Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

τριήμερο πόλο

Σήμερα αρχίζει ένα τριήμερο, που η ομάδα παίδων (γεννηθέντες μέχρι το 1997) θα παλέψει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πόλο της ηλικίας αυτής.
Σήμερα στις 9 και μισή το βράδυ στο κολυμβητήριο της Αρτάκης, ο πρώτος αγώνας για την τελική φάση του πρωταθλήματος.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Οι αντίπαλοι μας σήμερα και αύριο είναι ο ΝΟ Χίου, ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο ΑΣ Άρης Θεσ/νίκης. Την Κυριακή το πρωί οι ημιτελικοί, και την Κυριακή το απόγευμα ο μικρός και ο μεγάλος τελικός στο κολυμβητήριο του Π.Φαλήρου .

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή (15/7)
20:30: ΝΟ Βουλιαγμένης – Άρης Θεσσαλονίκης, 21:30: Πανιώνιος – ΝΟ Χίου.
Σάββατο (16/7)
10.00 ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Χίου, 11.00 Πανιώνιος – Άρης Θεσσαλονίκης,
17.30 Πανιώνιος – ΝΟ Βουλιαγμένης, 18.30 Άρης Θεσσαλονίκης – ΝΟ Χίου.

Κυριακή (17/7)
09.30 Α1 – Β2 (Ημιτελικός)
11.00 Β1 – Α2 (Ημιτελικός)
17.30 Μικρός τελικός (Θέσεις 3η – 4η)
19.00 Μεγάλος τελικός (Θέσεις 1η – 2η)

6 σχόλια:

amanAM είπε...

Στον πρώτο αγώνα, η Βουλιαγμένη νίκησε εύκολα τον Άρη, υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις 2 ομάδες, και ο Πανιώνιος την Χίο, που το πάλεψε στο δεύτερο και το τρίτο οκτάλεπτο.

Σήμερα το πρωί, φυσιολογικά θα έχει εύκολη δουλειά ο Πανιώνιος με τον Άρη, και το απόγευμα στις 5 και μισή, θα παιχτεί (λογικά) η πρώτη θέση ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Βουλιαγμένη.

amanAM είπε...

To πρωί νικήσαμε εύκολα τον Άρη, όπως αναμενότανε, αλλά το απόγευμα χάσαμε με 6-10 από την Βουλιαγμένη.

Το σκορ ήταν 6-6 στο τέλος τους τρίτου οκταλέπτου, και στο τέταρτο η ομάδα της Βουλιαγμένη έβαλε 4 γκολ, κι εμείς κανένα.

Αύριο στις 9μιση το πρωί στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, θα αντιμετωπίσουμε το Παλαιό Φάληρο. Η πρόκριση στον τελικό έγινε πιο δύσκολη, αν και εάν θέλαμε το χρυσό, είτε στον ημιτελικό είτε στο τελικό, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το Π Φάληρο.

Δεν είναι ώρα για γκρίνια και κριτική. Δεν είμαι ειδικός, όμως παρακολουθώ πόλο πολλά χρόνια, από το τέλος της δεκαετίας του 70, τότε που κυριαρχούσε μια ομάδα, ο Εθνικός, και όλο το πρωτάθλημα παιζότανε στο Ζάππειο...

Το ποδόσφαιρο δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου άθλημα, το παρακολουθώ για τον χαβαλέ και το νταβαντούρι που γίνεται. Πιο πολύ μου αρέσουν το πόλο, το πινγκ πονγκ, το βόλεϊ, ο στίβος, και μετά το μπάσκετ, και κάπου στο τέλος το ποδόσφαιρο.

Τέλος πάντων, θα πω μονάχα τούτο: Το πόλο όπως και το μπάσκετ, είναι αθλήματα με ισόποσους αναπληρωματικούς με τους βασικούς, και με ελεύθερες αλλαγές. Τυχαίο? Δεν νομίζω!

Μια ομάδα που βασίζεται σε συγκεκριμένα παιδιά, και τα άλλα που συμπληρώνουν το "ρόστερ" θεωρούνται κατιμάς ή έστω κάτι σαν παραπαίδια, δεν έχει ελπίδες!
Τα πιο "αδύνατα" παιδιά, θα έπρεπε να τα δουλεύει ο προπονητής πιο πολύ, για να φτάσουν τους άλλους και να βοηθήσουν στους αγώνες, όχι να παραμένουν στα πλακάκια της πισίνας. Ο προπονητής τους οφείλει να είναι παιδαγωγός και ψυχολόγος, και όχι να διώχνει από την ομάδα με κάθε τρόπο αυτούς που δεν είναι στα υποτιθέμενα πλάνα του, ή έστω να τα κρατάει παροπλισμένα. Δίπλα στον μάστορα μαθαίνει ο παραγιός, δεν βάζεις πολλούς παραγιούς μαζί να χτίσουν σπίτι! Το να βγάζει ένας προπονητής τους βασικούς, για να παίξουν λίγο και οι άλλοι, δεν βοηθάει τους άλλους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και παραστάσεις. Αλλά... ποιός νοιάζεται! Ποιός να μιλήσει στους απλήρωτους? Ποιός να τους κρίνει?

Έτσι δεν χτίζονται ακαδημίες!

Εχθές που παρακολούθησα το παιχνίδι, σε ολόκληρο αγώνα δεν είδα αλλαγές, παρά μόνο στο τελευταίο λεπτό. Αυτό στα δικά μου μάτια σημαίνει πολλά. Έχοντας παρακολουθήσει προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια προπόνησης αυτής της ομάδας, είμαι πεπεισμένος πως έχει ταλέντο και ικανότητες, αλλά... ο πάγκος της είναι για κλάματα, και γι αυτό δεν ευθύνονται τα παιδιά του πάγκου.

Εύχομαι αύριο το αποτέλεσμα να είναι θετικό, αυτό δεν θα αλλάξει την άποψη μου. Η άποψη μου είναι πως μια ομάδα χωρίς που τα καταφέρνει, θα τα κατάφερνε ακόμα καλύτερα εάν είχε και πάγκο!

Αντώνης Μάγγος

vassilis είπε...

Αντώνη δεν σε είδα στο γήπεδο.

Είδα το ματς με τη Βουλιαγμένη.Μου έκανε εντύπωση η απειθαρχία της ομάδας και η "κουφές" ενέργειες. Πολλές τρίπλες και ουσία λίγη.

Δεν ξέρω τι γίνεται στα αποδυτήρια , με τις αλλαγες κλπ αλλά είδα πιο δυνατά τα παιδιά της Βουλιαγμένης, πιο ορθολογικό πόλο, με καλό φουνταριστό που για να τον κλέίσουμε στην αρχή αφήναμε το εξστρεμ ελευθερο και μας έβαλε δυο γκολ. Γενικά η ομάδα δεν μου άρεσε. Μπορεί να έπεσα σε κακή μέρα, δεν ξερω. Σε μερικά σημεία όμως δεν ήταν πόλο αυτό.

amanAM είπε...

Σήμερα μου έτυχε δουλειά, και γύρισα μετά τις 7μιση. Ήθελα να πάω, αλλά δεν πρόκαμα.

Ούτε το χθεσινό παιχνίδι ήταν σπουδαίο. Πολλά βιαστικά σουτ, και ενώ μπορούσανε να τελειώσουνε το παιχνίδι εύκολα, το έκαναν μόνοι τους ντέρμπυ με πολύ κακή απόδοσησ το δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο.

Είχανε την ευκαιρία για ξεμαρκάριστα σουτ, και αυτοί ψάχνανε την πάσα, ενώ αμέσως μετά σουτάρανε μαρκαρισμένοι και με πίεση. Παράλογο πόλο.

Αλλά αυτό που με ενόχλησε, ήταν η ανυπαρξία αλλαγών. Το πόλο δεν παίζεται με 6 παιδιά + τον τερματοφύλακα.

Σήμερα με την Βουλιαγμένη έκαναν αλλαγές ή ήταν μια επτάδα?

Έχεις έναν βασικό ας πούμε, που δεν τραβάει, δεν είναι συγκεντρωμένος, δεν είναι στην μέρα του. Εάν δεν έχεις αλλαγές, πως θα ηρεμήσει το παιδί? Πως θα το συμβουλεύσεις? Πως να περιμένεις να προσπαθήσει περισσότερο, εάν έχει εμπεδώσει νοοτροπία μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου?

Σε αυτές τις κατηγορίες, το ζητούμενο είναι να μάθουν τα παιδιά και να αγαπήσουν το άθλημα, δεν είναι ο πρωταθλητισμός με μια επτάδα και οι υπόλοιποι να απογοητεύονται και να μετατρέπονται σε άχρηστους κομπάρσους.

amanAM είπε...

Επιτυχία για έναν προπονητή, δεν είναι να διαχειριστεί κάποιους καλούς παίκτες. Επιτυχία είναι να κάνει τους πιο "δεύτερους" τόσο καλούς, ώστε να βοηθάνε την ομάδα, να ξεκουράζουν τους καλούς και να μπορούν να παίξουν συγκεκριμένους ρόλους, κι όχι να παριστάνουν το ντεκόρ δίπλα στον πάγκο.

amanAM είπε...

Τελικά πήραμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα παίδων 2011.

Στον μικρό τελικό νικήσαμε τον Ολυμπιακό με 9-7.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος, η ομάδα της Βουλιαγμένης, που στον μεγάλο τελικό νίκησε με 7-6 μετά από ένα ντέρμπι που κρίθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Μπράβο στα παιδιά του Πανιωνίου, του χρόνου και με το χρυσό!!!