΕ και δεν παίρνουν τίποτα να δεχτούν κάποιοι.

Προσωπικά βλέπω ελάχιστες δυνατότητες εφόσον δεν μπορεί να πουληθεί η ΠΑΕ.
Αναγκαστικά βήματα:

(1) Διοίκηση πρωτοδικείου
(2) Συμβιβασμός με όσους συμβιβάζονται με ελεύθερη αποδέσμευση και αποπληρωμή του ποσού συμβιβασμού σε κάποιο βάθος χρόνου...(δύσκολο).
(3) Ανοικτός λογαριασμός για να μαζευτεί ένα ποσό για κάποια άμεσα έξοδα.
(4) Άμεση αποδοχή όσων προτάσεων είναι ακόμα ενεργές για μεταγραφές παικτών, πχ Τσότσαλιτς.
(5) Λύση συνεργασίας με τον προπονητή με συμβιβασμό να πληρωθεί και αυτός σε κάποιο βάθος χρόνου.

Όλα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν φαίνονται ικανά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Άραγε η πρόταση του "Διαβόλου" για την αγορά της ομάδας, στις δυο συναντήσεις που έγιναν, ποια ήταν ακριβώς;

Μια ερώτηση. Όλο το χρέος-άνοιγμα οφείλεται στην λιγότερο από ένα χρόνο διοίκηση Βεντούρη-Τσολακάκη ή είναι επακόλουθο και των όσων προυπήρχαν; Πχ τα 120.000 στην Μάιντζ για τον Χίκα ήταν της χρήσης Κιντή. Ερωτώ γιατί κάποιοι πέρυσι περίπου τέτοια εποχή μας έδειχναν ένα στιγμιότυπο της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ και μίλαγαν για πλεόνασμα ενώ η διοίκηση Λιανού-Ζερβακάκου έκανε εκτιμήσεις για έλειμμα 3 εκατ στο τέλος της χρήσης 2010-2011.

amanAM είπε...

Αυτό με τα περσινά πλεονάσματα, ήταν ανέκδοτο. Τα ταμειακά διαθέσιμα εκείνης της στιγμής, τα αποκαλούσαν πλεονάσματα για λόγους εντυπώσεων. Φώναζα από πέρυσι γι αυτό το ψέμα.

Απόσα έχω καταλάβει, το χρέος κληρονομήθηκε αρχικά από την διοίκηση Κιντή, μετά μαζεύτηκε κάπως με τις ενέργειες του Ζερβακάκου, μετά ξεχείλωσε με την διαχείριση Βεντούρη-Τσολακάκη, και το καλοκαίρι περάσαμε ακόμα μεγαλύτερη θηλιά στον λαιμό μας, με τις ματαιοδοξίες του Βεντούρη περί Γκούρβας.

Το γεγονός είναι πως... στην αρχή του καλοκαιριού, ο Λεμονής ετοιμαζότανε με τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι εν συνεχεία εγκαταλείφθηκαν γιατί γεμίσαμε και με νέους λεγεωνάριους, και με νέες υποχρεώσεις...

Εάν κρίνω από όσα έχω μάθει για το πόλο, πραγματικά ήταν αυτοκτονικές οι τάσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε.

IWN1998 είπε...

Ο Γκλεζάκος είπε τα περί 11 εκατ. που αναφέρεις.

"Ο Κώστας Τσολακάκης παρουσίασε λεπτοµερή οικονοµικά στοιχεία από τον Δεκέµβριο του 2010, όταν ο Τσακίρης παρέδωσε τα ηνία στον Ερασιτέχνη, µέχρι τον προηγούµενο Σεπτέµβριο όταν και η διοίκηση Τσάβαλου κέρδισε τις εκλογές, ενώ τόνισε ότι το έλλειµµα που παρέδωσαν ήταν της τάξεως των 2.750 εκατ. ευρώ (από το 1,5 εκατ. ευρώ που παρέλαβαν από τον Τσακίρη).

Αποκάλυψε, δε, ότι το συµβόλαιο του Λεµονή που υπογράφηκε στις 5/12/2010 ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 700.000 ευρώ (συµπεριλαµβανοµένων και των φόρων!), προσθέτοντας ότι µέχρι το τέλος του τρέχοντος µηνός θα απαιτηθεί 1,1 εκατ. ευρώ για τις τρέχουσες υποχρεώσεις του Πανιώνιου!

Τα πνεύµατα οξύνθηκαν όταν τον λόγο πήρε ο Νίκος Γκλεζάκος, µέλος του προσωρινού ΔΣ της ΠΑΕ Πανιώνιος. «Πρέπει να δούµε τι Πανιώνιο θέλουµε. Να ''καθαρίσουµε'' µε οποιοδήποτε κόστος ή να κουκουλώσουµε τα πράγµατα; Δεν υπάρχει κανένας να βάλει υπογραφή αυτή τη στιγµή στον Πανιώνιο! Το έλλειµµα µπορεί να φτάσει και στα 11,5 εκατ. ευρώ, αν δεν γίνει τίποτα βέβαια µέχρι το καλοκαίρι! Τελείωσαν οι ήρωες! Η ΠΑΕ λειτουργούσε χωρίς λογιστή επί 9 µήνες» είπε ο Γκλεζάκος, µε τον Τσολακάκη να φωνάζει:

«Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγµατα!», όµως ο Γκλεζάκος συνέχισε στο ίδιο µήκος κύµατος: «Εγιναν λάθη, δεν είναι κακό να το πούµε. Μας σώζει αυτό; Τον Λεµονή µπορεί να µην τον θέλει κανείς. Οποιος έχει τα λεφτά να του πληρώσει την αποζηµίωση, ας έρθει! Το αν θα πουληθεί, για παράδειγµα, ο Εστογιανόφ, είναι ευθύνη της γενικής συνέλευσης! Σε όποιους δεν αρέσει, έτσι θα γίνεται πλέον. Ολοι γνώριζαν ότι η... βόµβα θα σκάσει στα χέρια µας µέσα σε δύο µήνες».

Εν κατακλείδι, δεν υπήρξε καµία απόφαση, πόσο δε µάλλον ψηφοφορία για το... οτιδήποτε στη χθεσινή ΓΣ. Απλά αποφασίστηκε από σήµερα να δηµοσιοποιηθεί µια λίστα µε τα ονόµατα όσων θέλουν να συµµετάσχουν στην προσωρινή διοίκηση. Ουσιαστικά... Πρωτοδικείου!"

[από sentragoal.gr]

Μου φαίνεται περίεργο κάποιος να δίνει αυτά τα στοιχεία και να αναρωτιέται για ποιον Πανιώνιο θέλουμε και για το αν θέλουμε να καθαρίσουμε με όποιο κόστος ή να κουκουλώσουμε τα πράγματα...
Υπάρχει άραγε η εναλλακτική λύση του να κουκουλώσουμε; Και αν ναι ποια ακριβώς είναι. ας μας την πούνε για να κρίνουμε...

Και ο Τσολακάκης που μιλάει τώρα για υποχρεώσεις 1.1 εκατ. γιατί πρωτοστάτησε στο να μείνουν Ριέρα, Λόλο και Κούμο και ιδίως ο τελευταίος για τον οποίο υπήρχαν και κάποιες προτάσεις; Για να μην πω και ο Τσοτσα με την πρόταση της Μακάμπι Χάιφα;
Το θέατρο του παραλόγου...