Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

τουρνουά Πάτρας

mini παίδες Πανιωνίου

Μετά από πρόσκληση του ΝΟ Πατρών, η ομάδα mini παίδων του Πανιωνίου αγωνίστηκε σε ένα διήμερο τουρνουά προετοιμασίας στην Πάτρα. Τα παιδιά έδωσαν 4 αγώνες, με τον ΝΟΠ, την ΝΕΠ, τον Τρίτωνα Αμαρουσίου και την ιταλική Latina.


Η ομάδα σαν σύνολο αλλά και το κάθε παιδί ατομικά, απέκτησαν μια πολύ σημαντική εμπειρία, η βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι ήταν φανερή, και είδαμε πολύ ωραίες ενέργειες και προσπάθειες. Η ομάδα έχει περιθώρια μεγάλης βελτίωσης εάν μπορέσουν τα παιδιά να δουλέψουν στον τομέα της φυσικής τους κατάστασης, αλλά και της τακτικής. Έτσι θα μπορέσουν να διακριθούν και στο πρωτάθλημα της ηλικίας τους.

Η μαγιά, το πάθος και η σπίθα υπάρχουν. Κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν αυτά τα παιδιά, αλλά και όσα θα προσέλθουν στις πισίνες της Νέας Σμύρνης, εάν θα γίνουν πολίστες που θα παίζουν μια μέρα στις μεγάλες κατηγορίες, ή εάν δεν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και το μόνο που τους νοιάζει είναι να εισπράττουν πενηντάρικα κάθε μήνα για να προσφέρουν μια παιδική χαρά που θα την ονομάζουν "μαζικό αθλητισμό".

Θεωρώ πως το τουρνουά ήταν πετυχημένο, αν και τα αποτελέσματα αδικούν την προσπάθεια των παιδιών. Στο πρώτο παιχνίδι, αντιμετώπισαν την Ιταλική ομάδα, και αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 6-6. Έγιναν πολλά λάθη διαιτητικά, οι διοργανωτές ήταν υπερβολικά ευγενικοί με τους φιλοξενούμενους με τα σφυρίγματα τους. Στο δεύτερο παιχνίδι χάσαμε στις λεπτομέρειες από την ΝΕΠ, ενώ στο τρίτο χάσαμε από τον ΝΟΠ, παρόλο που το παιχνίδι της ομάδας μας βελτιώθηκε και κοντράραμε στα ίσα για αρκετή ώρα, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι ενώ νικούσαμε με 7-5 τον Τρίτωνα, στο τελευταίο δευτερόλεπτο καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος μας, και με την επιτυχημένη του εκτέλεση έληξε το παιχνίδι, που με απόφαση του διαιτητή και της γραμματείας ανακοινώθηκε ισόπαλο με 6-6 και αυτό!!! Τελικός απολογισμός: 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Η επιλογή του προπονητή της ομάδας μας, δεν ήταν η νίκη σαν αυτοσκοπός, αλλά να δοθεί πολύς χρόνος συμμετοχής σε όλα τα παιδάκια της ομάδας μας, για να γίνουν όλα τα παιδιά μάχιμα και όχι μια ομάδα με παιδιά 2 ταχυτήτων, βασικούς που "κολυμπάνε" και αναπληρωματικούς που "πνίγονται"...

Ο στόχος όπως είπα δεν ήταν οι νίκες, αλλά 4 συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια προπόνησης, με αντιπάλους σχεδόν ισοδύναμους, του ίδιου επιπέδου. Χρειάζονται κι άλλα τέτοια τουρνουά, για να δέσει και να δυναμώσει η ομάδα μας. Με εξαίρεση το Παλαιό Φάληρο και την Βουλιαγμένη που είναι πολύ πιο μπροστά σε αυτές τις ηλικίες, οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι πολύ μακριά από την δικιά μας σε επίπεδο και σε ταλέντο, παρόλο που η ομάδα μας είναι πολύ καινούργια, μόνο 4-5 παιδιά έχουν κάποια πείρα από πέρυσι. 

Να δούμε ποιός θα μπορέσει να εξηγήσει σε αυτά τα παιδιά τι σημαίνει μαζικός αθλητισμός, και ότι οι νίκες δεν είναι ο στόχος της ομάδας μας, αλλά το να μαζεύουν πενηντάρικα από κάθε παιδί...


Δεν υπάρχουν σχόλια: