Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

η ανάσταση του Λαζάρου

Αν και το Πάσχα αργεί, κάτι μου λέει πως το Σάββατο που μας έρχεται, ο Πανιώνιος θα αναστήσει για άλλη μια φορά τον Λάζαρο, την πεθαμένη ΑΕΚ δηλαδή.

Αφού ορισμένοι πιστεύουν πως οι σφαλιάρες είναι χρήσιμες, εγώ μπορώ να υποθέσω ότι εκτός από χρήσιμες μπορούνε να είναι και ωφέλιμες.

Αντικειμενικά η φετινή ΑΕΚ είναι η χειρότερη ΑΕΚ όλων των εποχών. Η ΑΕΚ από την άλλη, είναι ένας διαχρονικός πελάτης μας, ίσως όχι ο πιο καλοπληρωτής, δεν παύει όμως να είναι ένας πελάτης που στις δύσκολες εποχές που περνάει, πρέπει να τον στηρίξουμε.

Εάν δεν δυναμώσει η ΑΕΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός, τότε κάθε ταλέντο που θα ξεπηδάει στην ομάδα μας θα καταλήγει στον Ολυμπιακό για πενταροδεκάρες. Άλλο να σφάζονται 2 ή 3 ομάδες για να ψωνίσουν από εσένα (πράγμα που ανεβάζει τις τιμές των προς πώληση σκαφών), άλλο να μην έχει κανένας μαντήλι για να κλάψει εκτός από την ομάδα του Μαρινάκη.

Εγώ θα πρότεινα να μην χάσουμε απλώς με ένα αποτέλεσμα τύπου 0-1 ή 1-2, γιατί παρά την νίκη της η ΑΕΚ, ψυχολογικά δεν θα τονωθεί τόσο, όσο με μια καθαρή νίκη με 0-5 ας πούμε, ή έστω με 0-3 που είναι και της μόδας. 
Ακόμα καλύτερες αποδόσεις αλλά και αποτέλεσμα στην ψυχολογία και στα συμφέροντα της ομάδας μας, θα έχει να προηγηθούμε εμείς με 1-0 στο ημίχρονο, και να χάσουμε τελικά 1-3 ή 1-5 στο τέλος.

Εάν δεν φροντίσουμε εμείς τον πελάτη μας, εάν δεν τον στηρίξουμε εμείς, τότε ποιός θα το κάνει?

Έτσι τα μυαλά των δικών μας νεαρών δεν θα πάρουν αέρα, δεν θα τολμήσει κανένας από δαύτους να πιστέψει πως βρίσκεται σε μια ομάδα με μέλλον, και θα ονειρεύεται δικαιολογημένα να μετακομίσει μια μέρα σε κάποια ομάδα του ΠΟΚ, για να περάσει κι από εκείνο το σκαλοπάτι που πιθανόν θα τον οδηγήσει μετά σε κάποια ομάδα της Ευρώπης, έστω και της βήτα εθνικής της χώρας αυτής, βλέπε Μάκος...

Στον αντίποδα, οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ έχουν φάει ήδη τόσες κατραπακιές, που το πήραν το μάθημα τους, μάθημα που δεν ξέρουμε εάν το εμπέδωσαν οι δικοί μας,  με ένα μονάχα στραπάτσο στην Λιβαδειά. Η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως άλλωστε.

Το άλλο, που το πας? Εάν καταφέρει η ομάδα να διώξει κάθε φίλαθλο που παρακολουθεί παιχνίδια στην Νέα Σμύρνη, θα γλυτώσουμε κι ένα σκασμό λεφτά από τα πρόστιμα λόγω της συμπεριφοράς τους.

Με έναν σμπάρο, πολλά τρυγόνια.

16 σχόλια:

amanAM είπε...

Διάβασα το πρωί την ανακοίνωση της ΠΑΕ για το απήλιο και τις προτάσεις τους (!!!) προς τον κύριο Τσακίρη, και ενώ μπήκα στον πειρασμό να το σχολιάσω, τελικά είπα να το αφήσω να περάσει ντούκου προς το παρόν.

Διάβασα όμως τώρα το σχόλιο του Βασίλη, και είπε με καλύτερο τρόπο όσα σκέφτηκα κι εγώ όταν διάβασα την ανακοίνωση.

Δεν φτάνει που χάρισε ο άνθρωπος αυτός τις μετοχές του, δεν φτάνουν όσα ξόδεψε και κάποιοι έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν, τώρα του προτείνουμε από πάνω να πληρώνει από την τσέπη του τα λειτουργικά έξοδα των εγκαταστάσεων που εμείς χρησιμοποιούμε!!!

Εντάξει, είναι γνωστό πως μια φορά μαλάκας, πάντα μαλάκας, αλλά πόσο μαλάκας να είναι ο άνθρωπος αυτός για να προσδοκεί η διοίκηση της ΠΑΕ να πληρώνει και να τον βρίζουμε από πάνω?

Φυσικά δεν είναι μαλάκες αυτοί που είναι ανίκανοι να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις για να βγάλει κέρδος ο Πανιώνιος, μαλάκας είναι μόνο ο Τσακίρης που δεν θα δεχτεί (προφανώς) αυτά που του προτείνουν.

Τι να πω, για δες που ήρθε ξανά ο καιρός να καταλάβω επιτέλους πόσο μαλάκας είμαι εγώ τελικά, που έχω σούρει τα εξ αμάξης σε αυτόν τον άνθρωπο. Προφανώς τον έχω αδικήσει πολλάκις. Μάλλον αντιδράω σαν πληρωμένη γκόμενα που πίστεψε σε κάποιον, αλλά δεν είδε τα όνειρα της να πραγματοποιούνται.

Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά δεν ζητάω ξανά συγνώμη, γιατί είμαι επιρρεπής να ξανακυλήσω, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, η πληγωμένη γκόμενα ποτέ δεν ξεπερνάει το πρόβλημα της.

zamis είπε...

πληρωμενη η πληγωμενη,αποφασισε ρε Αντωνη!

br fun_atic είπε...

Ξανά γεννήθηκε η Μαγδαληνή!!!

IWN1998 είπε...

Αν δεν κάνω λάθος στην ανάγνωση, η πρώτη αντιπρόταση αναφέρει μη αποκλειστική χρήση του Απήλιου από τον Πανιώνιο και πληρωμή του μειωμένου ενοικίου. Δηλαδή ναι μεν τα λειτουργικά έξοδα παραμένουν στον κο Τσακίρη αλλά του δίνεται η ευχέρεια της πολλαπλής εκμετάλλευσης του Απήλιου ώστε να υπάρξουν έσοδα και από άλλες πηγές πέραν του Πανιωνίου. Μπορεί να καταλαβαίνω λάθος την πρόταση αλλά έτσι και αλλιώς η κατακλείδα της ανακοίνωσης αναφέρεται στο ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, να φύγει εντός τριμήνου ο Πανιώνιος από το Απήλιο. Συνεπώς δεν βλέπω κάποια ανειλικρινή τοποθέτηση... Απλά δεν μπορούν οικονομικά και διαχειριστικά να σηκώσουν το βάρος του Απήλιου. Αν υπάρχουν άλλοι που νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν στη θέση των σημερινών ας βγουν να το πουν και με συγκεκριμένη μομφή να δρομολογήσουν την αλλαγή της διοικητικής κατάστασης της ΠΑΕ,μια που δεν θα μπορούν να σταθούν οι νυν σε μια τέτοια περίπτωση. Και ας σημειώσουμε ότι τη διαχείριση του Απήλιου φαίνεται να μην μπορεί να τη σηκώσει ο ίδιος ο Τσακίρης, θα μπορέσουν οι ερασιτέχνες της ΠΑΕ;

vassilis είπε...

Παρατηρήσεις:
α) Ο Πανιώνιος θα φύγει από το Απήλιον. ΟΚ Που θα πάει, πόσο θα του κοστίζει και τι θα συμβεί αν δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.
β) Η πρόταση είναι ανειλικρινής γιατί δέχεται το μειωμένο ενοίκιο αλλά βγάζει την ουρά της απέξω για τα λειτουργικά έξοδα. Αφού λοιπόν ξέρουν για την Καλλιθέα και το ράγκμπι γιατί δεν αναλαμβάνουν την διαχείριση; Η πρόταση θα ήταν ειλικρινής αν δήλωναν ότι θέλουν το 1 από τα 3 γήπεδα και κατά συνέπεια θα πληρώνουν και το 1/3 του ενοικίου. Η πρόταση μάλιστα είναι περίεργα διατυπωμένη: Λέει ότι η ΠΑΕ θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να καταβάλει τα 9000 ευρώ το μήνα. Μα το νοίκι δεν είναι αυτό. Τα 9000 είναι μόνο αν αναλάβει η ΠΑΕ τη διαχείριση του κέντρου. Πως θα συνεχίσει λοιπόν; Είναι έτσι διατυπωμένο σαν η ΠΑΕ να κάνει χάρη στον Τσακίρη και όχι αντίστροφα.
γ) Από που και ως που βγαίνει ότι ο Τσακίρης δεν μπορεί να διαχειριστεί το Απήλιο; Ο Τσακίρης είναι ένας απιχειρηματίας που αυτή τη στιγμή έχει ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ Πανιώνιος ( η οποία μάλιστα καθυστερεί να τον πληρώσει) και όταν τον πληρώνει το κάνει αφού πρώτα τον μειώσει ηθικά απέναντι στους φιλάθλους του Πανιωνίου. Ο Τσακίρης λοιπόν τους είπε ουσιαστικά: Αφού εγω βγάζω λεφτά αναλάβετε εσείς τη διαχείριση να δείτε τη γλύκα. Αν μπορεί να το διαχειριστεί ή όχι μόνος του θα το δούμε όταν φύγει η ΠΑΕ από εκεί.
δ) Το βοηθητικό ήταν ένα όνειρο πολλών ετών για τον Πανιώνιο και τώρα με διάφορες δικαιολογίες προσπαθούμε να το καταστρέψουμε.

amanAM είπε...

Γλώσσα λανθάνουσα, την αλήθεια λέγει...

Πληκτρολόγηση λανθάνουσα, βγάζει λαυράκια!!!

Πληγωμένη εννοούσα εξ αρχής, αλλά και το πληρωμένη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, όσο την πληρώνεις την γκόμενα σε έχει για θεό, κι άμα μπατιρίσεις τότε βγάζει ένα μένος απίστευτο.

Άλλωστε η λαϊκή σοφία το έχει καταγράψει προ πολλού: Όταν το χρήμα φύγει, η γυναίκα δεν αργεί να το ακολουθήσει!

amanAM είπε...

Επίσημα δεν υπάρχει καμία συμφωνία, αλλά οι φήμες λένε πως ήδη έχει πουληθεί ο Σάμαρης, και πιθανόν και ο Κολοβός. Που αλλού? Στον γαύρο!

Γενικά δεν πιστεύω στις φήμες, αλλά ειδικά στον Πανιώνιο, οργίαζαν οι φήμες για τον Μάκο, μετά για τον Κοντοέ, μετά για τον Σιόβα, και όλες επιβεβαιώθηκαν σύντομα.

Στον Πανιώνιο, όταν υπάρχει καπνός, κάπου υπάρχει και φωτιά.

Εάν λοιπόν υποθέσουμε πως η μόνη μας ελπίδα είναι να πουλήσουμε παίκτες, έστω και μπιρ παρά (δεδομένης της έλλειψης ανταγωνισμού και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί), για αυτά τα έσοδα, άραγε έχει συντελέσει σημαντικά το Απήλιον ή όχι?

Το κόστος του Απήλιον είναι συγκεκριμένο, και ζητάμε από κάποιον που γενικά τον βρίζουμε, να χάνει αυτός λεφτά για να κάνουμε εμείς την δουλειά μας. Εμείς από την άλλη, πιθανόν να βγάζουμε κέρδος από την υπόθεση αυτή, εκτός κι αν μπορούμε στο 5Χ5 της Νέας Σμύρνης, όχι μόνο να προπονούμε την ανδρική ομάδα, αλλά και την Κ20 και Κ17, που είναι τα μελλοντικά μας έσοδα.

Δεν γνωρίζω τι άλλες εναλλακτικές έχουμε, δεν γνωρίζω τι στοιχίζουν οι εναλλακτικές, και εάν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε ταλέντα χωρίς προπονητικό.

Εάν γνώριζα τα ενδεχόμενα και το κόστος τους, θα μπορούσα να κρίνω καλύτερα.

Παλιότερα, όταν ο δικός μου γιός έπαιζε μπάλα και τον είχα φέρει στον Πανιώνιο, κάθε μέρα γυρνάγαμε σαν τους γύφτους από γήπεδο σε γήπεδο.
Βέβαια το Κορωπί είναι στου διαβόλου την μάνα, για εμάς που μένουμε στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης, αλλά κάποιοι άλλοι ίσως βολεύονται εκεί. Εάν αυτοί ξεβολευτούν, τότε πιθανόν να δημιουργηθεί ένα κενό, το οποίο εάν συμβεί θα χάσουμε από τα μελλοντικά προσδοκώμενα έσοδα από παίκτες που έχουν ήδη δουλευτεί.

Είναι μια δύσκολη απόφαση, και πρέπει να συνυπολογιστούν όλες οι παράμετροι, κάτι σχεδόν αδύνατο για εμάς τους απέξω.

Σκόρπια επιχειρήματα ένθεν κακείθεν δεν μπορούν να βοηθήσουν στον σχηματισμό πλήρους εικόνας, για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.

Αποκαλεί ο Ίωνας τους διοικούντες ερασιτέχνες, αλλά εάν κρίνω από την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν τα θέματα του Ερασιτέχνη, εγώ δεν θα τους αποκαλούσα εραστές της τέχνης, αλλά τσαπατσούληδες και εραστές της άρπα-κόλας.

Οι ερασικόλες λοιπόν αυτοί, δεν έπρεπε τουλάχιστον για τόσο σοβαρές αποφάσεις να παίρνουν την γνώμη και την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης?

Τι είπα τώρα!!! Άκου Γενική Συνέλευση... Για τους διοικούντες η Γενική Συνέλευση είναι σαν να μιλάς στον διάβολο για λιβάνι.

Ακόμα δεν έχει γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου για τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό, έχουν μοιράσει ελευθέρας σε αθλητές χωρίς καν την έγκριση του Δ.Σ., η διοίκηση έχει μετατραπεί σε 2-3man show, προσωπικές αποφάσεις, προσωπικές πρωτοβουλίες, κάποιοι διοικούν σαν να είναι ο Πανιώνιος ιδιοκτησία τους.

Εναλλακτική δεν έχω να προτείνω, εάν όμως δεν προκύψει εναλλακτική από μια Γενική Συνέλευση, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

amanAM είπε...

Άσχετο:

Ξέρουμε πως τουλάχιστον 2 από τα μέλη του Δ.Σ. έχουν παραιτηθεί. Έχει ανακοινωθεί αυτό ποτέ επίσημα?

Ποιοί έχουν καταλάβει τις θέσεις τους?

amanAM είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=77&la=1

Πρόεδρος: Βασίλειος Τσάβαλος

Α' Αντιπρόεδρος: Δημητρίου Μενέλαος

Β' Αντιπρόεδρος: Τσελέντης Παναγιώτης

Γενικός Γραμματέας: Βουζουνεράκης Χρήστος

Ειδικός Γραμματέας: Ρήγας Γεώργιος

Ταμίας: Πετρόπουλος Κωνσταντίνος

Έφορος Οικονομικής Διαχείρισης: Χαντάντ Γαβριήλ

Γενικός Αρχηγός: Κοζομπόλης Θεμιστοκλής

Έφορος Έργων & Γηπέδων: Μίχου Σπυρίδων

Έφορος Υλικού: Πετρόπουλος Κωνσταντίνος

Μέλη: Αφεντουλίδης Γεώργιος, Βυθούλκας Δημήτριος, Γαβριήλ Αναστάσιος, Γκλεζάκος Νικόλαος, Κομνηνίδης Αλέξιος, Τσάμης Πρόδρομος

Αναπληρωματικά Μέλη: Σπαχής Νικόλαος, Καλογείτων Στυλιανός-Δημήτριος, Οκουμούσης Παναγιώτης

IWN1998 είπε...

Κανένας δεν προκρίνει σαν ιδανική λύση το να φύγει ο Πανιώνιος από το Απήλιο. Εκτός όλων που αναφέρθηκαν, να σημειώσουμε ότι απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχει δημιουργηθεί και ένα πυρήνας για τις Ακαδημίες στην περιοχή των Μεσογείων που θα πάει στράφι αν εγκαταλείψουμε το αθλητικό κέντρο.
Το ζήτημα είναι αν αντικειμενικά μπορούν να το αναλάβουν ή όχι. Και μάλιστα και με τις όποιες ευθύνες πέραν των εξόδων, αυτό συνεπάγεται.
Αν θεωρείτε ότι μια τέτοια ΠΑΕ όπως αυτή που έχουμε τώρα και στην κατάσταση που βρισκόμαστε, γενικώς και ειδικώς, μπορεί και δεν το κάνει, τότε συγχωρέστε με για τη δυσκολία μου να το καταλάβω. Θα ήθελα επίσης να μάθω ποια άλλη εναλλακτική λύση απ' αυτές που πρότειναν, πιστεύετε ότι έπρεπε να μπει στο τραπέζι.
Επίσης εγώ στην ανακοίνωση τους, δεν βλέπω καμιά συγκρουσιακή διάθεση με τον κο Τσακίρη. Το μόνο για το οποίο μπορούν να κατηγορηθούν είναι ότι δεν έχουν τις ικανότητες και το ανάστημα να πάρουν επιχειρηματικά ρίσκα αλλά προσωπικά το θεωρώ κάτι απολύτως φυσιολογικό για την εμβέλειά τους.

Για τη ΓΣ, θεωρώ απολύτως ορθό το σχόλιο που έγινε, ότι τέτοια θέματα έπρεπε να παρουσιάζονται σε έκτακτες ΓΣ. Οι ΓΣ είναι πλέον κάτι σαν περιττή πολυτέλεια ή γίνονται για να ενημερώμουν κατόπιν εορτής για ληφθείσες αποφάσεις.

Το αν ο κος Τσακίρης μπορεί να εκμεταλλευτεί το Απήλιον, όντως θα φανεί καλύτερα αν αποχωρήσει ο Πανιώνιος ή αν εγκαταλείψει την αποκλειστική χρήση. Ας μην ξεχνάμε όμως και ότι άλλη είναι η φορολογική αντιμετώπιση τέτοιων κέντρων αν ανήκουν σε αθλητικά σωματεία και άλλη αν ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή κάνω λάθος; Και ας μην ξεχνάμε ότι κανένας σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει τις δυνατότητες για έξοδα τέτοιου μεγέθους που θα καθιστούσαν εύκολα κερδοφόρα ή μια ζημιογόνα μια τέτοια επιχείρηση ... εκτός και αν ο πελάτης στο Απήλιον ήταν ο Ολυμπιακός...

amanAM είπε...

Έτσι κι αλλιώς, πελάτης του Απήλιον είναι ο Ολυμπιακός, οι ακαδημίες του δηλαδή, εμείς!!!

Αυτήν την εικόνα δίνουμε δυστυχώς!

Ας χωθούμε λοιπόν στου Ρέντη, να γλυτώσουμε χρήματα.

Δεν ξέρω τα νούμερα, τα κόστη, τα ενδεχόμενα έσοδα, τις ενδεχόμενες δυνατότητες σε μια σωστή αγορά αλλά ειδικότερα στα χάλια της δικής μας αγοράς. Άρα δεν μπορώ να έχω γνώμη, όμως σε μια Γ.Σ που θα παρουσιαζόντουσαν όλα αυτά και θα είχαμε μια σωστή ενημέρωση, θα μπορούσα να σχηματίσω μια άποψη.

amanAM είπε...

η ΠΑΕ Καλλιθέας ή ένα σωματείο ράγκμπι, που θα βρούνε τα λεφτά για να μοιραστούν μαζί μας το κόστος της λειτουργίας ενός προπονητικού κέντρου με τα έξοδα του Απήλιον?

IWN1998 είπε...

@amanAM. Το κόστος λειτουργίας (~240.000) να είναι δικό μας χωρίς ενοίκιο. Παραιτούμαστε από την αποκλειστική χρήση. Η Καλλιθέα, ράγκμπι κλπ θα πληρώνουν ενοίκια τα οποία θα δίνουμε στον Τσακίρη. Είχαμε ζητήσει να μας μειώσει το μίσθωμα στα 200.000. Οπότε με αυτόν τον τρόπο είμαστε κοντά σε ότι ζητήσαμε και κοντά στην πρόταση Τσακίρη.

Ανώνυμος είπε...

AEK
East London Fans

amanAM είπε...

Φίλε ΑΕΚτζή από το Λονδίνο, έχετε κι εσείς τον δικό σας Γολγοθά.

Εύχομαι και οι 2 ομάδες μας να ξεφύγουν από τα οικονομικά αδιέξοδα, και να τις καμαρώσουμε, όπως επιθυμούμε.

Πρέπει κάποτε να σταματήσουν να τσακώνονται τα αδέλφια μεταξύ τους, πάντα τα αδέλφια έχουν την τάση να ανταγωνίζονται και να τρώγονται, όμως κάποτε πρέπει και να μονιάζουν και να αντιμετωπίζουν τον κοινό εχθρό.



Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες φιλε μου