Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Εμφύλιος πόλεμος»

Αντιγράφω από το:  http://www.onsports.gr

Η αδιαφορία της διοίκησης έχει φέρει στα… όρια τους, τους πολίστες του Πανιωνίου, με τον προπονητή Δημήτρη Σελετόπουλο να βρίσκεται στη μέση.
Η παρουσία του Γενικού Αρχηγού του Πανιωνίου Θέμη Κοζομπόλη έμοιαζε με… κόκκινο πανί για τους πολίστες του Πανιωνίου στο ντέρμπι της Παρασκευής (20/4) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι «πάνθηρες» ηττήθηκαν από την ομάδα του «τριφυλλιού» και με δεδομένη τη δυσκολία του προγράμματος που ακολουθεί πλέον, μοιάζουν ως αουτσάιντερ για την κατάκτηση μιας θέσης στην τετράδα, που οδηγεί στα play offs της Α1 πόλο ανδρών.
Στο μεταξύ, την προηγούμενη Παρασκευή λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, ο Θέμης Κοζομπόλης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να δει το παιχνίδι του Πανιωνίου ως εκπρόσωπος της διοίκησης.
Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους παίκτες της Νέας Σμύρνης με τον αρχηγό Παναγιώτη Παπαδόγκωνα να τον ρωτάει, «γιατί βρίσκεσαι σήμερα εδώ;» και συνέχισε: «Τόσο καιρό είμαστε μόνοι μας και μόνοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε».
Κοζομπόλης: «Μεγάλο πρόβλημα το οικονομικό»
Σε συζήτηση που είχαμε αργότερα με τον έφορο του Πανιωνίου είπε: «Δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Μας στενοχωρεί πάρα πολύ, γνωρίζουμε πως τα παιδιά φέτος έχουν κάνει υπέρβαση και από την πλευρά μας δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς οικονομικά» δήλωσε αρχικά ο Θέμης Κοζομπόλης.
Και συνέχισε: «Έχουμε κάνει προτάσεις στους παίκτες, πριν τα Χριστούγεννα για μειωμένες αποδοχές. Πιστεύω ότι οι προτάσεις μας θα υλοποιηθούν, με το σκεπτικό πως τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα αποπληρωθούν όλοι. Από τη νέα σεζόν θα δούμε τι θα γίνει».
IMG 1730
Μιτελούδης: «Να μας αφήσουν μόνους μας, μην εμφανίζονται»
«Είμαστε απλήρωτοι επτά μήνες, ακούγαμε υποσχέσεις αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μας έχουν πει ότι θα πάρουμε χρήματα αλλά αυτό δεν έχει γίνει. Μετά από ένα παιχνίδι όπως ήταν αυτό με τον Παναθηναϊκό εμείς καθόμαστε και μιλάμε για τις οφειλές προς εμάς. Ξαφνικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έκανε την εμφάνισή του άνθρωπος της διοίκησης. Τον λόγο δεν καταλαβαίνουμε. Από τον Φλεβάρη δεν έχει εμφανιστεί κανένας. Από τη στιγμή που τόσο καιρό μας έχουν αφήσει μόνους μας, αυτό που τους ζητάμε είναι να μην εμφανίζονται, να μας αφήσουν μόνους μας να τελειώσουμε τη σεζόν. Είμαστε εξάλλου μόνοι μας, αλλά εμείς είμαστε μία ομάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο πολίστας του Πανιωνίου, Δημήτρης Μιτελούδης.
Σελετόπουλος: «Υπό διάλυση η ομάδα»
Την Τετάρτη ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη, ωστόσο ο προπονητής του Πανιωνίου Δημήτρης Σελετόπουλος δεν γνωρίζει ποιους θα έχει στη διάθεσή του και τι θα γίνει. «Με τις εξελίξεις ούτε γνωρίζω ποιοι θα είναι και ποιοι όχι και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Η ομάδα είναι υπό διάλυση», δηλώνει ο κόουτς της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

8 σχόλια:

amanAM είπε...

«Βαριές» κουβέντες ακούστηκαν στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο των ανδρών, που αναβλήθηκε τελικά για τις 24/4.

Τι κι αν ξεκίνησε η χθεσινή διαδικασία της κλήρωσης του Κυπέλλου Ελλάδας των προημιτελικών στο πόλο ανδρών, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ αναμένεται νέο… επεισόδιο σήμερα, οπότε προγραμματίστηκε εκ νέου.

Ο εκπρόσωποι της Βουλιαγμένης, Πανιωνίου και Χίου, Λοράντος, Σελετόπουλος και Παπαναστασίου, αντίστοιχα εξέφρασαν την αντίρρηση τους για τον τρόπο της διαδικασίας στον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Κατσαρό. Συγκεκριμένα, ζήτησαν τα μπαλάκια να μπουν σε κληρωτίδα και όχι στο Κύπελλο, με τον κ. Κατσαρό να τους απαντά πως δεν τους αναγνωρίζει ως εκπροσώπους των ομάδων, μιας και συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό τιμ.

Στο μεταξύ, η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάδειξη του πρώτου ζευγαριού ανάμεσα σε Αργοστόλι και ΟΥΚ Βόλου και κάπου εκεί… άρχισαν τα όργανα. Στο μεταξύ αποφασίστηκε η κλήρωση να ξεκινήσει πάλι αύριο από την αρχή, με το Αργοστόλι να διαμαρτύρεται πως η κλήρωση θα πρέπει να συνεχιστεί από το σημείο που έμεινε, ειδάλλως η ομάδα της Κεφαλονιάς θα δηλώσει αποχή από το Final Four, ωστόσο θα οργανώσει κανονικά στο Αργοστόλι το αθλητικό αυτό γεγονός.

Ο εκπρόσωπος της Χίου, κ. Παπαναστασίου απάντησε πως η κλήρωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από την αρχή και αν υπάρχει πρόβλημα με την κεφαλλονίτικη ομάδα, τότε μπορεί και η Χίος να διοργανώσει το Final 4.

Στο μεταξύ, η σημερινή (24/4) κλήρωση αναμένεται να διεξαχθεί με την παρουσία του προέδρου της Χίου, κ. Παππή, την πρόεδρο της Βουλιαγμένης κ. Τίγκα και τον έφορο του Πανιωνίου, κ. Κοζομπόλη.

NK99 είπε...

Οι παίκτες πρέπει να πάρουν τα οφειλόμενα. Αυτό δεν αμφισβητείται. Τα παιδιά όμως που πάιζουν πόλο πρεπει να καταλάβουν ότι πρέπει να βρουν μια κανονική δουλειά όπως όλος ο κόσμος. Τα απογεύματα μπορούν (αν έχουν σωματική και ψυχική δύναμη σε μία κοινωνία που τείνει να θέλει τον εργαζόμανο δούλο) να ασχολούνται με το άθλημα τους που πλέον θα είναι χόμπι. Θα είναι λιγότερο καλοί αθλητές αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.

Νομίζω του χρόνου ανάλογα θέματα θα έχει και το μπασκετ που πριν μία δεκαετία απίθανοι παίκτες έπαιρναν 300 το χρόνο. Ο κόσμος αλλάζει και ο Πανιώνιος πρέπει να προσαρμόζεται. Όσο ταχύτερα προσαρμοζόμαστε τόσο λιγότερο θα πονάμε στο τέλος,

Στο πλαίσιο της προσαρμογής πρέπει ταχύτατα να εγκαταλείψουμε και το αθλητικό κέντρο του κ. Τσακίρη. Μπορεί ο κ. Τσακίρης να το δώσει σε άλλη ΠΑΕ ή συλλογο αλλα για μένα θα είναι τεράστια έκπληξη να υπάρξει ενδιαφερόμενος. Είναι λυπηρό που δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη θαυμάσια προσπάθεια ενός ανθρώπου που εξαιτίας μερικών λαθώνπου πρεπει να χτυπάμε όλοι το κεφάλι μας και πρώτος αυτός δεν άλλαξε την ιστορία του Πανιωνίου ίσως και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

amanAM είπε...

Φίλε ΝΚ,
Συμφωνώ με όσα είπες. Τα αγωνιστικά τμήματα του Ερασιτέχνη πρέπει να γίνουν ξανά ερασιτεχνικά, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομικής συγκυρίας.

Λείπει αυτήν την στιγμή η νοοτροπία (και των παικτών και των φιλάθλων) του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ο σύλλογος πρέπει να σκύψει στα τμήματα υποδομής και τις ακαδημίες, να γεμίσουν τα γήπεδα και οι αγωνιστικοί χώροι. Να παραχθούν νέοι αθλητές, με βασικό στόχο να μάθουν και να αγαπήσουν το άθλημα, να γίνουν Πανιώνιοι, να μάθουν την ιστορία του συλλόγου αλλά και να ποτιστούν με αθλητικά ιδεώδη και αγάπη, λατρεία καλύτερα για τα χρώματα της ομάδας μας, ώστε μια μέρα να ριγούν από ενθουσιασμό που παίζουν για τον Πανιώνιο.

Ξέρεις τι μου την δίνει? Πως απλήρωτοι είναι και οι παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και όλων σχεδόν των συλλόγων. Κάποιοι όμως παίζουν για την φανέλα ή το σκουφάκι της ομάδας, σαφώς θέλουν και λεφτά, αλλά και μόνο που παίζουν για τις ομάδες τους αυτό είναι από μόνο του σημαντικό.

Ενώ στον Πανιώνιο, έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά ακόμα και παιδιά σε μικρές ηλικιακά κατηγορίες να βρίζουν την ίδια την ομάδα τους!!! Για τους παίκτες των μεγάλων ομάδων τι να πω: Η φανέλα και τα χρώματα του συλλόγου μας, το έχουν χεσμένο κανονικά.

Θεωρώ πως πρέπει να πέσει μεγάλο βάρος στο να μαζέψουμε στον σύλλογο πραγματικούς Πανιώνιους, και να δημιουργήσουμε επόμενες γενιές Πανιωνίων.

Ανέκαθεν μου άρεσε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, και δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τις αμοιβές κάποιων που κλωτσάνε μια μπάλα. Ήταν πρόκληση, αλλά τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

IWN1998 είπε...

Σαν παρεμβολή στη λυπηρή εικόνα του Πόλο (πάντως να αναγνωρίσουμε ότι οι πολίστες συνεχίζουν και παίζουν και ακόμα και με τον ΠΑΟ προσπάθησαν σημαντικά) να αναφερθώ λίγο στο Απήλιο που ανέφερε ο ΝΚ99 και να πω ότι απ' όσα ανακοινώνονται, η ΠΑΕ προσπαθεί να το αποπληρώσει και πιθανότατα σε σχετική προτεραιότητα με άλλα ανελαστικά χρέη.
Για τον Πανιώνιο, η αναζήτηση νέου φθηνότερου προπονητηρίου δεν θα είναι μάλλον εύκολη. Και τα κέντρα στον Άγιο Κοσμά θα κλείσουν μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Αλλά σημασία μέγιστη έχει πια να κάνουμε όσα μας παίρνει να κάνουμε σε όλα τα σπορ. Και για να πούμε κάπως πιο καθαρά τα πράγματα, ο Πανιώνιος δεν ήταν κάποιος σύλλογος με παράδοση σε βάθος χρόνου στο Πόλο. Δημιούργησε την ισχυρή ομάδα με συμβολές Τσακίρη στην εποχή των παχαίων αγελάδων και κυρίως και μετά τη διάλυση παραδοσιακών δυνάμεων του χώρου (Γλυφάδα, Εθνικός). αφού όμως φτιάξαμε κάτι, αν μη τι άλλο οφείλουμε σε επίπεδο υποδομών να το συνεχίσουμε όσο μπορούμε έστω όχι για τον πρωταθλητισμό αλλά για τον αθλητισμό.

amanAM είπε...

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 83-67 του Πανιωνίου στο ΣΕΦ κι έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Α1, όμως το τελικό +16 δεν είναι ενδεικτικό του παιχνιδιού και δεν αποδίδει δικαιοσύνη στην προσπάθεια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οσο είχαν δυνάμεις οι Ξανθόπουλος και Κις, οι κυανέρυθροι πίεζαν ασφυκτικά τον Ολυμπιακό και μέχρι το 25' του είχαν βάλει δύσκολα. Το βάθος και η συνολική ποιότητα του ρόστερ των γηπεδούχων, όμως, όσο περνούσε η ώρα έκαναν τη διαφορά και γι' αυτό η διαφορά άνοιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 23', το σκορ ήταν 47-45, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει προβλήματα σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο. Οι περιφερειακοί του Πανιωνίου, με τους Ξανθόπουλο και Κις να πρωταγωνιστούν και τον Ντίμπλερ να βοηθάει, είχαν το πάνω χέρι και μόνο μέσα στη ρακέτα υπερτερούσαν οι ερυθρόλευκοι με τον Ντόρσεϊ να μην έχει αντίπαλο.

Οταν ειδικά ο Σαρικόπουλος βγήκε με πέντε φάουλ πολύ νωρίς (στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 20λέπτου), ο αμερικανός σέντερ έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια, ήταν όμως η κούραση των κοντών του Πανιωνίου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου, πίεσαν σε άμυνα και επίθεση και με επιμέρους σκορ 20-9 βρέθηκαν στο +13 στο 30' (67-54), ενώ η διαφορά έφτασε στο +18 (72-54) στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Πανιώνιος -προς τιμήν του- δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι και δεν άφησε τους γηπεδούχους να κάνουν πάρτι. Αντίθετα, με τον Ιωάννου να παίρνει όλες τις επιθέσεις στο τέλος μείωσαν στο τελικό 83-67.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/Article/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9C%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84/A1/%CE%91%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%BF...-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81-%CE%BF-%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82!/29-127122.html#ixzz1sz5Xe3y2

amanAM είπε...

απίστευτο κι όμως αληθινό: Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από την Τσέλσι.

Μετά το απίθανο 1-0 στην έδρα της, εχθές ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0 και να μένει και με 10 παίκτες, κατάφερε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με μια επίθεση να μειώσει σε 2-1, που της έδινε σκορ πρόκρισης. Στο δεύτερο ημίχρονο, ταμπούρι πίσω και πάλι, 2 δοκάρια για την Μπάρτσα (όπως και στο πρώτο παιχνίδι), χαμένο πέναλτι, και στο τέλος έγινε και το 2-2.

Αυτά δεν γίνονται... Κρίμα, τέτοια ομάδα και να μένει εκτός τελικού.

NK99 είπε...

Ειναι η καλύτερη ομάδα και με διαφορά θα έλεγα αλλά τόσο μπουχτισμένη από νίκες, τρόπαια, διαφήμιση που δεν μπορεί να βγάλει το κάτι παραπάνω για να υπερνικήσει κατώτερες αλλά διψασμένες ομάδες όπως η Ρεάλ και η Τσέλσι. Το ήθελε τόσο πολύ η Τσέλσι, (φλόγες πετούσαν τα μάτια του Ντρογκμπα) που το σύμπαν συνωμότησε να το καταφέρει.

amanAM είπε...

τον ήπιε και η Ρεάλ... Ο τελικός αντί να είναι Ρεάλ Μπαρτσελόνα, που είναι κατά τεκμήριο οι 2 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θα είναι: Μπάγερν Τσέλσι!!!

Οι 2 υπερομάδες της Ισπανίας, έχουν κλάσει από την κούραση. 2 παιχνίδια την Εβδομάδα σε τέτοιους ρυθμούς, είναι ανθρωπίνως αδύνατο.