Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πρόκριση στους 8 του Ευρωπαϊκου κυπέλλου

Ο Πανιώνιος είναι η μόνη Ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών κυπέλλων, παρά την ήττα με 13-14 από τον Παναθηναϊκό, αφού στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχαμε επικρατήσει με 6-8.

Η ομάδα μας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, και πήρε στο ξεκίνημα διαφορά. Στη συνέχεια η διαιτησία έσπρωξε με κάθε τρόπο τον Παναθηναϊκό, πηγαίνοντας το ματς στη παράταση. Η σφαγή δεν ολοκληρώθηκε, χάρη στα γκολ των Παπαδόγκωνα και Καπότση έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 13-13, ενώ το 13-14 έγινε μόλις 14 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Ειδικά ένα κοντοπούτανο διαιτητίνα, ήταν για πολλές κλωτσιές.

Συγκλονιστική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο κολυμβητήριο, ο κόσμος ήταν ο παραπάνω παίκτης, ήταν αυτός που απέτρεψε τα κοράκια στην παράταση να συνεχίσουν τον προκλητικό τρόπο που σφύριζαν από το δεύτερο μέχρι το τέταρτο οκτάλεπτο. Οι πάνθηρες δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

οκτάλεπτα: 5-3, 1-2, 2-3, 2-4 Παράταση: 2-1, 1-1

Πανιώνιος (Δ. Σελετόπουλος): Παπαδόγκωνας 4, Κότεριλ 3, Κατσιμπούλας 1, Καπότσης 2, Κουτσιαλής 1, Μιμίδης 2.

Νίκη και για τις γυναίκες μας στο πόλο, στην Πάτρα με 10-11 την ΝΕΠ .
Τα 8λεπτα: 3-3, 3-4, 3-2, 1-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Αλούπη 1, Αποστολίδου 1, Παπαγεωργίου 1, Σώρρα 2, Κοντογιάννη 6.

ΥΓ. 10/11/11
Το πόλο είναι ένα άθλημα, που το 70 με 80% παίζεται κάτω από το νερό. Οι θεατές και οι διαιτητές είμαστε έξω από το νερό, και μπορούμε μόνο να υποθέτουμε κάποια από όσα συμβαίνουν.  Στο πόλο υπάρχει συνεχής επαφή των παικτών, ενώ πολλά δυναμικά μαρκαρίσματα είναι θεμιτά. Δεδομένης της δυσκολίας να δούμε τι συμβαίνει, υπάρχει και πολύ θέατρο, οι παίκτες προσποιούνται πως κάποιος τους τραβάει για να κερδίσουν το φάουλ και την αποβολή, για να παίξουν με παίκτη παραπάνω.

Όταν βλέπεις κάποια σφυρίγματα να είναι μονομερή, ξέρεις ότι οι διαιτητές έχουν πρόθεση να βοηθήσουν την μια ομάδα. Δεν μπορεί από την μια να βλέπουν επιθετικά φάουλ ή να μην βλέπουν καν φάουλ, κι από την άλλη μεριά να βλέπουν αμυντικά φάουλ και αποβολές σε ανάλογες φάσεις.

Μεγάλο ρόλο παίζει και το βάρος του ονόματος της ομάδας, το βάρος του ονόματος του προπονητή, καθώς και των παραγόντων της ομάδας. Στον χώρο του πόλο κάποιοι είναι γνωστοί και φίλοι μεταξύ τους, κάτι που επηρεάζει και τις διαιτητικές αποφάσεις. Αλλιώς σφυρίζεις την ομάδα του φίλου σου, αλλιώς την ομάδα που σου είναι αδιάφορη ή την αντιπαθείς κιόλας.

Κάποια σφυρίγματα εχθές ήταν προκλητικά μονομερή. Δεν ξέρω γιατί σπρώχτηκε τόσο πολύ ο Βάζελος, αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Η δικιά μας ομάδα διαθέτει νιάτα, έχει μέλλον, έχει δυνατότητες διάκρισης. Έχει εξαιρετικό προπονητή, και το μόνο που χρειάζεται είναι την στήριξη των οπαδών (που εχθές ήταν φανταστική) και μια διοίκηση που θα είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους παίκτες. Οι παίκτες αφιερώνουν πολλές ώρες για διπλές προπονήσεις καθημερινά, παρόλο που αμείβονται ελάχιστα συγκριτικά με άλλα αθλήματα. Έχουμε μια ομάδα με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ από τις προηγούμενες χρονιές, και έχουν γίνει πολύ σωστές επιλογές.

Λόγω της γενικότερης και της ειδικότερης γενικής κατάστασης των οικονομικών, πρέπει απαραίτητα να βρεθούν χορηγοί που θα στηρίξουν αυτήν την ομάδα, για να επιβιώσει οικονομικά. Εχθές χαμογέλασε το χειλάκι μας όσων ήμασταν στο γήπεδο. Είχαμε πολύ καιρό να πάρουμε τέτοια χαρά, και αυτή η ομάδα μπορεί να μας προσφέρει κι άλλη χαρά.

ΥΓ 2. 
H κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Γιουροκάπ πόλο ανδρών για τον Πανιώνιο έφερε στον δρόμο μας την κάτοχο του τίτλου, Σαβόνα.
Η ιταλική ομάδα είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος που θα μπορούσε να συναντήσει η ομάδα μας, καθώς πρόκειται για το φαβορί και της φετινής διοργάνωσης.
Πέρυσι αντιμετωπίσαμε τη Σαβόνα στον διπλό τελικό της διοργάνωσης με τη ιταλική ομάδα να κατακτά το τρόπαιο, αφού απέσπασε ισοπαλία 9-9 στην Αθήνα και επικράτησε 11-3 στην έδρα της.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, στις 26 ή 27 Νοεμβρίου, και η ρεβάνς στην Ιταλία στις 14 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: