Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

το πραξικόπημα καλά κρατεί...

Το ανώτερο όργανο ενός συλλόγου, σωματείου κλπ είναι η Γενική Συνέλευση.... Η διοίκηση Βεντούρη  αποφασίζει και διοικεί σαν καθεστώς-χούντα τον Ερασιτέχνη καταργώντας την βούληση της Γενικής Συνέλευσης, αποφασίζουν και διατάσσουν ότι τους καπνίσει.

Μετά την κατάπτυστη διαδικασία της προηγούμενης Τετάρτης, εχθές το βράδυ ο κύριος Βεντούρης για τον οποίον εκκρεμεί πρόταση μομφής που θα συζητείτο σήμερα Τετάρτη 13/7/2011, ανέβαλλε ετσιθελικά την σύγκλιση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης με απόφαση του Δ.Σ.!!!

Με ποιό δικαίωμα το Δ.Σ του συλλόγου καταργεί τις αποφάσεις της Γ.Σ.? Η σύγκλιση της σημερινής Γ.Σ. ήταν απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ. με σκοπό την συζήτηση της πρότασης μομφής και την ψήφιση αυτών που θα προταθούν για το Δ.Σ. της ΠΑΕ. Τώρα που παραιτήθηκε το Δ.Σ. της ΠΑΕ, η ανάγκη να αποφασίσει η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη για το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ είναι ακόμα πιο επιτακτική. Κι όμως, με πρόσχημα την απόσυρση της πρότασης Τσακίρη-Λιανού εχθές το βράδυ βγήκε η πιο κάτω ανακοίνωση:


Συνεδρίασε την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ. Το Δ.Σ. καταδικάζει όλες τις δηλώσεις που δεν συμβάλουν στην διατήρηση του ήρεμου κλίματος στην ομάδα και καλεί όλους τους Πανιώνιους ανεξαιρέτως να συσπειρωθούν γύρω από το καλό του συλλόγου.
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των κ.κ. Λιανού, Τσακίρη, η Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 13 Ιουλίου αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες διερεύνησης των δυνατοτήτων για την εξεύρεση συναινετικής λύσης με στόχο την στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ.

Επί της ουσίας, πιθανόν να συμφωνώ ότι δεν επικρατεί το κατάλληλο κλίμα για να γίνει απόψε η Γενική Συνέλευση, και μπορώ να καταλάβω την επιθυμία του κυρίου Βεντούρη για αναβολή μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Αλλά... κανένα Δ.Σ. δεν μπορεί να αποφασίζει κόντρα στις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Είναι σαν να λέμε πως επειδή μια κυβέρνηση θεωρήσει πως δεν υπάρχει καλό κλίμα πριν τις προκηρυχθείσες εκλογές, να αναβάλλει μέχρι νεωτέρας τις εκλογές!!! Εάν αυτό δεν χαρακτηρίζεται χούντα και πραξικόπημα, πως χαρακτηρίζεται?



3 σχόλια:

amanAM είπε...

Τρίτη, 12 Ιούλιος 2011 16:58
Μετά τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης και σε αναμονή της αυριανής, αποφασίσαμε από τη μεριά μας να προσφέρουμε στο Σύλλογο την απαιτούμενη ηρεμία. Ο πόλεμος των ανακοινώσεων και των ανοικτών επιστολών μόνο κακό προσφέρει και συνεχώς μας εκθέτει! Δυστυχώς όμως υποχρεωνόμαστε ξανά να μιλήσουμε.

Υποχρεωνόμαστε καθώς μέχρι σήμερα Τρίτη, ο ερασιτέχνης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα Γενική Συνέλευση ως όφειλε, ούτε φυσικά και ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή ΔΣ… Υποχρεωνόμαστε γιατί οι Τσακίρης και Λιανός ταράζουν την ήδη ανισόρροπη κατάσταση του Συλλόγου με τη συμπεριφορά τους… Υποχρεωνόμαστε γιατί κάποιος πρέπει να απαιτήσει επιτέλους να επικρατήσει ψυχραιμία και ωριμότητα, μήπως και καταφέρουμε ποτέ να φέρουμε και μια κάποια ενότητα μπροστά στα όσα προβλήματα παρουσιάζονται μπροστά μας!

Την περασμένη Τετάρτη στη ΓΣ ζητήσαμε και ψηφίσαμε το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους φερόμενους επενδυτές! Οι λόγοι ήταν σαφείς… Το πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν μας έμαθε να είμαστε καχύποπτοι! Και η καχυποψία μας καλλιεργήθηκε από το γεγονός ότι για περισσότερο από ένα μήνα, ποτέ δεν μάθαμε ποιοι είναι οι επενδυτές, ποτέ δεν είχαμε μια σαφή πρόταση και ποτέ δεν τηρήθηκαν οι όροι που θέταμε για να συνεχιστούν οι συζητήσεις! Το μονό που είχαμε ήταν συνεχείς αναβολές, που άφηναν πίσω την ομάδα και μείωναν εμάς και τον Σύλλογο… Ο Πανιώνιος δεν είναι δυνατόν να παίζει το παιχνιδάκι κανενός, ούτε ο κόσμος του να δεχτεί πως για μια ορισμένη αποτίμηση (ποιος αλήθεια θα την ορίσει;) πρέπει να ανέχεται αναβολές και όρους.

Εν συνεχεία συμφωνήσαμε στην πρόταση που κατατέθηκε από διάφορες πλευρές για εκλογές, ώστε να υπάρξει ΔΣ ΠΑΕ, εκλεγμένο από την Γενική Συνέλευση… Οι συγκυρίες των τελευταίων μηνών ένα καλό προσέφεραν στο Σύλλογο και στα μέλη του. Ο Πανιώνιος ανήκει και επισήμως στον κόσμο του. Αυτός είναι το όργανο που αποφασίζει και το όπλο που έχει στα χέρια του πρέπει να το χρησιμοποιεί! Όλος ο Σύλλογος πρέπει να βρει τον τρόπο που θα λειτουργήσει το νέο πρότυπο διοίκησης, να επιδιώξει την ενότητα και να καλέσει όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Και η αρχή μπορεί να γίνει μόνο με ένα κοινώς αποδεκτό και εκλεγμένο από τα μέλη ΔΣ ΠΑΕ!

Φτάνουμε στο σήμερα λοιπόν και το μόνο που έχουμε είναι ανακοινώσεις, παραιτήσεις και μια διαρκή άγνοια και αβεβαιότητα!
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο, ούτε καν αν υπάρχει τελικά ΓΣ και αν τελικά πραγματοποιηθεί, ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσει.
Το μόνο που βλέπουμε είναι διαρκή ασυνεννοησία στις τάξεις της διοίκησης, την γνωστή ανισορροπία στις στάσεις του Τσακίρη και έναν Λιανό που δεν γνωρίζαμε…

Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει θέση για άλλες κόντρες, αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανείς! Βάλτε όλοι, κι εμείς μαζί, στην άκρη τα προσωπικά σας κι ελάτε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον Πανιώνιο μας… Και όποιος δεν σκοπεύει να βοηθήσει, και δεν αναφερόμαστε σε χρηματική βοήθεια ας προσφέρει στον Πανιώνιο την ηρεμία που τόσο ανάγκη έχει!

http://www.panthers.gr/

IWN1998 είπε...

Μπορεί να είναι προσχηματική η αναβολή της ΓΣ (σίγουρα έχεις δίκιο ότι τυπικά είναι άνομη) αλλά μπορεί όντως να έγινε και για τους λόγους που αναφέρει. Μακάρι να έρθουν σε επαφές με τους εκπροσώπους τσακίρη-Λιανού και να αποφασίσουν το σχηματισμό ενός ενωτικό ΔΣ, όπου κανένας δεν περισσεύει όπως τους καλεί η ανακοίνωση των Πανθήρων. Μια ΓΣ απόντος του μισού Πανιωνίου (Τσακίρης, Λιανός, Ζερβακάκος, Καμπανόπουλος) και παρόντων κάποιων από ένα παρελθόν που δεν μας κάνει πολύ περήφανους στο παρόν (δεν εννοώ ντε και καλά τους παραιτηθέντες ως τώρα του ΔΣ) θα ήταν μια ΓΣ χωρίς δυνατότητα λύσεων, απλός προθάλαμος για το Πρωτοδικείο. Και ας μην είμαστε σίγουροι ότι θα νομιμοποιούταν ξανά ΓΣ με ανοικτή ψηφοφορία και ως γνωστόν η ισορροπίες στα κανονικά μέλη του ερασιτέχνη είναι γνωστές.
Ναι λοιπόν, παράτυπη η απόφαση του ΔΣ αλλά αν δεν είναι προσχηματική η δικαιολογία αλλά ουσιαστική τότε έχει νόημα. Μόνον που σε αυτές τις περιπτώσεις αφ' ενός αναιρείς προηγούμενα χρονοδιαγράμματα που έχουν ανακοινωθεί περι ημερομηνιών για πρωτοδικεία κλπ και βάζει και ένα deadline... Κρατώντας μικρό καλάθι, αναμένω τις εξελίξεις (...και τον ισολογισμό κε Τσολακάκη. ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ).

amanAM είπε...

Επί της ουσίας, είναι παλαβό να τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο για Γενικές Συνελεύσεις, ενώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση στην οποία να πρέπει να τοποθετηθούμε σαν Γενική Συνέλευση.

Αλλά η τυπικότητα είναι η εγγύηση της σωστής λειτουργίας των θεσμών, αλλιώς ο Πανιώνιος (Ερασιτέχνης και ΠΑΕ) καταντάνε προσωπικό μαγαζί του εκάστοτε προέδρου.

Μην ξεχνάμε πως εκκρεμεί και μια πρόταση μομφής. Δεν είναι αστείο.

Ταυτοχρόνως δεν υπάρχει Δ.Σ. στην ΠΑΕ, και ο Ερασιτέχνης σαν μεγαλομέτοχος και πλειοψηφία πρέπει να ψηφίσει νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Άρα υπάρχει κάθε λόγος για να γίνει τελικά η Γ.Σ. που πραξικοπηματικά και αντικαταστατικά ανέβαλε ο κύριος Βεντούρης.