Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ο πιο τυχερός

Μεταξύ των τυφλών, κυβερνάει ο μονόφθαλμος! Ή ο πιο τυχερός!!!

Μετά το διάλειμμα στην Λιβαδειά, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες, με το γνωστό σκορ 1-0 καθάρισε και την ΑΕΚ, δεν έλειψε και το γνωστό άγχος στο τέλος... 1 γκολ στους  4  αγώνες που έχουμε παίξει φέτος, ήταν ικανό να μας δώσει 4 νίκες. (στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ 1 γκολ βάλαμε, και μάλιστα αυτογκόλ...). Στο μόνο παιχνίδι που σκοράραμε, στην Λιβαδειά, χάσαμε με 3-0. 4 νίκες λοιπόν και μια ήττα, βαθμοί 12.

Σαφώς ότι πιο ποιοτικό παρουσιάζει ο Πανιώνιος είναι ο Μενδρινός και ο Κολοβός, μετά την ακατανόητη αλλαγή του Μενδρινού χαρίσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να διασωθεί, αλλά εκείνη δεν μπορούσε. Έσπρωξε και ο διαιτητής όσο μπορούσε κι αυτός, αλλά τίποτα, αυτή η ΑΕΚ δεν σώνεται με κανέναν Χριστό.
Η ανάσταση του Λαζάρου, φέτος θα περιμένει το Πάσχα.

Είπα-ξείπα, πήγα στο γήπεδο τελικά, η επί χρήμασι εκδιδόμενη γυνή δεν αποχωρίζεται τον αγοραίο έρωτα. Είδα ένα γήπεδο πολύ πιο γεμάτο από κάθε άλλη φορά, αλλά παρά την νίκη ένοιωσα την αγωνία του κόσμου για το μέλλον αυτής της ομάδας, όταν η τύχη θα μας γυρίσει την πλάτη. Προς το παρόν, καλά πάμε σε αυτόν τον τομέα.

Ποιοτικούς παίκτες έχουμε κι άλλους, αλλά είτε τους μοιράσαμε αριστερά δεξιά, είτε τους έχουμε στις εξέδρες για να συμμορφωθούν και να συνετιστούν. Όσο νικάμε, κανένας δεν μπορεί να κατακρίνει τον προπονητή για τις επιλογές του, όσο παράξενη κι αν είναι η επιμονή του στο να χρησιμοποιεί τον υπέρβαρο Σέρβο περιπατητή, και μάλιστα στην θέση του Μενδρινού. 

Εάν καταφέρουμε να μαζέψουμε κι άλλους βαθμούς, ιδίως τώρα που μας χαμογελάει η τύχη και παρά τα σφυρίγματα που διαιτητή που με κάθε τρόπο έσπρωχνε την ΑΕΚ για να δημιουργήσει ευκαιρία, τότε θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με την εξεύρεση λύσεων για τα βαρίδια του παρελθόντος και να βάλουμε βάσεις για το μέλλον.  Το μέλλον είναι στους νεαρούς Έλληνες, σε νεαρούς που θα δίνουν την ψυχή τους στο γήπεδο, θα δουλεύουν και θα προσπαθούν στο 110% και θα αντιλαμβάνονται πως τα καλά κόποις κτώνται, σε αντίθεση με την κουλτούρα που διδάξανε στον λαό μας τις τελευταίες δεκαετίες πως τα καλά μόνο κόλποις κτώνται.

Ο ρουφιάνος, το λαμόγιο, ο ξύπνιος νεοέλληνας πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και να βρούμε νέες αξίες και ιδανικά. Δεν είναι δύσκολο να τα βρούμε, τα κουβαλάμε στο dna μας από το λαμπρό παρελθόν μας, μπορεί να μας διδάξει η αρχαία Σπάρτη με την φιλοσοφία της αλλά και το πρότυπο που μας άφησε. 
 
Θα ήθελα επίσης να σχολιάσω πως τόσα χρόνια στα γήπεδα, δεν έχω ξαναδεί τέτοια ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή έχει τα χάλια της. Είναι ανύπαρκτη, κι αν δεν γίνει κάποιο θαύμα, δεν βλέπω καμία πιθανότητα να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν ξέρω εάν η επερχόμενη αλλαγή προπονητή θα βελτιώσει την εικόνα τους,  αλλά από την χθεσινή της εμφάνιση, χειρότερα δεν γίνεται. Η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε αυτή η ΑΕΚ σε αυτόν τον Πανιώνιο, ήταν ένα μακρινό σουτ. Εμείς έχουμε την δικαιολογία ότι είχαμε το σκορ και το διαχειριστήκαμε, αυτοί δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία για το πόσο ακίνδυνοι ήτανε. 







11 σχόλια:

amanAM είπε...

Πρώτη φορά (και μάλλον τελευταία)παρακολούθησα εχθές στο ΣΚΑΙ τον Βασιλάκη να σχολιάζει την διαιτησία, και για το παιχνίδι με την ΑΕΚ βρήκε μια φάση που ο Αραβίδης έκανε ένα φάουλ και έχρηζε κίτρινης κάρτας, ενώ λίγο πολύ και καλά αδικήθηκε η ΑΕΚ που αποβλήθηκε ο παίκτης της το 86΄ με δεύτερη κίτρινη.

Πράγματι ο διαιτητής δεν τα πήγε καλά, αλλά όχι μόνο γι αυτές τις φάσεις. Το εν ψυχρώ χτύπημα στον τερματοφύλακα μας από τον Πίου, δεν το είδε ο Βασιλάκης για να το σχολιάσει?

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, κι ενώ είχε αφήσει ο διαιτητής το σκληρό παιχνίδι της ΑΕΚ ατιμώρητο, σε κάποιο σημείο λίγο πριν το τέλος άρχισε να δείχνει κάποιες κάρτες.

Πριν από το φάουλ του Αραβίδη, πόσα άλλα παρόμοια φάουλ είχε αφήσει απαρατήρητα, ο εν λόγω διαιτητής?

Είναι τρομεροί καραγκιόζηδες οι δημοσιοκάφροι, που ντε και καλά πρέπει να παρουσιάσουν τις ομάδες του ΠΟΚ ότι αδικήθηκαν όταν χάνουν.

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι. Πράγματι πρέπει να ήτανε πέναλτι. Τόσα χρόνια που εμείς φωνάζαμε, τι μας έλεγαν? Πως έτσι κι αλλιώς αυτοί ήταν καλύτεροι.

Ε λοιπόν, εχθές ήταν έτσι κι αλλιώς καλύτερος ο Αστέρας, τον αδικεί η ισοπαλία, τώρα εσείς γιατί φωνάζετε?

br fun_atic είπε...

Η Α.Ε.Κ ήταν σχεδόν αντιαθλητική. Ο διαιτητής της χάρισε πολλές κάρτες. Τελικά είναι τρομερό το επίπεδο προστσίας που παρέχουν οι διαιτητές σε ομάδες του ΠΟΚ ακόμη κι όταν βρίσκονται στα χάλια της σημερινής Α.Ε.Κ.

Όσο κι αν η οικονομική κρίση αποκατέστησε την τάξη και μπορεί πλέον ο αδύναμος οικονομικά αλλά ισχυρός αθλητικά να αναδειχθεί, κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Η αντιμετώπιση της διαιτησίας είναι ένα από αυτά όπως βέβαια και η προσέγγιση των αγώνων από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους.

amanAM είπε...

η ΑΕΚ παρά τα χάλια της, έχει περισσότερους φίλα διακείμενους τηλεθεατές, απότι ο Πανιώνιος, ως εκ τούτου οι δημοσιοκάφροι και οι εντεταλμένοι από αυτούς σχολιαστές της διαιτησίας, παίζουν το παιχνίδι της τηλεθέασης και του χαϊδεύματος των αυτιών των τηλεθεατών.

Για φαντάσου να έδειχνε ο έρμος ο διαιτητάκος της κάρτες που έπρεπε, όταν έπρεπε. Θα τον κρεμάγανε τον άνθρωπο!!!

Πάλι καλά που εκείνος ο Πίου ήταν 7-8 μέτρα οφσάιντ, αλλιώς και το γκολ της ΑΕΚ εάν ήταν λίγο οφσάιντ, μπορεί να το μέτραγε...

Ενώ ποιός θα ασχοληθεί ποτέ εάν αδικήθηκε ο κάθε Πανιώνιος? Μόνο εάν αδικήθηκε ο Πανιώνιος σε ένα παιχνίδι που παίζεται το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟ θα ανησυχήσει τους Ολυμπιακούς, αλλά πιο πολύ θα το χρησιμοποιήσουν σαν ισοδύναμο για την επόμενη εύνοια της διαιτησίας υπέρ τους, τότε που θα φωνάζει ο ΠΑΟ.

Αυτά είναι τα χάλια μας, μέσα σε αυτά κι εγώ, βρήκα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την λέξη που είναι της μόδας: Άκου ισοδύναμο, τι άλλο θα πω ο μαλάκας?

amanAM είπε...

Τι είναι αυτή η μαλακία που κάποιες λέξεις γίνονται από μόνες τους λινκ για άσχετες σελίδες? Μιλάμε για μεγάλη πουστιά!

amanAM είπε...

Πάει ο Βλάχος, πάει και ο Μαύρος.
Ο Αναστασιάδης δεν πήρε την άδεια της Παναγίας για να πάει στην ΑΕΚ.
Ο Κοντοές είναι στενοχωρημένος που στην ΑΕΚ δεν υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Κοντά στην Χαλκίδα έχω ένα οικογενειακό κλήμα, αει τράβα εκεί Γιαννάκη.

Η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει: Μετά τις προβλέψεις με την βοήθεια των Αγίων Πάντων, ο Άγιος Παντελεήμονας με εξουσιοδότησε να θεραπεύσω κουτσούς και στραβούς, εάν προέρχονται από τις περιοχές Ζακύνθου ή Χίου. Δεν γνωρίζω γιατί ο άγιος προτιμάει τα νησιά.

Μετατρέπω επίσης μαϊμούδες σε ανθρώπους. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Το Σάββατο μετά τον αγώνα, είδα έναν φίλο που έγραφε παλιότερα και στα πανιώνια μπλογκ, το Νίκο, ο οποίος είναι μουσικός και είχε μια πολύ ωραία ιδέα την οποία πρέπει να γνωστοποιήσω εδώ, μπας και καταφέρουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τους απλήρωτους εργαζομένους και ποδοσφαιριστές τού Πανιωνίου. Τουτέστιν, να διοργανώσουμε μία συναυλία στην οποία θα παίξουν δωρεάν όσοι πανιώνιοι μουσικοί θέλουν (και έχουμε πάρα πολλούς), με μικρό εισιτήριο για να έλθει πολύς κόσμος και τα έσοδα να τα μοιραστούν οι απλήρωτοι. Τα διαδικαστικά τα βλέπουμε σιγά σιγά, αλλά πώς σας φαίνεται; Εγώ νομίζω πως αν το δούμε ζεστά το θέμα και σε συνεργασία με πιό οργανωμένες ομάδες φιλάθλων μας (Πάνθηρες,Ίωνες κλπ) για να βρούμε κι άλλες βοήθειες (μηχανήματα, ηχολήπτες, φωτισμούς κλπ), και να το διαφημίσουμε δεόντως, ώστε να έχει μεγάλη επιτυχία, θα τα καταφέρουμε και θα μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσόν. Η συναυλία στο Ναό...φυσικά!

amanAM είπε...

Τέτοιες ιδέες θα μπορούσαν να είναι μια χαρά τρόποι όχι μόνο να μαζέψουμε έσοδα, αλλά και να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην ομάδα.

Δεν ξέρω πόσο υλοποιήσιμες είναι οι ιδέες αυτές.

Θα προτιμούσα βέβαια να δω τα ταμεία να γεμίζουν από τις μεταγραφές των ταλέντων που θα πουλάμε σε όλα τα αθλήματα, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι στα πιθανά σενάρια.

Στα πλαίσια των συναυλιών, θεωρείς απίθανο να γίνει συναυλία και με την Πρωτοψάλτη που είναι Πανιωνάρα, ή και κάποιο θεατρικό με την Τζόϊς Ευήδη (μάλλον το σκοτώνω!!!), Πανιωνάρα κι αυτή???

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ναι...Ευείδη είναι το σωστό.
Θα μπορούσαμε να την καλέσουμε να παρουσιάσει τη βραδυά. Δεν ξέρω, αλλά τη συναυλία την έχω δει για πιό ροκ κατάσταση. Ωστόσο, αν στο ψάξιμο των καλλιτεχνών δούμε μεγάλη προσφορά, άν θέλει κι η Πρωτοψάλτη να συμμετάσχει...βάζουμε και μεγαλύτερο εισιτήριο (π.χ. αντί για 5, να το κάνουμε 6-7 ευρώ)...καλά θα γίνει τής πουτάνας!

br fun_atic είπε...

Μπορούμε να φέρουμε τον Γιώργο Νταλάρα που εμφανίζεται παντού αφιλοκερδώς.Έχουμε και τα μέσα για να τον προσεγγίσουμε.Τριπλό κέρδος.1. Εισιτήρια,2. Χορηγός ( λούσυ- σιότροπος), 3 ξαναπουλάμε τα γιαούρτια που θα του ρίξουν.
Τρελά κέρδη!!!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Σχετικά με το θέμα τής διοργάνωσης μιάς συναυλίας τής οποίας οι εισπράξεις θα πάνε στους απλήρωτους εργαζομένους τού Πανιωνίου, συζητώντας με φίλους διαπιστώνουμε πως είναι πολύ μεγάλο project με πολλά "ανελαστικά" έξοδα για να στηθεί, συν το ότι ένας μήνας τουλάχιστον δέν φτάνει για την προετοιμασία του και ο καιρός θα έχει γίνει χειμωνιάτικος και επειδή κανείς μας δέν έχει εμπειρία από τέτοιες δουλειές, σκεφτήκαμε ότι: Καλύτερα να ξεκινήσουμε με κάτι πιό μικρό, π.χ. σε κλειστό χώρο ο οποίος είναι ήδη έτοιμος για συναυλίες με τις ηχητικές του εγκαταστάσεις, φωτισμούς κλπ και υπάρχουν οι διασυνδέσεις να διατεθεί δωρεάν για τον Πανιώνιο. Αν πετύχει η πρώτη μας εκδήλωση, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες ως προς το τί θα παρουσιάσουμε. Για να το πραγματοποιήσουμε, χρειάζεται να βρεθούμε μερικοί που θα προσφέρουμε εθελοντική εργασία, και να συντονιστούμε το συντομώτερο δυνατόν. Όποιος θέλει και μπορεί να διαθέσει χρόνο γι αυτό, ας μας το γνωστοποιήσει κατ' αρχήν στα πανιώνια μπλογκ εδώ και μετά συναντιώμαστε και οργανωνόμαστε και προχωράμε!



ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Σχετικά με το θέμα τής διοργάνωσης μιάς συναυλίας τής οποίας οι εισπράξεις θα πάνε στους απλήρωτους εργαζομένους τού Πανιωνίου, συζητώντας με φίλους διαπιστώνουμε πως είναι πολύ μεγάλο project με πολλά "ανελαστικά" έξοδα για να στηθεί, συν το ότι ένας μήνας τουλάχιστον δέν φτάνει για την προετοιμασία του και ο καιρός θα έχει γίνει χειμωνιάτικος και επειδή κανείς μας δέν έχει εμπειρία από τέτοιες δουλειές, σκεφτήκαμε ότι: Καλύτερα να ξεκινήσουμε με κάτι πιό μικρό, π.χ. σε κλειστό χώρο ο οποίος είναι ήδη έτοιμος για συναυλίες με τις ηχητικές του εγκαταστάσεις, φωτισμούς κλπ και υπάρχουν οι διασυνδέσεις να διατεθεί δωρεάν για τον Πανιώνιο. Αν πετύχει η πρώτη μας εκδήλωση, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες ως προς το τί θα παρουσιάσουμε. Για να το πραγματοποιήσουμε, χρειάζεται να βρεθούμε μερικοί που θα προσφέρουμε εθελοντική εργασία, και να συντονιστούμε το συντομώτερο δυνατόν. Όποιος θέλει και μπορεί να διαθέσει χρόνο γι αυτό, ας μας το γνωστοποιήσει κατ' αρχήν στα πανιώνια μπλογκ εδώ και μετά συναντιώμαστε και οργανωνόμαστε και προχωράμε!