Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

καλό καλοκαίρι σε όλους

Όσοι θα αράξουμε στις εξοχές καθώς και όσοι θα παραμείνουν στις επάλξεις, εύχομαι όλοι να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Δεν ήταν βλάκες οι πατεράδες και οι παππούδες μας που από το τίποτα στήνανε ένα γλέντι.

Κάθε μέρα γιορτή. Να χαμογελάμε για να τους κάνουμε να ανησυχούν.
Δεν πρέπει να μας τρομάζει η χρεοκοπία, με ότι επίθετο κι ας την χαρακτηρίζουν, επιλεκτική ή μη. 
Η αναδουλειά είναι μιας πρώτης τάξης αφορμή για να ξοδέψουμε τον χρόνο μας σε ευχάριστες δραστηριότητες. Το να κλαίμε την μοίρα μας δεν βοηθάει σε κάτι.

Εγώ σκοπεύω να επενδύσω τον χρόνο μου σε ξάπλες στις παραλίες. Με λίγο ψωμί, το sleeping bag και λίγο καρπούζι μπορούμε όλοι να κάνουμε τον γύρο των νησιών. Και λίγο ψάρεμα για πρωτεΐνη δεν βλάπτει.

Καλό καλοκαίρι και τα βυζάκια έξω λοιπόν, για να χαρεί και το φιλοθεάμον κοινό. Κορίτσια, είναι αηδία οι άσπρες γραμμές από τα σημεία που δεν μαυρίσανε. Όλα έξω, κι όποιον πάρει ο χάρος.

Καλή τύχη και σε όσους θα ασχοληθούν με τα τρέχοντα θέματα του Πανιωνίου, και εύχομαι να πάρουν σοφές αποφάσεις. Αλλιώς το πολύ πολύ θα υποστούμε επιλεκτικούς υποβιβασμούς κατηγοριών στα αθλητικά τμήματα της ομάδας μας. Σιγά τα ωά. Όλα καλά θα πάνε. Σε 30 χρόνια (και βλέπουμε) όλα θα φτιάξουνε. Τότε θα μπορούμε τρώμε με σαράντα μασέλες.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κάποιοι έχουν ευθύνες!

Ακούμε πως υπάρχουν ελλείμματα, χρέη και οικονομικά ανοίγματα. Ακούμε για τουλάχιστον 800 χιλιάδες ευρώ, πιθανόν να είναι και περισσότερα. Όμως κάποιοι έχουν ευθύνη για τις υπερβάσεις των εξόδων, και ακόμα περισσότερο εάν τις υπερβάσεις αυτές τις αποκρύπτουν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο, για να την βγάλουν καθαρή και να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Οι ετήσιοι προϋπολογισμοί οφείλουν να είναι ισοσκελισμένοι, και να εγκριθούν από την ΓΓΑ αφού εγκριθούν από την Γ.Σ. 

Επειδή οι περισσότεροι αγνοούμε τι λέει το καταστατικό του Συλλόγου, που είναι κάτι σαν Ευαγγέλιο για την λειτουργία του, καλό είναι να διαβάσουμε όλοι και να αποστηθίσουμε το άρθρο 18 του καταστατικού:


Κάποιοι μπορεί να θεωρούν τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ ιδιοκτησία τους, όμως υπάρχουν νόμοι, υπάρχει το καταστατικό, και θα πρέπει κάποια στιγμή να εμφανιστούν οι υπεύθυνοι και να δώσουν εξηγήσεις.
Δεν μπορούν να κρύβονται για πάντα.

Αντώνης Μάγγος
πάρεδρο μέλος



Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σύλλογος της πλάκας!

Εκτός όλων των άλλων, εχθές ο προπονητής των mini στο πόλο, τους ανακοίνωσε πως... από σήμερα 19/7 ξεκινάνε οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών.

Θα αναρωτιέστε τι μύγα με τσίμπησε...

Στις 10 του Ιούλη, αφού αποκλειστήκαμε από την τελική φάση, ουσιαστικά τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Εμείς οι γονείς ξέραμε ότι μέχρι τις 23/7 οι προπονήσεις θα γινόντουσαν κανονικά, δεδομένου ότι θα είχαμε και αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όταν έγινε προφανές ότι αποκλειστήκαμε, ο προπονητής παρουσία μου, είπε στα παιδιά πως... άσχετα από τον αποκλεισμό, πρέπει όλοι να έρθουν στις 2 τελευταίες εβδομάδες των προπονήσεων, γιατί είναι μεγάλο το διάστημα από 10/7 μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα ξαναρχίσουν προπονήσεις. Οι αντίπαλες ομάδες θα αγωνίζονται για 2 εβδομάδες ακόμα, και αυτοί θα ξαπλώνουν στις παραλίες? Πρέπει να προπονηθούν για την επόμενη χρονιά.

Για να είμαι ειλικρινής, υποψιάστηκα όταν στις 12 του Ιούλη επέμεινε ο Έφορος του τμήματος μας (ο κύριος Καλαφάτης) να ξοφλήσουμε άμεσα τον μήνα, αλλά και εκείνος με διαβεβαίωσε πως άδικα ανησυχώ, μέχρι τις 23 Ιουλίου θα γίνουν κανονικά οι προπονήσεις, όταν του εξέφρασα τις υποψίες μου.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, τα τμήμα έκανε μόνο 3  προπονήσεις αντί για τις 6 που συνήθως κάνουμε την εβδομάδα. Πολλά παιδιά πήγανε ήδη διακοπές, και οι 3 προπονήσεις έμοιαζαν πιο πολύ με χαλάρωμα. Εχθές Δευτέρα, πήγανε στην προπόνηση μόνο 5 παιδιά (απότι μου είπε η γυναίκα μου που συνόδευσε το παιδί), και στο τέλος της προπόνησης ο προπονητής τους ανακοίνωσε πως τέρμα για φέτος, καλό καλοκαίρι! Για κάποια παιδιά, τους γονείς τους αλλά και τον ίδιο τον προπονητή, ίσως η συμμετοχή στους αγώνες να είναι το βασικό κίνητρο για να αθληθούν. Από την άλλη δεν θέλω να είμαι άδικος με τους γονείς και τα παιδιά, καλοκαίρι είναι, ζέστη έχει, οι διακοπές είναι ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξεις να χάσεις κάποιες προπονήσεις. Τα παιδιά που έπαιζαν βασικοί, είναι βέβαιο ότι κουράστηκαν πολύ φέτος, και περίμεναν πως και πως να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν λίγο.

Ουσιαστικά λοιπόν χάθηκαν 3 προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας, και 5 αυτής της εβδομάδας. 

Δεν θα σταθώ ούτε στο ότι τις έχουμε πληρώσει γι αυτές τις προπονήσεις. 

Τους τελευταίους μήνες, δεδομένων των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, δούλεψε περισσότερο ο προπονητής με τα παιδιά που θεωρούσε βασικούς, κάτι φυσιολογικό μεν, αν και δεν με βρίσκει σύμφωνο ο πρωταθλητισμός σε αυτές τις ηλικίες.

Την περασμένη και την τρέχουσα εβδομάδα, ήταν μια ευκαιρία για αυτούς που ήταν πιο στην άκρη τους τελευταίους μήνες, να προπονηθούν με μεγαλύτερη προσοχή από τον προπονητή τους, και να καλύψουν τα κενά τους στην φυσική κατάσταση, αλλά και στην τεχνική και την τακτική. 

Αλλά το λέω και στον τίτλο. Ο κάθε ένας πράττει αυτοβούλως ότι του καπνίσει. Ο προπονητής σταματάει τις προπονήσεις όποτε εκείνος κρίνει. Είμαστε σύλλογος α λα καρτ, δεν παίρνεις λογαριασμό, δεν δίνεις λογαριασμό! Σύλλογος της πλάκας. 

Ποιό θα είναι το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς? Άγνωστο!
Ποιοί προπονητές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται, ποιοί θα προσληφθούν, ποιός θα κάνει τον σχεδιασμό? Άγνωστο! Κύριος οίδεν! 
Ποιός και πως θα προγραμματίσει, όταν ο σύλλογος παρουσιάζει εικόνα διάλυσης?

Έκανα ήδη τα παράπονα μου στον Γενικό Έφορο του τμήματος, τον κύριο Μάρκελο Σιταρένιο, και μου είπε εάν θέλω να κάνει το παιδί προπόνηση μαζί του, με τα παιδιά που προπονεί αυτός. Νάναι καλά ο άνθρωπος, τουλάχιστον να μην κολλήσει μπροστά σε μια τηλεόραση το παιδί. Δυστυχώς προγραμμάτισα τις διακοπές μου μετά το πέρας των προγραμματισμένων προπονήσεων.

Ο Σεπτέμβρης μοιάζει κάτι πολύ μακρινό, στον Πανιώνιο.

ΥΓ. Σε ένα φιλικό τουρνουά προετοιμασίας, είπε το παιδί στον προπονητή ότι θα λείψει σε έναν πρωινό αγώνα ενός Σαββάτου, γιατί ήθελε να συμμετάσχει στο τουρνουά πινγκ πονγκ που διοργάνωνε το σχολείο του, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Στο σχολικό τουρνουά, το παιδί είχε ελπίδες για την πρώτη θέση, παρόλο που συμμετείχαν παιδιά μέχρι και 2 χρόνια μεγαλύτερα.Για το παιδί, αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Του είπε ο προπονητής του να επιλέξει το τον ενδιαφέρει πιο πολύ, το πόλο στον Πανιώνιο ή το σχολικό πινγκ πονγκ. Το παιδί επέλεξε το πόλο φυσικά.

Τότε του είχα πει πως ο προπονητής του είχε απόλυτο δίκιο, δεν μπαίνουνε 2 καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Τώρα που την μια εβδομάδα τους είχε στο χαλάρωμα, και την άλλη τους σταμάτησε γιατί βαρέθηκε, πως θα πείσω το παιδί μου ότι ο προπονητής του έχει δίκιο?

η φαρσοκωμωδία καλά κρατεί

Σε εποχές που η αναζήτηση εσόδων και η περικοπή των εξόδων είναι μονόδρομος για την επιβίωση ενός ιστορικού σωματείου σαν τον Πανιώνιο, το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη συγκάλεσε εχθές 19/7/2010 την συνέχιση της διακοπείσας από τον περασμένο Απρίλιο Γενικής Συνέλευσης με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού, και όλοι από το Δ.Σ. εκτός της κυρίας Γιαβάση, απουσίαζαν!

Προκλητικός ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των Οικονομικών, ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης κύριος Κουτελάκης, ο οποίος προσήλθε μεν, αποχώρησε όμως πριν αρχίσει η διαδικασία, διότι και καλά θίχτηκε που κάποιος από τα μέλη του Πανιωνίου που είχαν ήδη προσέλθει, σε κατ ιδίαν συζήτηση μαζί του, του ζήτησε εκτός του προϋπολογισμού να συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση κι άλλα θέματα, εκτός ημερησίας διατάξεως. Έτσι ο αρμόδιος εισηγητής απουσίαζε τελικά από την Γενική Συνέλευση, και εν συνεχεία δεν απαντούσε ούτε στο κινητό του, όταν τον καλούσανε για να επιστρέψει για να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. 

Απουσίαζε και η πλειοψηφία των ταμειακά ενήμερων μελών του Πανιωνίου, σε ένα θέμα τόσο σημαντικό όπως ο Οικονομικός προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς, η παρουσία 30-40 ατόμων δεν είναι μια εικόνα που αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία.Απουσίαζαν και οι Έφοροι και οι αρχηγοί των τμημάτων, αυτοί δηλαδή που θα πρέπει να υλοποιήσουν τον προϋπολογισμό που υποτίθεται ότι θα είχε εγκριθεί εχθές.

Φυσικά δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστική συζήτηση έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, παρόλα αυτά διαβάστηκε (και μοιράστηκε σε φωτοαντίγραφο) η πρόταση κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2011-2012, και έγινε μια μικρή συζήτηση που δεν μπορούσε φυσικά να μπει στην ουσία, αφού απουσίαζαν οι υπεύθυνοι να απαντήσουν. Παράλληλα περισσότεροι από 30 από τους παρόντες, δηλαδή σχεδόν όλοι, υπογράψαμε μια επιστολή που λίγο πολύ ζητάμε να γίνουν άμεσα νέες εκλογές για νέο Δ.Σ. (αφού είναι προφανές ότι αυτήν την στιγμή ο Πανιώνιος ΓΣΣ δεν διοικείται), ζητάμε να γίνει εκκαθάριση του μητρώου των μελών (διότι τα ταμειακά ενήμερα μέλη δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1/5 των φερόμενων ως μελών, με όσα προβλήματα δημιουργεί σκοπίμως αυτή η κατάσταση), ζητάμε την αναθεώρηση αυτού του απαρχαιωμένου καταστατικού που είναι εκτός νόμου και δεν εξασφαλίζει την λειτουργία των θεσμών, κλπ.
Στην πρόταση για τον προϋπολογισμό απουσιάζει κάθε μορφή αποπληρωμής χρεών προς εργαζομένους, προπονητές, αθλητές κλπ, το οποίο ανεπισήμως ξεπερνάει τις 800 χιλιάδες ευρώ. Φοβάμαι πως είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο στόχος του κυρίου Βεντούρη, ήταν να εισπράξει 600 χιλιάδες ευρώ από εκείνη την Γκούρβα που υποτίθεται ότι θα αγόραζε τις μετοχές της ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη, και όπως είχε πει ο ίδιος κάτι τέτοιο θα έδινε οικονομική ανάσα στον Ερασιτέχνη. Δεδομένου ότι λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι προφανώς υπάρχουν ελλείμματα, πριν την κατάρτιση του προϋπολογισμού θα έπρεπε να γίνει απολογισμός των πεπραγμένων, και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ευθύνονται για το υφιστάμενο έλλειμμα εφ όσον ξεπερνάει το 10% του προηγούμενου προϋπολογισμού. 

Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθεί και κάποια αλήθεια: Κάποιοι έχουν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί, και είναι φυσικό να κρύβονται και να μετατρέπουν σε φαρσοκωμωδία την Γενική Συνέλευση, τους θεσμούς και τις διαδικασίες, γιατί δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους.

Η πρόταση για τον προϋπολογισμό προβλέπει έσοδα ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ (1.410.000), και ισοσκελισμένα έξοδα. 
Οι 950 χιλιάδες είναι τα προβλεπόμενα έσοδα από όσα εισπράττουν στα αθλητικά τμήματα του Πανιωνίου, ενώ τα προβλεπόμενα έξοδα των τμημάτων αυτών είναι 873 χιλιάδες. Στα έξοδα των τμημάτων, συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα των ομάδων πόλο ανδρών-γυναικών, βόλεϊ ανδρών-γυναικών, μπάσκετ γυναικών, κλπ, δηλαδή και των ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα.
Αυτό σημαίνει πως για παράδειγμα το ανδρικό πόλο θα πρέπει να στοιχίσει 95 χιλιάδες ευρώ την επόμενη χρονιά. Μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε πως το μπάτζετ αυτό αρκεί για την συμμετοχή μας στην Α2 ή και πιο κάτω. Αντίστοιχα και με το μπάσκετ γυναικών, το βόλεϊ, κλπ. Εάν δεν μπορούμε αλλιώς, δεν είναι κακό, αλλά κάποιος πρέπει να μιλήσει στον κόσμο, κάποιος πρέπει να τα εξηγήσει αυτά, κάποιος πρέπει να κάνει έναν σχεδιασμό που να οδηγήσει τον Πανιώνιο ξανά μπροστά, και όχι να εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο που θα τον κάνει χρόνο με τον χρόνο, όλο και πιο μικρό.

Στα προβλεπόμενα έσοδα της πρότασης του προϋπολογισμού, προβλέπονται έσοδα από συνδρομές μελών στις 8 χιλιάδες ευρώ, άρα η πρόβλεψη είναι πως πάρεδρα μέλη και ταμειακά ενήμερα, δεν θα ξεπερνάμε τους 115! Εάν τα μέλη (τακτικά και πάρεδρα) δεν είμαστε ούτε 115 (δεδομένου ότι όσοι δεν είναι ταμειακά ενήμεροι οφείλουν να διαγράφονται μετά από 2 μήνες, σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό), τι να λέμε...
Συνολικά προβλεπόμενα έσοδα από χορηγίες, 30 χιλιάδες ευρώ!!!
Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Και μόνο ότι οι χορηγίες όλων των τμημάτων, των ομάδων μας που του χρόνου θα παίζουν στις πρώτες κατηγορίες, κλπ δεν προβλέπεται να ξεπερνάνε τις 30 χιλιάδες, ενώ τα μέλη περίπου τα 115, μας δείχνουν την εικόνα του Πανιωνίου σήμερα.

Χρειαζόμαστε άμεση βοήθεια από κάθε Πανιώνιο (την παρουσία του, τις ιδέες του, την κάθε είδους και μορφής προσφορά του), κάθε Νεοσμυρνιώτη (και όχι μόνο) που γυμνάζεται το παιδί του στον Πανιώνιο, χρειαζόμαστε κάθε έναν που κατάγεται από την Σμύρνη και ο Πανιώνιος είναι η ομάδα αυτή του θυμίζει την καταγωγή του και τις χαμένες πατρίδες μας! Χρειαζόμαστε νέο αίμα, ιδέες, όρεξη για δουλειά και προσφορά, και επιτέλους να πάνε σπίτια τους αυτοί που οδήγησαν τον ιστορικό σύλλογο σε αυτά τα χάλια. Φτάνει πια με τους ίδιους και τους ίδιους που μας οδήγησαν εδώ, και κάνουνε τα μπάνια τους φτύνοντας την Γενική Συνέλευση.

Καλημέρα σε όλους τους συμπανιώνιους. Ακολουθεί σκαναρισμένο αντίγραφο της πρότασης προϋπολογισμού. Τα νούμερα από μόνα τους, είναι χίλιες λέξεις!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

τριήμερο πόλο

Σήμερα αρχίζει ένα τριήμερο, που η ομάδα παίδων (γεννηθέντες μέχρι το 1997) θα παλέψει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πόλο της ηλικίας αυτής.
Σήμερα στις 9 και μισή το βράδυ στο κολυμβητήριο της Αρτάκης, ο πρώτος αγώνας για την τελική φάση του πρωταθλήματος.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Οι αντίπαλοι μας σήμερα και αύριο είναι ο ΝΟ Χίου, ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο ΑΣ Άρης Θεσ/νίκης. Την Κυριακή το πρωί οι ημιτελικοί, και την Κυριακή το απόγευμα ο μικρός και ο μεγάλος τελικός στο κολυμβητήριο του Π.Φαλήρου .

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή (15/7)
20:30: ΝΟ Βουλιαγμένης – Άρης Θεσσαλονίκης, 21:30: Πανιώνιος – ΝΟ Χίου.
Σάββατο (16/7)
10.00 ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Χίου, 11.00 Πανιώνιος – Άρης Θεσσαλονίκης,
17.30 Πανιώνιος – ΝΟ Βουλιαγμένης, 18.30 Άρης Θεσσαλονίκης – ΝΟ Χίου.

Κυριακή (17/7)
09.30 Α1 – Β2 (Ημιτελικός)
11.00 Β1 – Α2 (Ημιτελικός)
17.30 Μικρός τελικός (Θέσεις 3η – 4η)
19.00 Μεγάλος τελικός (Θέσεις 1η – 2η)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Χιλή, ολέ ολέ ολέ...



Στους 8 του copa America η Χιλή, και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη για τη κυανέρυθρη ομαδάρα με τον Βαλδίβια, τον δεξιοπόδαρο Ρεκόμπα. Δεύτερη ομάδα της προτίμησης μου η Παραγουάη, επίσης κυανέρυθρη.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ


Το Δ.Σ. τους ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. συνεδρίασε την 12η Ιουλίου και ασχολήθηκε με θέματα του Ερασιτέχνη καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ.

Αφού η αρμόδια επιτροπή μελέτης και κατάρτισης του προϋπολογισμού της νέας περιόδου παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία επεξεργάσθηκε και υπέβαλε τις προτάσεις της, αποφασίσθηκε όπως η διακοπείσα Γενική Συνέλευση της 6/4/2011 επανασυγκληθεί την Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 19.00 στον ίδιο χώρο για την ολοκλήρωση της συζήτησης και έγκρισης του προϋπολογισμού της περιόδου 2011/2012 και καλεί όλα τα ταμιακώς ενήμερα μέλη να παραστούν στην σχετική ενημέρωση και έγκριση.

Εν συνεχεία συζήτησε τα τεκταινόμενα των τελευταίων εβδομάδων στην Π.Α.Ε. και δηλώνει ότι :

- Αντιτίθεται στην όποια προσφυγή σε Πρωτοδικείο αφού κάτι τέτοια υποδεικνύει ανικανότητα διοίκησης και έλλειψη θέλησης εκ μέρους των Μετόχων. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ο Ερασιτέχνης, σαν κάτοχος του 77% εν συνόλω των μετοχών είναι εδώ. Το παρόν Δ.Σ. της ΠΑΕ συνεχίζει την λειτουργία και το έργο του μέχρι της τυχόν εκλογής νέου ή αναδιάρθρωσης της σύνθεσής του.

- Καταδικάζει την παρατηρηθείσα τις τελευταίες εβδομάδες κατά συρροή δημοσίευση ανακοινώσεων και απόψεων οι οποίες δημιουργούνε μόνο κλίμα διχόνοιας και δεν βοηθούν την λειτουργία της ΠΑΕ και απλώς υπονομεύουν το ήδη δύσκολο έργο της Διοίκησης. Καλεί δε τους πάντες να σέβονται την ιστορία και την προσφορά του καθενός στον ιστορικό μας Σύλλογο, είτε βρίσκονται είτε όχι σήμερα στα διοικητικά ή άλλα δρώμενα του Συλλόγου.

- Διευκρινίζει ότι η ιστοσελίδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ έχει σκοπό την ενημέρωση των φιλάθλων του Πανιωνίου και την προβολή του έργου το οποίο συντελείται στα πολυπληθή τμήματα της οικογενείας του Πανιωνίου. Δεν αποτελεί  forum προβολής προσωπικών απόψεων και θέσεων ούτε αντιπαραθέσεων και εφεξής θα λειτουργεί κάτω από την αυστηρή επίβλεψη των Προέδρων του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ και των εντεταλμένων τους οργάνων.

- Σχετικά με την συνέλευση της Τετάρτης 13 Ιουλίου, η οποία ορίσθηκε μετά από την τοποθέτηση εκπροσώπων των κ.κ. Τσακίρη και Λιανού στην συγκέντρωση της 6ης Ιουλίου, θεωρεί ότι μετά την τελευταία ανακοίνωση τους δεν συντρέχει αυτή την στιγμή λόγος σύγκλησής της, μέχρι να οργανωθεί με πλήρη νομιμότητα και με προκαθορισμένες διαδικασίες.

- Καλεί όποιον και όποιους από τα τακτικά μέλη του Συλλόγου μας, έχουν πρόθεση και διάθεση να ασχοληθούν και να βοηθήσουν στο έργο διοίκησης της Π.Α.Ε. να καταθέσουν γραπτώς πρόταση υποψηφιότητας διοίκησης στα γραφεία του Ερασιτέχνη μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Στην συνέχεια το Δ.Σ. ΤΟΥ Ερασιτέχνη θα προσπαθήσει να προτείνει μία ενωτική σύνθεση η οποία να μπορέσει προχωρήσει το έργο της ΠΑΕ. Στην προσπάθεια αυτή και παρά την πρόσφατη ανακοίνωσή τους, καλεί και τους κ.κ. Τσακίρη και Λιανό να συστρατευθούν.

Το Δ.Σ. του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ.

το πραξικόπημα καλά κρατεί...

Το ανώτερο όργανο ενός συλλόγου, σωματείου κλπ είναι η Γενική Συνέλευση.... Η διοίκηση Βεντούρη  αποφασίζει και διοικεί σαν καθεστώς-χούντα τον Ερασιτέχνη καταργώντας την βούληση της Γενικής Συνέλευσης, αποφασίζουν και διατάσσουν ότι τους καπνίσει.

Μετά την κατάπτυστη διαδικασία της προηγούμενης Τετάρτης, εχθές το βράδυ ο κύριος Βεντούρης για τον οποίον εκκρεμεί πρόταση μομφής που θα συζητείτο σήμερα Τετάρτη 13/7/2011, ανέβαλλε ετσιθελικά την σύγκλιση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης με απόφαση του Δ.Σ.!!!

Με ποιό δικαίωμα το Δ.Σ του συλλόγου καταργεί τις αποφάσεις της Γ.Σ.? Η σύγκλιση της σημερινής Γ.Σ. ήταν απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ. με σκοπό την συζήτηση της πρότασης μομφής και την ψήφιση αυτών που θα προταθούν για το Δ.Σ. της ΠΑΕ. Τώρα που παραιτήθηκε το Δ.Σ. της ΠΑΕ, η ανάγκη να αποφασίσει η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη για το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ είναι ακόμα πιο επιτακτική. Κι όμως, με πρόσχημα την απόσυρση της πρότασης Τσακίρη-Λιανού εχθές το βράδυ βγήκε η πιο κάτω ανακοίνωση:


Συνεδρίασε την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ. Το Δ.Σ. καταδικάζει όλες τις δηλώσεις που δεν συμβάλουν στην διατήρηση του ήρεμου κλίματος στην ομάδα και καλεί όλους τους Πανιώνιους ανεξαιρέτως να συσπειρωθούν γύρω από το καλό του συλλόγου.
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των κ.κ. Λιανού, Τσακίρη, η Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 13 Ιουλίου αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες διερεύνησης των δυνατοτήτων για την εξεύρεση συναινετικής λύσης με στόχο την στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ.

Επί της ουσίας, πιθανόν να συμφωνώ ότι δεν επικρατεί το κατάλληλο κλίμα για να γίνει απόψε η Γενική Συνέλευση, και μπορώ να καταλάβω την επιθυμία του κυρίου Βεντούρη για αναβολή μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Αλλά... κανένα Δ.Σ. δεν μπορεί να αποφασίζει κόντρα στις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Είναι σαν να λέμε πως επειδή μια κυβέρνηση θεωρήσει πως δεν υπάρχει καλό κλίμα πριν τις προκηρυχθείσες εκλογές, να αναβάλλει μέχρι νεωτέρας τις εκλογές!!! Εάν αυτό δεν χαρακτηρίζεται χούντα και πραξικόπημα, πως χαρακτηρίζεται?



Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

από το κακό στο χειρότερο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΕ Γ.Σ.Σ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗ
Για σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2011, και περί την 11:00π.μ. η ΠΑΕ Γ.Σ.Σ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. το οποίο δυστυχώς δεν
πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψη απαρτίας.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ:
1. Τσολακάκης Κωνσταντίνος (Α’ Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Δ/νων
Σύμβουλος)
2. Αλβανός Κωνσταντίνος (Μέλος Δ.Σ)
3. Αρκουμάνης Θεόφιλος (Μέλος Δ.Σ)
4. Σωτηρόπουλος Σωτήριος (Μέλος Δ.Σ)
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ:
1. Χρηστίδης Νικόλαος (Μέλος Δ.Σ)
2. Λογοθέτης Στυλιανός (Β’ Αντιπρόεδρος)
3. Βεντούρης Γεράσιμος (Μέλος Δ.Σ)
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ:
1. Κωνσταντινίδης Γεώργιος (Μέλος Δ.Σ)
2. Καμχής Σίμος (Μέλος Δ.Σ)
Επειδή η ακυβερνησία στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί πλέον
ούτε για μία στιγμή.
Οι 4 εναπομείναντες Σύμβουλοι να Διοικήσουν την ΠΑΕ, Κωνσταντίνος
Τσολακάκης, Θεόφιλος Αρκουμάνης, Σωτηρόπουλος Σωτήριος, Αλβανός
Κωνσταντίνος αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:
• Για να διευκολύνουν τον Ερασιτέχνη ΠΑΝΙΩΝΙΟ θέτουν στην διάθεσή του
τις παραιτήσεις τους.
• Παραμένουν στην Διοίκηση της ΠΑΕ μέχρις ότου δι’ οιουδήποτε τρόπου
οι μέτοχοι της ΠΑΕ ορίσουν νέα Νόμιμο Διοίκηση.(ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.,
Τσακίρης Κωνσταντίνος, Μικρομέτοχοι)
• Αναθέτουν την ευθύνη της Διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος στον
Γεράσιμο Βεντούρη (βλέπε μετεγγραφές και μετάβαση της ΠΑΕ στο
εξωτερικό)
• Αναμένουν να τοποθετηθεί στην ΠΑΕ νόμιμος Διοίκηση και κυρίως
Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος μέχρι την Πέμπτη 14/07/2011.
• Εφόσον δεν υπάρχει πλήρης Διοίκηση μέχρι την Πέμπτη 14/07/2011
τότε την Δευτέρα 18/07/2011 θα προσφύγουμε στην συνδρομή του
Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να αποκτήσει
ολοκληρωμένη Διοίκηση Διορισμένη από το Πρωτοδικείο.
Ν. Σμύρνη, 12/07/2011

http://www.panionios.gr/files/

 Άραγε αύριο υπάρχει Γενική Συνέλευση?
 Έχει ανακοινωθεί επισήμως η τζάμπα θα τρέχουμε?
 Καλού κακού θα έρθω με κράνος...

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δεν καταλαβαίνω!!!

 Τάδε έφη το δίδυμο Τσακίρη-Λιανού:

Προσπαθήσαμε να συνδράμουμε, καταθέτοντας την άποψη μας, για το καλό του συλλόγου. Δυστυχώς όμως το επίπεδο έχει πέσει πολύ χαμηλά και δεν μπορούμε, ούτε επιθυμούμε, να το ακολουθήσουμε. Για το λόγο αυτό δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να παραστούμε ούτε οι ίδιοι, ούτε δια εκπροσώπου (Ζερβακάκος) στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 13 Ιουλίου. 

Η πλήρης δήλωση, εδώ.

---------
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτήν την δήλωση. Σε ποιόν απευθύνονται? Στην Γκούβρα? Στην ανύπαρκτη Γκούβρα? Τιμωρούνε τον Πανιώνιο και τον κόσμο του, στερώντας μας την φυσική παρουσία τους και τις ιδέες τους ή έστω τον εκπρόσωπο τους στην επερχόμενη ΓΣ? 

Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως οι κύπριοι δεν υπάρχουν, δεν υπήρξαν, και όλη αυτή η δήθεν πρόταση των δήθεν Κυπρίων δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι για να φτάσουμε σε τετελεσμένα γεγονότα και σε μονόδρομους. Με δυό λόγια έχω την ίδια άποψη με τον Τσακίρη και τον Λιανό σε αυτό το θέμα. Έτσι έχω κρίνει προ πολλού, έτσι πιστεύω, το έχω ήδη πει πολύ πριν το πούνε αυτοί.

Ποιοί τους βρίσανε? Οι ανύπαρκτοι? Κάποιοι υποτίθεται πως παίζουν τέτοια παιχνίδια, κι εσείς αντί να έρθετε να τους ξεμπροστιάσετε, απέχετε και παραδίδετε τον Πανιώνιο έρμαιο στα σχέδια τους? Όσοι δεν εμπλεκόμαστε με την καμαρίλα και τις ίντριγκες, γιατί να ασχοληθούμε με τις δηλώσεις σας? Θέλετε με τις δηλώσεις σας να μας κάνετε να μην ασχοληθούμε ούτε εμείς οι απλοί φίλαθλοι με τον Πανιώνιο, προκαλώντας μας αηδία και αποστροφή? Έτσι σας βολεύει στα σχέδια και τους σκοπούς σας?

Δεν περίμενα κάτι περισσότερο, από κάποιον που όταν πίστεψε πως θα πέσει ο Πανιώνιος, έφυγε σαν το ποντίκι μόλις απέτυχε η πώληση των μετοχών στον προσωπικό του φίλο, τον κύριο Μάκη Ψωμιάδη. Από τον κύριο Λιανό θα περίμενα περισσότερα, αλλά... για να είμαι ειλικρινής κρατούσα ήδη μικρό καλάθι έτσι κι αλλιώς.

Την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ποιός σας την αναμεταδίδει?  Τις περιρρέουσες ατμόσφαιρες εσείς τις δημιουργείτε με τις δηλώσεις και τις ίντριγκες σας, και σε τέτοιες πρακτικές βασιστήκατε τόσα χρόνια που διοικήσατε και διαχειριστήκατε τον Πανιώνιο εν λευκώ. Τις γνωρίζετε λοιπόν πολύ καλά. Αυτός δεν είναι ο δικός μας Πανιώνιος, αυτός είναι ο δικός σας Πανιώνιος που τον κάνατε προ πολλού σαν τα μούτρα σας.

Λυπάμαι. Όσο δεν μιλάτε, κάτι καλό μπορώ να βρω για να θυμάμαι από εσάς. Κάθε φορά που κάνετε δηλώσεις, μου θυμίζετε τους λόγους που χάρηκα όταν φύγατε κύριε Τσακίρη.  

---------------

Δεν ξέρω τι θα γίνει παρακάτω, θέλω να προτείνω ένα μονάχα: Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μαζέψουμε όλους τους ποδοσφαιράνθρωπους που τίμησαν την φανέλα του Πανιωνίου και μας έκαναν περήφανους στο παρελθόν, να τους ζητήσουμε να έρθουν δίπλα στον σύλλογο που δεινοπαθεί από την διοικητική αστάθεια, και να μας βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Κανένας Τσακίρης και κανένας Λιανός δεν θα σώσει τον Πανιώνιο. Μόνο ο κόσμος του μπορεί. Πρέπει όλοι να πάμε την Τετάρτη στην Γ.Σ. και βλέπουμε! 


Έγινα μεγαλομέτοχος!!!

Το μόνο που μένει, είναι να μου δώσουν την μετοχή μου! Είμαι μεγάλος και στην ηλικία αλλά και στην εμφάνιση, άρα σαν νέος μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου μπορώ επιτέλους να δω τον κόσμο με νέα μάτια!!!

αποκλειστήκαμε από την τελική φάση

Στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, τα παιδιά της κατηγορίας mini polo (12 χρονών/ 1999 γεννηθέντες) έχασαν την πρόκριση τους στην τελική φάση, μετά από μεγάλη προσπάθεια σε αντίξοες συνθήκες.

Ο τελευταίος αγώνας, με την οικοδέσποινα Βουλιαγμένη, ήταν ένας κλειστός αγώνας με σφιχτές άμυνες και νευρικές επιθέσεις. Μέτρησα τουλάχιστον 4 δοκάρια για τον Πανιώνιο, πολλές τελικές που η νευρικότητα και το άγχος επικράτησαν, ενώ το τελικό σκορ δείχνει καθαρά το τι συνέβη εχθές το απόγευμα: Χάσαμε τελικά με 3-2!!! 

Πόλο παίζαμε, όχι ποδόσφαιρο. Σκορ πρώτου ημιχρόνου: 0-1 υπέρ μας!
Στο τρίτο οκτάλεπτο, προηγηθήκαμε με 1-2, αλλά... τελικά δεν τα καταφέραμε να πάρουμε το ροζ φύλο αγώνα και την πρόκριση. 
O τερματοφύλακας της ομάδας μας έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση. Πολύ καλή αμυντική λειτουργία με πάθος και με δύναμη, τα παιδιά άγγιξαν το θαύμα, αλλά στο τέλος δεν χαμογέλασαν. Δεν πειράζει, του χρόνου θα τα πάμε ακόμα καλύτερα.

Στο τελευταίο παιχνίδι μας, η διαιτησία στάθηκε στο ύψος της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγερνε το γήπεδο από την μια πλευρά. Ο Ολυμπιακός με σκανδαλώδη εύνοια από την διαιτησία σε όλα τα παιχνίδια του, κατέκτησε αήττητος την πρώτη θέση, και η Βουλιαγμένη μετά την νίκη της εις βάρος μας κατέλαβε την δεύτερη θέση, και εξασφάλισε την πρόκριση της. Θεωρώ δίκαιη την πρόκριση της Βουλιαγμένης.

Τα παιδιά του Πανιωνίου μπορεί να μην τα κατάφεραν, προσπάθησαν όμως, έδωσαν μεγάλο αγώνα. Θα πρέπει να πάρουμε υπ όψιν μας κάποιους παράγοντες: 
  • Η ομάδα μας είναι σχετικά καινούργια, τα περισσότερα παιδιά ξεκίνησαν φέτος το πόλο, ενώ ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη προετοίμασαν τα δικά τους παιδιά 3 και 4 χρόνια...
  • Μέχρι πριν 2 μήνες περίπου, η ομάδα ήταν εντελώς ακολύμπητη, προπονούταν τα παιδιά στην μικρή πισίνα στον Άγιο Αντρέα, τα κολύμπια είχαν μήκος 10-12 μέτρα! Η έλλειψη κολυμπιού μας έκανε να χάνουμε στην διάρκεια της προετοιμασίας με διαφορές πάνω από 10 γκολ, και μετά την μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων 2 μηνών, φτάσαμε να παλεύουμε τα παιχνίδια και να  χάσουμε με 1 γκολ και από κολυμπημένες ομάδες σαν τον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη, που ήταν πιο δυνατές και καλύτερα προετοιμασμένες ομάδες από εμάς.
  • Υπήρχε μεγάλη διαφορά στην δυναμικότητα και στην αντοχή ανάμεσα στα 6-7 παιδιά που έπαιζαν βασικοί και στα υπόλοιπα, κάτι που δεν έδινε στον προπονητή της ομάδας μας λύσεις από τον πάγκο. Η κούραση ή η απουσία λόγω ιώσεων ή τραυματισμών κάποιων βασικών παικτών, δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί με το υπάρχον ρόστερ.
  • Η ομάδα μας έχει λίγα παιδιά 12 ετών, τα περισσότερα είναι 11 και 10 χρονών. Σε αυτές τις ηλικίες ένας χρόνος διαφοράς, παίζει σημαντικό ρόλο στην δύναμη αλλά και στην σωματική διάπλαση. Η εμπειρία αγώνων που αποκομίστηκε από τα 11χρονα και τα 10χρονα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτά τα παιδιά θα ξεκινήσουν του χρόνου από άλλη βάση, σε σχέση με τα φετινά 12χρονα.
  • και τέλος, η κλήρωση μας έριξε στον πιο δύσκολο όμιλο, ξέραμε εξ αρχής πως είχαμε δύσκολο έργο. Εάν πέφταμε σε οποιονδήποτε άλλο όμιλο, θα είχαμε εύκολα την πρόκριση και την κατάκτηση μιας από τις 2 πρώτες θέσεις. Στον όμιλο μας αποκλείστηκαν ο Πανιώνιος και το Ρέθυμνο, και στην τελική φάση θα υπάρχουν ομάδες πολύ πιο αδύνατες από εμάς τους δυο.
Αυτό που πρέπει να γίνει από δω και πέρα, είναι να οργανωθεί σωστά το τμήμα και οι υποδομές του Πανιωνίου, να γεμίσει με μικρά παιδιά, να δουλέψουν τα παιδιά σωστά στον τομέα της εκμάθησης του αθλήματος, της τεχνικής και της φυσικής κατάστασης, να δημιουργηθεί μια μαγιά για τα επόμενα χρόνια. Ήδη υπάρχει ένας κορμός από παιδιά του 2000 και του 2001, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί  για του χρόνου με παιδιά που προετοιμάζονται εδώ και ένα χρόνο από την ακαδημία. Σωστός προγραμματισμός και σοβαρή δουλειά, αυτή είναι η συνταγή για μελλοντικές επιτυχίες. Άλλωστε οι ακαδημίες και τα παιδικά τμήματα, είναι ο αιμοδότης και ο χρηματοδότης του Πανιωνίου, και κατά πως πάει το πράγμα, θα είναι η μοναδική πηγή εσόδων του συλλόγου.

Είναι μονόδρομος η άμεση προώθηση των νέων αντρών στην αντρική ομάδα, με στόχο την παραμονή στην κατηγορία και το κτίσιμο μιας δυνατής αντρικής ομάδας στο μέλλον. Τα οικονομικά του Πανιωνίου δεν επιτρέπουν ακριβές μεταγραφές και μεγάλο μπάτζετ για την αντρική ομάδα. Πρέπει να την επανδρώσουμε εκ των ενόντων. Το τμήμα πρέπει να είναι σαν μια πυραμίδα, που από μια μεγάλη βάση θα ξεκινάνε πολλά παιδιά, και αρκετά από αυτά θα καταλήγουν μια μέρα στην κορυφή της πυραμίδας, την αντρική ομάδα. Κανένας δεν περισσεύει.

Το ίδιο λίγο πολύ πρέπει να γίνει και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο, μονάχα σωστή οργάνωση, σωστή εκμετάλλευση των νέων, σωστή διαχείριση οικονομικών λύσεων. Οι εποχές χρηματοδοτών που έχωναν φράγκα έχουν παρέλθει.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η Χιλή πετάει

Η κυανέρυθρη Χιλή, μετά την νίκη της με 2-1 με το Μεξικό στην πρώτη αγωνιστική του Κόπα Αμέρικα, εχθές το βράδυ αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 με την Ουρουγουάη, και με 4 βαθμούς έχει βάλει πλώρη για την πρόκριση της στον επόμενο γύρο. Το πουλέν μου είναι ο Jorge Luis Valdivia Toro !!! Κλάψε ρε Φορλάν, να γελάσουμε λίγο κι εμείς οι πικραμένοι!


Η έτερη κυανέρυθρη η ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, νίκησε με 2-0 την Βολιβία.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχει ελπίδα!!!

Δεν σώνεται το πράγμα ότι και να κάνουμε. Αυτός ο καρκίνος δεν θα φύγει ποτέ από αυτήν την χώρα. Η κλίκα, η παράγκα και η βρωμιά είναι παντού, ακόμα και στο mini παιδικό πρωτάθλημα πόλο. Σήμερα 18 παιδάκια του Πανιωνίου διδάχτηκαν τι εστί Ολυμπιακός.

Οι αληταράδες με τις σφυρίχτρες, τα είχανε χαμένα, σφύριζαν ότι τους ερχότανε αρκεί στο τέλος να νικήσει η ομάδα του μεγάλου αφεντικού, ακόμα και σε αυτές τις κατηγορίες και τις ηλικίες. Στην φυλακή δεν θα έπρεπε να είναι μόνος του ο Μπέος, αλλά και τα περσινά και τα φετινά αφεντικά του, και οι υπάλληλοι τους.

Φυσικά και θα σφυρίζουν έτσι ακόμα και στα παιδικά πρωταθλήματα, γιατί εάν δεν δείξουν οι διαιτητές ότι θα εξασφαλίζουν με τα σφυρίγματα τους την νίκη στην ομάδα με το δαφνοστεφανωμένο π__στάκι, πως θα προχωρήσει η καριέρα τους σε μεγαλύτερες κατηγορίες?
Σήμερα στις 7:00 στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, συντελέστηκε ένα έγκλημα. Τα παιδιά του Ολυμπιακού με σύμμαχους τους 2 κόρακες, έφτασαν το σκορ στο 5-1 υπέρ τους. Κάπου εκεί τα παιδιά του Πανιωνίου πάλεψαν με την ψυχή τους, και έφτασαν το σκορ στο 7-6, στο 8-7 και τελικά χάσαμε με 9-8.

Κατ αρχάς ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Πανιωνίου που παλέψανε όχι μόνο απέναντι σε μια ομάδα που θα την χαρακτήριζα ελαφρώς καλύτερη, αλλά και κατά των διαιτητών. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το μέτριο και μουδιασμένο ξεκίνημα, το πίστεψαν, το έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, και τελικά χάσανε επειδή κάποιοι τους ληστέψανε!

Για να εξηγούμαι: Σε έναν αγώνα πόλο, πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις. Το λάθος των διαιτητών είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για λάθη.
Δεν φωνάξαμε ούτε για το ότι από την μια έβλεπαν συνεχή επιθετικά φάουλ εις βάρος των παιδιών του Πανιωνίου, ενώ στις ανάποδες φάσεις έβλεπαν μόνο αμυντικά φάουλ εις βάρος μας. Δεν φωνάξαμε ούτε όταν με ευκολία δινόντουσαν οι αποβολές μόνο εις βάρος μας. Το ξέρουμε το έργο, και δεν μας εντυπωσιάζει. Τα παιδιά πρέπει να μάθουνε να παλεύουνε σε αυτές τις συνθήκες. Αν θέλανε τσατσιλίκι, κακώς γράφτηκαν στον Πανιώνιο.

Αναφέρομαι σε άλλες φάσεις, που ούτε ο Μαρινάκης δεν θα σφύριζε έτσι:
  • Σφύριξε εν τέλει ένα επιθετικό φάουλ σε παίκτη του Ολυμπιακού, δείχνει με τα χέρια του ο διαιτητής το φάουλ υπέρ του Πανιωνίου, και το παιδί του Ολυμπιακού δεν καταλαβαίνει τι σφυρίχτηκε και εκτελεί εκείνο το φάουλ, και.... συνεχίστηκε το παιχνίδι σαν να μην τρέχει τίποτα, παρά τις φωνές μας!!! (Πως να καταλάβει το παιδί, προφανώς δεν ήξερε ότι υπάρχει περίπτωση να σφυριχτεί επιθετικό εις βάρος του...)
  • Σφύριξε αποβολή σε παίκτη του Ολυμπιακού, τα παιδιά του Πανιωνίου εκτελούν το φάουλ και παίζουν γρήγορα την μπάλα, και το παιδί που είχε αποβληθεί, όχι μόνο δεν βγήκε, αλλά έκανε και άμυνα στο σουτ, κάτι το οποίο είναι ο ορισμός του πέναλτι. Το σουτ του παιδιού του Πανιωνίου καταλήγει άουτ, και το παιχνίδι συνεχίστηκε σαν να μην τρέχει τίποτα, παρά τις φωνές μας!!!
  • Στην ηλικία αυτή δεν επιτρέπεται άμυνα ζώνης, μόνο μαν του μαν επιτρέπεται. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ζητάει από ένα παιδί να αλλάξει μαρκάρισμα, και το άλλο παιδί δεν κατάλαβε ότι έπρεπε να φύγει από εκεί και να μαρκάρει τον ελεύθερο παίκτη, κάτι που πρέπει να προκαλέσει σφύριγμα αποβολής λόγω λάθος αμυντικής λειτουργίας. Ο διαιτητής μετά από τις έντονες φωνές μας, ε αυτό το σφύριξε, αν και αρχικά δεν είχε τέτοια πρόθεση.
  • Στο 8-7 κι ενώ κερδίζουμε φάουλ, σηκώνει τα χέρια να το δείξει, και... δεν σφύριξε ποτέ. Ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε την σφυρίχτρα... Στην αντεπίθεση, με καλή άμυνα δικού μας παιδιού, ο επιθετικός κάνει βούλιαγμα μπροστά στα μάτια του διαιτητή, κι αντί να το σφυρίξει, ανακαλύπτει φάουλ εις βάρος μας. Αμέσως μετά, σφυρίζει και μια αποβολή που μέχρι και ο πιο γαύρος δεν πρέπει να κατάλαβε τι συνέβη, για να σιγουρέψει ότι θα γίνει 9-7 και στην τελευταία μας επίθεση το μόνο που θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τελικά, ήταν να μειώσουμε κι όχι να ισοφαρίσουμε.
 Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το περιμέναμε έτσι κι αλλιώς δύσκολο, και πως το πιο πιθανό θα το χάναμε. Αλλά όχι έτσι. Αυτό ήταν καθαρή κλοπή. Ντροπή τους και αίσχος τους. Δεν είναι θέμα να βγούμε πρωταθλητές, το θέμα είναι να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά μας. Αλλά το να μας ληστεύουν με τέτοιο τρόπο είναι απαράδεκτο. Ας έπαιζε καλύτερα ο Ολυμπιακός, και ας μας νικούσε δίκαια. Θα έπρεπε να ντρέπονται, κι όχι να πανηγυρίζουν στο τέλος για την νίκη τους. Οι πραγματικοί νικητές είναι τα δικά μας παιδιά.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ας είναι περήφανος για τους φίλους του. Κύριε Βεντούρη, εγώ δεν θα τολμούσα ποτέ να πω ότι ο Μαρινάκης είναι φίλος μου, σε Πανιώνιους. Όχι για να μην αντιδράσουνε, αλλά γιατί θα ντρεπόμουνα γι αυτό. Καλύτερα με ένα χέρι κι ένα πόδι λιγότερα, παρά να χρωστάμε την παραμικρή χάρη σε αυτούς τους νταβατζήδες, τους καλύτερους πελάτες της εκάστοτε παράγκας. Η παράγκα του φίλου σας κύριε Βεντούρη, φτάνει μέχρι και στα πρωταθλήματα των 10χρονων!!! Ντροπή σε εσάς και στους φίλους σας.

Αύριο έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι με την Λάρισα, και την Κυριακή 2 δύσκολους αγώνες, με το Ρέθυμνο στις 9μιση το πρωί, και με την Βουλιαγμένη στις 5 το απόγευμα.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο Ρέθυμνο και στην Βουλιαγμένη, και ελπίζω να χάσει και από τις 2 αυτές ομάδες ο Γαύρος, και να αποκλειστούν από την συνέχεια.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Παρωδία ΓΣ

Σήμερα 6/7/2011 συνεχίστηκε η διακοπείσα προ 2 εβδομάδων συνεδρίαση της Γ.Σ.

Ο κύριος Βεντούρης περιορίστηκε να διαβάσει την ήδη δημοσιευμένη πρόταση των Παπαφαντομάδων Κυπρίων επενδυτών, και επακολούθησε λίγο πολύ η ίδια συζήτηση που έγινε πριν 2 εβδομάδες, και ακούστηκαν ενδιαφέροντα και λογικά επιχειρήματα από πολλούς που μίλησαν.

Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος από την Γενική Συνέλευση, ο κύριος Σταμούλης, μετά από τα επιχειρήματα αλλά και τις αντεγκλήσεις που κάποια στιγμή έγιναν, κατάφερε να διατυπώσει μια σοβαρή πρόταση, "ναι στο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις κι εφόσον οι υποτιθέμενοι Κύπριοι επενδυτές καταθέσουν επιτέλους τα 600 χιλιάρικα στον Ερασιτέχνη, εφόσον δώσουν εγγυήσεις και δεσμευτούν με ρήτρες και συγχρόνως να κάνουν κι αυτοί τους ελέγχους τους κλπ, τότε να προχωρήσουμε σε νέα Γ.Σ. που να αποφασίσει την τελική πώληση" ή "όχι, δεν πουλάμε σε αγνώστους ή σε αυτό το τίμημα ή με τέτοιους όρους".

Και ενώ το κλίμα έδειχνε πως... τα ταμειακά ενήμερα μέλη της Γ.Σ. με δικαίωμα ψήφου θα ψήφιζαν μάλλον ναι σε μια τέτοια διατύπωση, τότε ο κύριος Βεντούρης πραξικοπηματικά και αντικαταστατικά είπε πως με απόφαση του Δ.Σ. (!!!) αποφασίστηκε να είναι ανοιχτή η Συνέλευση, άρα ψηφίζουν όλοι οι παριστάμενοι άσχετα εάν είναι μέλη του Ερασιτέχνη, κι άσχετα εάν έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτά είναι πραξικοπηματικές κινήσεις ενός απελπισμένου ανθρώπου, που προτιμούσε να ψηφιστεί το όχι, για να μην φταίει αυτός για το φιάσκο και τα ήξεις αφήξεις των τελευταίων μηνών.
Τότε γύρω στα 45 άτομα, που οι περισσότεροι ήταν ένα μπλοκ Πανθήρων, ψήφισαν όχι δια της ανατάσεως της χειρός, και μετά ψήφισαν ναι γύρω στους 38, οι περισσότεροι εξ αυτών κρατούσαν και χαρτάκι στο χέρι που τους έδινε δικαίωμα ψήφου...

Σημειωτέον ότι νωρίτερα ο Βεντούρης είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Πανθήρων και μόνο αυτοί γνωρίζουν τι είχαν συμφωνήσει. Όταν κατά την διάρκεια της πολιτισμένης συζήτησης είχε μιλήσει ο εκπρόσωπος των Πανθήρων, οι περισσότεροι στην αίθουσα τον χειροκροτήσαμε. Όμως στο τέλος οι Πάνθηρες έπαιξαν το παιχνίδι του Βεντούρη. Από υπόλογο του έδωσαν το δικαίωμα για ηρωική αποχώρηση.

Ο τρόπος που παρουσιάστηκε το όλο θέμα, ο τρόπος που (δεν) το υποστήριξε ο ίδιος ο Βεντούρης, και η επιλογή του να προβεί σε αυτήν την ψηφοφορία παρωδία, δείχνει πως το μόνο που εξ αρχής επιδίωκε είναι να μην υπερψηφιστεί η πρόταση, αλλά ο ίδιος να πέσει ηρωϊκά μαχόμενος για κάποια δήθεν πρόταση που θα μας έσωνε από τα οικονομικά αδιέξοδα. Τι την χρειαζόταν την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης για να διαπραγματεύεται και να ελέγχεται από πιθανούς επενδυτές? Δεν την χρειαζότανε, και δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση να του δινότανε λευκή επιταγή να κάνει ότι θέλει, χωρίς να παρουσιάσει κάποια πραγματική πρόταση από υπαρκτούς επενδυτές.

Λυπάμαι που θα το λέω ξανά, οι Πάνθηρες σήμερα έπαιξαν μια χαρά τον ρόλο τους στην παράσταση του κυρίου Βεντούρη, που πραξικοπηματικά κουρέλιασε το καταστατικό και τις νομότυπες διαδικασίες.Τώρα πια, η πρόταση αυτή θα μοιάζει αληθινή που καταψηφίστηκε, κι όχι ένα φιάσκο του Βεντούρη με ανύπαρκτους επενδυτές.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ξανά Γενική Συνέλευση, αυτήν την φορά για να ψηφιστεί (από τους Πάνθηρες άραγε?) νέο Δ.Σ. στον Ερασιτέχνη, και να δρομολογηθεί εν συνεχεία και νέο Δ.Σ. στην ΠΑΕ, αφού ο Ερασιτέχνης ελέγχει το 77% των μετοχών της ΠΑΕ.

Για να καταλάβετε όσοι δεν ήσασταν παρόντες το μέγεθος της κοροϊδίας, όταν δήλωσα το παρόν στην γραμματεία, ρώτησα εάν δικαιούμαι να ψηφίσω, διότι ναι μεν είμαι πάρεδρο μέλος, έχουν όμως ήδη γίνει 2 Γενικές Συνελεύσεις και μάλιστα μια αφορούσε εκλογές, και μου είπανε πως όχι, δεν δικαιούμαι!!! Τελικά ψήφισαν οι παριστάμενοι που δεν ήταν καν μέλη του Ερασιτέχνη. Αυτά δεν θα γινόντουσαν ούτε στην Ουγκάντα, ας με συγχωρέσουν οι συμπαθείς υπήκοοι της Αφρικανικής χώρας που συγκρίνω αυτά τα γεγονότα στον Πανιώνιο μαζί τους.

Ο κύριος Βεντούρης είπε πως το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη (που έλαμψε δια της απουσίας του) συμφωνεί παμψηφεί μαζί του. Είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, να μην παρίσταται σύσσωμο το Δ.Σ. να τους δούμε και να τους ακούσουμε να τοποθετούνται, και στο φινάλε να υπερψηφίσουν την πρόταση τους στην Γ.Σ.? 

Ο κύριος Βεντούρης είπε πως ο ίδιος ουδέποτε αναφέρθηκε στην εταιρεία ΑΒΑΞ, αλλά στην προηγούμενη-διακοπείσα Γ.Σ. εκείνος είχε αναφερθεί στον γιο Παρασκευαϊδη, όχι εμείς. Στα ευτράπελα μπορώ να θυμηθώ το ότι κάποιος είπε πως ο γιος αυτός έχει αποκληρωθεί και είναι στα δικαστήρια με την μητέρα του που έχει τα φράγκα...Δεν είναι δυνατόν να κρέμεται το μέλλον του Πανιωνίου σε αυτούς τους ανθρώπους που παίζουν τέτοια παιχνίδια. Είμαι εντελώς απογοητευμένος.

Το μόνο θετικό σήμερα, ήταν η πρόταση του Ζερβακάκου, που ζητάει τη συστράτευση όλων των Πανιωνίων δυνάμεων με την πιθανή βοήθεια και του Λιανού και του Τσακίρη, να βγάλουμε ένα Δ.Σ. στον Πανιώνιο να οδηγήσει την ομάδα στο μέλλον. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία. 

Είμαι μπερδεμένος. Δεν ξέρω εάν ήταν παρωδία ή φαρσοκωμωδία, ξέρω πως σε όλα αυτήν την παράσταση υπάρχει και ένα τραγικό πρόσωπο: Ο Πανιώνιος!

Απ έξω από την αίθουσα, πάνω από χίλια παιδάκια και γονείς, συμμετείχαν σε μια γιορτή για τις αθλοδιακοπές που διοργανώνονται και φέτος το καλοκαίρι. Τι ωραία εικόνα όλα αυτά τα νιάτα και τα χαμόγελα... Τι κρίμα μην είναι αυτός ο συγκεκριμένος κόσμος κάθε Κυριακή στο γήπεδο μας! Τι κρίμα να μην είναι κάθε μέρα στα γήπεδα του Πανιωνίου όλα αυτά τα παιδάκια! Τι κρίμα ο Πανιώνιος να είναι τόσο απωθητικός στους ανθρώπους της γειτονιάς μας!!!

Ουδείς δεν μας έχει εξηγήσει πως δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα στην ΠΑΕ που ο κύριος Τσολακάκης σήμερα μας είπε πως είναι 1.470.000,00 ευρώ!!! Ούτε μας εξήγησε κανένας πως έχουν δημιουργηθεί  τα ελλείμματα των 600-700 χιλιάδων ευρώ του Ερασιτέχνη...
Κι άντε πούλησε ο Ερασιτέχνης τις μετοχές (που του χαρίστηκαν από τον Τσακίρη), και ξεχρέωσε υποχρεώσεις, κλπ. Με τι μπάτζετ θα κινηθεί ο Ερασιτέχνης του χρόνου? Τα αντίστοιχα 600-700 χιλιάρικα του χρόνου, από που θα βρεθούν? Θα τα γεννήσει η κότα με τα χρυσά αυγά? 

Έρχονται δύσκολες ημέρες. 600 χιλιάρικα κοστολογήθηκε το 67% των μετοχών της ΠΑΕ. Όλη η ΠΑΕ αξίζει λιγότερα από όσα πήραμε από την μεταγραφή του Τζαβέλα.

Όσο τα γυρίζω στο κεφάλι μου, τόσο πιο πολύ απογοητεύομαι. Κρίμα.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

η τελευταία κουβέντα των "Κυπρίων"

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ COUVRA HOLDINGS

ΠΡΟΣ: ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΓΣΣ
ΚΟΙΝ: ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

Λευκωσία 4 Ιουλίου 2011

Κύριοι,

Σε συνέχεια της τελικής μας πρότασης (27-6-2011) για την εξαγορά της εταιρείας ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και μετά από εποικοδομητικές συναντήσεις και επαφές των τελευταίων ημερών σας παραθέτουμε τα παρακάτω:

Δηλώνουμε, σε κάθε περίπτωση και προς πάσα κατεύθυνση ότι στην τρικυμία που δοκιμάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο επιθυμούμε να συμβάλλουμε οδηγώντας την ομάδα του Πανιωνίου προς το μοντέλο ενός καλά συγκροτημένου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού σωματείου με στόχους, υποδομές και προοπτική που θα ενώνουν όλους τους φιλάθλους του αλλά και θα καθιστούν φιλόξενη την ομάδα μας σε οποιονδήποτε θέλει να χαρεί το ποδόσφαιρο και τους αγώνες μας.

Εκείνο που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν αποτελούμε ευκαιριακούς "επενδυτές" που θα χρησιμοποιήσουν την ομάδα ως σημαία ευκαιρίας για άλλες επιδιώξεις. Έχουμε στρατηγικό Σχέδιο για την ομάδα και πιστεύουμε τόσο στον σημερινό Πρόεδρο και την ηγετική του ομάδα όσο και στον τρόπο που μπορούμε μαζί να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η συμφωνία ένωσης όλων των υγιών δυνάμεων του Πανιωνίου προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν αποτελούμε μέρος της λογικής που καταβαράθρωσε και κατέστησε αναξιόπιστο το ελληνικό ποδόσφαιρο, γι' αυτό και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο οργάνωσης της ομάδας. Θυμηθείτε στο μέλλον αυτά τα λόγια μας.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι εξίσου ευκρινές για τους γνωρίζοντες τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα ότι ο χρόνος απόφασης έχει φτάσει για όλους και κάθε στιγμή που περνά πιθανόν να μας κοστίσει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας στη διάρκεια της χρονιάς.
Προτείνουμε λοιπόν τα εξής:

1)Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ από την εταιρεία μας ή εταιρεία συμφερόντων μας έναντι τιμήματος 600.000 ευρώ στο λογαριασμό του Ερασιτέχνη.

2)Η αντίστοιχη υποχρέωση του ερασιτέχνη έγκειται στην μεταβίβαση του 67% των μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος.

- Τοποθέτηση 3.000.000 ευρώ με σκοπό την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας σε λογαριασμό escrow account (Κοινός λογαριασμός συγκεκριμένου σκοπού)

- Ανάληψη υποχρέωσης κάλυψης από μεριάς μας του όποιου διαχειριστικού ανοίγματος της εταιρείας για την περίοδο 2010-2011 εμφανιστεί μετά την περίοδο του Ελέγχου και εφ' όσον αυτό δεν ξεπερνά το πλαφόν των 1.000.000 ευρώ.

2) Θα πρέπει να έχουν προηγηθεί:

α) Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που θα εξουσιοδοτεί μια Επιτροπή υπό τον Πρόεδρο να προχωρήσουν αμέσως σε συνεργασία με εκπροσώπους μας στην υλοποίηση Συμφωνίας Συνεργασίας και Κατανόησης (Memorandum Of Understanding) ανάμεσα μας.

Ουσιαστικά θα οριστεί το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας, το χρονοδιάγραμμα, οι όροι υλοποίησης της και οι απαιτούμενες εγγυήσεις εκατέρωθεν.

β) Εντολή για διενέργεια Νομικού και Οικονομικού Διαχειριστικού Ελέγχου της ΠΑΕ ώστε να αποσαφηνιστεί η καθαρή θέση της εταιρείας, τα έξοδα του οποίου θα επιβαρύνουν εμάς. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου και εφόσον δεν παρουσιαστούν ουσιώδεις αποκλίσεις στα όσα έχουμε πληροφορηθεί ότι αναγράφονται στα βιβλία της εταιρείας θα εκτελεστεί η συμφωνία εξαγοράς.

Γνωρίζουμε ότι η σημερινή χρονική συγκυρία δεν αποτελεί σύμμαχό μας στην τάχιστη εκτέλεση του Ελέγχου.

Εκφράζουμε εξίσου τη θλίψη μας για όσους θέλουν να παρεμποδίσουν έναν τέτοιο έλεγχο αποτελώντας κατάλοιπα ενός νοσηρού παρελθόντος.

γ) Εντολή για σύνταξη Στρατηγικού Επιχειρηματικού σχεδίου Ανάπτυξης της ΠΑΕ στο οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται Οργανωτική Αναδιάρθρωση, Σχέδιο Μάρκετινγκ, Σχέδιο Δημιουργίας νέων Υποδομών (π.χ. γήπεδο) κ.α και το οποίο θα έχει 5ετή τουλάχιστον διάρκεια ανάπτυξης.

Στόχος, μια ευρωπαϊκή ομάδα στα πάντα.

Τα έξοδα του Σχεδίου και πάλι θα επιβαρύνουν εμάς.

δ) Ανασυγκρότηση του ΔΣ της ΠΑΕ ώστε να υπάρξει Διοικητική επάρκεια της ομάδας για το διάστημα της Μετάβασης στην νέα ηγεσία με βασικό άξονα στο τιμόνι της ομάδας τον Γεράσιμο Βεντούρη και στη θέση του προπονητή τον Τάκη Λεμονή.

Η χρονιά οφείλουμε όλοι να είναι επιτυχημένη για την ομάδα. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε αμέσως και το γνωρίζουμε.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας και έφτασε για όλους η ώρα να αρθούν στο ύψος των Περιστάσεων.

Για το καλό του Πανιωνίου ή παίρνουμε την απόφαση να προχωρήσουμε όλοι μαζί ή ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του.

Μετά Τιμής

Π. Χατζηνικολάου»


Σχόλιο:   Μια από τα ίδια. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Εγγυήσεις? Μηδέν. Γενικόλογα, και ουσία μηδέν. Κρίμα. Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που είναι νοσηρά κατάλοιπα του παρελθόντος και εμποδίζουν  τον έλεγχο των βιβλίων? Πως μπορεί να αποφασίσει η Γ.Σ. με μοναδικό στοιχείο την πιο πάνω επιστολή-πρόταση? Αυτή δεν είναι πρόταση που μπορεί να αξιολογηθεί. Χωρίς στοιχεία, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς ουσία. 

Το άτιμο το χωράφι στην μέση της Νέας Σμύρνης, είναι μπον φιλέ.

Εγώ προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι απλώς πάρεδρο μέλος, και δεν έχω δικαίωμα ψήφου. Δεν θα κληθώ να συναποφασίσω σε τέτοια πρόταση ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. 

Υ.Γ. Η συνέχεια της από 22/6/2011 Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 και ώρα 19.00, στον ίδιο χώρο.
(υποθέτω πως για να συγκαλείται η Γ.Σ., προφανώς μπήκανε σήμερα τα 600 χιλιάρικα που ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση των συνομιλιών) 

και τώρα, τι?

Όπως φαίνεται αυτήν την στιγμή, οι Παπαφαντομάδες "κύπριοι" επενδυτές δεν προχωράνε στην τελική πρόταση... Όσο δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι, δεν μπορούμε να ξέρουμε τον λόγο που κάνουνε πίσω. Πιθανόν να είναι ήδη στην φυλακή, πιθανόν να μην είναι αλλά να κοιτάζουν να την βγάλουν καθαρή μπας και την γλυτώσουν, πιθανόν να μην έχουν καμία σχέση με όλα αυτά αλλά να είναι η Αθηνά Ωνάση από πίσω από τους "κύπριους" που το κρύβει από τον άντρα της τον Αλβάρο, πιθανόν και να μην υπήρξανε ποτέ επενδυτές... Δεν θα μάθουμε ποτέ τι συνέβη. Ο καθένας θα διαρρέει ότι θέλει κι ότι τον συμφέρει.

Χωρίς επενδυτές, δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση της διακοπείσας Γενικής Συνέλευσης. Η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση  είχε σαν μοναδικό σκοπό την έγκριση ή την απόρριψη της πώλησης των μετοχών.

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους? Διότι κι αυτοί ήταν μια κάποια λύση!

Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας, θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί από τον Βεντούρη που θα αποφασίζει ότι του καπνίσει σε ένα οne man show? Ο Βεντούρης που έφερε τους Παπαφαντομάδες σαν σοβαρούς επενδυτές, σαν χορηγούς εν συνεχεία, μετά σαν τους επενδυτές ξανά που έστειλαν εκείνο το μπακαλόχαρτο για πρόταση και αυτός ήταν ικανοποιημένος, είναι ο άνθρωπος που θα βρει λύσεις μόνος του και θα τις υλοποιήσει κιόλας? Ο Τσολακάκης που στην Γενική Συνέλευση φάνηκε ότι δεν μιλάνε, ότι κάτι τρέχει με τα οικονομικά και τον ισολογισμό με δική του ευθύνη, αυτός θα παραμείνει το δεξί του χέρι?
Έχω την εντύπωση πως ο Πανιώνιος είναι ένας πραγματικά Χριστιανικός σύλλογος: Δεν ξέρει η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά!!!

Δεν ξέρω πολλά, αλλά αυτό που εγώ βλέπω, είναι πως είναι μαύρα τα μαντάτα για την σερενάτα, που κάποτε ο Τσακίρης την τάιζε μπαρμπούνια μαρινάτα!!!

Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε εκείνην την Γενική Συνέλευση, να μάθουμε κατ αρχάς το πλάνο του Βεντούρη, και να συζητήσουμε προτάσεις και πιθανές λύσεις? Σήμερα, εχθές, πριν ψοφήσει η γάτα.



Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

υπό πώληση ο Μάκος

Η Κούλα θέλει να ξεσκαρτάρει την σαβούρα της, και ο Μάκος ανήκει σε αυτούς που θα φύγουν εάν βρεθεί κάποιος να τον θέλει... Βιάστηκε ο Μάκος να κάνει το τατουάζ με τον δικέφαλο αετό!

Τον βλέπω να καταλήγει σε καμιά Κέρκυρα, που άλλωστε ήταν ανέκαθεν στα όνειρα του να πάει εκεί για διακοπές... Ας κάνει κι άλλο ένα τατουάζ, έναν αρουραίο από το ποντικονήσι να τρώει το πουλί!

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

νέος πραγματικός Πανιώνιος εδώ και τώρα!

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Οι "κύπριοι" επενδυτές είναι άλλο ένα βήμα στον μονόδρομο που τραβάμε χρόνια τώρα. Εξαρτιόμαστε από τα γούστα του κάθε ένα που κρατάει στα χέρια του τις μετοχές της ομάδας.

Ενώ εάν πονέσουμε λίγο ή περισσότερο, δεν θα λύσουμε το πρόβλημα άπαξ δια παντός να καθαρίσουμε. Θα παραμείνουμε θεατές στο ίδιο έργο.

Ο Τσακίρης έκανε δώρο τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη, και μας έδωσε μοναδική ευκαιρία στην ιστορία μας να αυτοδιαχειριστούμε διαφορετικά την ομάδα. Εάν την παραδώσουμε στους "Κύπριους" επενδυτές, θα καταλήξουμε αργά ή γρήγορα στον ίδιο παρονομαστή, στα ίδια προβλήματα. Εμείς (η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη) έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας αυτήν την στιγμή, δεν είναι ώρα να κάνουμε κριτική σε άλλους, είναι ώρα να δράσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τον Πανιώνιο που αγαπάμε.

Τώρα που η ΠΑΕ ανήκει σε όλους εμάς (στον Ερασιτέχνη) είναι η ώρα, ή τώρα ή ποτέ!!!

Είναι ο δύσκολος δρόμος. Ο εύκολος δρόμος είναι να παραδώσουμε την ομάδα στους "κύπριους" και μετά να τους κάνουμε κριτική για τα λάθη τους, με κύριο υπεύθυνο τον Βεντούρη. Αυτήν την φορά όμως τα λάθη δεν θα είναι δικά τους, αλλά δικά μας! Εμείς θα τους παραδώσουμε τα κλειδιά. Όπως εμείς χρεώνουμε τα λάθη του Κιντή στον Τσακίρη, έτσι εμείς τώρα είμαστε υπεύθυνοι τώρα πια για το μέλλον της ομάδας με τους "Κύπριους". Ο Βεντούρης είναι φυσικό να θέλει να μην τραβήξει αυτόν τον Γολγοθά μόνος του. Όλοι του κάνουν κριτική, και μόνος του αδυνατεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Προτείνω:
  • Μαύρο στην πρόταση των "κύπριων" και στις επιλογές Βεντούρη. Δεν πρέπει να ξεφορτωθεί το ποδόσφαιρο ο Ερασιτέχνης, αλλά να το στήσει σε νέα υγιή βάση.
  • Όλοι όσοι αγαπάμε τον Πανιώνιο, να προσφέρουμε χρόνο και γνώσεις (και χρήμα όσοι μπορούν/όσο μπορούν), συμμετέχοντας στις αποφάσεις, στην διοίκηση, στην δημιουργία ενός διαφορετικού Πανιώνιου, που θα βασίζεται στην οικονομία, θα στηρίζεται στα δικά του τα παιδιά από τις ακαδημίες, που θα κερδίζει από τις πωλήσεις τους και θα επενδύει στο μελίσσι από τα παιδιά των νοτίων προαστίων που θα έχουν κάθε λόγο να  θέλουν να αναδειχτούν στην ομάδα μας.
Το θέμα δεν είναι εάν είναι καλή ή κακή η πρόταση των  "Κυπρίων", το θέμα δεν είναι εάν μας συμφέρει και εάν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα βάλουνε λεφτά. Μπορεί να βάλουνε λεφτά, αλλά με τις επιλογές τους να μας χρεώσουν τόσο που να καταλήξουμε μετά από λίγο καιρό στον Καιάδα. Λεφτά και μάλιστα περισσότερα, έβαλε και ο Τσακίρης, και να που είμαστε τώρα. Λέτε και οι "κύπριοι" όταν θα ανακαλύψουν τρωκτικά που φάγανε τα λεφτά τους, να φερθούν σαν τον Τσακίρη και να μας ξαναχαρίσουν τις μετοχές? Δεν νομίζω.

Αντώνης Μάγγος

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

κρατικό χρήμα τέλος!

Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, οι ΠΑΕ πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο κάθε ένας από εμάς που πληρώνει ένα εισιτήριο είμαστε μια σημαντική πηγή εσόδων τους.

Οι μόνιμα σχεδόν άδειες εξέδρες, είναι ένα φαινόμενο που εκτράφηκε από την αδιαφορία τους για εμάς τους φιλάθλους, αφού οι τσέπες της κάθε ΠΑΕ γέμιζε με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τις χορηγίες, από τις αρπαχτές, από το παράνομο στοίχημα και το στήσιμο παιχνιδιών, από τον ΟΠΑΠ, και από τις καταθέσεις (μαύρου συνήθως) χρήματος από τους μετόχους. Τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν ψίχουλα, ο φίλαθλος ένα ντεκόρ ενίοτε ενοχλητικό.

Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Πρέπει να ξεχάσουν οι ΠΑΕ το κρατικό χρήμα, πρέπει να εκλογικευτούν οι μισθοί και τα χρήματα από τις μεταγραφές, τα μαύρα λεφτά είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν από την ΣΔΟΕ.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να σπουδάζουν κάποιοι νέοι και να παρακαλάνε για δουλειά με 500-700 ευρώ τον μήνα, και κάποιοι συνομηλίκοι τους να κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επειδή κλωτσάνε το τόπι.

Τώρα το κάθε ευρώ από τον κάθε φίλαθλο δεν περισσεύει.
Είμαστε σε μια μεταβατική φάση, και όποιος προσαρμοστεί πιο γρήγορα στις νέες συνθήκες, θα έχει το προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό του.

Τώρα είναι η στιγμή να διώξουμε όλους τους κακομαθημένους μισθοφόρους (Έλληνες και ξένους), και να βασιστούμε σε νεαρά Ελληνόπουλα. Τώρα είναι η ώρα που οι άδειες εξέδρες θα πονάνε τις ομάδες, και πρέπει να προσφέρουν ένα δελεαστικό προϊόν που να αξίζει ο άλλος να πληρώσει για να το παρακολουθήσει.

Πρέπει να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ώστε να μην φοβάται ο άλλος να έρθει στο γήπεδο, να μην κινδυνεύει, να μην τον εξευτελίζουν. Δεν περισσεύει κανένας, δεν πρέπει να διώχνει η ΠΑΕ κανέναν.

Όποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν ευθύνη για κάθε φίλαθλο που απογοητεύεται και δεν ξαναπατάει το πόδι του στο γήπεδο, ζούνε σε άλλη εποχή. Πρέπει να γίνει ο Πανιώνιος δελεαστικός και να προσελκύσει όλους τους φιλάθλους της γειτονιάς μας, να πάψει να είναι ανθρωποδιώκτης.  Ξυπνάτε εσείς της ΠΑΕ, πριν να είναι αργά.

Πρωτάθλημα Εφήβων

Στο Βόλο (30/6-3/7) διεξάγεται η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο των Εφήβων (γεννημένοι 1995+), με τη συμμετοχή 10 ομάδων χωρισμένες σε 2 ομίλους των 5.

 το πρόγραμμα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Εφήβων
A’ Όμιλος (Κολυμβητήριο Βόλου)
(Πέμπτη 30/6)
1η  αγωνιστική
20:00 ΝΟ  Βουλιαγμένης - ΠΑΟΚ
21:00 Π. Φάληρο  - ΟΥΚ  Βόλου
(Παρασκευή  1/7)
2η  αγωνιστική
10:30 ΟΥΚ  Βόλου -  ΝΟ  Βουλιαγμένης
11:30 ΝΟ  Λάρισας  - Π. Φάληρο
3η  αγωνιστική
20:00 ΠΑΟΚ  -  ΟΥΚ  Βόλου
21:00 ΝΟ  Βουλιαγμένης -  ΝΟ  Λάρισας
Σάββατο  (2/7)
4η  αγωνιστική 
10:30 ΝΟ  Λάρισας -  ΠΑΟΚ
11:30 Π. Φάληρο  -  ΝΟ  Βουλιαγμένης
5η  αγωνιστική
20:00 ΟΥΚ  Βόλου  -  ΝΟ  Λάρισας
21:00 ΠΑΟΚ  -  Π. Φάληρο
Β’ Όμιλος (Κολυμβητήριο  Ν. Ιωνίας)
Πέμπτη  (30/6)
1η  αγωνιστική 
20:30 ΑΝΟ  Γλυφάδας-  Ολυμπιακός
21:30 Πανιώνιος  -  Παναθηναϊκός
Παρασκευή  (1/7)
2η  αγωνιστική 
10:30 Παναθηναϊκός  -  ΑΝΟ  Γλυφάδας
11:30 ΝΟ  Χανίων -  Πανιώνιος
3η  αγωνιστική
20:00 Ολυμπιακός -  Παναθηναϊκός
21:00 ΑΝΟ  Γλυφάδας  -  ΝΟ  Χανίων
Σάββατο  (2/7)
4η  αγωνιστική 
10:30 ΝΟ  Χανίων  -  Ολυμπιακός
11:30 Πανιώνιος  -  ΑΝΟ  Γλυφάδας
5η αγωνιστική
20:00 Παναθηναϊκός -  ΝΟ  Χανίων
21:00 Ολυμπιακός -  Πανιώνιος
Κυριακή (3/7, Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας)
10:00 ο  5ος  του  Α’ ομίλου με τον  5ο  του  Β’ ομίλου  (9η - 10η  θέση)
11:00 ο  4ος  του  Α’ ομίλου με τον  4ο  του  Β’ ομίλου    (7η - 8η  θέση)
Κολυμβητήριο Βόλου
10:00 ο  1ος  του  Α’ ομίλου με τον  2ο  του  Β’ ομίλου
11:00 ο  1ος  του  Β’ ομίλου με τον  2ο  του  A’ ομίλου
12:00 ο 3ος  του  Α’ ομίλου με τον  3ο  του  Β’ ομίλου  (5η - 6η  θέση)
17:00   «Μικρός» Τελικός
18:00  Τελικός

 http://www.onsports.gr/Polo/itemlist/category/320-Erasitechniko-Polo

Ο Πανιώνιος άρχισε εντυπωσιακά τον πρώτο αγώνα στο πρωτάθλημα, και προηγήθηκε  4-0 του Παναθηναϊκού, για να φθάσει τελικά στη νίκη με 12-7. Οι «πράσινοι» μείωσαν προσωρινά σε 4-2, αλλά οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να έχουν καλή απόδοση και  την έφθασαν μέχρι και τα 7 γκολ (11-4).

Στον δεύτερο αγώνα της ομάδας μας με τα Χανιά, τα παιδιά μας πήρανε έστω και δύσκολα τη νίκη με 8-7, κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην τελική τετράδα.

Ο Πανιώνιος κέρδισε εύκολα τη Γλυφάδα 9-5 το πρωί του Σαββάτου.

ΥΓ.
Το απόγευμα κερδίσαμε και τον Ολυμπιακό, με 6-5.
Οι τελικές βαθμολογίες
1ος όμιλος: Βουλιαγμένη 12, Φάληρο 6, ΟΥΚ 6, ΠΑΟΚ 4, Λάρισα 1
2ος όμιλος: Πανιώνιος 12, Χανιά 9, Ολυμπιακός 6, Γλυφάδα 3, Παναθηναϊκός 0
Οι δύο ημιτελικοί που θα διεξαχθούν το πρωί και το πρόγραμμα της αυλαίας
10.00 Βουλιαγμένη – Χανιά (Ημιτελικός)
11.00 Πανιώνιος – Φάληρο (Ημιτελικός)
12.00 ΟΥΚ – Ολυμπιακός (Θέσεις 5η – 6η)

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Γιατί δεν θα ανανεώσω τα διαρκείας μου?

Γιατί ακόμα περιμένω απάντηση στην πιο κάτω επιστολή: 

Με ποιο δικαίωμα μας απαγορεύετε να έχουμε στην τσέπη μας το εθνικό μας νόμισμα, μπαίνοντας στο γήπεδο? Αν είναι παράνομο να κουβαλάμε ψιλά, τότε γιατί το κυλικείο του γηπέδου δίνει ρέστα σε ψιλά? Για να οπλίσει ανεγκέφαλους?

Με ποιο δικαίωμα μας προκαλούν οι σεκιουριτάδες σας, με ποιό δικαίωμα μας εξευτελίζετε υποβάλλοντας μας σε προληπτικό σωματικό έλεγχο (με τους αστυνομικούς που ισχυρίζονται ότι εκτελούν τις εντολές σας!!!), ενώ δεν έχουμε κάνει οτιδήποτε που να δημιουργεί υποψία ότι θα προβούμε σε κάποια παράνομη ενέργεια? Είμαστε εν δυνάμει εγκληματίες επειδή είμαστε Πανιώνιοι και πληρώνουμε εισιτήριο για να παρακολουθήσουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας μας?

Ενώ μας έχετε φακελώσει όλους, προκειμένου να προμηθευτούμε εισιτήρια, ενώ μας βιντεοσκοπείτε και μας καταγράφετε, παρόλα αυτά εξακολουθείτε να μας εξευτελίζετε!!!

Η ΠΑΕ τα φορτώνει στην αστυνομία, η αστυνομία ισχυρίζεται πως εκτελεί εντολές της ΠΑΕ, οι δε σεκιουριτάδες έχουν πιάσει τον Πάπα από τα @ρχίδι@, και κάνουν ότι τους καπνίσει! Μέχρι εδώ, και μη παρέκει.
Η ΠΑΕ οφείλει να μας πληροφορήσει άμεσα, τι επιτρέπεται και τι όχι, βάσει ποιανού νόμου, και τι κάνει για να προστατεύσει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των πελατών της από την συμπεριφορά και τις αυθαιρεσίες των υπαλλήλων της.


Όταν αγόρασα το εισιτήριο μου, δεν μου ανέφεραν ποτέ κάποιους όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να μπαίνω στο γήπεδο. Υποθέτω ότι μέσα στο γήπεδο, ισχύουν κι εκεί οι νόμοι του Ελληνικού κράτους, και τίποτα άλλο. Το μπουκαλάκι με το νερό, ελεύθερα πωλείται παντού. Τα ψιλά τα βρίσκουμε ακόμα και σε Τράπεζες! Άραγε, περιδιαβαίνοντας στους δρόμους με ένα μπουκαλάκι νερό και ψιλά στην τσέπη, είμαστε εν δυνάμει εγκληματίες? Προφανώς όχι, πως γίνεται λοιπόν, μπαίνοντας στο γήπεδο με αυτά τα "επικίνδυνα" υλικά, να μετατρεπόμαστε σε δημόσιο κίνδυνο?

Παρά τους εξευτελισμούς που μας υποβάλετε, κάποιοι ανάβουν βεγγαλικά, ρίχνουν αντικείμενα, κροτίδες και καθίσματα μέσα στο γήπεδο, εντελώς ανεμπόδιστοι! Αυτούς δεν τους έχουν καταγράψει τα συστήματα ασφαλείας σας? Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα πως μπαίνουν στο γήπεδο τα βεγγαλικά και οι κροτίδες? Τι μέτρα έχετε πάρει? Τα μόνα μέτρα είναι μην αφήνετε εμάς τους υπόλοιπους να κουβαλάμε το νεράκι μας και τα ψιλά μας? Όποιος τολμήσει να με ξαναγγίξει στην είσοδο του γηπέδου, θα υποβάλλω μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Η ανοχή έλαβε τέλος. Πιάστε πρώτα αυτούς που ανάβουν μπάφους μέσα στο γήπεδο, και μετά συζητάμε!

Όταν θα τιμωρηθεί η έδρα της ομάδας, από τα αντικείμενα που πετάνε ανεμπόδιστοι συγκεκριμένοι άνθρωποι που εσείς ανέχεστε (αφού τους επιτρέπετε την είσοδο), εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε πληρώσει εισιτήρια διαρκείας για να παρακολουθήσουμε όλους τους αγώνες, θα αποζημιωθούμε άραγε και από ποιόν?

Με ποιο δικαίωμα πουλάτε προς 3 ευρώ ένα ποτήρι με λίγα γραμμάρια κοκακόλας, και κάμποσα παγάκια, ενώ το ενάμιση λίτρο πωλείται 1,5 με 2 ευρώ στα περίπτερα? Η αισχροκέρδεια είναι προφανής! Δεν ντρέπεστε λιγάκι?

Και κάτι ακόμα: Οι περιφερόμενοι πλανόδιοι που πουλάνε την πραμάτεια της καντίνας, τι αποδείξεις εκδίδουν? Η καντίνα εκδίδει αποδείξεις? Επιτρέπεται βάσει υγειονομικών κανονισμών να πωλείται χύμα νερό, χύμα κοκακόλα, κλπ? Εγώ συνήθως δεν ψωνίζω, αλλά απότι έχει πάρει το μάτι μου, απόδειξη δεν παίζει ούτε για τα μάτια του κόσμου...

Το έχω πει πολλές φορές, και θα το πω άλλη μια: Το Καραϊσκάκη βρίσκεται σε άλλη χώρα? Διέπεται από άλλους νόμους? Αναρωτιέμαι, γιατί στην χώρα εκείνη η αστυνομία δεν βρίσκεται μέσα στις εισόδους του γηπέδου, και δεν προβαίνει σε σωματικό έλεγχο κανενός, δεν ψάχνει τις τσέπες του κόσμου για ψιλά ή αναπτήρες, δεν απαγορεύεται να έχει ο καθένας το νεράκι του ή τον καφέ του απ έξω...

Η αστυνομία εφαρμόζει τους Ελληνικούς νόμους και υπηρετεί το Ελληνικό Σύνταγμα, ή εκτελεί τις εντολές της όποιας Ανώνυμης Εταιρείας?

Ανοχή τέλος. Πριν μας ζητήσετε να πληρώσουμε εισιτήριο για να κάτσουμε μέσα στα σκουπίδια να δούμε τον φιλικό αγώνα με την Δυναμό, πριν δώσετε εντολές σε σεκιουριτάδες και μπάτσους να κάνουν ότι σας καπνίσει, θα έπρεπε να σκεφτείτε πως... υπάρχουν και νόμοι σε αυτήν την χώρα, και η υπομονή έχει εκλείψει τώρα τελευταία.

Επ' ευκαιρία, οι σκάλες εισόδου εξόδου στην θύρα 2, είναι επικίνδυνες. Όταν θα τραυματιστεί κάποιος (ή πριν έχουμε χειρότερα θύματα) μην κάνετε τους ανήξερους, σας έχω ήδη ενημερώσει εγώ. Δεν με ενδιαφέρει ποιος εκδίδει τις άδειες, ξέρουμε πως εκδίδονται οι άδειες σε αυτήν την χώρα. Εσείς κύριοι της ΠΑΕ, θα φέρνατε τα παιδιά σας στο γήπεδο αυτό, να βγουν από αυτές τις σκάλες την ώρα που έχει κόσμο? Ο κοσμάκης που το κάνει σε κάθε αγώνα, είναι αναλώσιμος? Τι μέτρα έχει πάρει η ΠΑΕ για να μην συνωθούνται οι φίλαθλοι στις σκάλες, με κίνδυνο της ζωής τους ή της σωματικής τους ακεραιότητας?

-----------------

Πόσοι από εσάς (που αγοράζετε απλά εισιτήρια ή διαρκείας) γνωρίζετε και αποδέχεστε τους όρους αυτούς?



------------------------------

Τι συμβαίνει όταν οι μπάτσοι εντοπίσουν κάποιον νεαρό να προσπαθεί να περάσει μέσα στο γήπεδο κάτι εντελώς παράνομο, όπως ένα βεγγαλικό?

Θα περίμενε κάποιος πως εντοπίζοντας έναν τέτοιον νεαρό, θα έπρεπε να μην του επιτραπεί η είσοδος, και να καταγραφόταν το όνομα του ώστε να μην του επιτραπεί η είσοδος ξανά στο γήπεδο (για 1-2 χρόνια ίσως)... Φαντάζομαι πως θα έπρεπε να του αφαιρούσαν την κάρτα φιλάθλου, θα περίμενα πως θα τον πήγαιναν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και για του γίνουν οι σχετικές συστάσεις, καθώς και να κληθούν οι γονείς του εάν είναι ανήλικος. Θα έπρεπε να ερευνούσαν εάν ανήκει σε κάποιο σύνδεσμο για να διαγραφεί από εκεί, κλπ.

Τι έγινε στην πραγματικότητα το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου που εντοπίστηκε τέτοιος νεαρός από τα όργανα (της τάξης)? Απλώς του πήραν το βεγγαλικό, και τον άφησαν να περάσει να παρακολουθήσει το παιχνίδι!!!

Προφανώς ο ρόλος της αστυνομίας εξαντλείται με το να χουφτώνουν μικρά παιδιά και να τους παίρνουν τα καπάκια από τα μπουκαλάκια των νερών τους. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Το θέμα είναι να μάθουν τα παιδάκια να ανέχονται να τα χουφτώνει ο κάθε μπάτσος.

------------------

ΥΓ. Εάν η ΠΑΕ χρειάζεται πελάτες σαν εμένα, εάν χρειάζεται τα χρήματα από τα 6+1=7 διαρκείας που έβγαλα πέρυσι, πρόπερσι, κλπ, ας κάνει τον κόπο να μου απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, περιμένω απαντήσεις εδώ και 9 μήνες αλλά απάντηση δεν έλαβα. Ας πάρει μέτρα, ας σεβαστεί τους πελάτες της, και μετά θα αναθεωρήσω την απόφαση μου. Αλλιώς, θα θεωρήσω ότι χέστηκε πατόκορφα για τα 7 διαρκείας μείον. Δικαίωμα της να μην την νοιάζει.

ΥΓ2. Η τιμές των διαρκείας δεν είναι το θέμα που με απασχολεί αυτήν την στιγμή, αφού με απασχολούν όλα τα πιο πάνω (που παραμένουν αναπάντητα εδώ και μήνες) που τα θεωρώ πιο σημαντικά. Παρόλα αυτά, οι τιμές των διαρκείας για το 2011-12 είναι προκλητικές, αφού δεν προσφέρεται καμία έκπτωση στους παλαιούς, στις οικογένειες κλπ, οι δε τιμές των παιδικών εισιτηρίων σε κάποιες θύρες έχουν εκτοξευτεί. Mας θέλετε τις οικογένειες και τα παιδιά στο γήπεδο, ή σας ικανοποιούν οι άδειες εξέδρες?




Αντώνης Μάγγος