Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

πολλά μπράβο στους νεαρούς

Οι νεαροί παίκτες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το πείσμα, το πάθος και την αγωνιστικότητα που έχουν επιδείξει και στα 3 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, που έχουν οδηγήσει την ομάδα μας σε 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Μπράβο και στον προπονητή που έχει καταφέρει να παρουσιάζει τέτοια εικόνα η ομάδα μας.

Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, έχουμε χρόνια να δούμε στην Νέα Σμύρνη να πέφτουν πρώτοι στην μπάλα οι παίκτες μας, να παλεύουν με νύχια και με δόντια, και να φεύγουμε χαρούμενοι από το γήπεδο.

Πριν λίγα χρόνια είχαμε ονειρευτεί έναν τέτοιο Πανιώνιο, αλλά βαρεθήκαμε να φεύγουμε από το γήπεδο με κατεβασμένο το κεφάλι κάθε φορά που ελπίζαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Φέτος ο Πανιώνιος με τα χίλια μύρια οικονομικά προβλήματα και τις συνεχείς καρπαζιές που μας έρχονται από το παρελθόν, βρήκε την μαγική συνταγή της επιτυχίας. Βρήκαμε τον τρόπο να είναι και η τύχη με το μέρος μας, κάτι πολύ σημαντικό για ένα άθλημα που παίζεται με μπάλα.

Καλή κυκλοφορία, ένας Ντούνης και ένας Κολοβός που εάν συνεχίσουν έτσι θα αφήσουν ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μια ομάδα με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που κυκλοφορεί την μπάλα, που αναπτύσσεται και από τα άκρα και από το μέσον, που καταφέρνει να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι ακόμα κι αν εχθές χρειαστήκαμε και την βοήθεια των αντιπάλων μας. Ο Μενδρινός μαέστρος στο κέντρο και στην επίθεση, ο Φανούρης πολύτιμος με την εμπειρία και το πάθος του. Πολύ καλοί οι Ρόβας και Σπυρόπουλος.

Το πρώτο γκολ ίσως αξίζει να πάρει μια θέση στο top 10 της μεγαλύτερης γκέλας τερματοφύλακα. Όταν προσπαθείς κάπως θα ανταμειφθείς, κι αυτό έγινε και εχθές. Ο Πανιώνιος άξιζε την νίκη, και την πήρε.

Το τρίποντο το κατακτήσαμε χάρη και στις 2 σημαντικές αποκρούσεις του Περιστερίδη, όταν μετά το δικό μας αυτογκόλ πήρε θάρρος ο ΟΦΗ  και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Νωρίτερα ο Διαμαντάκος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να μας δείξει τι αξίζει στην κορυφή της επίθεσης. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες να κάνουμε και το 3-0 αλλά εάν δεν το κάνουμε thriller δεν μπορούμε... Όταν ο ΟΦΗ ήταν πεσμένος στο καναβάτσο, δεν το τελειώσαμε το παιχνίδι. Όμως, τέλος καλό, όλα καλά. Το τελικό 2-1 (με 3 αυτογκόλ) είναι λίγο για την χθεσινή εμφάνιση.

Οι παίκτες μας παίζουν για την φανέλα και την πάρτη τους, άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και χτίζουν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Νισάφι πια με όλους αυτούς τους περαστικούς μισθοφόρους όλα αυτά τα χρόνια, που βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε να κοροϊδεύουν και να σέρνονται στο γήπεδο μας. Φέτος αναγκαστήκαμε να εμπιστευτούμε τους νεαρούς από τις μικρές ομάδες μας, και αυτοί απέδειξαν ότι άξιζαν της εμπιστοσύνης, και αναρωτιέμαι πόσο κρίμα είναι τόσα άλλα παιδιά που τόσα χρόνια χάθηκαν, γιατί δεν πήραν ποτέ την ευκαιρία να λάμψουν, προτιμούσαν οι διοικήσεις και οι προπονητές τις καραβιές των ξένων και τις συμβουλές απίθανων τύπων. Φέρναμε Όπουκάπους και Φουγκουγιάμες, αντί να παίζουν Ελληνόπουλα που χάθηκαν στην πορεία. 

Πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τις επιλογές εκείνου του απίθανου του Κιντή που τον βάπτισε απόλυτο άρχοντα ο Τσακίρης, που ήρθε χθες στο γήπεδο να δει τον Πανιώνιο που τόσο σκληρά πολεμάει ο ίδιος. Ο βρόγχος στον λαιμό του Πανιωνίου δεν δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο, αλλά τα χρόνια που είχε κέφια ο Τσακίρης αλλά και τα χρόνια που είχε ξενερώσει. Το φορτίο των χρεών και των υποχρεώσεων βαρύ κι ασήκωτο, οπότε ας χαρούμε απλώς από την ευφορία των 3 πρώτων αγωνιστικών κι ας ελπίσουμε πως θα γίνει ένα θαύμα και να μην μας ρίξουν ξανά στον λάκκο με τα σκατά τα φαντάσματα του παρελθόντος.




13 σχόλια:

amanAM είπε...

http://www.zougla.gr/sports/article/den-anisixoun-ston-panionio-gia-ton-mpangsmpo

Ξύπνησε και ο Μπανγκσμπο και ζητάει 200 χιλιάρικα. Αν είναι δυνατόν!!!

Αλήθεια, ο Κιντής που βρίσκεται? Καμία ευθύνη δεν έχει, ούτε έχει ευθύνη ο Τσακίρης για όλα αυτά???

Πριν 2 χρόνια τα τότε ταμειακά διαθέσιμα, τα είχαν παρουσιαστεί σαν κέρδη. Τώρα μας κυνηγάνε τα φέσια εκείνης της εποχής.

Επικοινωνιακά τρυκ για ηλίθιους. Κι όμως κάποιοι ακόμα ελπίζουν σε αυτόν τον άνθρωπο. Κατέβασε το ενοίκιο στο Κορωπί, αλλά ξέχασε να αναφέρει πως με τα λειτουργικά έξοδα, το σύνολο εξόδων και ενοικίου ξεπερνάει το σημερινό ενοίκιο με τα έξοδα δικά του... Αύξηση ενοικίου ήταν στην ουσία και όχι μείωση.

Όλα για τις εντυπώσεις. Όταν σε πιάσουν μια φορά κορόιδο, θεωρούν πως θα είσαι πάντα κορόιδο. Απευθύνονται σε ηλίθιους.

Κάποτε ξεσήκωνε τον κόσμο του Πανιωνίου με πολύχρωμες χάντρες, σαν αυτές που κουνούσαν οι κατακτητές στους ινδιάνους.

Αλλά ας μην συνεχίσω, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι με μερικούς.

zamis είπε...

Να χαρισει το Απηλιο λοιπον οπως εκανε με τις μετοχες του.Και φυσικα ννα εξακολουθει να πληρωνει τα λειτουργικα και το δανειο.Και οτι αλλο σκεφτουμε.

vassilis είπε...

Αντώνη στο θέμα Απήλιον διαφωνώ. Είναι ένα αθλητικό κέντρο που με τη σωστή διαχείριση μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία του Πανιωνίου. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η διοίκηση να το εκμεταλλευτεί.

Η ομάδα που βλέπεις και χαίρεσαι με το 3 στα 3 χτίστηκε στο Απήλιο. Αν θέλουμε να βλέπουμε ελληνικό Πανιώνιο με επιτυχίες το Απήλιο είναι απαραίτητο και μπράβο στον Τσακίρη ΓΙ ΑΥΤΗ την κίνηση του.

amanAM είπε...

Ακόμα αναρωτιέμαι πως ο Ερασιτέχνης κατέχει μετοχές της ΠΑΕ, άνω του 10% που καθορίζει ο νόμος.

Κάτι βρωμάει και σε αυτό, αλλά άστο τώρα...

Αυτός παρουσιάστηκε να ξοδεύει χρήματα για το καλό του Πανιωνίου, όχι εγώ. Εγώ και νάθελα, δεν θα μπορούσα.

Τελικά τα φέσια εκείνης της εποχής, δεν πρόκειται ποτέ να μας αφήσουνε να ορθοποδήσουμε, μακάρι να βγω ψεύτης. Τι προσδοκώμενα έσοδα μπορούμε να έχουμε, για να κλείσουμε τις τρύπες?

Όσους βαθμούς κι αν μαζέψουμε, όσους παίκτες και να αναδείξουμε και να πουλήσουμε στην παρούσα οικονομική συγκυρία, μόνο εάν γίνει ένα κούρεμα χρεών αντίστοιχο με το κούρεμα του Ελληνικού Δημοσίου θα μπορούσαμε να έχουμε ελπίδα. Κόβονται τα έσοδα από παντού, αλλά ο κάθε απίθανος ζητάει τα χρήματα που είχε πιθανώς συμφωνήσει πολλά χρόνια πριν, και μάλιστα με άλλους.

Όταν παρουσιάζεται από την είδηση πως κάνεις έκπτωση σε αυτά που ζητάς για ενοίκιο, επικοινωνιακά μοιάζει να χαρίζεις λεφτά ή έστω ότι μειώνεις τις μέχρι τώρα απαιτήσεις σου.

Αυτό όμως δεν αληθεύει. Συμφωνείς ένα ποσό για ενοίκιο με τα έξοδα δικά σου, εσύ με τον εαυτό σου καθότι εκείνη την εποχή οι εταιρείες ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ΜΠΟΥΡΝΟΒΑΣ ΑΕ (ιδιοκτήτρια του Κορωπίου) ήταν υπό την ίδια ιδιοκτησία και κάτω από την ομπρέλα ΣΜΥΡΝΗ ΑΕ, και όποιος θυμάται το σχεδιάγραμμα των εταιρειών, πάνω απόλους ο Τσακίρης.

Η μείωση λοιπόν του ενοικίου, δεν είναι και τόσο μείωση αφού είναι χωρίς τα λειτουργικά έξοδα που εάν τα προσθέσεις στο (μειωμένο) ποσό του νέου ενοικίου, καταλήγουμε στο ίδιο νούμερο με το παλιό ή και σε μεγαλύτερο ακόμα. Αυτό λέω, δεν λέω ποιός και γιατί να τα πληρώνει...



amanAM είπε...

Βασίλη δεν διαφωνώ πως η ομάδα αυτή χτίστηκε στο Απήλιο. Πολλά χτίστηκαν από τον Τσακίρη εκείνη την εποχή, και η ομάδα του πόλο και οι τόσες επιτυχίες που μας πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια, έργο Τσακίρη κι αυτό.

Απλώς δεν διαθέτουμε επιδέξιους κώλους, και τα μεταξωτά βρακιά δεν μας ταιριάζουν. Όταν δεν έχεις φράγκο, κάτι πρέπει να κάνεις για να μαζέψεις τα έξοδα και να αυξήσεις τα έσοδα.

Ότι και να κάνεις όμως, τα παλιά χρέη θα είναι θηλιά που θα σφίγγει όλο και πιο πολύ.

amanAM είπε...

http://www.zougla.gr/sports/article/ksekinisan-ta-eksodika-ston-panionio

Θεμιστοκλής είπε...

Αν αντιλαμβάνομαι καλά, η θηλειά των χρεών θα σφίγγει τον Πανιώνιο ως τη συντέλεια του αιώνα. Κι ας κατεβαίνει η εθνική έχοντας σε αγωνιστικό χώρο, πάγκο και προπονητικό τιμ εφτά- οκτώ μέλη που αναδείχτηκαν απ' την ομάδα μας.
Κι ας είναι βασικοί στις ενδεκάδες των ισχυρών της σουπερλίγδας, άλλοι τόσοι που έφυγαν από μας. Κι ας αναδεικνύονται κι άλλοι, που σταδιοδρομούν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.
Μου κάνει εντύπωση, που αυτή η πραγματικότητα δεν ξεσηκώνει φωνές διαμαρτυρίας.Είναι σίγουρα αυτή η πορεία μονόδρομος;
Αν ήξερα ότι θα απαλλασόμαστε από τα χρέη, με κλειστά μάτια θα προτιμούσα τη Δ΄.
Και μετά, ας κατεβάσουμε την Κ-20 με μια δυο προσθήκες ενδεχομένως, κι ας την αφήσουμε καμμιά πενταετία ανέγγιχτη.
Πείτε με τρελλό, αλλά μεχρι πρωτάθλημα θα χτυπήσουμε!

Θεμιστοκλής είπε...

Αν αντιλαμβάνομαι καλά, η θηλειά των χρεών θα σφίγγει τον Πανιώνιο ως τη συντέλεια του αιώνα. Κι ας κατεβαίνει η εθνική έχοντας σε αγωνιστικό χώρο, πάγκο και προπονητικό τιμ εφτά- οκτώ μέλη που αναδείχτηκαν απ' την ομάδα μας.
Κι ας είναι βασικοί στις ενδεκάδες των ισχυρών της σουπερλίγδας, άλλοι τόσοι που έφυγαν από μας. Κι ας αναδεικνύονται κι άλλοι, που σταδιοδρομούν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.
Μου κάνει εντύπωση, που αυτή η πραγματικότητα δεν ξεσηκώνει φωνές διαμαρτυρίας.Είναι σίγουρα αυτή η πορεία μονόδρομος;
Αν ήξερα ότι θα απαλλασόμαστε από τα χρέη, με κλειστά μάτια θα προτιμούσα τη Δ΄.
Και μετά, ας κατεβάσουμε την Κ-20 με μια δυο προσθήκες ενδεχομένως, κι ας την αφήσουμε καμμιά πενταετία ανέγγιχτη.
Πείτε με τρελλό, αλλά μεχρι πρωτάθλημα θα χτυπήσουμε!

amanAM είπε...

Ποιός θα μας χαρίσει χρέη, γιατί είμαστε ωραίοι και έχουμε αναδείξει τόσα ταλέντα?

Αν μετρούσε η ιστορία και η προσφορά του καθένα, τότε και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να χρωστάει τίποτα, θα έπρεπε να μας χρωστάνε από πάνω για την ιστορία μας, τον πολιτισμό και τις τέχνες, την αναγέννηση τους (που βασίστηκε στην δικιά μας αρχαία σοφία), κλπ.

Δυστυχώς δεν πάει έτσι!!!

amanAM είπε...

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως εάν έχεις λεφτά, μπορείς να κάνεις πράγματα και να ελπίζεις και σε ακόμα καλύτερες ημέρες.

Εάν χρωστάς και δεν έχεις ελπίδα-τρόπο να ξεπληρώσεις, τότε ότι ιδέες και να έχεις, ότι ιστορία και να έχεις, είσαι χαμένος από χέρι, ακόμα κι αν το παρόν είναι ελπιδοφόρο.

Η μόνη μας πραγματική ελπίδα, είναι πως όλες οι άλλες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι, κάποιες χρωστάνε πολύ περισσότερα από εμάς, κι έτσι μπορεί να βρεθεί κάποτε μια συνολική λύση, δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της κοινωνίας.

Όπως δεν έχουμε εμείς λύση, δεν έχουν ούτε αυτοί, και δεν μπορεί, κάποια λύση θα βρεθεί αργά ή γρήγορα.

Για παράδειγμα, να καταργηθεί το επαγγελματικό πρωτάθλημα, και να επιστρέψουμε σε έναν υγιή ερασιτεχνισμό.

Ο Ολυμπιακός και όποια άλλη ομάδα θέλει και μπορεί, ας παραμείνουν επαγγελματικές ομάδες. Αν μπορεί και ο Ολυμπιακός να έχει έσοδα μείον έξοδα θετικά.

Θεμιστοκλής είπε...

Γνώστης δεν είμαι, έχω ακουστά όμως ότι η "χρεοκοπία" και η κάθοδος στη Δ΄Εθνική, απαλλάσσει τις ομάδες από τα χρέη.
Αν αυτό ισχύει, το προτιμώ από την αιώνια μιζέρια που βιώνουμε. Πιστεύω ότι ένας Πανιώνιος με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, βασισμένος σχεδόν αποκλειστικά στις Ακαδημίες του, είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.
Εδώ θα μπορούσε να είχε συμβάλλει ο Τσακίρης όσο ήταν στα πράγματα.
Με αξιοποίηση του δικού μας υλικού από τη δική μας ομάδα θα μπορούσε να είχε χτυπήσει τους ισχυρούς, όχι με "υπερβάσεις". Κρίμα που δεν το προσπάθησε κανείς...

Θεμιστοκλής είπε...

Προφανώς, και η Ελλάδα και ο Πανιώνιος χρεοκοπημένοι είναι και στο χείλος του γκρεμού, παραλληλισμός όμως δε μου φαίνεται ότι μπορεί να γίνει.
Γιατί στον πολιτικό χώρο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι με τηον κυνισμό και την αναλγησία κι όχι με τον πολιτισμό, τη σοφία και το αρχαιοελληνικό πνεύμα, που (νομίζουν πως) τους είναι άχρηστα.
Στον αθλητικό χώρο όμως, οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι με τους δικούς μας παίκτες!
Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί το "η χώρα μας δεν παράγει τίποτα", ο Πανιώνιος πάντως έχει εξαιρετική και διαρκή παραγωγή, που μπορεί να αποφέρει και χρήμα.
Ας το εκμεταλλευτεί κάποτε.

amanAM είπε...

Δεν νομίζω να διαγράφονται τα χρέη, νομίζω πως η τιμωρία της απώλειας των κατηγοριών δεν έχει να κάνει και με χάρισμα χρεών.

Εάν ήταν έτσι, θα μάζευε κάποιος μια ντουζίνα παίκτες, θα τους χρωστούσε έναν σκασμό χρήματα, θα έπαιρνε τα χρήματα από τα τηλεοπτικά, από τίποτα πωλήσεις παικτών κλπ, ίσως και να έβγαινε και σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση κλπ, και μετά, ενώ έχει βάλει λεφτά στην τσέπη και δεν έχει ξοδέψει δεκάρα, θα έριχνε την ομάδα στην δ εθνική και... ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!