Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

η φαρσοκωμωδία καλά κρατεί

Σε εποχές που η αναζήτηση εσόδων και η περικοπή των εξόδων είναι μονόδρομος για την επιβίωση ενός ιστορικού σωματείου σαν τον Πανιώνιο, το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη συγκάλεσε εχθές 19/7/2010 την συνέχιση της διακοπείσας από τον περασμένο Απρίλιο Γενικής Συνέλευσης με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού, και όλοι από το Δ.Σ. εκτός της κυρίας Γιαβάση, απουσίαζαν!

Προκλητικός ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των Οικονομικών, ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης κύριος Κουτελάκης, ο οποίος προσήλθε μεν, αποχώρησε όμως πριν αρχίσει η διαδικασία, διότι και καλά θίχτηκε που κάποιος από τα μέλη του Πανιωνίου που είχαν ήδη προσέλθει, σε κατ ιδίαν συζήτηση μαζί του, του ζήτησε εκτός του προϋπολογισμού να συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση κι άλλα θέματα, εκτός ημερησίας διατάξεως. Έτσι ο αρμόδιος εισηγητής απουσίαζε τελικά από την Γενική Συνέλευση, και εν συνεχεία δεν απαντούσε ούτε στο κινητό του, όταν τον καλούσανε για να επιστρέψει για να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. 

Απουσίαζε και η πλειοψηφία των ταμειακά ενήμερων μελών του Πανιωνίου, σε ένα θέμα τόσο σημαντικό όπως ο Οικονομικός προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς, η παρουσία 30-40 ατόμων δεν είναι μια εικόνα που αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία.Απουσίαζαν και οι Έφοροι και οι αρχηγοί των τμημάτων, αυτοί δηλαδή που θα πρέπει να υλοποιήσουν τον προϋπολογισμό που υποτίθεται ότι θα είχε εγκριθεί εχθές.

Φυσικά δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστική συζήτηση έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, παρόλα αυτά διαβάστηκε (και μοιράστηκε σε φωτοαντίγραφο) η πρόταση κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2011-2012, και έγινε μια μικρή συζήτηση που δεν μπορούσε φυσικά να μπει στην ουσία, αφού απουσίαζαν οι υπεύθυνοι να απαντήσουν. Παράλληλα περισσότεροι από 30 από τους παρόντες, δηλαδή σχεδόν όλοι, υπογράψαμε μια επιστολή που λίγο πολύ ζητάμε να γίνουν άμεσα νέες εκλογές για νέο Δ.Σ. (αφού είναι προφανές ότι αυτήν την στιγμή ο Πανιώνιος ΓΣΣ δεν διοικείται), ζητάμε να γίνει εκκαθάριση του μητρώου των μελών (διότι τα ταμειακά ενήμερα μέλη δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1/5 των φερόμενων ως μελών, με όσα προβλήματα δημιουργεί σκοπίμως αυτή η κατάσταση), ζητάμε την αναθεώρηση αυτού του απαρχαιωμένου καταστατικού που είναι εκτός νόμου και δεν εξασφαλίζει την λειτουργία των θεσμών, κλπ.
Στην πρόταση για τον προϋπολογισμό απουσιάζει κάθε μορφή αποπληρωμής χρεών προς εργαζομένους, προπονητές, αθλητές κλπ, το οποίο ανεπισήμως ξεπερνάει τις 800 χιλιάδες ευρώ. Φοβάμαι πως είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο στόχος του κυρίου Βεντούρη, ήταν να εισπράξει 600 χιλιάδες ευρώ από εκείνη την Γκούρβα που υποτίθεται ότι θα αγόραζε τις μετοχές της ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη, και όπως είχε πει ο ίδιος κάτι τέτοιο θα έδινε οικονομική ανάσα στον Ερασιτέχνη. Δεδομένου ότι λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι προφανώς υπάρχουν ελλείμματα, πριν την κατάρτιση του προϋπολογισμού θα έπρεπε να γίνει απολογισμός των πεπραγμένων, και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ευθύνονται για το υφιστάμενο έλλειμμα εφ όσον ξεπερνάει το 10% του προηγούμενου προϋπολογισμού. 

Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθεί και κάποια αλήθεια: Κάποιοι έχουν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί, και είναι φυσικό να κρύβονται και να μετατρέπουν σε φαρσοκωμωδία την Γενική Συνέλευση, τους θεσμούς και τις διαδικασίες, γιατί δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους.

Η πρόταση για τον προϋπολογισμό προβλέπει έσοδα ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ (1.410.000), και ισοσκελισμένα έξοδα. 
Οι 950 χιλιάδες είναι τα προβλεπόμενα έσοδα από όσα εισπράττουν στα αθλητικά τμήματα του Πανιωνίου, ενώ τα προβλεπόμενα έξοδα των τμημάτων αυτών είναι 873 χιλιάδες. Στα έξοδα των τμημάτων, συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα των ομάδων πόλο ανδρών-γυναικών, βόλεϊ ανδρών-γυναικών, μπάσκετ γυναικών, κλπ, δηλαδή και των ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα.
Αυτό σημαίνει πως για παράδειγμα το ανδρικό πόλο θα πρέπει να στοιχίσει 95 χιλιάδες ευρώ την επόμενη χρονιά. Μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε πως το μπάτζετ αυτό αρκεί για την συμμετοχή μας στην Α2 ή και πιο κάτω. Αντίστοιχα και με το μπάσκετ γυναικών, το βόλεϊ, κλπ. Εάν δεν μπορούμε αλλιώς, δεν είναι κακό, αλλά κάποιος πρέπει να μιλήσει στον κόσμο, κάποιος πρέπει να τα εξηγήσει αυτά, κάποιος πρέπει να κάνει έναν σχεδιασμό που να οδηγήσει τον Πανιώνιο ξανά μπροστά, και όχι να εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο που θα τον κάνει χρόνο με τον χρόνο, όλο και πιο μικρό.

Στα προβλεπόμενα έσοδα της πρότασης του προϋπολογισμού, προβλέπονται έσοδα από συνδρομές μελών στις 8 χιλιάδες ευρώ, άρα η πρόβλεψη είναι πως πάρεδρα μέλη και ταμειακά ενήμερα, δεν θα ξεπερνάμε τους 115! Εάν τα μέλη (τακτικά και πάρεδρα) δεν είμαστε ούτε 115 (δεδομένου ότι όσοι δεν είναι ταμειακά ενήμεροι οφείλουν να διαγράφονται μετά από 2 μήνες, σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό), τι να λέμε...
Συνολικά προβλεπόμενα έσοδα από χορηγίες, 30 χιλιάδες ευρώ!!!
Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Και μόνο ότι οι χορηγίες όλων των τμημάτων, των ομάδων μας που του χρόνου θα παίζουν στις πρώτες κατηγορίες, κλπ δεν προβλέπεται να ξεπερνάνε τις 30 χιλιάδες, ενώ τα μέλη περίπου τα 115, μας δείχνουν την εικόνα του Πανιωνίου σήμερα.

Χρειαζόμαστε άμεση βοήθεια από κάθε Πανιώνιο (την παρουσία του, τις ιδέες του, την κάθε είδους και μορφής προσφορά του), κάθε Νεοσμυρνιώτη (και όχι μόνο) που γυμνάζεται το παιδί του στον Πανιώνιο, χρειαζόμαστε κάθε έναν που κατάγεται από την Σμύρνη και ο Πανιώνιος είναι η ομάδα αυτή του θυμίζει την καταγωγή του και τις χαμένες πατρίδες μας! Χρειαζόμαστε νέο αίμα, ιδέες, όρεξη για δουλειά και προσφορά, και επιτέλους να πάνε σπίτια τους αυτοί που οδήγησαν τον ιστορικό σύλλογο σε αυτά τα χάλια. Φτάνει πια με τους ίδιους και τους ίδιους που μας οδήγησαν εδώ, και κάνουνε τα μπάνια τους φτύνοντας την Γενική Συνέλευση.

Καλημέρα σε όλους τους συμπανιώνιους. Ακολουθεί σκαναρισμένο αντίγραφο της πρότασης προϋπολογισμού. Τα νούμερα από μόνα τους, είναι χίλιες λέξεις!

7 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Χθες, λόγω φόρτου εργασίας καθυστέρησαν να φύγω από την δουλειά μου και έφτασα τελικά χτον χώρο διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης λίγο πριν τις 20:00. Κι όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία ενώ είχαν προλάβει να αποχωρήσουν (ή να παραιτηθούν) και τα ελάχιστα παρόντα μέλη του Δ.Σ, πλην της κας Γιαβάση. Μετά το χθεσινό φιάσκο, διαπιστώσαμε το πόσο αυτοί που γούνται του συλλόγου σέβονται τόσο εμάς, όσο τους θεσμούς και τα αξιώματα που κατέχουν.

amanAM είπε...

Τυχαία αναβλήθηκε από τον Απρίλιο η συζήτηση του προϋπολογισμού?

Όχι! Καθόλου τυχαίο.

Αυτός ο προϋπολογισμός, εάν παρουσιαζότανε τον Απρίλιο θα δημιουργούσε θύελλα στην λειτουργία των τμημάτων, και σκοπίμως αναβλήθηκε.

Τυχαία εμφανίστηκε ο προϋπολογισμός μετά την απόρριψη της δήθεν πρότασης των δήθεν επενδυτών της Γκούβρα?

Όχι. Τώρα ο κύριος Βεντούρης και οι συν αυτώ, θα έχουν σαν δικαιολογία πως το μπάτζετ το πόλο έπεσε στο 1/3 ή και πιο κάτω, γιατί εκλείπουν τα χρήματα που θα εισέπραττε ο Ερασιτέχνης από την Γκούβρα! Το ίδιο και στα άλλα τμήματα.

Επειδή αυτή η δικαιολογία δεν μπορεί να προσφέρει κανένα άλλοθι, ας μας εξηγήσουν κατ αρχάς γιατί δεν παρουσιάστηκε νωρίτερα (όταν έπρεπε) ο προϋπολογισμός. Ας μας εξηγήσουν επίσης πως θα την βγάζαμε του χρόνου, με δεδομένα τα υπόλοιπα έσοδα μας, αφού θα είχαν σπαταληθεί τα υποτιθέμενα χρήματα της Γκούβρα, για να την βγάλουμε άλλη μια χρονιά με ανάλογο μπάτζετ σαν τις προηγούμενες χρονιές.

Δεδομένου ότι τα χρήματα της Γκούβρα δεν θα έφταναν ούτε για να πληρωθούν τα ήδη υπάρχοντα χρέη, αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως είτε έτσι είτε αλλιώς, ο προϋπολογισμός (και κατ επέκτασιν ο προγραμματισμός) δεν θα διέφερε.

Κάποτε σπαταλούσαν τα χρήματα της ΓΓΑ, καθώς και τα λεφτά του παλαιότερου μεγαλομετόχου, και αποδέχτηκαν υπερβολικά κόστη λειτουργίας τμημάτων και συμβόλαια (ερασιτεχνών) παικτών, που ήταν δυσβάστακτα. Ο κόσμος του Πανιωνίου ήταν αμελητέα ποσότητα τότε. Τώρα απομείναμε ο μόνος χρηματοδότης.

Όσοι διαχειριστήκατε τον Πανιώνιο με τέτοια αφροσύνη, στα σπίτια σας. Ουσιαστικός και εξονυχιστικός έλεγχος των πεπραγμένων, προκειμένου να δούμε εάν εκτός από την κακή διαχείριση, έχουν χαθεί χρήματα και στις τσέπες διαφόρων που διαχειρίστηκαν τις τύχες του συλλόγου.

Αυτοί που οδήγησαν τον Πανιώνιο σε αυτά τα χάλια, δεν μπορεί να είναι αυτοί που θα μας βγάλουν από αυτήν την κατάσταση.

IWN1998 είπε...

Δεν είναι λίγο παράλογο να δίνεις 95000 για ένα αγώνισμα που είσαι πρωταγωνιστής και προβάλλει το σύλλογό σου (πόλο) και να δίνεις τα υπερδιπλάσια για το ποδόσφαιρο. Σίγουρα τα έξοδα του ποδοσφαίρου είναι πολλαπλάσια και μάλλον έχει και έσοδα από τις Ακαδημίες που συντηρεί αλλά και πάλι μου φαίνεται ετεροβαρές το μέγεθος και άδικο.
Και η φιλοσοφία να διατηρήσουμε όλα τα τμήματα μοιάζει ουτοπική και πιθανότατα να οδηγήσει όλα στο να φυτοζωούν.
Λύπη επίσης προκαλεί ο προϋπολογισμός για τον βασιλιά των σπορ, τον στίβο.
Τέλος, έσοδα από εισφορές μελών 8000 και από εισιτήρια 10.000. Δεν πάμε και μακριά έτσι...

Δεν χρειάζεται να πω κάτι για την απουσία των υπεύθυνων και για το ότι ο κος Κουτελάκης έφυγε. Μήπως χρειάζεται διοίκηση πρωτοδικείου εν τέλει όχι μόνον η ΠΑΕ αλλά και ο ερασιτέχνης;

amanAM είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι εδώ και πολύ καιρό, πως θα πληρωθούν οι παίκτριες του βόλεϊ και του μπάσκετ, όταν δεν κόβουν εισιτήρια τα αθλήματα αυτά, και δεν υπάρχει κάποιος να τα χώνει?

Επί Τσακίρη, το γυναικείο μπάσκετ πήρε το πρώτο πρωτάθλημα σε ομαδικό άθλημα. Πόσο μας στοίχισε αυτό?

Το πόλο οδήγησε τον Πανιώνιο σε 2 Ευρωπαϊκούς τελικούς. Όταν ξέρανε ότι δεν βγαίνει αυτό το πράγμα, γιατί δεν έκαναν κάτι να περιορίσουν τα ανοίγματα?

Άραγε τυχαία βγήκαμε 4οι φέτος, χάνοντας από τον μόνιμο πελάτη μας την Βουλιαγμένη? Τυχαία χάσαμε και στους αγώνες για την τρίτη θέση, που οδηγούσε σε πιο ακριβή διοργάνωση?

Από Σεπτέμβρη με τους νέους και τους εφήβους θα κατέβουμε στο Λεν Τρόφυ? Μας βλέπω να παίζουμε ντέρμπυ με το Καλαμάκι, για το ποιός θα πέσει.

amanAM είπε...

Για τον στίβο, που αποτελούσε την παράδοση του Πανιωνίου, δεν είναι πολύς καιρός που είχαν αναγγελθεί μεταγραφές αθλητών που τους πήραμε μπας και δούμε κάποια διάκριση...

Όλα αυτά δημιουργούν μεγάλη θλίψη.

pan1890 είπε...

Τμήματα σαν το ποδόσφαιρο είναι από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για τον Πανιώνιο. Για να μπορέσεις να κρατήσεις αυτά τα έσοδα είσαι υποχρεωμένος να κάνεις και έξοδα. Χρειάζονται προπονητές, ενοίκια γηπέδων, συντήρηση των δικών μας γηπέδων, καθαριότητα, γραμματειακή υποστήριξη, διαφορα παραβολα κλπ, συμμετοχή σε τουρνουά, πραγματα που χωρίς αυτά, τα παιδάκια που πληρώνουν 45€ το μήνα δεν έχουν λόγο να μείνουν στο Σύλλογο.

Από την άλλη πλευρά τα ανδρικά και γυναικεία τμήματα δεν φέρνουν έσοδα αλλα παίρνουν από το Σύλλογο ότι περισσεύει και δυστυχώς αυτά δεν είναι πολλά.

Ανεξάρτητα από τις επιτυχίες που μας έχουν φέρει αυτά τα τμήματα πλέον πρέπει να κοιτάξουμε να επαναφέρουμε την υγεία στον Πανιώνιο, ότι και αν κοστίσει αυτό. Πρέπει ο Πανιώνιος να είναι ένας Σύλλογος που σέβεται τους προπονητές - αθλητές - εργαζόμενους του. Πρέπει όλοι αυτοί που εργάζονται στον Πανιώνιο να θέλουν να προσφέρουν και να πάψει επιτέλους αυτή η μιζέρια που επικρατεί καθημερινά, αφού οι μόνιμες συζητήσεις των προπονητών είναι ποτε θα πληρωθούν, γιατί εσείς πληρωθήκατε μέχρι Μαίο και εμείς μέχρι Φεβρουάριο, οι αθλητές γιατί πληρωθηκαν το Νοέμβριο και μετά δεν πήραν ούτε ένα ευρώ κλπ.

Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν ούτε την καθημερινότητα του Συλλόγου, πολλοί από αυτούς αν τους ρωτήσει κάποιος σε ποια κατηγορία παίζει το Χαντμπολ δεν ξέρουν να απαντήσουν, δεν είναι εκεί με εξαίρεση 2-3 από τους 15.

amanAM είπε...

Δεν διαφωνώ στο ότι είναι πολυτέλεια εδώ και καιρό, να πρωταγωνιστούμε σε κάποια αθλήματα όπως το πόλο, και να διατηρούμε ομάδες με υψηλά μπάτζετ.

Αλλά το δύσμοιρο το χάντμπολ δεν φταίει για την οικονομική μας κατάσταση. Μπαίνει μέσα μεν, αλλά δεν είναι τα ποσά τέτοια που να γεννάνε προβλήματα.

Αντιθέτως, το να μην σκεπάζεται η μικρή πισίνα, στοιχίζει σε έξοδα θέρμανσης διπλάσια απότι εάν είχε την ειδική κουβέρτα, και μια κατασκευή αντίστοιχη με την πισίνα εκμάθησης.

Αυτή είναι σπατάλη.