Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

0-0 στα Γιάννενα

Ένας κομπλεξικός κουραδόνανος ονόματι Ζαχαριάδης, έκανε τα στραβά μάτια στο δολοφονικό τάκλιν του Κεϊτά που είναι ο ορισμός της απ ευθείας κόκκινης κάρτας (και δεν δόθηκε ούτε καν κίτρινη!), ούτε είδε το χτύπημα στο καπάκι στον Όμο σε δεύτερο χρόνο, είδε όμως την (αψυχολόγητη δυστυχώς) αντίδραση του Όμο να ανταποδώσει, και άφησε τον Πανιώνιο να παλεύει από το 40' λεπτό με 10 παίκτες. Ο Όμο μέχρι τότε ήταν από τους κορυφαίους παίκτες, και έγινε ο μοιραίος.

Στην συνέχεια, ο ξεφτίλας ο κοράκης έκλεισε προκλητικά τα μάτια του σε περίπτωση φάουλ στην γραμμή της περιοχής, εις βάρος του Κουμορτζί (που ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι σήμερα), δεν είδε τίποτα στην ανατροπή του Πετκάκη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έδειξε όμως με εξαιρετική ευκολία κίτρινες κάρτες στην μισή ομάδα του Πανιωνίου, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν ήταν ούτε φάουλ, όπως στην περίπτωση του Κούτσι, που επέφερε και την κίτρινη στον Τσότσαλιτς για διαμαρτυρία... 

Ο Πανιώνιος σήμερα στάθηκε άτυχος, ιδίως όταν ένας αμυντικός των Ιωαννίνων απέκρουσε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή, μετά από κεφαλιά του Σιόβα (λίγο πριν την αποβολή του Όμο), και όταν ο Σιόβας περίπου στο 60ό λεπτό και λίγο πριν την λήξη του αγώνα έκανε προβολές προς το τέρμα, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν και τυχερός, που ο ΠΑΣ δημιούργησε ευκαιρίες αλλά στην τελική πάσα κάτι στράβωνε τελικά.

Σήμερα δεν υπήρξε υστερήσας στην ομάδα μας. Όλοι όσοι έπαιξαν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, και το χι είναι λίγο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Μου άρεσαν ιδιαίτερα ο Σιόβας και ο Τσότσαλιτς, ο Κούμο και ο Ριέρα, ο Σκέμπρι και ο Φανούρης (ναι ο Φανούρης Γκρινιάρη!), ο Ρόκας, ο Κρικβέλια και ο Ελευθερόπουλος.

Έξω πάμε καλά. Όταν δεν χρειάζεται να κάνουμε παιχνίδι κατοχής, παίζουμε αρκετά καλά. Εντός έδρας, λίγο το άγχος των παικτών, λίγο η αδυναμία να κάνουμε ανάπτυξη, λίγο η γκρίνια της εξέδρας, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα.

Κατά τα άλλα, στην φάση των 16 για το Ευρωπαϊκό κύπελλο στο πόλο, κληρωθήκαμε με τον Παναθηναϊκό, κάτι εξαιρετικά καλό, αφού γλιτώνουμε έξοδα μετακινήσεων κλπ που στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα ήταν άλλη μια μαχαιριά στα ταμεία της ομάδας μας. Έτσι όπως έχουμε καταντήσει, κάθε ευρώ μετράει.

Έχουμε μια νεανική ομάδα, με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, και εάν καταφέρουμε να αντέξουμε οικονομικά, με σωστή διαχείριση των εξόδων και των παικτών που παράγονται από τις ακαδημίες μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. 

Αυτό πρέπει να γίνει και στην ΠΑΕ. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα παιδιών κάτω από 20 χρονών, και πρέπει να βασιστούμε πάνω τους το ταχύτερο δυνατό. Έτσι κι αλλιώς δεν πάμε για πρωτάθλημα, για την επιβίωση παλεύουμε, και όσους βαθμούς κι αν μαζέψουμε, χωρίς οικονομική επιβίωση μας περιμένει στο τέλος της χρονιάς πολύ δυσάρεστο μέλλον.Δεν έχει νόημα να σωθούμε στους αγωνιστικούς χώρους και να πέσουμε στα χαρτιά.


3 σχόλια:

amanAM είπε...

Αχ Κούλα!!!


«Η ομάδα του Πανελευσινιακού πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου μία σημαντική νίκη εκτός έδρας απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία θα γραφτεί στην Ιστορία του Συλλόγου με μεγάλα έντονα γράμματα. Έχουμε ήδη εκφράσει τον τεράστιο σεβασμό μας στη μεγάλη ΑΕΚ αλλά δεν μπορούμε να μην τονίσουμε ορισμένα σημαντικά θέματα ειδικά τώρα που λόγω εκείνης - και την ευχαριστούμε - οι προβολείς της δημοσιότητας είναι πιο έντονοι στην κατηγορία μας.

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Καλαθοσφαίρισης παίζονται χρόνια τώρα καταπληκτικοί αγώνες οι οποίοι διαφημίζουν το άθλημα. Κι όμως η κατηγορία μας δεν έχει την αντιμετώπιση που της αξίζει και είναι κρίμα να στερείται την τηλεοπτική κάλυψη. Επίσης οι πιο πολλοί παράγοντες και αθλητές γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μέχρι τώρα δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και στο τέλος κάθε αγώνα όλοι φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο αγκαλιασμένοι. Η Α2 διδάσκει αθλητισμό και προάγει το άθλημα.

Η μεγάλη ΑΕΚ φέτος αγωνίζεται στην κατηγορία μας αλλά δυστυχώς κάποιοι εντός αυτής δεν έχουν καταλάβει ότι εμείς νοιαζόμαστε για το άθλημα κι όχι για την άνοδο ή τον υποβιβασμό. Εάν θεωρεί ότι είναι περαστική από την κατηγορία αυτό πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο και μόνο. Εμείς δεν έχουμε σοβαρά παράπονα από τη διοίκηση της ΑΕΚ αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι υπήρξε ο τραυματισμός του αθλητή μας Βασίλη Γιαννουλάκου από πτώση καρέκλας (!). Η διοίκηση της ΑΕΚ αλλά και η Αστυνομία οφείλουν να λάβουν μέτρα για να μην θρηνήσουμε θύματα. Χθες θα μπορούσε ο αθλητής μας να ήταν νεκρός και σήμερα να μιλούσαμε διαφορετικά.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους τριακόσιους (300) οπαδούς μας που ακολούθησαν την ομάδα και την στήριξαν κόσμια σε μία δύσκολη έδρα. Για εμάς η νίκη ήταν απλά 2 βαθμοί και συνεχίζουμε στην ανοδική πορεία προκειμένου να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να παράγουμε θέαμα και μόνο!».

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εγώ δέν το είδα το παιχνίδι μας, καθώς δέν έχω νόβα, αλλά το άκουγα στο ραδιόφωνο. Τί το άκουγα δηλαδή... πού και πού κάποια αποσπάσματα, διότι βλέπεις την ίδια ώρα έπαιζε και ο βάζελος και η μετάδοση πρέπει να ήταν 70-30 και πολύ λέω. Επίσης απ' όλα αυτά που διαβάζω και ακούω σήμερα (περί καρτών κ.λ.π.) ο ξεφτίλας ο δημοσιοκάφρος που μετέδιδε ζωντανά, δέν είδε τίποτα.
Επίσης από αυτά που κατάλαβα σήμερα, μόνο οι φιλοβάζελοι κάφροι σημειώνουν πως ο διαιτητής που μάς έπαιξε έκανε αβάντα στο γαύρο μοιράζοντας κάρτες αδικαιολόγητα ώστε να παίξει ελλειπής ο Πανιώνιος στο επόμενο παιχνίδι. Αυτά!
Ρε δεν πάνε στο διάολο όλοι...

amanAM είπε...

Ο εκφωνητής της τηλεόρασης να δεις πόσο εκνευριστικός ήτανε...

Στα ελάχιστα σφυρίγματα υπέρ του Πανιωνίου, περίμενε το ρηπλέϊ για να βεβαιωθεί, κι άφηνε αμφιβολίες σε ορισμένες περιπτώσεις... Όλα τα σφυρίγματα υπέρ του ΠΑΣ, τα έβλεπε με την μια σαν σωστά, κι όταν το ρηπλέι έδειχνε άλλα, ούτε σχολίαζε, ούτε έσπερνε αμφιβολίες για την ορθότητα.

Σε 2-3 περιπτώσεις που ήταν προκλητικά λάθη, έκανε την πάπια ο τύπος.

Στην φάση του Πετκάκη, είδε αρχικά πως ο αμυντικός του ΠΑΣ βρήκε πρώτα μπάλα, πριν ανατρέψει τον παίκτη του Πανιωνίου, ενώ όταν φάνηκε ξεκάθαρα στο ρηπλέι ότι ουδέποτε βρήκε μπάλα ο αμυντικός, ε τότε δεν είδε ούτε ανατροπή!!!

Κάποια στιγμή έβριζα μόνος μου στο σπίτι, και προσπάθησα να ηρεμήσω.