Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

7 χιλιάδες ευρώ

Τόσο στοίχισε στον Πανιώνιο η υποστήριξη των φιλάθλων του στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής με τον Άρη. Είχαμε άραγε τόσα έσοδα από το παιχνίδι? Μην ξεχνάμε πως μείον ο ΦΠΑ, μείον ο φόρος, μείον τα έξοδα από την παρουσία των φιλάθλων (αστυνομία, κλπ), τα χρήματα από τα εισιτήρια καθαρά στο ταμείο δεν είναι ούτε τα μισά από όσα εισπράξαμε. Μην ξεχνάμε και την μόνιμη πληγή, τους τζαμπατζήδες. Γεμάτη η Νέα Σμύρνη από τζαμπατζήδες και από τζάμπα μάγκες.

Σήμερα η ομάδα μας δίνει έναν σημαντικό αγώνα στην Βέροια. Μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας βάλει σε μια δυναμική που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στον αγώνα για την σωτηρία που δίνουμε. Η παρουσία των φιλάθλων που θα ακολουθήσουν την ομάδα, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας στοιχίσει. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να σωθούμε αγωνιστικά αλλά και οικονομικά.

Εκνευρίζομαι εδώ και χρόνια, και εξακολουθώ να το παθαίνω, όταν μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα ξεγαμιούνται όλοι στις δηλώσεις. Με κάμποση τύχη και με προσπάθεια επιβίωσης στην κόψη του ξυραφιού, θα μαζέψουμε κάθε βαθμό ή βαθμούς. Ούτε η σούπερ ομάδα γίναμε, ούτε πρόκειται να γίνουμε. Οι παίκτες καλό είναι να σωπαίνουν.
Κάθε ελεύθερος άνθρωπος έχει και μια γνώμη. Είναι ελεύθερος να την εκφράζει και να την δημοσιοποιεί. Οι αθλητές όμως είναι επαγγελματίες, είναι μεν άνθρωποι με γνώμη, αλλά σε σχέση με το ποδόσφαιρο είναι και προϊόντα. Έχουν αξία, έχουν χορηγούς, απευθύνονται σε φιλάθλους και σε οπαδούς που πληρώνουν για να τους δουν. Να μάθουν να σέβονται τον σύλλογο που τους εμπιστεύτηκε (με τις δηλώσεις και την συμπεριφορά τους), τους φιλάθλους και τους χορηγούς που τους πληρώνουν, και να μην λένε το κοντό και το μακρύ τους σαν να είναι ο οποιοσδήποτε. Όταν αυτό το καταλάβουν οι επαγγελματίες αθλητές, τότε θα έχουν κάνει το πρώτο βήμα για να μην είναι προκλητικοί στους οπαδούς όλων των ομάδων.

Σαν οπαδός ή φίλαθλος, πληρώνω εισιτήρια, συνδρομές, οικονομικές ενισχύσεις, ρούχα και αναμνηστικά με το σήμα της ομάδας, και έχω γνώμη για κάθε τιμ σωστή ή λάθος ποσώς λίγη σημασία έχει... Πληρώνω και την Νόβα για να βλέπω τα παιχνίδια από το σπίτι μου ενίοτε, και η Νόβα με την σειρά της πληρώνει όλες τις ομάδες και την δικιά μου.
Όταν θα πληρώνομαι για να είμαι οπαδός, τότε κι εγώ θα προσέχω τι λέω και τι γράφω στο προσωπικό μου ημερολόγιο.

Καλή μέρα σε όλους, και καλή επιτυχία στην Πανιωνάρα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: