Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

νίκες στο πόλο και στο μπάσκετ

Την τρίτη διαδοχική νίκη του, και πρώτη εκτός έδρας, πανηγύρισε στο κλειστό της Πυλαίας ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες, με… κεκτημένη ταχύτητα, επιβλήθηκαν και του ΠΑΟΚ με 58-51, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1. Οι Θεσσαλονικείς, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος παρουσία του κόσμου τους, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας τους, χάνοντας για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα σε εντός των τειχών τους αναμέτρηση. Πρωταγωνιστές της νίκης για τον Πανιώνιο ήταν οι Κις, Μπάρλος, Ντίμπλερ και Μπατής, που «μίλησαν» στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.Δεκάλεπτα: 13-19, 28-36, 39-44, 51-58.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 6 (2), Κις 12 (1), Αθανασούλας 3 (1), Στέφενσον 6, Ντίμπλερ 7 (1), Μπατής 6, Γιάνκοβιτς 2, Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 3 (1), Παραγιός 1, Μπάρλος 10.


Η ομάδα πόλο του Πανιωνίου μετά την ευρωπαϊκή προκριση επί του Παναθηναϊκού, συνέχισε την ξέφρενη πορεία απέναντι στο Καλαμάκι, του οποίου επιβλήθηκε με 12-8.
Τα 8λεπτα: 2-3, 1-3, 3-4, 2-2. 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σελετόπουλος): Μιμίδης 5, Κότεριλ 4, Κουτσιαλής 1, Παπαδόγκωνας 1, Καπότσης 1.

Σήμερα ξεκινάει η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής βόλεϊ ανδρών 2011-2012
Κυριακή 13/11/2011
Ν.Σμύρνη (Αρτάκης) 16.00 Πανιώνιος - ΓΕ Ηρακλείου  



5 σχόλια:

amanAM είπε...

0-3 χάσαμε στο βόλεϊ των ανδρών, από την ομάδα του Ηρακλείου.

Κακή αρχή, ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια.

amanAM είπε...

με αφορμή το ερώτημα που τέθηκε από τον μπλόγκερ Ίωνα (http://iwn1998.blogspot.com/2011/11/blog-post_13.html): ΥΓ2: Όλοι μιλάνε για την επιτυχημένη ανανέωση στο Πόλο, που στέκεται σε υψηλό επίπεδο παρά τις αποχωρήσεις. Μάλιστα την φέρνουν και σαν παράδειγμα για να το ακολουθήσουμε και στο ποδόσφαιρο. Αν και είναι αβέβαιο ότι και αυτή την ανανεωμένη ομάδα μπορεί να τη συντηρήσει ο ερασιτέχνης, αναρωτιέμαι άραγε ποιανού ήταν ο πετυχημένος συνδυασμός για αυτή τη φετινή ομάδα Πόλο;

Εγώ απάντησα τα εξής:
Από πέρυσι, έχουμε ένα λαμπρό στέλεχος στο πόλο του Πανιωνίου, έναν άνθρωπο που πέρασε την ζωή του σαν πολίστας, έφτασε να είναι και προπονητής Εθνικών ομάδων, και ανέλαβε τα καθήκοντα του Εφόρου (και οργανωτή) του τμήματος. Ο Μάρκελλος Σιταρένιος δεν είναι τυχαίος, είναι ένα κεφάλαιο στο Ελληνικό πόλο.

Το καλοκαίρι του υποσχέθηκαν 500 χιλιάρικα σαν μπάτζετ του τμήματος, εκείνα που δήθεν θα έδινε η Γκούρβα.

Ο άνθρωπος αυτός, όταν κάθε άλλος στην θέση του θα έφτιαχνε μια ομάδα που το πιο πιθανόν θα ξεπερνούσε σε μπάτζετ όσα του υποσχέθηκαν, έκανε τέτοιες κινήσεις που όλο το κόστος του τμήματος δεν θα ξεπεράσει ούτε τα μισά από όσα υποτίθεται ότι θα διέθετε στα χέρια του.

Ο λόγος ήταν ότι πίστευε στα νέα παιδιά, πίστευε πως νέα παιδιά που βγήκαν από τα σπλάχνα του Πανιωνίου έπρεπε να επιστρέψουν στο σπίτι τους, μαζί με ταλαντούχους νέους από άλλες ομάδες (όπως πχ ο Μιμίδης της Χίου). Επιλέχτηκε επίσης ένας προπονητής, που είναι εξαιρετικός άνθρωπος, με ικανότητες στην διαχείριση νέων σε ηλικία και ταλαντούχων παικτών.

Πίστευε επίσης πως δεν μπορεί να μην πληρωθούν κάποια από τα χρέη της προηγούμενης χρονιάς. Δεν μπορείς να κτίσεις μια σοβαρή ομάδα, όταν χρωστάει από πέρυσι στους πάντες και τα πάντα. Θεώρησε λοιπόν πως ηθικό και δίκαιο ήταν όσα θα περίσσευαν θα έπρεπε να κλείσουν τρύπες από το παρελθόν.

Έτσι, ανακτώντας της αξιοπιστία του ο Πανιώνιος στο χώρο του πόλο, θα μπορούσε στο μέλλον να ελπίζει στο ότι όλοι οι νέοι και ταλαντούχοι θα είχαν κάθε λόγο να θέλουν να επανδρώσουν την ομάδα μας, και όχι να έχουμε την φήμη του αναξιόπιστου και του μπαταχτσή.

Μεγάλο βάρος δόθηκε στο να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, οι υποδομές της ομάδας, τα νέα παιδιά, οι αυριανοί παίκτες μας.

Βέβαια, το μπάτζετ τελικά ήταν 80-90 χιλιάρικα, εάν βρεθούνε κι αυτά!!!

Με τα χίλια ζόρια πληρώθηκαν οι παίκτες τους μισθούς τους το πρώτο μήνα, και με τα χίλια ζόρια θα πληρωθούν και τον δεύτερο. Από εκεί και πέρα, το (οικονομικό) μέλλον του τμήματος είναι ζοφερό, εάν δεν βρεθούνε άλλες λύσεις.

Τα 5 ευρώ του εισιτηρίου, σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο, μπορούν να φέρουν και 10 και 15 χιλιάρικα τον μήνα, πράγμα που θα έσωνε το τμήμα.

Ένα κατάμεστο κολυμβητήριο, θα έδινε καλύτερη ψυχολογία στους παίκτες, γιατί θα έβλεπαν τον κόσμο στο πλευρό τους (κι έτσι θα έκαναν περισσότερη υπομονή), και θα έδινε λόγο σε μικρούς ή μεγαλύτερους χορηγούς (διαφημιζόμενους) να βάλουν λίγα λεφτά ο καθένας, και να μαζευτούν ικανά έσοδα για να καλύψουν όλα τα (λογικά) έξοδα του τμήματος.

Εγώ πιστεύω πως ο κόσμος μπορεί να σώσει οικονομικά αυτήν την ομάδα, και η ομάδα αυτή αξίζει να σωθεί. Ο Πανιώνιος μας χρειάζεται όλους δίπλα τους, και την ελάχιστη οικονομική μας ενίσχυση.

Κατά τα άλλα, εάν απαλλαγεί ο Ερασιτέχνης από την ΠΑΕ, μπορεί να ασχοληθούν περισσότερο με τα θέματα του Ερασιτέχνη οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, και όχι να τρέχουν σαν τον Βέγγο πίσω από την ΠΑΕ.

Εάν βρεθούν οι επενδυτές που θα αναλάβουν την ΠΑΕ, εάν αυτό σημάνει κάποια επιπλέον έσοδα και κάποια λιγότερα έξοδα στον Ερασιτέχνη, αυτό θα λειτουργήσει σε όφελος του πόλο και των άλλων ερασιτεχνικών τμημάτων.

------------

Ο λόγος που τα αντιγράφω και εδώ, είναι για να είναι καταγεγραμμένη η άποψη μου και στο δικό μου μπλογκ. Για την ιστορία.

amanAM είπε...

Αυτή η ομάδα του πόλο, αξίζει να σωθεί, και να μιμηθούνε το παράδειγμα και τις επιλογές του Σιταρένιου και οι άλλες ομάδες μας.

NK99 είπε...

Αυτά τα 500 που υποτίθεται ότι θα ήταν όλο το μπάτζετ του πόλο τα παίρνει ένας άνθρωπος στο ποδόσφαιρο που δεν είναι σε θέση να προωθήσει ούτε ένα ταλέντο....

Εμείς οι πανιώνιοι ΚΑΠΟΤΕ ξέραμε αθλητισμό. Πολύ περισσότερο από τους οπαδούς του ΠΟΚ και για αυτό με πάρα πολύ λιγότερα χρήματα κερδίζαμε μάχες εναντίον τους. Τώρα πάμε να γίνουμε σαν και αυτούς. Κάποτε ξέραμε να εκτιμούμε τον Σταρένιο, τον Βαρίκα, τον Ίβκοβιτς, τον Δενδρινό κ.α....τώρα εκτιμάμαι τους κυρίους ΤΙΠΟΤΑ....

amanAM είπε...

Aπό την χθεσινή Γ.Σ. έφυγα πολύ στενοχωρημένος και προβληματισμένος, όπως όλοι φαντάζομαι.

Αυτό που ειπώθηκε, επιβεβαιώθηκαν όσα είπα για το πόλο, με δυσάρεστο τρόπο.
Το καλοκαίρι, σκορπίσανε λεφτά και αναλήφθηκαν υποχρεώσεις σε μεταγραφές και όχι μόνο, βάζοντας στο μπάτζετ της ΠΑΕ τα εκατομμύρια που και καλά θα έβαζε η Γκούρβα.

Ενώ τον Σεπτέμβρη, υπογράφηκαν 3 μπλοκ επιταγών προς διαφόρους...

Είμαστε προ πολλού σε ελεύθερη πτώση, και από στιγμή σε στιγμή θα συνθλιβούμε. Τα μαντάτα είναι δυσοίωνα.